1 : 0 Torinfos in de Ticker Bertrand Traoré 23. / Kopbal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Kasper Dolberg 45. / Penalty

90'
90'
Nog een minuut te gaan en het is onwijs spannend in het stadion. Ajax heeft kansen genoeg gehad, maar is daar niet goed mee omgegaan. De Amsterdammers hadden allang de 3-0 en misschien wel de 4-0 moeten maken.
90'
Ajax weet de bal weg te werken en Olsen sprint terug naar zijn doel. Younes neemt de bal aan de voet mee. Er staan drie Ajacieden vrij voor het doel, maar Younes besluit zelf te schieten. Die poging gaat over.
90'
Een hoekschop voor FC Kopenhagen. Olsen gaat mee in de aanval maar de bal komt niet bij een Deense medespeler.
90'
Vier minuten blessuretijd geeft de scheidsrechter aan. Het worden vier spannende minuten met deze stand.
90'
Oei! Ajax is hard op jacht naar de 3-0. Weer is daar Dolberg die een voorzet op maat krijgt, maar wederom stuit hij op de keeper.
89'
Een schitterende opening van Ziyech op Kluivert. Laatstgenoemde legt de bal vanuit de lucht in één keer stil en gooit er een aantal fraaie passeeracties uit. De voorzet die daarop volgt komt niet aan bij een Ajacied.
87'
Kopenhagen begint aan te dringen en stuurt zijn lange mensen naar voren. Als het de Denen lukt om te scoren dan volgt er een verlenging. Het is spannend in de slotfase.
85'
Daar waar Kopenhagen meer moet komen om nog een doelpunt te scoren krijgt Ajax meer ruimte voorin. Voor de Amsterdammers geeft een derde goal wat meer rust en de mogelijkheid om de wedstrijd rustig uit te spelen.
81'
Waar Traoré afgelopen weekend nog vergruist werd door zijn eigen supporters verlaat hij nu het veld onder luid applaus. Zijn vervanger is de jongeling Kluivert die op de rechterflank zijn kunsten mag vertonen.
81'
Wissel in bij AFC Ajax -> Justin Kluivert
81'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Bertrand Traoré
80'
Gele kaart voor Erik Johansson (FC København)
Een luchtduel tussen Johansson en Dolberg. Johansson vind het nodig zijn arm hard in de nek van Dolberg te leggen en begaat daarmee een overtreding waarvoor hij een gele kaart ontvangt.
78'
Gele kaart voor Lasse Schöne (AFC Ajax)
Schöne die ook een gele kaart pakt voor het wegtrappen van de bal. Voor Schöne is dat er een met gevolgen. Als Ajax de volgende ronde weet te halen is de Deen geschorst voor de eerste ontmoeting.
74'
PAAL! Wat een mooie aanval! Viergever weet met zijn voorzet vanaf de linkerkant Dolberg wel te vinden. De achttienjarige spits kan binnenschieten vanaf vijf meter maar de bal treft de paal. De rebound valt ten prooi aan de Deense verdediging.
74'
Schoten op doel:
Ajax: 9
Kopenhagen: 2
73'
Daar was de eerste echte grote kans voor FC Kopenhagen. Verbič komt handig vanaf de rechterkant naar binnen en mag op doel schieten. Onana pakt ook deze bal.
65'
Gele kaart voor Benjamin Verbič (FC København)
65'
Zojuist werd de blessure bekend waardoor Veltman al na twintig minuten gewisseld werd. Het zou gaan om een bilblessure en de kans is klein dat de verdediger zondag in de Eredivisie kan aantreden.
61'
Het eerste kwartier komt Ajax sterk uit de kleedkamers en heeft het meerdere kansen weten te creëren. Het is zaak dat de Amsterdammers zo snel mogelijk de derde treffer weten te maken. Trainer Bosz lijkt daarvoor duidelijk de instructies gegeven te hebben in de rust.
60'
Ajax krijgt veel kansen. Weer probeert Ajax Dolberg via de flank te bereiken. Ditmaal via Tete die de bal laag en strak voor het doel trekt. Wederom verdedigen de Denen sterk en ziet Dolberg geen mogelijkheid de bal in het doel te schuiven.
58'
Het is een heerlijke voetbalavond met voldoende kansen. Zo ook nu weer met een schitterende pass van Schöne op Younes die op links helemaal vrij staat. De Duitser brengt de bal strak voor het doel waar Dolberg de bal probeert binnen te kopen, maar de Denen verdedigen ditmaal goed en verwerken de bal tot een hoekschop.
57'
Wissel in bij FC København -> Benjamin Verbič
57'
Wissel uit bij FC København -> Ján Greguš
55'
Daar is Kopenhagen even gevaarlijk. Toutouh krijgt de bal vanaf de linkerflank aangespeeld, maar Onana weet de bal voor de voeten van de aanvaller weg te plukken.
54'
Meteen vanuit die hoekschop van Kopenhagen kan Ajax tot een tegenaanval komen. De Ligt krijgt de bal mee op de linkerflank en zet met een breedtepass Traoré vrij voor de goed uitkomende Olsen. Het lukt Traoré niet de bal in het doel te krullen. Wel een grote kans.
53'
Slordig spel van Ajax leidt tot een corner voor Kopenhagen. Zeer onnodig. Gelukkig vliegt de hoekschop over iedereen en alles heen en zorgt het niet voor gevaar.
49'
Gele kaart voor Amin Younes (AFC Ajax)
Younes pakt een domme gele kaart. Hij was het niet eens met de plek waar Kopenhagen de vrije trap op eigen helft wilde nemen. De Duitser vond het nodig de bal weg te tikken wat hem een gele prent oplevert.
46'
Wissel in bij FC København -> Nicolai Boilesen
46'
Wissel uit bij FC København -> Jores Okore
46'
45'
Het duel begon met veel druk van FC Kopenhagen. Gedurende de wedstrijd heeft Ajax zich daar onderuit weten te voetballen en heeft het een aantal kansen kunnen creëren. Twee van die kansen werden tot doelpunt gepromoveerd. FC Kopenhagen heeft regelmatig balbezit, maar kan nog niet echt gevaarlijk worden.
45'
45'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Kasper Dolberg
Dolberg wordt in het zestienmetergebied ten val gebracht en de scheidsrechter fluit voor een strafschop. Dolberg neemt hem zelf en schiet feilloos binnen.
45'
FC Kopenhagen weet de bal echter wel goed in bezit te houden en probeert op te bouwen richting het doel van Ajax. De Amsterdammers verdedigen degelijk waardoor de Denen niet in de buurt komen van het doel van Ajax.
44'
We stevenen af op de rust. De laatste vijftien minuten is het de Denen niet gelukt om gevaarlijk te zijn. De laatste dadendrang om gevaarlijk te worden is een mislukte voorzet die hopeloos achter het doel vliegt.
38'
Wederom een vrije trap voor Ajax. Nu op zo'n twintig meter van het doel en aan de linkerkant van het strafschopgebied. Schöne kiest voor de lange hoek. Een eenvoudige bal voor keeper Olsen om klem te pakken.
36'
Ziyech krijgt de bal in de loop mee vanaf het middenveld en omspeelt prachtig zijn directe verdediger op weg naar het doel. Eenmaal binnen het zestienmetergebied staat hij oog in oog met keeper Olsen, maar hij mikt de bal naast het doel.
34'
Gele kaart voor Davinson Sánchez (AFC Ajax)
32'
Ziyech en Schöne gaan achter de bal staan. De Marokkaan schiet gericht op doel. Helaas is de poging niet zuiver genoeg, want deze vliegt rakelings langs het doel van keeper Olsen.
31'
Gele kaart voor Uroš Matić (FC København)
31'
Een gevaarlijke uitbraak van Ajax. Met drie aanvallers tegen twee verdedigers. Dolberg wordt echter neergehaald op zo'n 18 meter van het doel. Een mooie positie voor Ziyech recht voor het doel.
28'
Na het doelpunt lijkt Ajax de wedstrijd wat meer onder controle te krijgen. De Amsterdammers zetten de Denen vroegtijdig onder druk en met succes. Kopenhagen kan de bal niet lang in bezit houden.
23'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Bertrand Traoré
Younes komt op de rand van zestienmetergebied naar binnen en schiet op het doel van de Denen. De Deense keeper Olsen weet redding te brengen ware het niet dat Traoré alert reageert en de bal binnenkopt. De Amsterdammers staan op de gewenste voorsprong.
20'
Veltman kan toch niet verder en moet het veld verlaten. Kenny Tete is zijn plaatsvervanger.
20'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kenny Tete
20'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Joël Veltman
19'
Gele kaart voor Ján Greguš (FC København)
18'
Lasse Schöne! Hij haalt uit vanaf achttien meter van het doel. Een prachtig schot maar keeper Robin Olsen brengt goed redding.
15'
Een lange ingooi wordt weggekopt door Schöne, maar belandt voor de voeten van Ján Greguš die op zijn beurt in de richting van het doel treft. De bal lijkt naast te gaan, maar Onana neemt geen risico en verwerkt de bal tot een hoekshop. De hoekschop die daarop volgt brengt geen gevaar.
13'
Veltman krijgt verzorging en Tete loopt inmiddels warm. Het is twijfelachtig of Veltman nog wel verder kan spelen. Een vroege gedwongen wissels is voor Ajax niet prettig.
11'
Younes krijgt vanuit de kluts de bal voor de voeten en weet een meelopende Ziyech op de linkerflank weg te sturen. De Marokkaan maakt op zijn beurt een passeerbeweging en brengt de bal voor het doel. Helaas voor Ajax bereikt deze voorzet geen medespeler en kunnen de Denen de bal wegwerken.
10'
Een overtreding van Traoré op zon 35 meter van het eigen doel. De Denen brengen de bal voor het doel waar een aantal lange medespelers staan. Onana is echter alert en plukt de bal uit de lucht voordat er gevaar uit voort komt.
8'
Veltman met een pittige overtreding en blesseert daarmee zichzelf. De behandeling blijft uit, maar hij heeft zichtbaar pijn.
5'
FC Kopenhagen zet al heel vroeg druk op de defensie van Ajax. Achterin krijgen de Amsterdammers geen tijd om op te bouwen. Bij een terugspeelbal op Onana staan lopen er meteen twee Denen door op de keeper om druk te zetten en de opbouw te verstoren.
3'
Oei! Kopenhagen ontsnapt. Traoré weet de bal bij Younes te krijgen die alleen op de keeper af kan gaan. De bal is echter net te dichtbij de keeper om tot scoren te komen.
2'
We zijn begonnen aan een duel in de ArenA waar de sfeer bij aanvang bijzonder goed is. Kan Ajax voor het eerst in veertien jaar weer eens de kwartfinale halen van een Europees toernooi?
1'
Statistiek:
Ajax heeft tegen de Denen nog nooit de volgende ronde weten te halen.
Statistiek:
FC Kopenhagen bereikte nog nooit een kwartfinale van een Europees toernooi.
Opstellingsbericht
Matthijs de Ligt start donderdag om 21.05 uur voor Ajax in het thuisduel met FC Kopenhagen in de achtste finales van de Europa League. De zeventienjarige verdediger krijgt in het centrum van de aanval de voorkeur boven Nick Viergever, die als linksback begint. Daley Sinkgraven start op de bank.

Met de keuze voor De Ligt anticipeert trainer Peter Bosz op de kopsterke aanvallers van FC Kopenhagen. Toch liet de verdediger zich vorige week verrassen in de lucht tijdens het verloren eerste duel met de kampioen van Denemarken. De Ligt kon niet voorkomen dat Andreas Cornelius zijn ploeg naar een kleine zege kopte (2-1).

Donny van de Beek start zoals verwacht op de positie van de geschorste Davy Klaassen en Davinson Sánchez en Joël Veltman keren terug van een schorsing.
Statstiek:
Ajax kan voor het eerst in veertien jaar weer eens een kwartfinale van een Europees toernooi bereiken.
Statistiek:
Ajax heeft in Europees verband nu vijf keer tegen FC Kopenhagen gespeeld. Daarvan werden vijf duels verloren, speelden ze eenmaal gelijk en won Ajax slechts één keer.
Statistiek:
Kasper Dolberg was in de laatste zes wedstrijden in de Eredivisie betrokken bij zeven doelpunten. Twee assists en vijf doelpunten. Hij lijkt daarmee weer wat meer in vorm te geraken.
Statistiek:
Ajax won vijftien van zijn laatste zestien thuiswedstrijden. De enige die niet gewonnen werd eindigde in een gelijkspel.
Nu door naar de statistieken van dit duel. We zetten er een aantal op een rij ter voorbereiding op de wedstrijd.
Welkom bij de Europa League-wedstrijd tussen AFC Ajax en FC Kopenhagen. Vanavond is het de taak aan de Amsterdammers om een 1-2 achterstand weg te werken tegen de Denen om door te stoten naar de kwartfinales van de Europa League. Mijn naam is Marco van Wijngeeren en ik doe vanavond verslag van dit duel. De opstellingen zijn ongeveer een uur voorafgaand aan de wedstrijd te vinden onder het kopje 'wedstrijddetails'.