1 : 0 Torinfos in de Ticker Toni Kroos 43. / Schot met links  (Mesut Özil)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mario Gómez 57. / Kopbal  (Sami Khedira)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Harry Kane 61. / Schot met rechts
2 : 2 Torinfos in de Ticker Jamie Vardy 75. / Hakbal  (Nathaniel Clyne)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Eric Dier 90. / Kopbal  (Jordan Henderson)

90'
De eerste helft was niet heel erg leuk, maar met vier treffers was de tweede helft dat zeker wel. Na de 2-0 leek de wedstrijd beslist in Duits voordeel, maar treffers van Kane, Vardy (een beauty) en Dier in blessuretijd bezorgden Engeland uiteindelijk nog een terechte overwinning.
90'
90'
Doelpunt voor Engeland, 2:3 door Eric Dier
Daar is dan alsnog de derde treffer! uit een hoekschop kopt Dier de bal keihard binnen bij de eerste paal. André Schürrle laat zich verdedigend wel heel eenvoudig in de maling nemen.
90'
Er komen nog drie minuten blessuretijd bij in Berlijn.
88'
Duitsland heeft in de tweede helft weinig meer in te brengen gehad tegen een goed spelend Engeland. Als de bezoekers dinsdag ook dit spel op de mat weten te leggen, krijgt Oranje wederom een hele zware avond.
84'
Hoe krijg je hem er niet in? Dele Alli heeft een leef goal voor zich, maar krijgt het voor elkaar om de bal erover heen te schieten. Dit had de voorsprong voor Engeland moeten zijn!
82'
Krijgt deze wedstrijd nog een winnaar? Met nog een minuut of tien te gaan lijkt Engeland daar momenteel nog steeds het meeste aanspraak op te kunnen maken.
80'
Gele kaart voor Eric Dier (Engeland)
Dier gaat in deze vriendschappelijke wedstrijd ook het boekje in. Een klein tikje van achter bezorgt hem een gele kaart.
80'
Wissel in bij Duitsland -> Mario Götze
80'
Wissel uit bij Duitsland -> Mario Gomez
79'
Engeland is sinds de treffer van Kane de bovenliggende partij en is na de gelijkmaker van Vardy op zoek naar de voorsprong. Zonder echte kansen te creëren is Engeland momenteel wel duidelijk de sterkere ploeg.
77'
Tussen alle wissels door was dit hoogstandje van Vardy ongetwijfeld het hoogtepunt van deze wedstrijd.
75'
Wissel in bij Duitsland -> Lukas Podolski
75'
Wissel uit bij Duitsland -> Thomas Müller
74'
Doelpunt voor Engeland, 2:2 door Jamie Vardy
Wat een schitterende treffer! Vardy staat koud in het veld en doet iets geniaals. een lage voorzet vanaf rechts wordt door de spits achter zijn standbeen langs gepromoveerd tot doelpunt. We staan weer op gelijke hoogte!
71'
Wissel in bij Engeland -> Ross Barkley
71'
Wissel uit bij Engeland -> Adam Lallana
71'
Wissel in bij Engeland -> Jamie Vardy
71'
Wissel uit bij Engeland -> Danny Welbeck
68'
Engeland doet echt weer mee en neemt het Duitse doel geregeld onder vuur. Ditmaal is het Alli die uithaalt, maar Neuer is niet zomaar een doelman en laat zich uiteraard niet eenvoudig verschalken.
64'
Wissel in bij Duitsland -> André Schürrle
64'
Wissel uit bij Duitsland -> Marco Reus
61'
Doelpunt voor Engeland, 2:1 door Harry Kane
Engeland komt snel met een antwoord. Harry Kane creëert zijn eigen ruimte na eren matige corner. Hij kapt zichzelf richting meer vrijheid om vervolgens de bal laag achter Neuer te schieten.
57'
Doelpunt voor Duitsland, 2:0 door Mario Gomez
Gomez pikt alsnog zijn doelpuntje mee! Na zijn afgekeurde treffer uit de eerste helft kopt hij een voorzet van Khedira heerlijk diagonaal binnen. Zowel Clyne als Cahill dekken hem maar amper, waardoor het hem ook niet heel erg moeilijk wordt gemaakt.
55'
Engeland is dichtbij de gelijkmaker! Can verslikt zich wanneer hij denkt dat de bal over de achterlijn zou gaan lopen. Welbeck houdt de bal goed binnen en legt deze terug op de inlopende Henderson. Die lijkt de hoek voor het uitzoeken te hebben, maar ziet zijn schot alsnog geblokt worden.
52'
Engeland doet ook mee in de tweede helft! Een heerlijk laag schot van Alli dwingt Neuer tot een redding. De doelman duikt de bal laag uit de hoek en voorkomt daarmee de gelijkmaker.
50'
De eerste paar minute na de rust zijn voor Duitsland. Engeland komt niet onder de druk uit en de ingevallen doelman Forster heeft al een paar keer in actie moeten komen.
47'
Met slechts één wissel in de rust is de tweede helt weer begonnen. De rest van de wissels zal ongetwijfeld nog gaan volgen.
46'
Wissel in bij Duitsland -> Jonathan Tah
46'
Wissel uit bij Duitsland -> Mats Hummels
46'
45'
Een blessure bij doelman Butland lag aan de basis van de enige treffer in de eerste helft. De doelman kon niet goed afzetten, waardoor hij niet bij een op het oog houdbare bal kon komen, nadat Kroos van afstand uithaalde. Op deze opleving vlak voor rust na, was het een matige eerste helft.
45'
45'
Wissel in bij Engeland -> Fraser Forster
45'
Wissel uit bij Engeland -> Jack Butland
45'
Het keepersprobleem van Engeland wordt alsmaar groter, aangezien Butland niet meer verder kan. De doelman kan amper meer op zijn rechtervoet staan en moet zich laten vervangen.
43'
Doelpunt voor Duitsland, 1:0 door Toni Kroos
Uit het niets is daar alsnog de 1-0! Butland loopt al even te trekkebenen en zit nu mis bij een schot van grote afstand. Kroos haalt uit vanaf een meter of 25 en verschalkt de doelman in de korte hoek.
39'
Gele kaart voor Emre Can (Duitsland)
Het is maar een oefenwedstrijd, maar toch krijgt Can geel voor het neerhalen van Welbeck. De aanvaller lijkt op links weg te zijn, maar wordt abrupt afgestopt.
38'
Duitsland blijft moeite houden met het hoge drukzetten van Engeland. Ook nu weten de bezoekers de bal snel te ontfutselen, maar Welbeck neemt veel te veel tijd wanneer hij de bal in een goede schietpositie lijkt te ontvangen.
34'
Ook uit standaardsituaties weet Duitsland geen gevaar te stichten. De corner van Kroos kan heel eenvoudig worden uitverdedigd door Engeland.
30'
Na een half uur spelen is de afgekeurde goal het enige wat de mensen van hun stoeltje heeft gebracht. De bezoekers worden nog maar matig verwend in Berlijn.
27'
Duitsland denkt op 1-0 te komen, nadat Mario Gomez een steekbal op de juiste waarde schat en laag diagonaal achter Butland schiet. Clyne heft het buitenspel van Gomez op, maar ziet tot zijn opluchting toch de vlag van de grensrechter omhoog gaan. De treffer gaat niet door.
25'
De enkele keer dat Engeland in de aanval gevaarlijk zou kunnen worden, zijn de bezoekers erg slordig. De laatste pas komt steeds niet op de plaats van bestemming, waardoor Neuer nog niet aan het werk is gezet.
22'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit er al op in Berlijn. Zowel Duitsland als Engeland houden het veld klein, waardoor bijna alles zich afspeelt op het middenveld. De ruimtes zijn klein, waardoor goed combinatievoetbal lastig is.
18'
De Engelse fans vermaken zich uitstekend in het stadion. De kans dat dit door de alcohol komt is groter dan dat het door het vertoonde spel komt, want op het veld valt er maar weinig te beleven.
14'
Een heerlijke diepe bal zet Dele Alli alleen voor doelman Neuer. De nummer 10 kopt de bal echter veel te gehaast, terwijl hij alle tijd en vrijheid had om meer met de bal te doen. De bal schampt van zijn hoofd en wordt niet gevaarlijk.
10'
Na tien minuten is er in Berlijn nog niet heel erg veel spectaculairs gebeurd. Engeland is het overwicht van de eerste minuten een beetje kwijt geraakt, maar Duitsland is nog niet gevaarlijk geworden.
7'
De eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd had kunnen komen voor Engeland. Uit een hoekschop kopt Cahill de bal richting de geheel vrijstaande Kane. De aanvaller van de Spurs had de bal niet verwacht en kan er, helaas voor de bezoekers, dan ook niets meer mee.
3'
In de eerste paar minuten van de wedstrijd pakt Engeland al vroeg het initiatief. De bezoekers hebben veelvuldig balbezit en zijn op doek naar de ruimte in de Duitse defensie.
1'
Na een minuut voor de gebeurtenissen eerder deze week in Brussel, is de wedstrijd tussen Duitsland en Engeland in gang gebracht.
1'
Bondscoach Roy Hodgson had een lastige keuze te maken voor de plek onder de lat. In de oefeninterland tegen Duitsland heeft hij zaterdagavond uiteindelijk gekozen voor Jack Butland als vervanger van Joe Hart. Na het afzeggen van de keeper van Manchester City, bleef Hodgson met drie doelmannen over die internationaal gezien amper ervaring hebben.

Doelman Tom Heaton, die zijn brood verdient bij Burnley, heeft nog geen enkele interland achter zijn naam staan. Fraser Forster, de sluitpost van Southampton, heeft drie interlands gekeept (2013-2014) en de meest ervaren man, Jack Butland, heeft vier A-interlands op zijn palmares prijken. Uiteindelijk viel de keuze dan ook op de man met het meeste ervaring.

In de spits kiest Hodgson niet voor Jamie Vardy. De spits, die bij koploper Leicester City een prima seizoen kent, moet genoegen nemen met een plek op de bank. Harry Kane en Danny Welbeck vormen tegen Duitsland de aanvalslinie van de Engelsen.

Bij Duitsland start de veelbesproken Mario Götze op de bank. Bondscoach Joachim Löw liet afgelopen week al vallen dat hij niet gelukkig is met de situatie van Götze bij zijn club, maar ook tegen Duitsland moet hij genoegen nemen met een plek vanaf de bank.
Voor het eerst in bijna drie jaar staan de grootmachten Duitsland en Engeland weer tegenover elkaar. De Klassieker op internationaal gebied staat voor de vierde keer in de laatste vijf ontmoetingen op de agenda als vriendschappelijke wedstrijd. Voor Duitsland is het de eerste wedstrijd na de angstige avond van de aanslagen in Parijs en de afgelaste wedstrijd tegen het Nederlands Elftal een paar dagen later. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Duitsland
Bondscoach Joachim Löw maakt zich met Duitsland op voor een interessante week. In de aanloop naar het EK van aanstaande zomer kan zijn ploeg zich opmaken voor twee groter graadmeters. Engeland en Italië kunnen de ploeg een goed beeld geven van hoe men er voor staat richting de zomer. Tegen Engeland richt Löw zich vooral op het verdedigende aspect van zijn ploeg, aangezien ze tegenover Jamie Vardy staan, die dit seizoen bijna alles in goud weet te veranderen. “We hebben ons de laatste dagen uitvoerig met Engeland bezig gehouden en daarbij ook Vardy nadrukkelijk geanalyseerd”, aldus Löw. Toch was de focus voor Löw deze week ook belangrijk op zijn eigen ploeg. Hij heeft te maken met Mario Götze, die bij Bayern Munchen amper aan speeltijd toekomt en moest eerder in de week spits Max Kruse naar huis sturen. De aanvaller van Vfl Wolfsburg heeft zich buiten het veld de laatste tijd een aantal keer onprofessioneel gedragen, wat hem door de bondscoach zwaar wordt aangerekend.

Engeland
Engeland kampt in de aanloop naar de wedstrijden met Duitsland en Oranje met enkele persoonlijke ongemakken. Doelman Joe Hart moet beide wedstrijden sowieso aan zich voorbij laten gaan door een blessure. Hij wordt in de selectie vervangen door de doelman van Burnley, Tom Heaton. Opvallend daarbij is, is dat Burnley uitkomt in de tweede Engelse divisie. Naast Hart moeten ook Raheem Sterling en Wayne Rooney de interlands aan zich voorbij laten gaan. Beide aanvallers staan met blessures langs de kant. Sterling viel in de Manchester Derby geblesseerd uit terwijl Rooney juist gokt op een rentree bij zijn club na de interlandperiode. Naast deze drie spelers viel afgelopen donderdag ook Ryan Bertrand nog geblesseerd weg. De verdediger van Southampton raakte op de training van het Engelse team geblesseerd. Zonder al deze geblesseerde spelers hoopt Engeland vanavond voor het eerst sinds 2008 weer eens van Duitsland te kunnen winnen.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Gianluca Rocchi. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.