05.07.2018 11:30

Uruguay – Frankrijk: een defensief schaakspel wacht

De kwartfinale van het Wereldkampioenschap in Rusland start vrijdag met Uruguay – Frankrijk. Een duel dat uitpuilt van de wereldsterren. Onder meer Edinson Cavani en Luis Suárez enerzijds, Kylian Mbappé en Antoine Griezmann anderzijds.

Tel daarbij het leger Franse creatievelingen bij op en de verwachting is dat het een gigantisch spektakel wordt. Echter, gezien de recente wedstrijden tussen beide landen lijkt het duel een regelrecht schaakspel te worden. In de laatste vijf ontmoetingen tussen Uruguay en Frankrijk werd er namelijk maar één keer gescoord. De andere vier wedstrijden eindigden zoals ze begonnen: doelpuntloos.

Laatste vijf wedstrijden tussen Uruguay en Frankrijk


 Lees ook: Dit is wat scheidsrechter Kuipers verdient op het WK


Ook tijdens het huidige WK hebben beide ploegen de smaak nog niet écht te pakken als het gaat om treffers. Van alle kwartfinalisten is Zweden de enige ploeg die tot op heden minder scoorde in Rusland dan Uruguay en Frankrijk. De Scandinaviërs vonden in de voorgaande vier wedstrijden zes keer het net, één treffer minder dan de ploegen van de bondscoaches Óscar Tabárez en Didier Deschamps.

De Uruguayanen worden regelmatig vergeleken met de vechtmachine van Diego Simeone (Atlético Madrid). Overeenkomst tussen beide ploegen is het centrale verdedigingsduo Diego Godín en José Giménez. Van de Zuid-Amerikanen verwachtte men ook geen loopband aan treffers. Frankrijk daarentegen stelt aanvallend vooralsnog redelijk teleur. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner