22.07.2018 20:20

Özil per duel voor Duitsers bij 0,61 doelpunt betrokken

Mesut Özil heeft besloten te stoppen als international van Duitsland. De 29-jarige middenvelder voelt zich gediscrimineerd door de Duitse bond nadat bij met de Turkse president Erdogan op de foto ging.

De speler van Arsenal FC gaf via Twitter aan dat hij klaar is met de DFB, de Duitse voetbalbond. Naast het feit dat hij zich gediscrimineerd voelde, vond hij dat de organisatie van de bond hem niet met respect had behandeld. Hij merkte dat hij bij overwinningen werd beschouwd als een Duitser, maar na een nederlaag als immigrant werd gezien.

Özil kwam in totaal 92 keer in actie voor het Duitse elftal. Zijn eerste wedstrijd voor Die Mannschaft was op 11 februari 2009, toen in een vriendschappelijk duel Noorwegen de tegenstander was. De middenvelder, destijds twintig jaar, speelde bij Werder Bremen. In zijn derde interland, zeven maanden later, vond hij voor de eerste keer het net. Zuid-Afrika werd met 2-0 verslagen.


Lees ook: Legende Márquez hangt na 22 jaar schoenen aan wilgen 


Uiteindelijk stokte de teller van de Duits-Turkse speler op 23 treffers. Op het gewonnen Wereldkampioenschap in 2014 vond hij een keer het net. Het afgelopen WK bleef hij droog staan. Hij was in totaal bij 56 doelpunten betrokken door zijn 33 assists. Dat betekent dat de oud-middenvelder van Real Madrid per duel bij 0,61 doelpunt betrokken was.

Özil was de afgelopen jaren een belangrijke kracht in de Duitse ploeg. Op de WK's van 2010, 2014 en 2018 en op de EK's van 2012 en 2016 speelde Duitsland in totaal 28 wedstrijden, waarvan Özil 27 keer in de basis stond. Alleen in Rusland vorige maand bleef hij in het met 2-1 gewonnen duel met Zweden negentig minuten op de bank. Duitsland werd destijds al uitgeschakeld in de groepsfase.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner