14.04.2017 14:25

VIDEO: Eriksen imiteert vrije trap Gascoigne

Christian Eriksen heeft zich vrijdagmiddag van zijn beste kant laten zien. De Deense middenvelder demonstreerde een sublieme traptechniek op het trainingsveld van Tottenham Hotspur.

De 25-jarige Eriksen transfereerde in 2013 van Ajax naar The Spurs, waar 14 april gezien wordt als een legendarische dag. In 1991 speelde de club de halve finale van de FA Cup op Wembley tegen aartsrivaal Arsenal, waarin Paul Gascoigne met een legendarische vrije trap zijn ploeg naar de finale schoot. In dat jaar wist Tottenham Hotspur ook de FA Cup te winnen, wat nog altijd de laatste hoofdprijs is die de club pakte.

Om die vrije trap van Gascoigne te eren, ging huidige specialist Eriksen achter de bal staan om het doelpunt te imiteren. De creatieve middenvelder geniet een aparte status bij Tottenham en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij werd gevraagd om aan te leggen. Er is geen enkele speler van Tottenham die dit seizoen meer minuten speelde in de Premier League dan Eriksen. Dat vertrouwen van manager Mauricio Pochettino beloonde hij met zeven doelpunten en elf assists.

Met een prachtige trap komt hij heel erg in de buurt van de goal van Gascoigne. Oordeel zelf!

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner