1 : 0 Torinfos in de Ticker Alessio Romagnoli 10. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Éder 11. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Leonardo Bonucci 32. / Schot met links

90'
Oranje drong na rust aan, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker te forceren. Wesley Sneijder was er in de slotfase twee keer dichtbij, maar Gianluigi Donnarumma bracht beide keren redding. Daardoor verliest het Nederlands elftal de oefeninterland met 1-2.
90'
90'
Poeh! In de laatste minuut van de extra tijd schiet Tonny Vilhena rakelings naast. De gelijkmaker blijft echter uit.
90'
Wissel in bij Italië -> Simone Verdi
90'
Wissel uit bij Italië -> Marco Verratti
89'
Wissel in bij Italië -> Danilo D'Ambrosio
89'
Wissel uit bij Italië -> Matteo Darmian
88'
Wissel in bij Nederland -> Steven Berghuis
88'
Wissel uit bij Nederland -> Quincy Promes
87'
Weer Gianluigi Donnarumma! Nadat een omhaal van Quincy Promes mislukt, krijgt Wesley Sneijder in de rebound een kans. De middenvelder schiet richting de lange hoek, maar de Italiaanse goalie brengt redding.
85'
Ai, bijna de 2-2! Invaller Wesley Sneijder laat zich meteen geleden. De middenvelder krijgt op een meter of 25 de bal, legt 'm voor zijn linker neer en haalt uit. Gianluigi Donnarumma voorkomt ternauwernood de gelijkmaker.
82'
Wissel in bij Nederland -> Wesley Sneijder
82'
Wissel uit bij Nederland -> Davy Klaassen
82'
Wissel in bij Nederland -> Nick Viergever
82'
Wissel uit bij Nederland -> Daley Blind
81'
Jeroen Zoet voorkomt de 1-3! Oranje mag blijven hopen op een goed resultaat, want Zoet houdt het team op de been. De PSV-goalie komt oog in oog met Leonardo Spinazzola en voorkomt een tegengoal.
81'
Een lange aanval van Italië eindigt bij Marco Parolo, die van ver uithaalt. Zijn schot smoort in het strafschopgebied van Oranje.
79'
Heel slecht is het niet wat Oranje laat zien, maar écht in de moeilijkheden komen de Italianen ook niet. Het is een wedstrijd met weinig hoogtepunten. De wijze waarop de Oranje-spelers zich manifesteren is echter hoopgevend.
77'
Wissel in bij Nederland -> Jens Toornstra
77'
Wissel uit bij Nederland -> Georginio Wijnaldum
73'
De tijd begint ondertussen te dringen voor Oranje, dat een kleine twintig minuten heeft om op gelijke hoogte te komen.
70'
Redding Jeroen Zoet! Andrea Belotti krijgt een beetje ruimte en beproeft meteen zijn geluk. Vanuit een moeilijke hoek schiet de spits hard richting het Oranje-doel. Zoet staat goed opgesteld en keert de redding.
69'
Wissel in bij Italië -> Andrea Petagna
69'
Wissel uit bij Italië -> Éder
66'
Oranje krijgt een vrije trap na een overtreding van Alessio Romagnoli op Memphis Depay. De aanvaller neemt de vrije trap zelf en schiet 'm in de handen van Gianluigi Donnarumma.
64'
Invaller Leonardo Spinazzola maakt een flitsende start door aan de rechterkant te ontsnappen. Met een keurige sliding voorkomt Wesley Hoedt dat zijn voorzet bij iemand aankomt.
62'
Wissel in bij Italië -> Leonardo Spinazzola
62'
Wissel uit bij Italië -> Davide Zappacosta
62'
Langs de zijlijn loopt Matthijs de Ligt zich warm. De jonge Ajacied lijkt een herkansing te krijgen na een mislukt debuut in Sofia.
58'
Dicht bij de gelijkmaker! Uit het niets levert Leonardo Bonucci de bal in bij Memphis Depay, die naast zich de vrijstaande Quincy Promes aanspeelt. Omdat een Italiaan aan de binnenkant staat, kan Promes niet naar zijn rechterbeen kappen. Daarom haalt hij met links uit; een prooi voor Gianluigi Donnarumma.
56'
Fred Grim kan tevreden zijn over de openingsfase van de tweede helft. Oranje maakt een gretige indruk en zet de Italianen goed onder druk.
53'
Wissel in bij Italië -> Andrea Belotti
53'
Wissel uit bij Italië -> Ciro Immobile
52'
Mooie aanval Oranje! Via Quincy Promes en Memphis Depay komt de bal terecht bij Jeremain Lens, die vanaf de rechterkant met een lage, strakke voorzet Davy Klaassen probeert te bereiken. De voorzet wordt door de Italiaanse verdediging over de eigen achterlijn gewerkt.
50'
De Oranje-spelers zijn fel aan de tweede helft begonnen. Onder meer Memphis Depay heeft al een paar fraaie acties gemaakt waarbij hij zijn tegenstander(s) voorbij speelde.
48'
Gele kaart voor Daniele Rugani (Italië)
De eerste gele kaart van deze oefeninterland gaat naar Daniele Rugani, die Memphis Depay onderuit haalt en daarmee een veelbelovende aanval van Oranje stopt.
47'
Fred Grim heeft de rust aangegrepen om één wijziging door te voeren. Kevin Strootman is in de kleedkamer achtergebleven en heeft de aanvoerdersband aan Daley Blind gegeven. Strootmans vervanger is Tonny Vilhena.
46'
Wissel in bij Nederland -> Tonny Vilhena
46'
Wissel uit bij Nederland -> Kevin Strootman
46'
45'
Het is rust in de Amsterdam ArenA, waar de Italianen met 1-2 leiden. Oranje kwam door een eigen goal van Alessio Romagnoli weliswaar op voorsprong, maar lang kon het Nederlands elftal niet van de 1-0 genieten. Éder maakt bijna meteen gelijk en niet heel veel later stond ook de 1-2 op het scorebord.
45'
43'
We naderen het einde van de eerste helft. Oranje heeft het balbezit, maar slaagt er niet in om het de Italianen écht lastig te maken.
40'
Kevin Strootman leidt slordig balverlies voor het eigen strafschopgebied, waardoor een kansrijke situatie lijkt te ontstaan voor de Italianen. Strootman kan opgelucht ademhalen, want de aanval strandt binnen luttele seconden.
38'
Het is dus einde wedstrijd voor Daniele De Rossi, die een nare knieblessure lijkt te hebben opgelopen. Zijn vervanger is de debuterende Roberto Gagliardini.
37'
Wissel in bij Italië -> Roberto Gagliardini
37'
Wissel uit bij Italië -> Daniele De Rossi
36'
Op een meter of 25 van het doel wordt Quincy Promes op het moment dat de bal niet in de buurt is naar de grond getrokken. Dat levert Oranje een vrije trap op een mooie positie op.
34'
Daniele De Rossi lijkt zijn knie te verdraaien en verlaat hinkend het veld. Onduidelijk is of de Italiaan de wedstrijd kan vervolgen.
32'
Doelpunt voor Italië, 1:2 door Leonardo Bonucci
Nederland was dicht bij de 2-1, maar het zijn de Italianen die op voorsprong komen. Op de doellijn brengt Jeroen Zoet redding op een kopbal uit een hoekschop, maar in de rebound schiet Leonardo Bonucci van dichtbij raak.
31'
Aan de andere kant komen de Italianen er gevaarlijk uit. De aanval lijkt te stranden, maar Davide Zappacosta krijgt plots de bal voor zijn voeten en kan uithalen. Via de voet van Wesley Hoedt gaat de bal naast.
29'
Een veelbelovende tegenaanval wordt verprutst door Quincy Promes. De aanvaller had veel afspeelmogelijkheden, maar levert de bal met een mislukte pass in bij de Italianen.
26'
Bal op de lat! Bijna komt Oranje voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong. Een uitstekende corner van Memphis Depay komt terecht op het hoofd van Bruno Martins Indi, die de bovenkant van de lat treft.
25'
Dat scheelt weinig! Met een strakke pass door het midden wordt Davy Klaassen bereikt, die veel ruimte heeft om op te stomen. Met een harde pass probeert hij vervolgens Quincy Promes te bereiken, maar de pass van de Ajacied is nét iets te hard.
23'
Italië slaagt er tot nu toe niet in om de voetballende oplossing te vinden in Amsterdam. Onder meer Marco Verratti komt weinig in het stuk voor.
20'
De rust is wedergekeerd na een tumultueuze fase. De Oranje-spelers doen in de eerste fase van de wedstrijd niet veel onder voor de Italianen, die bewust het initiatief overlaten aan het Nederlands elftal.
17'
Ook het Nederlands elftal krijgt een hoekschop. Georginio Wijnaldum probeert vanaf de rechterkant voor het doel te brengen, maar zijn voorzet gaat via een Italiaanse verdediger over de achterlijn.
15'
Paniek in het strafschopgebied van Oranje! Bruno Martins Indi krijgt de bal niet goed weg, waardoor een Italiaan bijna de bal voor het inschieten krijgt. De Stoke City-verdediger voorkomt echter een tweede tegengoal. Dat gaat wel ten koste van een hoekschop.
11'
Doelpunt voor Italië, 1:1 door Éder
Lang heeft het Nederlands elftal niet kunnen genieten van de voorsprong. De Italianen komen meteen na de aftrap op gelijke hoogte. Wesley Hoedt probeert weg te ruimen,maar kopt in de voeten van Éder. De aanvaller, die eerder net naast schoot, schiet vanaf een meter of 20 de bal hard in de lange hoek. Jeroen Zoet is kansloos op de inzet van de Italiaan.
10'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Alessio Romagnoli (eigen doelpunt)
Daar is de verrassende voorsprong voor Oranje! Een combinatie tussen Davy Klaassen en Quincy Promes lijkt even te stranden, maar via het been van Alessio Romagnoli verdwijnt de bal plots achter Gianluigi Donnarumma.
8'
Rakeling naast! Daar zijn de Italianen voor het eerst. Éder kapt op een meter of twintig van het doel naar zijn linkerbeen en haalt gevaarlijk uit. Jeroen Zoet strekt zich, maar ziet tot zijn opluchting dat de inzet een metertje naast gaat.
7'
Het is een vrij rustig begin van de wedstrijd. Niet alleen op het veld gebeurt niet veel, ook op de tribunes is het erg stil.
4'
De eerste kans van de wedstrijd is voor Oranje! Een scherpe, indraaiende voorzet van Quincy Promes komt op het hoofd terecht van Jeremain Lens. De aanvaller kopt richting doel, maar via het hoofd van Matteo Darmian gaat de bal over.
3'
Bij Italië staat niet Gianluigi Buffon, maar Gianluigi Donnarumma op goal. De pas achttienjarige doelman speelt zijn derde interland en begint voor het eerst in de basis.
1'
Daar gaan we! Oranje heeft de aftrap verricht en gaat op zoek naar eerherstel na de zeperd in Bulgarije.
1'
Nu galmt het Wilhelmus door de Amsterdam ArenA. Fred Grim heeft 'm vast eerder gezongen, maar zingt 'm dit keer voor het eerst als bondscoach van het Nederlands elftal.
Het is tijd voor de volksliederen. We beginnen met het volkslied van de Italiaanse gasten. Altijd indrukwekkend!
In de Amsterdam ArenA krijgt Clarence Seedorf zijn officiële afscheid als Oranje-speler. Een mooi moment voor één van de meest succesvolle spelers die Nederland ooit heeft gekend.
Opstelling
Fred Grim heeft bij zijn eerste en waarschijnlijk laatste wedstrijd als (interim-)bondscoach van het Nederlands elftal een aantal verrassingen uit de hoge hoed getoverd. Ten opzichte van de zeperd tegen Bulgarije (2-0) is het basisteam in het oefenduel met Italië op vier plaatsen gewijzigd.

De meest verrassende namen in de basiself van Oranje zijn Kenny Tete en Jeremain Lens. Tete, reservespeler bij Ajax, krijgt tegen de Italië de voorkeur boven Rick Karsdorp en Joël Veltman. Karsdorp (Feyenoord) en Veltman (Ajax) zijn in tegenstelling tot Tete wél basisspeler bij hun clubs. Voorin neemt Lens de plek in van Arjen Robben, die volgens afspraak niet speelt.

Grim heeft ten opzichte van het duel nog twee andere wijzigingen doorgevoerd. Niet Bas Dost, maar Memphis Depay begint in de spits tegen Italië. Achterin vormt Wesley Hoedt het centrale duo met Bruno Martins Indi. Hoedt verving Matthijs de Ligt, die ongelukkig debuteerde in Bulgarije, het afgelopen weekend in de rust ook al.
Statistieken
Fred Grim is sinds het begin van deze eeuw de negende bondscoach van het Nederlands elftal. De oud-doelman is de tijdelijke opvolger van Danny Blind, die na een reeks teleurstellende resultaten het veld moest ruimen. Tegen Italië maakt Grim zijn debuut als bondscoach. De kans is groot dat dit niet alleen het eerste, maar meteen ook het laatste duel is dat Grim als eindverantwoordelijke op de bank zit.
Bijna alle spelers van de Italiaanse selectie staan bij een Italiaanse clubs onder contract. Er zijn drie uitzonderingen: Matteo Darmian (Manchester United), Marco Verratti (Paris Saint-Germain) en Nicola Sansone (Villarreal). De andere selectiespelers spelen dit seizoen in de Serie A.Op één na: Alex Meret. De twintigjarige doelman van Udinese wordt voor een jaar verhuurd aan SPAL 2013 Ferrera uit de Serie B.
Waar het Nederlands eltal het doel niet schoon houdt, heeft Italië al drie wedstrijden op rij de nul gehouden. De Italianen incasseerden geen doelpunten tegen Albanië (2-0), Liechtenstein (4-0) en Duitsland (0-0). Hoewel de Italianen geen catenacciovoetbal meer speelt, krijgen ze weinig doelpunten om de oren. In 2016 kreeg Italië in zeven van de zestien wedstrijden geen tegengoals.
Oranje heeft al zeven wedstrijden op rij de nul niet gehouden. Deze negatieve reeks begon in september van het vorige jaar in een oefenwedstrijd tegen Griekenland (1-2). Daarna volgden wedstrijden tegen België (1-1), Zweden (1-1), Wit-Rusland (4-1), Frankrijk (0-1), Luxemburg (3-1) en Bulgarije (2-0). Maarten Stekelenburg stond in deze reeks vier keer onder de lat, Jeroen Zoet drie keer.
Het Nederlands elftal won nog nooit een oefeninterland van Italië. De landen speelden door jaren heen veertien keer tegen elkaar. De Italianen kwamen zeven keer als winnaar uit de strijd en zeven maal eindigde een wedstrijd in een gelijkspel. De laatste oefeninterland tussen Italië en Nederland eindigde in 2-0 voor de Italianen. Ciro Immobile en Daniele De Rossi maakten toen de doelpunten.