SBV Excelsior
4:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Eljero Elia 47. / Schot met rechts  (Rick Karsdorp)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Eric Botteghin 50. / Kopbal  (Jens Toornstra)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 75. / Schot met links  (Rick Karsdorp)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Marko Vejinović 84. / Schot met rechts

90'
Feyenoord stelde in de tweede helft orde op zaken. Vijf minuten na de pauze stond het al 2-0. Eerst tikte Elia binnen na een kopbal van Karsdorp en even later knikte Botteghin binnen uit een corner van Toornstra. Diezelfde Toornstra was een kwartier voor tijd verantwoordelijk voor de 3-0. OP aangeven van Karsdorp prikte hij met links binnen. Het slotakkoord was voor invaller Marko Vejinović. Hij schoof een afvallende bal in de verre hoek. Kramer kreeg vervolgens nog een goede kans op de 5-0, maar zag zijn poging op de paal belanden.
90'
90'
Bilal Başaçıkoğlu ook nog met een schot. Hij snijdt naar binnen, maar kan zijn schot geen richting geven.
88'
Kramer is nog dicht bij de 5-0, maar hij schiet een fraaie voorzet van Vejinović tegen de buitenkant van de bal.
84'
Doelpunt voor Feyenoord, 4:0 door Marko Vejinović
En dat is nummer vier. Marko Vejinović schuift een afvallende bal fraai achter Kurto.
83'
Gele kaart voor Khalid Karami (SBV Excelsior)
Karami gaat nog op de bon bij Blom. Hij komt stevig in bij Bilal Başaçıkoğlu en krijgt de gele kaart.
78'
De laatste drie wissels in de Kuip. Bij Excelsior gaan Fredy en Danilo Pantić naar de kant voor Kevin Vermeulen en Mike van Duinen. Rick Karsdorp verlaat bij Feyenoord het veld. Bart Nieuwkoop mag nog ruim tien minuten meedoen.
78'
Wissel in bij Feyenoord -> Bart Nieuwkoop
78'
Wissel uit bij Feyenoord -> Rick Karsdorp
78'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
78'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Fredy
78'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Mike van Duinen
78'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Danilo Pantić
75'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:0 door Jens Toornstra
Prachtige goal van Feyenoord! Karsdorp geeft een splijtende pass op Toornstra en de middenvelder prikt de bal met links achter de kansloze Kurto.
72'
Gele kaart voor Michiel Kramer (Feyenoord)
Kramer gaat hard door op Jeffry Fortes en krijgt daarvoor de gele kaart van scheidsrechter Kevin Blom.
72'
Ook bij Excelsior gaat de aanvoerder naar de kant. Ryan Koolwijk wordt vervangen door Stanley Elbers.
72'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
72'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Ryan Koolwijk
70'
De tweede wissel aan de kant van Feyenoord. Aanvoerder Karim El Ahmadi verlaat het veld en wordt vervangen door Marko Vejinović.
70'
Wissel in bij Feyenoord -> Marko Vejinović
70'
Wissel uit bij Feyenoord -> Karim El Ahmadi
66'
De thuisploeg blijft dreigend, maar het is even rustig voor doelman Kurto. Grote kansen blijven even uit voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.
63'
Feyenoord wisselt voor de eerste keer vanavond. Doelpuntenmaker Eljero Elia gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door Steven Berghuis.
63'
Wissel in bij Feyenoord -> Steven Berghuis
63'
Wissel uit bij Feyenoord -> Eljero Elia
60'
Ineens is daar gevaar van Excelsior. Fredy zet voor en Jones zit helemaal mis, maar ziet de bal via Faik naast zijn doel gaan.
57'
Feyenoord neemt geen gas terug en gaat op zoek naar de derde treffer. De tot nu toe onzichtbare Kramer schiet nu via een verdediger naast.
53'
Prima aanval van Feyenoord. Toornstra en Kramer vinden elkaar fraai en de middenvelder stuurt Elia de diepte in. Uiteindelijk komt hij niet goed uit, maar verdient hij een corner. El Ahmadi ramt die bal naast het doel van Kurto.
50'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Eric Botteghin
En daar is de beslissing al! Een goede hoekschop van Toornstra wordt door Botteghin tegen de touwen gekopt.
47'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Eljero Elia
Daar is de verdiende voorsprong voor Feyenoord. Karsdorp knikt een voorzet van Toornstra in en Eljero Elia geeft het laatste tikje!
46'
De tweede helft is begonnen in de Kuip. Kan Feyenoord in het tweede bedrijf wel het net vinden of houdt Excelsior stand?
46'
45'
Het is nog 0-0 in Rotterdam en dat mag Feyenoord zichzelf aanrekenen. De thuisploeg is heer en meester in de eigen Kuip en kreeg via Bilal Başaçıkoğlu al snel een goede kans, maar doelman Kurto hield zijn doel schoon. Even later was Başaçıkoğlu opnieuw gevaarlijk met twee fraaie kopballen. De grootste kans was echter voor Tapia. Geheel vrijstaand kopte hij de bal hard op de vuisten van Kurto. Excelsior loerde op de tegenaanval, maar wist geen kansen te creëren.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
39'
De storm van Feyenoord gaat even liggen. Nog vijf minuten tot aan de rust in Rotterdam.
36'
Doelman Kurto is de man aan de kant van Excelsior. Dit keer kopt Tapia in na een vrije trap van Toornstra. Opnieuw is de goalie attent en houdt hij vooralsnog de nul in de Kuip.
32'
Gele kaart voor Jurgen Mattheij (SBV Excelsior)
De eerste kaart van de avond is voor Mattheij. Hij is te laat bij Tapia en gaat in het boekje van arbiter Kevin Blom. Voor Mattheij betekent dat een schorsing.
30'
Bilal Başaçıkoğlu heeft er zin in vanavond! Toornstra zet goed voor en de rechtsbuiten ziet zijn kopstoot opnieuw gekeerd worden door Kurto. Het lijkt wachten op de 1-0.
27'
Excelsior mag een vrije trap nemen op de helft van Feyenoord. Faik legt aan, maar schiet de bal de tweede ring van de Kuip in.
25'
En opnieuw is Feyenoord dicht bij de 1-0! Tapia kapt zijn directe tegenstander uit en schiet hard in. Zijn poging belandt net naast het doel van de bezoekers.
23'
Woudenberg stoomt op aan de linkerkant en zet voor richting Toornstra. Voordat hij kan koppen, maakt Fortes er een hoekschop van. Die corner levert niets op omdat Kurto weer alert is op een voorzet van Jan-Arie van der Heijden.
21'
De thuisploeg zet even aan. Uit een nieuwe hoekschop haalt Toornstra hard uit, maar zijn poging vliegt ruim naast het doel van Excelsior-keeper Kurto.
20'
Nu wel een goede aanval van Feyenoord. Uit de daaropvolgende hoekschop kopt Bilal Başaçıkoğlu hard in, maar staat doelman Kurto opnieuw een Feyenoord-treffer in de weg.
17'
Vooralsnog een slordige eerste helft in Rotterdam. Feyenoord was via Başaçıkoğlu dicht bij de 1-0, maar wist verder nog niets te creëren in eigen huis. De bezoekers loeren op de tegenaanval.
14'
Excelsior loert op de tegenaanval en via Koolwijk komt de bal bij Hasselbaink. Zijn voorzet kan worden weggewerkt door Van der Heijden.
13'
Rechtsback Kardorp laat zich voor het eerst echt zien aan de rechterkant en slingert de bal goed voor. Doelman Kurto neemt geen risico en stompt de bal over de zijlijn.
11'
Bij Excelsior is Bas Kuipers inmiddels begonnen aan een warming up. Karami is niet ongeschonden uit het duel met Woudenberg gekomen, maar lijkt wel verder te kunnen.
8'
De corner wordt genomen door Faik en verlengd door Fredy. Doelman Brad Jones ziet de bal op het dak van het doel belanden en hoeft zodoende niet in actie te komen.
7'
Aan de overkant is Excelsior snel weg. Nigel Hasselbaink is er van tussen en geeft prima mee aan rechtsback Khalid Karami. Feyenoord Woudenberg weet echter de voorkomen dat hij op doel kan schieten. Wel een hoekschop voor de bezoekers.
6'
Daar is het eerste gevaar van Feyenoord. Karim El Ahmadi stuurt Bilal Başaçıkoğlu weg en de Turks jeugdinternational lobt de bal fraai over doelman Kurto heen. De goalie van Excelsior weet ternauwernood de bal uit zijn doel te slaan.
4'
De bezoekers uit Kralingen laten Feyenoord aan de bal in de beginfase. De thuisploeg zoekt naar een gaatje in de defensie van Excelsior, maar slaagt daar vooralsnog niet in.
1'
We zijn begonnen in de Kuip. Feyenoord en Excelsior gaan uitmaken welke Rotterdamse club zich mag melden in de derde ronde van de KNVB beker.
1'
Feyenoord treedt aan met vier wijzigingen. Eljero Elia, Lucas Woudenberg, Renato Tapia en Michiel Kramer hebben een basisplaats in de Kuip. Dirk Kuyt, Terence Kongolo en Nicolai Jørgensen zitten op de bank en Tonny Vilhena zit geblesseerd op de tribune. Jens Toornstra staat daarom op het middenveld. Bij de bezoekers speelt Jeffry Fortes. Ook is er een basisplaats voor Nigel Hasselbaink. Oud-Feyenoorder Luigi Bruins is geblesseerd en speelt niet tegen zijn oude club.
Het is opnieuw tijd voor een Rotterdamse derby. Dit keer nemen Feyenoord en SBV Excelsior het tegen elkaar op in het bekertoernooi. Nadat Sparta Rotterdam dinsdag PSV uitschakelde, zal Feyenoord woensdagavond een verrassing willen voorkomen. Eerder dit seizoen won de thuisploeg met 4-1 van de Kralingers. SBV Excelsior wist pas een keer te winnen in de Kuip. Tijdens seizoen 1979/1980 werd het liefst 0-4 voor de bezoekers. Om 20:45 uur trappen de Rotterdamse ploegen af onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De opstellingen zullen ongeveer een uur voor aanvang verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Moeizame vorige bekerronde
Zowel Feyenoord als SBV Excelsior bereikte de derde ronde met een moeizame overwinning. Feyenoord won uiteindelijk met 4-1 van FC Oss, maar kwam in de eerste helft wel op achterstand tegen de Brabanders. Na de openingstreffer van Tom Boere zorgden Steven Berghuis, Michiel Kramer, Nicolai Jørgensen en Bilal Başaçıkoğlu voor de zege. Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf tegen de Ossenaren enkele reserves de kans zich te laten zien, maar het is zeer de vraag of hij dat woensdag opnieuw gaat doen. SBV Excelsior doet dat sowieso wel. Trainer Mitchell van der Gaag geeft net als tegen BVV Barendrecht speeltijd aan wat wisselspelers. Tegen Barendrecht maakte Nigel Hasselbaink de enige treffer van de wedstrijd.

Negatieve reeks Excelsior
De bezoekers begonnen uitstekend aan de competitie, maar zijn inmiddels weggezakt naar het rechterrijtje. De ploeg van trainer Van der Gaag heeft al meer dan een maand niet meer gewonnen. Afgelopen weekeinde verloor SBV Excelsior in eigen huis met 0-2 tegen PEC Zwolle. Daardoor staan de Kralingers na tien wedstrijden voor het eerst dit seizoen in het rechterrijtje en is het gat met hekkensluiter Roda JC Kerkarde nog maar drie punten. Bij buurman Feyenoord hoopt SBV Excelsior voor de ommekeer te zorgen. "Een hele mooie wedstrijd. We moeten daar heengaan met idee dat we kunnen stunten. We moeten er echt in geloven", vertelde Van der Gaag op de clubwebsite.

Feyenoord wil weer bekersucces
Bekerhouder Feyenoord wil in de eigen Kuip doorstoten naar de volgende ronde. Dat moet het in ieder geval doen zonder middenvelder Tonny Vilhena. Hij heeft last van zijn enkel en is niet van de partij. Tegen FC Oss gaf trainer Van Bronckhorst enkele basiskrachten rust. Doelman Brad Jones was destijds wel van de partij. "Op het moment dat ik bij deze club tekende, was het mijn doel om zoveel mogelijk wedstrijden te keepen. Tot dusver heb ik in alle competities nog geen duel gemist en ook tegen Excelsior wil ik gewoon spelen. Een drukke periode vol wedstrijden is wat mij betreft alleen maar mooi", aldus de goalie op de website van Feyenoord.