20.11.2016 20:02

Robin van Persie was zondagavond de grote man bij Fenerbahçe. De spits, al een tijdje uit beeld bij het Nederlands elftal, bezorgde zijn club met twee treffers een begeerde zege op aartsrivaal Galatasaray (2-0).

Van Persie trof vlak voor rust voor de eerste keer doel voor het elftal van trainer Dick Advocaat. Hij benutte in de 78e minuut nog een strafschop. Als dank voor beide treffers kreeg de topschutter aller tijden van Oranje in de slotfase een publiekswissel.

De geblesseerde Jeremain Lens kon nog niet in actie komen voor Fenerbahçe. Bij Galatasaray hadden Wesley Sneijder en Nigel de Jong een basisplaats. Sneijder moest na ruim een uur plaatsmaken voor Lukas Podolski, die als extra aanvaller in de ploeg kwam.

Fenerbahçe klom naar de derde positie van de ranglijst en heeft een punt meer dan Galatasaray. De achterstand op koploper Besiktas bedraagt zes punten.