05.07.2018 08:30

Dit is wat scheidsrechter Kuipers verdient op het WK

De voetballers op het Wereldkampioenschap verdienen over het algemeen gigantische bedragen. Maar hoe zit dat met precies met de mannen die de wedstrijden leiden? Fluiten op het WK blijkt behoorlijk lucratief voor arbiters.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de scheidsrechters op het WK verdeeld in verschillende categorieën, weet het Braziliaanse UOL Esporte. Dat zijn er vier: te bestaan uit elite, eerste, tweede en derde categorie. Uiteraard verdienen de scheidsrechters in de elitecategorie meer ten opzichte van de leidsmannen uit de andere categorieën. Het basisbedrag voor de scheidsrechters die als best worden beschouwd, is 57.000 euro. 

De scheidsrechters uit de elitegroep op het WK:


     Lees ook: VAR bewijst waarde volgens de cijfers van de FIFA


    Daarmee is het basisbedrag flink gestegen ten opzichte van het WK in Brazilië. Toen deelde de FIFA 25.000 euro uit per scheidsrechter uit de elitecategorie. Daarnaast ontvingen zij 2.000 euro per wedstrijd. Ook het variabele bedrag per duel is tijdens het huidige WK omhoog gegaan, want de scheidsrechters incasseren nu 2.500 per optreden. De vaste assistenten van Kuipers, Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, verdienen 20.000 euro (basisbedrag) en 1.600 euro (per wedstrijd).

    Voor Kuipers is het fluiten op het WK op sportief gebied uiteraard fantastisch, ook financieel slaat hij er een slaatje uit. Naast het salaris van 50.000 – 70.000 euro per jaar bij de KNVB (volgens Quote) zijn de optredens op het WK zeer lucratief. Ook in vergelijking met de Champions League, waar geen basisbedragen zijn te verdienen voor scheidsrechters. Al liggen de verdiensten per gefloten wedstrijd in het miljardenbal wel net iets hoger: 4.500 euro per duel. 

    Kuipers hanteerde de fluit tot op heden bij drie wedstrijden dit WK in Rusland, waarmee hij dus een bonusbedrag van 7.500 euro bij elkaar heeft gefloten.

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner