01.04.2017 22:14

VIDEO: Van Polen kan leven met gelijkspel

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen zag zaterdagavond zijn ploeg 1-1 gelijkspelen tegen Excelsior. Aan Voetbal.com laat de aanvoerder weten wel te kunnen leven met dit gelijkspel.

De rechtsachter van PEC Zwolle is aan een ‘productief’ seizoen bezig. Tegen Excelsior pakte de ervaren verdediger alweer zijn negende gele kaart. Een evenaring met Denzel Dumfries die eveneens negen gele kaarten verzamelde dit seizoen.

“Ik denk dat we vanavond goed begonnen. De eerste twintig, vijfentwintig minuten waren voor ons. Na onze goal werden zij iets sterker”, aldus Van Polen tegenover de camera van Voetbal.com. “Daarna was het gezapig van beide kanten. 1-1 is een terechte uitslag.”

Van Polen verklapte dat zijn ploeg voorafgaand aan de wedstrijd geen rekening had gehouden met puntverlies tegen Excelsior. “In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat Excelsior nog altijd een concurrent is, kijkend naar de degradatieplaatsen. Uiteindelijk moet je realistisch zijn: het zat er vanavond gewoon niet in.”

Het verschil met Excelsior bedraagt na de wedstrijd nog steeds zes punten. “We staan nu op 31 punten in de Eredivisie. Ik vermoed dat we nog zo’n twee, drie punten nodig hebben om ook dit seizoen te handhaven”, aldus Van Polen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner