PEC Zwolle Zondag, 9. April 2017
14:30 uur
Feyenoord
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Queensy Menig 3. / Schot met rechts  (Youness Mokhtar)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Bram van Polen 13. / Schot met rechts  (Danny Holla)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Steven Berghuis 26. / Schot met links  (Bart Nieuwkoop)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Steven Berghuis 54. / Schot met links  (Eric Botteghin)

90'
Een beter Feyenoord in de tweede helft kon zichzelf niet herpakken om de volle winst mee te nemen naar Rotterdam. Het doelpunt na negen minuten in de tweede helft van Steven Berghuis zorgde voor de eindstand op het scorebord. Daarna was het bijna alleen maar Feyenoord dat in de aanval was. Matige voorzetten en schoten zorgden niet voor veel gevaar en een strijdend PEC Zwolle is op deze manier tevreden met een puntje.
90'
90'
Gele kaart voor Ryan Thomas (PEC Zwolle)
De enige gele kaart van de wedstrijd is voor Ryan Thomas die in een poging de bal weg te schieten zijn tegenstander Renato Tapia raakt.
90'
Het publiek staat ook volledig achter haar Zwolse club. Met nog een vrije trap te gaan hoopt PEC Zwolle de laatste seconden weg te spelen.
90'
Brad Jones schiet dan de bal snel naar voren in een poging nog drie punten mee te nemen.
90'
Stef Nijland in de laatste minuten nog met een goede doelpoging. Stef Nijland probeert de korte hoek te zoeken maar Brad Jones zit er goed bij.
90'
In de blessuretijd nogmaals een wissel voor PEC Zwolle. Om nieuwe krachten te brengen verlaat Django Warmerdam het veld en komt Mustafa Saymak voor hem in de plaats.
90'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
90'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Django Warmerdam
90'
Vrije trap voor PEC Zwolle als Jan-Arie van der Heijden een tackle inzet op Queensy Menig.
90'
Het rustig aan doen van de PEC Zwolle-doelman heeft weinig succes gehad. Vijf minuten blessuretijd volgens de scheidsrechter.
90'
De vrije trappen die nu nog gegeven worden aan Feyenoord worden vooral naar Michiel Kramer en Eric Botteghin geschoten.
88'
PEC Zwolle neemt de vrije trap en speelt de bal direct terug naar de eigen doelman. Deze schiet de bal op zijn beurt weer zo ver mogelijk naar voren.
87'
Zolang Feyenoord de voorzetten niet efficiënt gaat inzetten zal Mickey van der Hart elk moment aanpakken om de tijd te nemen.
85'
De voorzetten van Steven Berghuis vinden tot nu toe geen medespeler. Maar mocht hij vaker zoveel ruimte krijgen zal het niet lang meer duren.
84'
Steven Berghuis nogmaals met een voorzet maar ook deze ziet hij klemvast gepakt worden door doelman Mickey van der Hart.
83'
Michiel Kramer duwt Dirk Marcellis in de rug om zo de bal te veroveren. Niet acceptabel volgens Kevin Blom en een vrije trap voor PEC Zwolle. Ideaal moment om weer wat seconden te pakken denkt Mickey van der Hart.
82'
Wissel in bij Feyenoord -> Renato Tapia
82'
Wissel uit bij Feyenoord -> Karim El Ahmadi
81'
De korte pauze een ideaal moment voor beide teams om even wat water te drinken in dit warme weer.
81'
Het is nu Karim El Ahmadi dat verzorging nodig heeft en zo zijn het de medische teams van beide ploegen die het ook druk hebben.
81'
Weinig te zien van PEC Zwolle deze periode van de wedstrijd. Het is vooral aan het achteruit lopen en tegenhouden wat Feyenoord te brengen heeft.
79'
Uitbraak van Feyenoord eindigt achter het doel. Karim El Ahmadi komt met een schot dat geblokt wordt. Mickey van der Hart bedenkt dan net op tijd dat hij de bal niet oppakken mag en schopt hem weg.
76'
Jens Toornstra maakt een goede dribbel maar speelt alleen de bal te ver voor zich uit.
76'
Verschillende hoge ballen van Feyenoord nu om de lange Michiel Kramer te vinden. Tot nu toe zonder succes.
73'
Dit was deze wedstrijd ook de laatste kans voor Dirk Kuyt. Hij wordt gewisseld voor Michiel Kramer en maakt dus niet zijn honderdste Eredivisie-doelpunt in dienst van Feyenoord.
73'
Wissel in bij Feyenoord -> Michiel Kramer
73'
Wissel uit bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
72'
Goede actie van Dirk Kuyt als hij wegdraait na een lange bal van Eric Botteghin. Hij schiet de bal echter niet hard genoeg en eindigt tegen doelman Mickey van der Hart aan.
71'
Veel mogelijkheden voor de kant van Feyenoord nu. Mickey van der Hart doet het echter goed de tweede helft en houdt ook de bal van Steven Berghuis.
69'
Veel kappen en draaien rond de zestien van PEC Zwolle door Feyenoord. De Feyenoorders komen alleen nog niet tot een schot toe.
66'
Hij komt echter weer terug op het veld en beide teams hebben weer gelijke aantallen.
66'
Zelfs Tonny Vilhena verlaat nu het veld. Na een sliding is hij degene die even last heeft en niet door kan.
65'
Om toch nog aanvallende krachten te behouden wordt de geblesseerde Kingsley Ehizibue gewisseld voor de aanvaller Stef Nijland.
65'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
65'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
63'
Kingsley Ehizibue heeft zelfs moeite met opstaan en heeft hulp nodig van Feyenoorder Eric Botteghin om op twee benen te komen.
62'
Er gebeurt nu veel minder dan voorheen. Ook Kingsley Ehizibue ligt op de grond en heeft verzorging nodig. De snelheid van het spel ligt nu een groot stuk lager dan de eerste helft.
61'
Bram van Polen lijkt zodanig geblesseerd dat hij het veld moet ruimen. Voor hem in de plaats komt Bart Schenkeveld.
61'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Bart Schenkeveld
61'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Bram van Polen
60'
Eric Botteghin zet een tackle op Queensy Menig in waarbij de aanvaller zijn schoen verliest.
59'
Het spel gaat weer door en Bram van Polen zal even het veld moeten verlaten.
58'
De scheidsrechter geeft aan dat de medische staff het veld mag betreden om Bram van Polen te verzorgen.
58'
Corner van Feyenoord gaat over iedereen heen en het is een inworp voor PEC Zwolle.
57'
Feyenoord lijkt niet op te geven en komt via Eljero Elia weer in de zestien. Tonny Vilhena neemt de bal over en zijn schot wordt naast geblokt.
54'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:2 door Steven Berghuis
Steven Berghuis trekt de stand helemaal individueel gelijk. Hij maakt zijn tweede treffer door naar binnen te kappen en met links uit te halen.
52'
Bart Nieuwkoop krijgt geen controle over de opening van de andere back. Ingooi voor PEC Zwolle op het middenveld.
51'
Vrije trap voor Feyenoord als Steven Berghuis achter de bal gaat staan. Dirk Kuyt krijgt zijn hoofd tegen de bal maar kopt over.
49'
Mickey van der Hart neemt zijn tijd met uittrappen en spelhervattingen. Alles om het spel van Feyenoord te verlangzamen en Feyenoord uit het spel te halen.
47'
Steven Berghuis met een matige voorzet waar Mickey van der Hart tussen kan komen voordat deze een Feyenoorder bereikt.
46'
45'
Het gemis van Nicolai Jørgensen zorgt ervoor dat Feyenoord totaal niet scherp aan de wedstrijd begint. Snelle doelpunten van een sterk PEC Zwolle van Queensy Menig en Bram van Polen zetten PEC Zwolle vroeg op een 2-0 voorsprong. Feyenoord herpakt zich gaande de eerste helft en weet via Steven Berghuis de 2-1 te maken in de 27e minuut. Feyenoord is in Zwolle nu op zoek naar een overwinning en zal strijdend de kleedkamer uitkomen.
45'
45'
Twee minuten extra tijd voordat de heren van PEC Zwolle en Feyenoord de kleedkamers in kunnen gaan voor de rust.
45'
De diepe bal over links van Youness Mokhtar op Calvin Verdonk is net te hard en op te pakken door Brad Jones.
44'
Voorzet van Steven Berghuis komt bij niemand in de buurt en is op te pakken door Mickey van der Hart.
43'
De bal belandt bij Ryan Thomas die deze helaas niet op doel kan schieten.
43'
Richting de rust is het PEC Zwolle dat nog eens mag inwerpen naast het doel van Feyenoord. Bram van Polen kan met een verre worp gevaar stichten.
42'
Een laag en strak schot van Dirk Kuyt vindt Mickey van der Hart die de bal klem heeft.
41'
Een heel ander beeld nu dan de eerste twintig minuten. PEC Zwolle staat vooral veel rond eigen zestienmetergebied waar Feyenoord een gaatje probeert te vinden.
39'
Een vrije trap die vlug op doel geschoten wordt, is geen verrassing voor Mickey van der Hart en hij kan weer opbouwen.
36'
Feyenoord gaat er eindelijk hard in en laat de snelle PEC Zwolle-aanvallers niet meer zo makkelijk het doel opzoeken.
35'
Jan-Arie van der Heijden raakt de bal kwijt in de poging een combinatie aan te gaan. PEC Zwolle neemt over en zoekt het doel op.
33'
Bart Nieuwkoop maakt een flinke tackle op Kingsley Ehizibue waardoor PEC Zwolle nu de rust kan bewaren met een vrije trap op het middenveld.
33'
Steven Berghuis lijkt volgens het publiek echter hands te maken en Feyenoord kan door voetballen rond het zestienmetergebied van PEC Zwolle.
32'
Voorzet van Ryan Thomas wordt weggewerkt en direct gaat Steven Berghuis in de counter.
31'
Nu kan Tonny Vilhena een aanloop nemen om met links te schieten maar het schot is te slap om gevaar te stichten.
30'
Tonny Vilhena wordt neergehaald en blijft even liggen. Feyenoord gaat wel door en krijgt een corner die kort genomen wordt.
27'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:1 door Steven Berghuis
Feyenoord weet toch te scoren nadat Bart Nieuwkoop in het strafschopgebied richting het doel stuurt. Steven Berghuis aarzelt niet en schiet met links de bal te hard voor doelman Mickey van der Hart om hem tegen te houden.
27'
Deze schiet hem nogmaals uit waardoor er weer een verre inworp gegooid kan worden.
26'
Inworp van Miquel Nelom eindigt bij Eljero Elia die de bal verliest aan Bram van Polen.
25'
Goede kans voor PEC Zwolle als Youness Mokhtar aan de linkerkant op snelheid overneemt en richting de zestien gaat. Hij stuit op de Feyenoord-verdediging en het is een doeltrap.
24'
Kingsley Ehizibue moet onder druk de bal teruspelen naar Bram van Polen die op zijn beurt doelman Mickey van der Hart de bal ver weg laat schieten.
21'
Sportieve zet van doelpuntenmaker Queensy Menig. Hij ziet Eljero Elia op de grond liggen en besluit niet te twijfelen en de bal over de zijlijn te schieten. Eljero Elia heeft geen behandeling nodig echter en het is Queensy Menig die blijft liggen.
20'
Karim El Ahmadi kan de bal overnemen en de bal naar Steven Berghuis brengen die de bal voor kan gooien.
18'
Veel foute passes bij Feyenoord in de eerste twintig minuten. De pass van Miquel Nelom eindigt achter zijn ploeggenoot die het eindstation had moeten zijn.
17'
De zoveelste uitbraak van PEC Zwolle wordt nu wel gestuit door Eric Botteghin. Queensy Menig kan zijn snelheid niet gebruiken om langs de oud PEC Zwolle speler te komen.
17'
Goede redding van Mickey van der Hart op het schot van Eljero Elia die anders in de kruizing zou verdwijnen.
16'
Krachtig optreden van Dirk Marcellis die met een over-mijn-lijf mentaliteit besluit een tackle in te zetten op Eljero Elia die niets anders kan dan op te springen en de bal weg te geven.
15'
Het is niet zo dat Feyenoord totaal kansloos is. Een paar ballen in de zestienmeter van PEC Zwolle worden goed weggewerkt door de Zwolse verdediging.
13'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:0 door Bram van Polen
Weer een doelpunt van de kant van PEC Zwolle! Na een prachtige aanval staat Bram van Polen oog in oog met Brad Jones die kansloos is om de bal in de hoek tegen te houden.
12'
Steven Berghuis kwam daarna niet tot het schot en PEC Zwolle-verdediger Ouasim Bouy schiet de bal naar voren.
11'
Goede actie van Berghuis die de bal ver voor zicht uit speelt en zo Calvin Verdonk uitspeelt. De bal wordt echter weggewerkt door Feyenoord en het is een corner voor Feyenoord.
10'
PEC Zwolle is tot nu toe niet onder de indruk van Feyenoord en durft goed onder druk van Feyenoord op te bouwen.
9'
Nu een goede aanval van Feyenoord die eindigt bij Tonny Vilhena die helaas een slechte pass in de diepte geeft. Iets wat hem eerder niet vaak overkwam.
8'
Allebei de ploegen hebben hun eerste schot alweer gelost. PEC Zwolle natuurlijk effectief en op doel. Feyenoord helaas naast.
3'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:0 door Queensy Menig
Queensy Menig zet PEC Zwolle vroeg op een 1-0 voorsprong. Na een sprintduel te winnen speelt hij doelman Brad Jones uit en kan hij de bal in een leeg doel schuiven.
1'
De wedstrijd is onderweg als PEC Zwolle de aftrap neemt en gelijk de aanval opzoekt.
1'
Voor de wedstrijd al een verandering in een van de opstellingen. Feyenoord-aanvaller Nicolai Jørgensen is toch niet in staat te spelen wat betekent dat Dirk Kuyt zal gaan beginnen.
Statistieken
Het kan ook een speciale dag voor Dirk Kuyt worden, mocht hij ingebracht worden. De aanvaller staat momenteel op 99 doelpunten in de Eredivisie voor Feyenoord en zou vandaag dus bij de club van honderd kunnen komen voor Feyenoord.
Ook dit seizoen heeft PEC Zwolle een goede vorm te pakken thuis. De laatste drie duels gingen allemaal gewonnen. De koploper van de Eredivisie is uiteraard een andere tegenstander dan NEC, Vitesse en Excelsior en het is PEC Zwolle dit seizoen nog niet gelukt meer dan drie thuisduels ongeslagen te blijven.
Mocht Feyenoord vandaag weer verliezen komt PEC Zwolle in een illuster rijtje. Samen met SC Heerenveen en AFC Ajax is PEC Zwolle dan de enige club waarvan Feyenoord vijfmaal op rij van verloor.
Van de zestien edities van deze wedstrijd die tussen beide teams in de Eredivisie gespeeld werden, won Feyenoord zeven keer. Vijf keer trok PEC Zwolle aan het langste eind. Gek genoeg waren het van deze vijf overwinningen de vorige vier. PEC Zwolle heeft dus een goede vorm in de laatste duels thuis tegen Feyenoord.
Het is al een flinke tijd terug dat Feyenoord een overwinning wist te behalen in het stadion van PEC Zwolle. Dit dateert uit het seizoen 2003/2004. Op 28 september 2003 was het Ono tweemaal en Lurling die de 3-0 winst konden verzekeren.
Welkom bij de liveblog van de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord. Het is een prachtige dag voor, hopelijk, prachtig voetbal.