1 : 0 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 17. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 61. / Schot met links  (Iniesta)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Lionel Messi 69. / Schot met links  (Luis Suárez)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Neymar 89. / Schot met rechts  (Lionel Messi)

90'
Een prachtige tweede helft met ontelbaar veel hoogtepunten. Manchester City dacht na een sterke eerste helft voor een resultaat te kunnen gaan, maar daar zette doelman Bravo een streep door. Hij kreeg direct rood nadat hij de bal buiten zijn zestienmetergebied met zijn handen tegenhield. Messi zorgde vervolgens voor de 2-0 en 3-0. Invaller Jérémy Mathieu kon aan de kant van de thuisploeg met twee keer geel gaan douchen en Neymar zag zijn strafschop gekeerd worden door Willy Caballero. Het slotakkoord was alsnog voor de Braziliaan, die zijn derde poging via Willy in het doel zag verdwijnen.
90'
90'
Gele kaart voor Raheem Sterling (Manchester City)
Sterling gaat nog op de bon na een harde charge op verdediger Digne.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste twee minuten.
89'
Doelpunt voor FC Barcelona, 4:0 door Neymar
Alsnog Neymar! De Braziliaan miste twee keer, maar drie keer is scheepsrecht. Via Willy verdwijnt de bal alsnog in het doel.
87'
Penalty gemist door Neymar, FC Barcelona
Mis! Willy is de naam! De doelman keert de slecht ingeschoten strafschop van Neymar.
86'
Strafschop! Messi wordt neergehaald door Kolarov en de bal gaat op elf meter. Neymar mag de penalty gaan nemen.
82'
Neymar krijgt een prima kans op de 4-0, maar op aangeven van Ivan Rakitić schiet hij op de benen van doelman Willy Caballero.
80'
Beide ploegen voeren hun laatste wissel door. Bij FC Barcelona verlaat aanvoerder Iniesta het veld voor André Gomes. İlkay Gündoğan gaat bij Manchester City naar de kant. Hij wordt vervangen door Kun Agüero.
80'
Wissel in bij FC Barcelona -> André Gomes
80'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Iniesta
79'
Wissel in bij Manchester City -> Kun Agüero
79'
Wissel uit bij Manchester City -> İlkay Gündoğan
76'
Even een slordige periode van FC Barcelona, maar Manchester City weet niet te profiteren. Silva is niet nauwkeurig in de zestien van de gastheren en verspeelt de bal tot twee keer toe.
73'
Geel-rode kaart voor Jérémy Mathieu (FC Barcelona)
Oliedom van Mathieu. De invaller kreeg net zijn eerste gele kaart en haalt nu Sterling onderuit. Ook hij kan inrukken! Tien tegen tien in Barcelona.
72'
Aleksandar Kolarov plaatst een vrije trap goed in de hoek, maar Ter Stegen lijkt vandaag niet te passeren. Ook John Stones krijgt de bal er niet in.
71'
Gele kaart voor Jérémy Mathieu (FC Barcelona)
Invaller Mathieu komt te laat en krijgt ook een gele kaart van de Servische arbiter.
69'
Doelpunt voor FC Barcelona, 3:0 door Lionel Messi
Hattrick! Lionel Messi is helemaal terug! Op aangeven van Luis Suárez wipt de Argentijn zijn ploeg naar een 3-0 voorsprong.
64'
De Bruyne! De Belg is er razendsnel vandoor en vuurt richting het doel van Ter Stegen. De Duitse doelman is opnieuw alert en voorkomt een tegentreffer voor FC Barcelona.
61'
Doelpunt voor FC Barcelona, 2:0 door Lionel Messi
Daar is direct de 2-0! Messi krijgt de bal opnieuw van Iniesta en schiet knap raak in de korte hoek.
58'
Een dubbele wissel aan de kant van Manchester City. Nolito maakt plaats voor doelman Willy Caballero en Gaël Clichy komt het veld in voor de geblesseerd geraakte Pablo Zabaleta.
58'
Wissel in bij Manchester City -> Gaël Clichy
58'
Wissel uit bij Manchester City -> Nolito
58'
Wissel in bij Manchester City -> Willy Caballero
58'
Wissel uit bij Manchester City -> Pablo Zabaleta
56'
Inmiddels ligt Pablo Zabaleta op de grond en staat Willy klaar om in te vallen als doelman.
53'
Rode kaart voor Claudio Bravo (Manchester City)
Bravo moet eraf! De doelman levert de bal zomaar in bij Suárez en herstelt dat buiten de zestien met zijn handen. Scheidsrechter Mažić kan niet anders dan de Chileen wegsturen met rood.
51'
Ook FC Barcelona meldt zich nu. Umtiti knikt maar net naast uit een hoekschop.
47'
Daar zijn de bezoekers weer meteen. De Bruyne zet goed voor en Javier Mascherano ramt de bal uit zijn zestien.
46'
De tweede helft is begonnen in Camp Nou. FC Barcelona leidt met 1-0, maar Manchester City kreeg in het eerste bedrijf de beste kansen.
46'
45'
FC Barcelona leidt door wie anders dan Lionel Messi in eigen huis. De eerste kans was direct raak in Camp Nou. Messi combineerde met Iniesta en schoof oog in oog met Bravo de 1-0 binnen. Even later schoot Suárez in het zijnet. Aan de overkant was Manchester City gevaarlijk via Nolito en İlkay Gündoğan. De Duitse middenvelder zag zijn schot gekeerd worden door Ter Stegen en ook Nolito vond de Duitse doelman op zijn weg. In de slotfase kreeg Suárez nog een goede kans, maar Bravo wist prima redding te brengen.
45'
45'
Ook nog een kans voor De Bruyne. Een voorzet van Sterling belandt via de arm van Digne bij de Belg, maar hij tikt in het zijnet.
45'
Luis Suárez ineens met een grote kans op 2-0! Claudio Bravo voorkomt meer schade voor de bezoekers met een katachtige redding op het schot van de spits van Barca.
43'
De bezoekers dringen aan en jagen op de gelijkmaker. FC Barcelona komt er even niet aan te pas in eigen huis. Stones knikt in vrijstaande positie naast het doel van Ter Stegen.
40'
Gele kaart voor Fernandinho (Manchester City)
Fernandinho gaat ook in het boekje. Hij komt hard in op Neymar en krijgt de gele kaart.
39'
Luis Enrique moet noodgedwongen nog een wissel doorvoeren. Ook Piqué is geblesseerd geraakt en moet zich laten vervangen door Jérémy Mathieu.
39'
Wissel in bij FC Barcelona -> Jérémy Mathieu
39'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Piqué
38'
En weer de goalie! İlkay Gündoğan dolt met de defensie van FC Barcelona en haalt hard uit met zijn rechterbeen, maar opnieuw is Ter Stegen degenen die Manchester City van scoren af weet te houden.
37'
Ter Stegen moet voor de eerste keer handelend optreden. Silva geeft af aan Nolito en de Spanjaard schiet op de voeten van de Duitse doelman.
35'
Wederom maakt Zabaleta een harde overtreding op Luis Suárez. De Uruguyaan wordt hard geraakt, maar Zabaleta ontsnapt opnieuw aan een gele kaart.
32'
Een fraaie ingestudeerde vrije trap van FC Barcelona. Messi legt de bal neer bij Ivan Rakitić, maar de Kroaat krijgt de bal niet achter doelman Bravo.
29'
Gele kaart voor David Silva (Manchester City)
Silva loopt Pique ondersteboven als krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd. De centrale verdediger van FC Barcelona is hard geraakt, maar lijkt verder te kunnen.
25'
Aleksandar Kolarov kan zich niets meer permitteren. De aanvoerder van Manchester City krijgt zijn laatste waarschuwing van scheidsrechter Mažić.
24'
Luis Suárez denkt naar het doel van Claudio Bravo te kunnen, maar er is al gevlagd vanwege buitenspel.
20'
Manchester City is het spoor even bijster na de tegentreffer. De Engelsen moeten opletten dat ze niet tegen een tweede tegengoal aan lopen. Nu schiet Suárez in het zijnet na een panna van Messi.
17'
Doelpunt voor FC Barcelona, 1:0 door Lionel Messi
Hij is helemaal terug! Messi combineert fraai met Iniesta, Fernandinho glijdt weg en de Argentijn faalt oog in oog met Bravo niet. 1-0!
13'
Weinig spektakel tot nu toe in Barcelona. De thuisploeg probeert het wel, maar is slordig in balbezit. Manchester City doet het nu ook even rustig aan.
10'
Al snel een forse tegenvaller voor FC Barcelona. Jordi Alba moet met een blessure naar de kant en wordt vervangen door Lucas Digne.
10'
Wissel in bij FC Barcelona -> Lucas Digne
10'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Jordi Alba
6'
Manchester City is niet naar Spanje gekomen om verstoppertje te spelen en probeert brutaal het initiatief te pakken. Tot op heden levert dat geen grote kansen op.
3'
De bezoekers melden zich op de helft van FC Barcelona. Raheem Sterling probeert de bal voor het doel te leggen, maar doelman Ter Stegen is alert en raapt de bal op.
2'
De eerste dribbel is van Neymar. De Braziliaan laat Nolito achter zich, maar weet geen ploeggenoot te vinden voor hij vijandelijke doel.
1'
We zijn van start gegaan in Camp Nou. FC Barcelona neemt het in eigen huis op tegen Manchester City. Lionel Messi is terug in de basis bij de thuisploeg.
1'
FC Barcelona begint in eigen huis met sterspeler Lionel Messi in de basis. De aanvaller is weer helemaal fit en wordt door trainer Luis Enrique direct ingezet. Ook is er een basisplaats voor verdediger Samuel Umtiti. Bij de bezoekers uit Manchester staat Claudio Bravo onder de lat. Hij keepte vorig seizoen nog bij FC Barcelona. Verder staat İlkay Gündoğan op het middenveld en is er voorin een plekje toebedeeld aan Nolito.
Opnieuw is het tijd voor een heerlijk avondje vol met voetbal in de Champions League. FC Barcelona ontvangt Manchester City in Camp Nou. In groep C zijn beide ploegen nog ongeslagen. De Catalanen wonnen hun eerste twee duels en staan daardoor bovenaan met zes punten. De bezoekers uit Engeland wonnen van Borussia Mönchengladbach, maar speelden gelijk tegen Celtic FC en hebben zodoende vier punten. Om 20:45 uur zal onder leiding van de Servische scheidsrechter Milorad Mažić worden afgetrapt in Barcelona. De opstellingen van beide trainers verschijnen ongeveer een uur voor aanvang onder het kopje wedstrijddetails.

Weerzien met Pep Guardiola
Het duel tussen FC Barcelona en Manchester City is voor de thuisploeg een weerzien met Pep Guardiola. De Spanjaard mag zich sinds dit seizoen namelijk de manager van de Engelsen noemen. Een onbekende is hij zeker niet in Barcelona. Tussen 1990 en 2001 stond hij als speler op het veld bij Blaugrana en van 2008 tot 2012 werkte hij als hoofdtrainer in Camp Nou. Daarna vertrok hij naar Bayern München en inmiddels is hij dus neergestreken in Manchester. "Ik ben blij om hier te zijn en ik ben alle spelers die me geholpen hebben erg dankbaar", vertelde Guardiola op de persconferentie. Naast de 'thuiskomst' van de manager, komt ook doelman Claudio Bravo op bekend terrein. Hij verruilde FC Barcelona afgelopen zomer voor Manchester City.

Rentree Lionel Messi
Het is de nog de vraag of Lionel Messi in de basis staat vanavond. De Argentijn is weer helemaal fit na een blessure, maar speelde afgelopen weekend nog maar vijfendertig minuten in de wedstrijd tegen Deportivo La Coruña. Direct na zijn invalbeurt wist de sterspeler wel direct te scoren in het met 4-0 gewonnen duel. "Ik ben blij dat Messi fit is, hij is de beste", zei Guardiola. Ook FC Barcelona-trainer Luis Enrique is blij dat hij Messi weer kan opstellen. "Het is altijd goed nieuws om te kunnen zeggen dat Messi terug is. Hij creëert kansen, tussen de linies of vanaf de zijkant. Hoe meer hij bij een aanval betrokken is, des te beter speelt Barcelona."

City hoopt op beterschap
Manchester City is goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Premier League. Na negen wedstrijden staan The Citizens op de eerste plek. Er werd zes keer gewonnen, eenmaal gelijkgespeeld en slechts een keer verloren en daardoor heeft Manchester City negentien punten. Ook in de Champions League gaat het met vier punten uit twee wedstrijden prima, maar aan duels met FC Barcelona hebben de Engelsen geen goede herinneringen. De afgelopen twee seizoenen speelden beide ploegen tegen elkaar in de achtste finale van de Champions League. Alle vier de ontmoetingen werden een prooi voor FC Barcelona. Manchester City hoopt vanavond vanzelfsprekend op een beter resultaat in Catalonië.