19.06.2018 15:52

Colombiaan pakt op één na snelste rode kaart op WK ooit

Colombiaan Carlos Sánchez stond nog geen drie minuten op het veld en hij werd al met een rode kaart weggestuurd. Er is in de WK-historie maar één speler die sneller een rode kaart kreeg. Japan won met 1-2.

De 0-1 van Japan kwam uit een strafschop. Carlos Sánchez ontving al na twee minuten en 56 seconden een rode kaart. Met zijn hand voorkwam hij een zeker doelpunt, waardoor hij van het veld werd gestuurd. Hij is de eerste speler op deze WK-eindronde die een rode kaart kreeg. Het was een bijzondere: alleen José Batista kreeg in de geschiedenis van het Wereldkampioenschap sneller een rode kaart. De Uruguayaan werd in 1986 tegen Schotland al na 56 seconden van het veld gestuurd.

Ondanks protest van Zuid-Amerikaanse kant was de prent terecht. Sánchez werd hierdoor de eerste Colombiaan ooit die een rode kaart kreeg op een WK. Colombia speelde hiervoor achttien WK-wedstrijden, maar nog nooit werd een speler van het veld gestuurd.

Colombia ging op nog een andere, negatieve manier de WK-boeken in. Het was de eerste overtreding in de wedstrijd van Colombia en dat leidde direct tot een rode kaart. Dat is nog nooit gebeurd in de historie van het toernooi.

Snelste goal
Middenvelder Shinji Kagawa bleef koel vanaf de stip. Het spel lag door Colombiaans protest lang stil, maar na vijf minuten en vijftien seconden schoot de speler van Borussia Dortmund de bal achter David Ospina. Het is de snelste goal van Japan ooit op een WK. Yuya Osako maakte uiteindelijk de winnende treffer uit een corner. Het is de eerste hoekschopgoal van Japan ooit op een WK.

Colombia kwam via een rake vrije trap van Juan Quintero op gelijke hoogte. Het was al de vierde vrije trap die in het doel verdween dit toernooi. Dat is meer dan op het hele WK 2014 (drie). In de eerste wedstrijd van het huidige toernooi tussen Rusland en Saoedi-Arabië schoot Aleksandr Golovin raak. Ook Cristiano Ronaldo (Portugal-Spanje) en Aleksandar Kolarov (Costa Rica-Servië) behoren tot de gelukkigen. In de wedstrijd Colombia-Japan was het Quintero die raak schoot. Hij schoot onder de opspringende muur door.