22.06.2016 09:12

Argentinië staat in de finale van de Copa América. Woensdagnacht won de ploeg zeer overtuigend van gastland de Verenigde Staten met 0-4. Lionel Messi was de grote man bij de Argentijnen.

De vedette van de ploeg zette na vier minuten Ezequiel Lavezzi in stelling. Lavezzi, die momenteel speelt in de Chinese competitie bij Hebei China Fortune FC schatte de voorzet op waarde en kopte de 0-1 binnen. Na ruim een half uur spelen was Messi zelf aan de beurt. Van ongeveer 25 meter krulde de speler van Barcelona een vrije trap fantastisch in de kruising. Door zijn treffer is Messi nu topscorer aller tijden nadat hij in de vorige wedstrijd Gabriel Batistuta evenaarde.

Na de rust ging Argentinië vrolijk verder. Gonzalo Higuaí­n zorgde er in de vijftigste minuut voor dat de wedstrijd was gespeeld door voor de 0-3 aan te tekenen. Vlak voor tijd maakte Higuaí­n ook nog zijn tweede, op aangeven van Messi en eindigde het duel in 0-4. Aanstaande zondagnacht is de finale, waarin Colombia of Chili de tegenstander zal zijn. Die twee landen vechten aankomende nacht uit wie er naar de finale mag.