12.03.2017 19:10

Memphis Depay drukt in zijn eerste maanden bij Olympique Lyon zijn stempel bij de Fransen. Hoogtepunt was zijn doelpunt zondagmiddag tegen Toulouse. Vanaf de middenlijn schoot hij fenomenaal raak.

Na rust kwam Memphis volledig los in de thuiswedstrijd van Lyon. In de eerste helft scoorde Christophe Jallet het openingsdoelpunt, waarna de Nederlander de show stal. Eerst gaf hij een assist op Maxwel Cornet, vervolgens maakte hij de 3-0 in het duel. Na een steekpass van Jallet nam hij de bal goed mee en rondde feilloos af. Het hoogtepunt van de wedstrijd moest echter nog komen.

Eerst miste Memphis nog een enorme kans op zijn tweede treffer. Van dichtbij schoot hij voor een vrijwel leeg doel over, maar zijn misser werd hem snel vergeven. Met een schot van eigen helft schoot hij de eindstand op het scorebord: 4-0. Memphis maakte zijn vijfde doelpunt in negen wedstrijden in de Ligue 1. En wat voor een: