Heracles Almelo Zaterdag, 29. Oktober 2016
19:45 uur
Sparta Rotterdam
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Zakaria el Azzouzi 44. / Schot met rechts  (Thomas Verhaar)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Brahim Darri 68. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Brandley Kuwas 81. / Schot met links  (Robin Gosens)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Loris Brogno 82. / Schot met links  (Mart Dijkstra)

90'
Gele kaart voor Justin Hoogma (Heracles Almelo)
Hoogma haalt Stokkers neer en krijgt naast de strafschop tegen ook een gele kaart.
90'
Een leuke tweede helft in Almelo. Heracles Almelo kwam via invaller Darri op gelijke hoogte. Hij krulde fantastisch raak nadat Van Drongelen de bal niet goed weg kreeg. De thuisploeg leek daarna de zege veilig te stellen. Een razendsnelle counter belandde via Gosens bij Kuwas, die oog in oog met Kortsmit voor 2-1 zorgde. Het feest in Almelo was maar van korte duur, nog geen minuut later stond het namelijk alweer gelijk. Mart Dijkstra bediende Loris Brogno en de Belg schoof beheerst raak in de verre hoek. In de blessuretijd kreeg Thomas Verhaar de uitgelezen mogelijkheid op de 2-3. Vanaf elf meter moest hij echter zijn meerdere erkennen in doelman Castro.
90'
90'
Penalty gemist door Thomas Verhaar, Sparta Rotterdam
MIS! Het is Verhaar die aanlegt, maar Castro stompt de bal uit zijn doel. Het blijft 2-2.
90'
Stokkers is er van door en wordt onderuit gehaald door Hoogma. Brogno achter de bal voor de 2-3.
90'
Strafschop voor Sparta Rotterdam!
90'
Duarte krult een vrije trap maar net naast het doel van Kortsmit. De doelman van Sparta stond als aan de grond genageld.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste drie minuten.
88'
Een spannende slotfase in Almelo. Beide ploegen gaan nog vol voor de winst. Vooralsnog 2-2 in het Polman Stadion.
85'
Gele kaart voor Joey Pelupessy (Heracles Almelo)
Pelupessy haakt Dougall en gaat ook op de bon tot grote woede van de middenvelder zelf.
83'
Een wissel aan de kant van de Rotterdammers. Zakaria el Azzouzi verlaat het veld. Finn Stokkers gaat de laatste tien minuten op zijn plaats spelen.
83'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Finn Stokkers
83'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Zakaria el Azzouzi
82'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:2 door Loris Brogno
Het is alweer gelijk! Dijkstra vindt invaller Brogno en de Belg schiet prima raak in de verre hoek. 2-2!
81'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:1 door Brandley Kuwas
Een razendsnelle counter van Heracles. Gosens bezorgt de bal bij Kuwas, die zijn derde kans wel weet af te ronden.
77'
Sparta loert nu op de tegenaanval en is gevaarlijk via Brogno. De Belg haalt er een hoekschop uit voor de Rotterdammers.
73'
Alex Pastoor voert een wissel door bij Sparta. Craig Goodwin verlaat namens de Rotterdammers het veld en wordt vervangen door Loris Brogno.
73'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Loris Brogno
73'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Craig Goodwin
72'
Nog zo'n twintig minuten op de klok in Almelo. Heracles gaat op jacht naar de 2-1 terwijl Sparta even de kluts kwijt lijkt te zijn.
69'
Gele kaart voor Kenneth Dougall (Sparta Rotterdam)
Dougall haalt een gevaarlijke tegenstoot van Heracles eruit met een overtreding en krijgt daarvoor geel van Janssen.
68'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Brahim Darri
Wat een doelpunt! Invaller Darri draait de bal fantastisch in de bovenhoek achter een kansloze Kortsmit.
65'
Duarte ligt op snelheid en ramt de bal van ver richting het Spartaanse doel. De middenvelder schiet de bal ruim naast het doel van de bezoekers.
63'
De thuisploeg heeft nu meer balbezit. Heracles voetbalt aardig, maar komt niet in de buurt van het vijandelijke doel.
59'
Kortsmit is inmiddels behandeld en lijkt gewoon verder te kunnen. Sparta Rotterdam leidt met nog een half uur met 0-1 in het Polman Stadion.
56'
Joey Pelupessy met een zwabberschot waar Kortsmit de nodige moeite mee heeft. De doelman heeft de bal, maar raakt bij zijn redding wel geblesseerd.
55'
De tweede wissel aan de kant van Heracles Almelo. De onzichtbare Daryl van Mieghem gaat naar de kant en maakt plaats voor Brahim Darri.
55'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
55'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Daryl van Mieghem
53'
Gosens houdt op spectaculaire wijze de bal binnen en ziet zijn voorzet zomaar op de lat belanden. In tweede instantie weet Kortsmit de bal te pakken.
49'
Dumfries krijgt de bal zomaar voor zijn voeten en haalt maar eens uit. Twee Heraclieden voorkomen dat de rechtsback van Sparta voor de 0-2 kan zorgen.
47'
Direct is daar weer de ploeg uit Rotterdam. El Azzouzi frommelt wat in de zestien en uiteindelijk heeft Castro moeite de bal te pakken.
46'
De tweede helft is door Sparta in gang gezet. Bij Heracles verlaat de ene Robin het veld en komt de andere Robin binnen de lijnen. Robin Gosens vervangt Robin Pröpper.
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Robin Gosens
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Robin Pröpper
46'
45'
De bezoekers pakten het initiatief in de beginfase en hadden via Verhaar snel op voorsprong kunnen staan. Hij wachtte echter te lang en verloor de bal. Aan de overkant was Kuwas tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Bruna dacht uiteindelijk de 1-0 te maken, maar werd kort voor rust teruggefloten vanwege buitenspel. Aan de overkant ontsnapte El Azzouzi wel goed aan de aandacht en tikte hij Sparta beheerst op 0-1.
45'
45'
Gele kaart voor Thomas Verhaar (Sparta Rotterdam)
Verhaar trekt aan het shirt van Duarte en krijgt daarvoor de gele kaart van scheidsrechter Janssen.
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
44'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 0:1 door Zakaria el Azzouzi
Raak! Sparta komt op voorsprong. Verhaar zet strak voor op El Azzouzi en de spits blijft ijzig kalm. Hij tikt de bal fraai achter doelman Castro.
43'
Aan de overkant schiet Spierings dan maar een keer. De aanvallende middenvelder ziet zijn poging een meter naast het doel van Castro belanden.
41'
Heracles denkt op 1-0 te komen via Bruns. De aanvoerder wordt weggestuurd door Armenteros en verschalkt Kortsmit, maar wordt teruggefloten vanwege buitenspel.
39'
Van Drongelen heeft zijn laatste waarschuwing te pakken. De verdediger haalt Armenteros neer en krijgt een reprimande van scheidsrechter Janssen.
36'
De bezoekers worden sterker. Goodwin heeft een fraaie actie in huis en lijkt de bal in de verre hoek te schuiven. Doelman Castro tikt de bal naast zijn goal.
34'
Nu is het gevaarlijk aan de overkant. Verhaar probeert het met een volley, maar krijgt de bal niet langs Castro. De Belg maakt zijn doel goed klein.
32'
Oei Kuwas! Sparta-doelman Kortsmit krijgt de bal niet goed weg en ziet tot zijn opluchting dat Kuwas de voorzet van Armenteros naast schiet.
28'
Duarte wordt opgevangen door Dougall en heeft daar opnieuw last van. Na een behandeling kan de middenvelder zijn wedstrijd gewoon vervolgen.
24'
Kortsmit met zijn eerste echte redding. Duarte met een venijnig schot van net buiten de zestien, maar de Spartaan let goed op en tikt de bal naast zijn doel.
23'
Heracles Almelo is nu meer te vinden op de helft van Sparta Rotterdam. Tot grote kansen heeft dat echter nog niet geleid voor de thuisploeg.
19'
Te Wierik slingert de bal voor het Rotterdamse doel, maar Armenteros krijgt de bal niet goed en ziet dat Kortsmit een doeltrap mag gaan nemen.
15'
Sparta valt brutaal aan en verdient via rechtsback Dumfries opnieuw een hoekschop. Die corner kan door Goodwin niet worden ingekopt.
11'
Kuwas wordt de diepte in gestuurd door Bruns. De buitenspeler denkt richting het doel van Kortsmit te kunnen, maar wordt gestuit door Floranus.
8'
Grote kans voor Sparta! Na een fraaie pass van Spierings komt de bal via Floranus bij Verhaar, maar die wacht te lang en verliest de bal.
7'
De thuisploeg frommelt zich nu in de wedstrijd. Kuwas kapt twee tegenstanders uit en haalt uit. Zijn schot wordt geblokt.
4'
Rechtsback Dumfries stormt de helft van Heracles op en haalt maar eens uit van afstand. Castro kan de poging van de Spartaan naast laten gaan.
3'
Duarte ligt aangeslagen op de grond na een duel met Zakaria el Azzouzi. De Heraclied wordt geraakt op zijn knie, maar kan gewoon verder spelen.
2'
Direct een hoekschop voor de bezoekers. Van Drongelen probeert te koppen, maar zijn poging gaat over het doel van Bram Castro.
1'
We zijn begonnen in Almelo. Thuisploeg Heracles heeft afgetrapt tegen Sparta Rotterdam.
1'
Bij Heracles Almelo geen verrassingen in de basisopstelling. Trainer Stegeman heeft gewoon een basisplaats voor jongeling Justin Hoogma en aanvaller Samuel Armenteros. De bezoekers uit Rotterdam kunnen niet beschikken over Bart Vriends. Hij wordt in Almelo vervangen door Sherel Floranus. Ook heeft coach Alex Pastoor een basisplaats voor Zakaria el Azzouzi. Hij maakte de laatste goal van Sparta in een uitwedstrijd.
Heracles Almelo snakt naar een overwinning terwijl Sparta Rotterdam in een roes leeft na de bekerzege op PSV. Op het kunstgras in Almelo belooft het daarom een interessante wedstrijd te worden. De opstellingen zijn ongeveer een uur voor aanvang te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Laatste zege in augustus
Voor Heracles is het verschil met vorig seizoen levensgroot. De Almeloërs draaiden vorig jaar rond deze tijd mee aan de bovenkant van de Eredivisie. Op dit moment kijkt het elftal van trainer John Stegeman echter angstig naar onderen. Heracles won dit seizoen pas één wedstrijd en dat gebeurde in augustus. Dat deed Heracles Almelo in eigen huis tegen Willem II (3-1). Met acht punten staat de formatie op doelsaldo net boven de degradatiestreep.

Sparta in een flow
Met de bezoekers uit Rotterdam gaat het een stuk beter. Hoofdtrainer Alex Pastoor heeft zijn team aardig aan het draaien na het kampioenschap van vorig seizoen in de Jupiler League. Met een negende plek presteren de Kasteelheren boven verwachting. Sparta beschikt over twaalf punten en schakelde deze week PSV uit in de beker nadat ze vorig weekend nipt onderuit waren gegaan tegen de Eindhovenaren. Heracles is dus gewaarschuwd.