01.07.2018 09:49

Cijfers Messi en Ronaldo keihard: geen sterren op WK

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo hebben het toernooi verlaten. Voor beide wereldsterren was de achtste finale het eindstation. Ze konden hun stempel in de knock-outfase opnieuw niet drukken bij het nationale team.

Die reeks houdt al jarenlang stand. Ronaldo speelde zes wedstrijden in de knock-outfase van het Wereldkampioenschap, maar kwam niet tot scoren. Hij ondernam in die 514 minuten wel 25 pogingen, maar het leverde geen treffer op.


Lees ook: Gouden spitsenduo Uruguay vindt elkaar opnieuw op WK


Scoreformulier
Voor Messi is het nog pijnlijker. Hij speelde acht wedstrijden in de volgende ronde van het WK, maar kwam ondanks zijn 23 pogingen in 756 minuten nooit op het scoreformulier. 

Ronaldo, die met zijn Portugal werd uitgeschakeld door Uruguay, kreeg in het duel geen voet aan de Russische grond. Van alle veldspelers was hij de man met de minste balcontacten (49), minst verstuurde passes (25) en minst aangekomen passes (21).

Ook Messi kwam er niet aan te pas. In de eeuwige vergelijking tussen de twee grootheden is laatstgenoemde relatief de beste in WK-duels. Hij scoorde gemiddeld net iets vaker dan zijn concurrent van FC Barcelona. Dat komt voor een groot gedeelte door zijn fenomenale hattrick tegen Spanje (3-3).

Ronaldo v.s. Messi op WK

  • Cristiano Ronaldo: 7 goals in 17 duels (0,41 per wedstrijd)
  • Lionel Messi: 6 goals in 19 duels (0,32 per wedstrijd)

Ronaldo en Messi losten tot nu toe de meeste schoten op het WK. Ronaldo nam het doel het vaakst onder vuur: 21 keer. Daarvan promoveerde hij negentien procent tot een goal. De cijfers van Messi waren beduidend minder. Hij schoot achttien keer, waarvan maar één keer raak. Dat is een effectiviteit van zes procent.

Messi had dit toernooi beduidend meer balcontacten dan de Portugese aanvaller van Real Madrid. De Argentijn slaagde erin om met 282 balcontacten in de top tien te komen. Daar is Ronaldo (178) ver van verwijderd. Hij staat op plaats 75. Ronaldo speelde alle vier de duels, maar er zijn drie spelers die met twee duels in de benen alsnog vaker de bal hadden dan hij: Engelsman Kyle Walker (194) en de Duitsers Mesut Özil (189) en Jérôme Boateng (210).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner