Manchester City
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mata 54. / Schot met links  (Zlatan Ibrahimović)

90'

Manchester United begon sterk aan de tweede helft en creëerde na rust de enige twee kansen van de tweede helft. Nadat Paul Pogba de paal raakte, schoot Juan Mata wel raak. Manchester City kwam er in de tweede helft niet aan te pas en verliest de stadsderby met 1-0.
90'
90'
Gele kaart voor Zlatan Ibrahimović (Manchester United)
Ook Zlatan Ibrahimović gaat op de bon. De Zweed krijgt geel omdat hij bij een vrije trap voor de bal gaat staan.
90'
Gele kaart voor Paul Pogba (Manchester United)
Paul Pogba gaat hard door op Nicolás Otamendi en krijgt daarvoor een gele kaart.
90'
De vierde man maakt de extra tijd bekend: vier minuten.
87'
Manchester City heeft veel haast, maar dat geldt niet voor Manchester United. De thuisploeg weet goed het tempo uit het spel te halen en trekt zo de overwinning over de streep.
84'
Ook invaller Raheem Sterling kan nog niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. De rappe aanvaller wordt zodra hij de bal krijgt iedere keer meteen onder druk gezet.
82'
José Mourinho brengt een aanvaller binnen de lijnen, maar het is niet Memphis Depay. De Nederlandse aanvaller lijkt ook vanavond geen speeltijd te krijgen.
81'
Wissel in bij Manchester United -> Jesse Lingard
81'
Wissel uit bij Manchester United -> Marcus Rashford
78'
Nog een paar minuten voor The Citizens, die waarschijnlijk voor de zesde keer op rij geen wedstrijd zullen winnen. Manchester City slaagt er niet in om United onder druk te zetten en de tijd dringt.
75'
Een fluitconcert voor Nicolás Otamendi, die nogal overdreven naar de grond gaat na een botsing met invaller Morgan Schneiderlin. Het gefluit en het boegeroep van het thuispubliek is terecht, want de verdediger staat alweer snel op.
73'
Wissel in bij Manchester United -> Morgan Schneiderlin
73'
Wissel uit bij Manchester United -> Mata
72'
Manchester City is na het inbrengen van Raheem Sterling en Kun Agüero uitgewisseld. The Citizens hebben nog ongeveer twintig minuten om wat aan de 1-0 achterstand te doen.
71'
Wissel in bij Manchester City -> Kun Agüero
71'
Wissel uit bij Manchester City -> Nolito
70'
Invaller Aleksandar Kolarov is de aangewezen persoon om een vrije trap op een meter of 25 van het doel van De Gea te nemen. De verdediger probeert de bal in de kruising te krullen, maar schiet ruim over.
69'
De derby van vanavond is vrij braaf. Geen harde overtredingen, geen gemeen spel. Het is duidelijk dat er iets minder op het spel staat dan in een competitiewedstrijd.
67'
Manchester City heeft meer en meer balbezit, maar kansen voor de bezoekers blijven uit na rust.
64'
Een strakke voorzet van Marcus Rashford komt niet niet aan bij Zlatan Ibrahimović, die de bal niet meer lijkt te verwachten. Dat had de 2-0 kunnen zijn!
63'
Wissel in bij Manchester City -> Raheem Sterling
63'
Wissel uit bij Manchester City -> Leroy Sané
63'
Een wanhoopspoging van Aleksandar Kolarov, die na lang balbezit op de helft van Manchester United van afstand uithaalt. Het schot van een meter of dertig gaat ver over.
61'
Manchester City lijkt zich enigszins te hebben hersteld van de tegentreffer en voert het tempo op. Pep Guardiola kan deze wedstrijd ook nog een aantal sterke spelers inzetten, zoals Raheem Sterling en Kun Agüero.
59'
Wint Manchester City vanavond niet, dan is het de zesde (!) wedstrijd op rij dat The Citizens een duel niet winnen.
56'
Het team van José Mourinho gaat na het openingsdoelpunt meteen op zoek naar een tweede treffer. Manchester City moet deze storm even zien te overleven.
54'
Doelpunt voor Manchester United, 1:0 door Mata
Manchester United krijgt de beloning voor een sterke start van de tweede helft! Zlatan Ibrahimović gebruikt zijn lichaam goed bij een lange bal en dringt het strafschopgebied van de bezoekers binnen. Met buitenkant rechts passt hij naar Mata, die de bal tegen de touwen schiet. De credits gaan ook naar Ander Herrera, die bij de pass van Ibrahimović een goed blok zette.
53'
Het is Manchester United dat na rust het heft in handen neemt. De thuisploeg kent een sterke start van de tweede helft.
50'
De paal! Paul Pogba speelt weliswaar niet geweldig, maar is van alle 22 spelers tot nu toe wel het dichtst bij de openingstreffer. Na een goede pass van Zlatan Ibrahimović schiet de Franse middenvelder de bal vanaf een meter of tien hard op de paal.
49'
Niet voor de eerste keer vanavond verspeelt Paui Pogba de bal na een een slordige aanname. De Fransman - die een lastige start kent in Manchester - zit nog niet lekker in de wedstrijd.
47'
Voor rust werd er niet gescoord, maar er zal hoe dan ook vanavond een winnaar moeten komen. Zal dat in de reguliere speeltijd lukken?
46'
Wissel in bij Manchester City -> Aleksandar Kolarov
46'
Wissel uit bij Manchester City -> Vincent Kompany
46'
45'

De wedstrijd van vanavond zal niet in de boeken gaan als een spectaculaire stadsderby. Beide teams nemen weinig risico en de kansen zijn tot nu toe spaarzaam. Namens de bezoekers was Kelechi Iheanacho na twee minuten dicht bij de openingstreffer, maar hij kopte over. Marcus Rashford kreeg aan de andere kant na meer dan een halfuur spelen een mogelijkheid, maar hij schoot tegen Pablo Maffeo op.
45'
45'
Ondanks dat er niet veel is gebeurd, voegt scheidsrechter Mike Dean een minuut blessuretijd aan de eerste helft toe.
43'
Het venijn zit 'm in de staart in de eerste helft. De teams hebben de afgelopen minuten meer kans gekregen in de 35 minuten daarvoor.
40'
Manchester City verzuimt te profiteren! Daley Blind levert de bal heel slordig in, waardoor Kelechi Iheanacho bijna een vrije doortocht krijgt. De jonge spits schiet vanuit een moeilijke hoek uiteindelijk tegen de benen van Marcos Rojo aan.
37'
De beste mogelijkheid voor United! Met een geweldige pass stuurt Zlatan Ibrahimović buitenspeler Marcus Rashford weg. De jonge aanvaller snijdt naar binnen, schudt Nicolás Otamendi van zich af, maar op het moment dat Rashford wil schieten, staat Pablo Maffeo in de weg.
36'
Eindelijk wat opwinding op Old Trafford! Marcus Rashford stuurt met een mooi balletje Luke Shaw diep, die op zijn beurt de bal terugspeelt op Zlatan Ibrahimović. De Zweed staat er niet goed voor, maar besluit om meteen op doel te schieten. Via een tegenstander gaat de inzet over.
35'
Hoewel het team van José Mourinho nog weinig creëert, krijgt Manchester United wel steeds meer grip over de wedstrijd.
32'
Paul Pogba is een van de spelers die nog nauwelijks in het stuk is voorgekomen. De Fransman wisselt af en toe met Zlatan Ibrahimović van positie om de defensie van The Citizens te ontregelen.
30'
De wedstrijd is inmiddels een halfuur oud en Manchester United zal iets anders moeten verzinnen om het Manchester City lastig te maken. Er zit weinig verrassing in het aanvalsspel van de thuisploeg.
27'
Manchester City houdt vooralsnog makkelijk stand op Old Trafford. De 'B-spelers' van Pep Guardiola hebben geen moeite om de aanvallen van Manchester United af te stoppen.
26'
Gele kaart voor Antonio Valencia (Manchester United)
Antonio Valencia is de volgende speler bestraft wordt. Hij gaat wild door en kegelt Fernandinho onderuit en krijgt geel.
23'
Zlatan Ibrahimović neemt de vrije trap en zijn poging is niet fantastisch. De inzet gaat via de muur naast het doel, waardoor de thuisploeg er in ieder geval nog een hoekschop aan overhoudt.
22'
Dit biedt mogelijkheden voor Manchester United! De thuisploeg krijgt een vrije trap op een meter of 25 - recht voor het doel. De vrije trap wordt toegekend na een overtreding van Nicolás Otamendi op Mata.
20'
Het is duidelijk dat het zelfvertrouwen broos is bij Manchester United, dat het afgelopen weekend met 4-0 werd afgedroogd door Chelsea. De spelers durven weinig risico's te nemen en wagen zich al snel aan de lange bal richting Zlatan Ibrahimović.
18'
Oh, oh, Zlatan Ibrahimović.. De Zweed krijgt alle tijd en ruimte om Marcus Rashford de diepte in te sturen, maar zijn pass is veel te scherp en rolt hard over de achterlijn.
17'
Uitstekend verdedigingswerk van Mata, die met een correcte sliding op de bal voorkomt dat aan de rechterkant Gaël Clichy de bal krijgt. De Fransman stond helemaal vrij aan de linkerkant.
15'
Manchester United komt meer en meer van de eigen helft af, maar wacht na een kwartier spelen nog steeds op de eerste mogelijkheid.
13'
Gele kaart voor Kelechi Iheanacho (Manchester City)
Een lullige gele kaart voor de spits van Manchester City, die uitglijdt en in zijn val Daley Blind meeneemt. Scheidsrechter Mike Dean is echter onverbiddelijk.
12'
Het tempo ligt hoog in de openingsfase, maar dat geldt niet voor de amusementswaarde. De thuisploeg is er nog niet in geslaagd een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen.
10'
Manchester City vraagt om een strafschop nadat Michael Carrick een licht duwtje geeft aan Aleix García, maar de scheidsrechter wuift het weg.
9'
Daley Blind zet even de toon door een flinke beuk uit te delen aan Nolito. De Nederlander krijgt de vrije trap tegen, maar komt niet meteen in het boekje van scheidsrechter Mike Dean.
8'
Slordig balverlies van Manchester City op de eigen helft lijkt een gevaarlijke aanval van Manchester United in te leiden, maar Marcus Rashford - die veel ruimte heeft - slaagt er niet in om Pablo Maffeo te passeren.
6'
Manchester City zet hoog druk op de opbouw van Manchester United. De thuisploeg vindt de voetballende oplossing vooralsnog niet.
4'
José Mourinho vindt het duel klaarblijkelijk te belangrijk om met een B-elftal aan te treden tegen Manchester City. De vorige League Cup-wedstrijd tegen Northampton Town (1-3 winst) startten nog veel reserves, nu spelen alleen de grote namen.
2'
Bijna de openingstreffer! Uit een goede voorzet Jesús Navas wordt Kelechi Iheanacho bij de eerste paal bereikt. De jonge spits zet zijn hoofd niet goed tegen de bal, waardoor de inzet over het doel van De Gea vliegt.
1'
We zijn los op Old Trafford! Manchester City trapt af en maakt de intenties direct duidelijk door de bal meteen naar voren te spelen. Luke Shaw geeft vlak bij de cornervlag een hoekschop weg.
1'

Manchester United begint met veel bekende en grote namen aan het duel in de League Cup. José Mourinho kiest er dus niet voor om zijn spelers rust te geven tegen Manchester City. Onder meer sterspelers Paul Pogba en Zlatan Ibrahimović. Daley Blind begint eveneens, Memphis Depay start vanaf de bank.

In tegenstelling tot Mourinho kiest Pep Guardiola voor veel andere namen ten opzichte van het vorige competitieduel. Slechts drie spelers die in de basis stonden tegen Southampton (1-1), beginnen vanavond ook: Leroy Sané, Fernandinho en Vincent Kompany.

Het mooiste affiche van de achtste finales van de League Cup is ongetwijfeld de stadsderby tussen Manchester United en Manchester City. Niet alleen een plek bij de laatste acht van het toernooi staat op het spel, ook de eer van de stad. Het duel wordt op Old Trafford gespeeld en zal om 21:00 starten. Een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn wedstrijd hier de opstellingen te vinden.

Slecht in vorm

Beide teams zullen niet blakend van het zelfvertrouwen aantreden in het League Cup-duel. Zo wist Manchester United al drie competitiewedstrijden op rij niet te winnen. Het afgelopen weekend leed het team van José Mourinho een zware 4-0 nederlaag bij Chelsea. De zevende plaats in de competitie is ver beneden stand voor het sterrenensemble van de Portugese oefenmeester.

Manchester City doet het een stuk beter in de Premier League en staat met twintig punten uit negen duels aan kop. De laatste weken stokt de machine van Guardiola echter. The Citizens wisten geen van de laatste vijf duels te winnen. In de Champions League werd gelijkgespeeld tegen Celtic en verloren van FC Barcelona. In de competitie verloor Manchester City van Tottenham Hotspur en speelde het daarna gelijk tegen Everton en Southampton.

Derbygevoel

Maar wat zegt vorm in aanloop naar een derby? Een burenruzie maakt altijd vreemde krachten los, al zal het derbygevoel in de League Cup minder sterk voelbaar zijn dan tijdens een competitieduel. Op Old Trafford zullen de clubs uit Manchester voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar staan. Manchester City bewaart goede herinneringen aan de ontmoeting in september.

Alle doelpunten in de stadsderby in de competitie vielen in de eerste helft. Via Kevin De Bruyne nam Manchester City al snel de leiding in het hol van de leeuw. Kelechi Iheanacho tekende twintig minuten later voor de 0-2. Zlatan Ibrahimović zorgde nog voor de aansluitingstreffer, maar ook de Zweed kon niet voorkomen dat de eerste ontmoeting tussen de Manchester clubs werd gewonnen door City.

Speeltijd voor reserves

Grote clubs kiezen er vaak voor om niet met de sterkste elf spelers aan te treden in de League Cup. Het toernooi is voor de Engelse teams, die in een seizoen veel wedstrijden spelen, een mooie mogelijkheid om reservespelers speeltijd te gunnen. Zo traden gisteravond Liverpool en Tottenham Hotspur in nagenoeg compleet gewijzijgde elftallen aan op Anfield.

Het is nog maar de vraag of Manchester United en Manchester City ook met B-elftallen zullen aantreden. Pep Guardiola en José Mourinho hebben twee redenen om dat niet te doen. Allereerst omdat beide teams niet in grootse vorm steken, waardoor de wedstrijd een mooie mogelijkheid is om in het goede ritme te komen. Ten tweede omdat de derby belangrijk is voor de supporters.