06.03.2016 10:10

VIDEO: Beslist technologie Engelse titelstrijd?

Doellijntechnologie begint meer en meer een begrip te worden in de voetbalwereld. In Nederland viel de eerste, belangrijke beslissing vorig seizoen al, ook in Engeland merkt men nu de impact van technologische ontwikkeling op.

Tijdens de Noord-Londense derby tussen Tottenham Hotspur en Arsenal schoot Harry Kane op doel en leek Arsenal-doelman David Ospina de bal achter de lijn te keren. Omdat er echter gewerkt werd met doellijntechnologie, kon de scheidsrechter van dienst op zijn horloge aflezen dat het geen doelpunt was. Uit de beelden bleek dat de bal voor 98 procent de doellijn passeerde, maar omdat de bal enkele millimeters voor de doellijn werd tegengehouden door Ospina, werd de 1-1 niet toegekend.

Het curieuze moment gebeurde bij een 0-1 stand in het voordeel van Arsenal. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel, waarna koploper Leicester City optimaal profiteerde van het puntenverlies bij de titelconcurrenten. Bekijk de beelden het bizarre moment in de Premier League op onderstaande beelden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner