30.09.2016 22:19

VIDEO: Jong PSV winnaar eerste periodetitel

Jong PSV heeft vrijdagavond beslag gelegd op de eerste periodetitel in de Jupiler League. Het beloftenteam won weliswaar niet op bezoek bij RKC Waalwijk, maar het 1-1 gelijkspel was voor Jong PSV voldoende om de concurrentie onder zich te houden.

Het team van trainer Pascal Jansen is de verrassing van dit Jupiler League-seizoen. Met competitietopscorer Sam Lammers maken de jonge Eindhovenaren het ieder team lastig. Jong PSV verloor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en verspeelde alleen punten tegen SC Cambuur (1-1), NAC Breda (1-1) en vrijdag tegen RKC (1-1).

Niet alle voetbalsupporters zijn blij met de dominantie van Jong PSV, dat dit seizoen een aantal keer speelde met spelers die niet in de Jupiler League thuishoren, zoals Siem de Jong. Het zijn echter de jongelingen die het verschil maken, met Lammers in het bijzonder. De jonge spits maakte tegen RKC alweer zijn negende goal van het seizoen.

De periodetitel van Jong PSV betekent tevens goed nieuws voor VVV-Venlo, dat in de eerste periode op de tweede plek is geëindigd en dus het einde van het seizoen de play-offs in mag. Jong PSV kan niet promoveren en heeft dus geen recht op deelname aan de nacompetitie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner