22.05.2017 21:39

Fenerbahçe staat na maandag weer op de derde plaats in de Turkse voetbalcompetitie. Dat is voor een groot deel te danken aan Robin van Persie. De Nederlandse aanvaller scoorde in de uitwedstrijd tegen Genclerbirligi na rust twee keer: 1-2.

Bij rust keek Fenerbahçe nog tegen een achterstand aan door een doelpunt van Selçuk Şahin. De middenvelder scoorde in de tweede minuut van de blessuretijd. Vier minuten na de pauze maakte Van Persie, op aangeven van landgenoot Jeremain Lens, gelijk. Een kwartier voor tijd benutte de aanvaller een strafschop.

Fenerbahçe heeft nu weer twee punten meer dan nummer vier Galatasaray, dat vrijdag (mede door een treffer van Wesley Sneijder) Osmanlıspor FK al met 2-0 aan de kant had gezet. De ploeg van trainer Dick Advocaat is door de zege van maandag verzekerd van deelname aan de voorronde van de Europa League. In Turkije staan nog twee speelronden op het programma.