Manchester United Dinsdag, 18. Augustus 2015
Club Brugge KV
3:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Michael Carrick 8. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 13. / Schot met rechts  (Michael Carrick)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 43. / Schot met rechts  (Daley Blind)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Marouane Fellaini 90. / Kopbal  (Memphis Depay)

90'
Lange tijd leek Manchester zichzelf tekort te doen en de return onnodig spannend te houden. Rooney was gretig op zoek naar zijn eerste treffer sinds tijden en Depay zocht naar zijn hattrick, maar beiden hadden niet het geluk en succes in hun pogingen. Diep in blessuretijd deed de ingevallen Fellaini uiteindelijk wel recht aan de verhoudingen op het veld, door een heerlijke voorzet van Memphis prima binnen te koppen bij de tweede paal. Met deze 3-1 zege lijkt de return in België volgende week een formaliteit te zijn geworden.
90'
90'
Doelpunt voor Manchester United, 3:1 door Marouane Fellaini
90'
Een schitterende redding van Bruzzese! Schweinsteiger verlengt een vrije trap richting Smalling, die vrij in kan koppen. Hij doet dat echter recht in de handen van de keeper.
90'
Gele kaart voor Ruud Vormer (Club Brugge KV)
Vlak voor tijd krijgt Vormer nog een gele kaart wanneer United vanaf achteruit snel weer een aanval op probeert te zetten. De middenvelder breekt de uitbraak op en belandt daarmee in het boekje van de Duitse scheidsrechter.
87'
Brugge ontsnapt aan een strafschop tegen. Fellaini maakt hand, maar pas nadat De Bock dat eerst deed. Via de hand van de verdediger komt hij tegen de hand van Fellaini. De scheidsrechter bestraft alleen de laatste handsbal.
85'
Fellaini neemt in de spits de plek van Rooney over en gaat met zijn lengte voor gevaar proberen te zorgen.
84'
Wissel in bij Manchester United -> Marouane Fellaini
84'
Wissel uit bij Manchester United -> Wayne Rooney
81'
Gele kaart voor Chris Smalling (Manchester United)
80'
Geel-rode kaart voor Brandon Mechele (Club Brugge KV)
Zo wordt het een nog moeilijkere klus voor Brugge. Mechele krijgt zijn tweede gele kaart binnen tien minuten. Chicarito snoept hem de bal af. Mechele probeert dat te herstellen met een tackle, maar raakt slechts de man. Dat betekend zijn tweede kaart en daarmee een vroege douche.
78'
Wissel in bij Club Brugge KV -> Hans Vanaken
78'
Wissel uit bij Club Brugge KV -> Víctor Vázquez
75'
Ruud Vormer is boos op zijn aanvallers, die continu de bal veel te makkelijk kwijtraken aan United. Hierdoor komen de bezoekers geen moment onder de druk uit.
74'
De daaruitvolgende vrije trap wordt door Memphis een ruime meter naast het doel gemikt.
73'
Gele kaart voor Brandon Mechele (Club Brugge KV)
Mechele vergrijpt zich aan Rooney, op ongeveer 35 meter van het Brugge doel. De speler van Brugge krijgt hiervoor terecht geel.
73'
Om de aanvallende intenties kracht bij te zetten, brengt Van Gaal een spits voor een aanvallende middenvelder.
72'
Wissel in bij Manchester United -> Javier Hernández
72'
Wissel uit bij Manchester United -> Adnan Januzaj
70'
Met nog twintig minuten te gaan is het al de hele tweede helft duidelijk dat United niet tevreden is met deze kleine marge. Weet de thuisploeg het net nogmaals te vinden?
67'
Bijna een assist van Memphis. Een corner komt bij de Nederlander terecht, die hem goed verlengt richting Schweinsteiger. De Duitser krijgt de bal net niet snel genoeg onder controle om van dichtbij te kunnen schieten.
64'
Depay had hier zijn derde moeten maken! Een super snelle uitbraak van United komt via Shaw bij Rooney terecht. De spits legt de bal met zijn hak terug op de vrijlopende Depay. Net binnen de zestien krijgt de Nederlander de bal niet goed op zijn voet, anders was dit zeker zijn derde van de avond geweest.
60'
United ontsnapt! Romero reageert veel te laat op een terugspeelbal en moet dat bijna bekopen met een tussenkomst van Víctor Vázquez. De doelman wordt gered door de scheidsrechter, die beslist dat Romero door Vázquez wordt geraakt bij een poging de bal te ontfutselen.
58'
Rooney is vanavond nog niet echt gelukkig. De spits die al wedstrijden lang droog staat is er nadrukkelijk naar op zoek. Nu schiet hij knap direct uit de draai, maar niet helemaal zuiver. Bruzzese hoeft niet in actie te komen, aangezien de bal ruim naast en over gaat.
56'
Wissel in bij Club Brugge KV -> Mamadou Oularé
56'
Wissel uit bij Club Brugge KV -> Abdoulaye Diaby
55'
Al bijna tien minuten lang heeft United de bal. Brugge komt er echt totaal niet aan te pas.
52'
Memphis jaagt op zijn hattrick en Old Trafford hoopt met hem mee. Een schot van afstand kon deze keer nog net uit de lage hoek worden getikt door Sébastien Bruzzese.
50'
Gele kaart voor Matteo Darmian (Manchester United)
Darnian krijgt de eerste gele kaart voor de thuisploeg, nadat hij een uitbraak van Brugge opbrak op het middenveld.
46'
De man van het eigen doelpunt is na de rust in de kleedkamers achtergebleven. Carrick had in de eerste helft last van een blessure, waarmee de wissel te verklaren valt.
46'
46'
Wissel in bij Manchester United -> Bastian Schweinsteiger
46'
Wissel uit bij Manchester United -> Michael Carrick
45'
Het is vooralsnog de Memphis Depay avond op Old Trafford. Nadat Carrick al vroeg een vrije trap van Club Brugge in zijn eigen doel gleed, pakte de Nederlandse aanvaller Manchester bij de hand. Bijna elke aanval verliep via hem. Tot twee keer toe beloonde hij zichzelf met een fantastische treffer. Als Brugge niets gaat verzinnen om Memphis af te stoppen, kan de oud PSV-er dit tweeluik vanavond al in zijn eentje gaan beslissen.
45'
43'
Doelpunt voor Manchester United, 2:1 door Memphis Depay
Het is de avond van Memphis! Wederom vanaf links, ditmaal op aangeven van Blind. Memphis kapt een keer naar binnen en schakelt daarmee Cools uit. Met rechts krult hij de bal vervolgens fantastisch in de rechterhoek en laat de keeper andermaal kansloos.
41'
Aanvoerder Timmy Simons heeft last van zijn hamstring en is erbij gaan zitten. Hij moet zich laten wisselen door deze blessure.
40'
Wissel in bij Club Brugge KV -> Claudemir
40'
Wissel uit bij Club Brugge KV -> Timmy Simons
39'
Memphis is duidelijk de gevaarlijkste man in de eerste helft. Met zijn rechterbeen haalt hij nu vanaf twintig meter uit, maar zijn schot komt recht op de vuisten van Bruzzese terecht.
37'
Memphis is te collegiaal in een snelle uitbraak van de thuisploeg. Vanaf links breekt de doelpuntenmaker weer door en gaat alleen op de doelman af. In plaats van te schieten probeert hij de bal breed te leggen naar Rooney, maar zijn pas ontbreekt precisie en gaat aan alles en iedereen voorbij.
35'
Nog tien minuten tot aan de rust. gaat United zichzelf belonen voor een goede eerste helft of weet Brugge stand te houden tot aan de thee en de gelijke stand mee de kleedkamers in te nemen?
32'
Het moordende tempo van de eerste twintig minuten iets een beetje afgezwakt, waardoor Brugge beter tegenstand weet te bieden. De bezoekers doen zelf nog niet echt aanvallend mee in deze wedstrijd, maar hebben de boel achterin inmiddels goed op orde.
28'
Old Trafford denkt heel even aan een strafschop. Januzaj gaat na een duel onderuit in de zestien, maar krijgt uiteindelijk een vrije trap tegen voor dit duw en trek werk.
26'
Rooney met een halve omhaal na een corner! Een korte corner van Memphis belandt uiteindelijk bij de spits, maar die raakt de bal niet vol genoeg om echt gevaarlijk te kunnen worden.
25'
Gele kaart voor Boli Bolingoli-Mbombo (Club Brugge KV)
Januzaj is Mbombo al voorbij, maar lukt slim alsnog een overtreding uit. De Brugge speler moet dit bekopen met een gele kaart.
24'
Een makkelijke bal voor Romero. Uit een hoekschop kan Cools redelijk vrij inschieten, maar hij raakt de bal maar half.
22'
Het is al een paar minuten geleden sinds we een echte kans hebben gezien, maar United blijft de baas op het veld. Brugge komt maar amper van de eigen helft af en weet de bal amper in de ploeg te houden.
18'
Wat een heerlijke start van dit duel. United is bijna non-stop op de helft van Brugge en lijkt de eerste tik al snel van zich te hebben afgeschud. De thuisploeg straalt uit snel door te willen pakken na de gelijkmaker.
15'
Voor Michael Carrick was bij de gelijkmaker een belangrijke rol weggelegd met de assist. Daarmee poetst hij voor een gedeelte fijn eerdere smetje weg.
13'
Doelpunt voor Manchester United, 1:1 door Memphis Depay
De eerste treffer van Memphis voor United is een feit, en op wat voor een moment! De linksbuiten wordt veelvuldig gezocht in de openingsfase. DE bal die hij nu krijgt is niet heel makkelijk, maar met een subtiele bal over zijn tegenstander heen, vindt hij de weg naar het doel. Nadat hij de bal twee keer goed legt, schiet hij de bal met een droge knal tegen de touwen!
12'
Carrick viert zijn frustratie bot op zijn tegenstander met een te wilde tackle. Hij krijgt van de scheidsrechter een laatste waarschuwing en zal zich even rustig moeten houden.
10'
Wat een start voor de Belgen. Binnen tien minuten heeft de ploeg van Preud'homme al haar felbegeerde uitdoelpunt al te pakken.
8'
Doelpunt voor Club Brugge KV, 0:1 door Michael Carrick (eigen doelpunt)
Het eerste moment voor Brugge komt uit een vrije trap van Víctor Vázquez. Deze is eigenlijk helemaal niet zo goed, maar Carrick glijdt naar de bal en schuift hem zowaar achter zijn eigen doelman.
5'
Januzaj verschaft zichzelf op links heel veel ruimte na een goed uitgevoerde schaar. De voorzet die de Belg vervolgens afgeeft is gezien alle vrijheid zeer teleurstellend. Zijn bal gaat zomaar over de achterlijn.
3'
De eerste doelpoging van vanavond is voor Memphis. Hij raakt, op de rand van de zestien, de bal niet helemaal lekker, waardoor Bruzzese de bal eenvoudig uit de lucht kan plukken.
1'
De Champions League is terug op Old Trafford. Het is dan wel slechts de voorronde, maar de hymne heeft weer geklonken in de ploeg dit dit seizoen voor de twintigste keer het hoofdtoernooi kan gaan bereiken.
1'
Daar is hij toch nog! Fellaini doet zijn landgenoten heel veel pijn in de laatste seconde van de wedstrijd na een fraaie voorzet van Mamphis. Fellaini hoeft de bal alleen maar van zijn hoofd te laten glijden voor de 3-1.
Opstellingen:
Manchester United speelt op dinsdagavond met dezelfde elf basisspelers als afgelopen vrijdag tegen Aston Villa. De ploeg van trainer Louis van Gaal kent alleen een wijziging op de bank, waar Marouane Fellaini weer plaats neemt. Dat betekent dat Daley Blind, Memphis Depay en keeper Sergio Romero gewoon weer in de basis staan bij de thuisploeg. Doelman David de Gea zit wederom niet bij de selectie.

Bij Club Brugge staan aanvoerder Timmy Simons en Ruud Vormer in de basis. Een andere oude bekende, Davy de Fauw, begint op de bank. De Fauw stond vrijdag nog wel in de basis, in het gewonnen thuisduel tegen KV Kortrijk.
Voor Louis van Gaal staan de belangrijkste wedstrijden van het seizoen nu al voor de deur. Het afgelopen seizoen, waarin het herstel na het dramatische voorgaande seizoen is ingezet, moet nu worden bekroond. Het Club Brugge van onder anderen Timmy Simons en Ruud Vormer is de laatste horde die de Engelse grootmacht daarvoor moet nemen. Gaan de Engelsen vanavond direct een goede stap richting de poulefase zetten? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Afgelopen seizoen
Na het dramatische jaar onder David Moyes was er voor Louis van Gaal vorig seizoen geen beter moment om in te stappen bij Manchester United. De Nederlandse manager kreeg een bak geld en een redelijke vrije hand om de club weer terug naar de top te brengen. Een vierde plaats, achter Chelsea, Manchester City en Arsenal, was het afgelopen seizoen dan ook het hoogst haalbare. Na een jaar afwezigheid op het Europese toneel mag zijn ploeg door die prestatie vanavond haar rentree weer maken.

Na een succesvol verlopen reguliere competitie, die Club Brugge als koploper wist af te sluiten, moest Club in de Play-off haar meerdere erkennen in AA Gent. Met vier nederlagen in die tien laatste wedstrijden kwam de ploeg twee punten tekort voor het kampioenschap, waardoor men in moest stromen in de derde voorronde van de Champions League

Huidig seizoen
In die derde voorronde schakelde Club Brugge Panathinaikos uit. Na een 2-1 nederlaag in Griekenland volstond een 3-0 zege in eigen huis in deze wedstrijd tegen Manchester United. In de Belgische competitie is de ploeg van trainer Michel Preud'homme wisselvallig begonnen. Met zeven punten uit de eerste vier wedstrijden vind de ploeg zichzelf terug op de derde plaats.

Manchester United heeft nog niet Europees hoeven te spelen, maar is in de Premier League nog ongeslagen. De twee gespeelde wedstrijden sprankelden nog niet, maar met twee keer een 1-0 overwinning is de ploeg nog ongeslagen. Wat opviel in beide wedstrijden is de defensieve degelijkheid van de ploeg. Zowel tegen Tottenham Hotspur als tegen Aston Villa gaf de ploeg amper kansen weg.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Duitse scheidsrechter Deniz Aytekin. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.