08.12.2016 23:08

Video: Goal Van Dijk, maar de Saints zijn klaar

Hapoel Be'er Sheva-speler John Ogu (r.) blokt het schot van Virgil van Dijk (l.) tijdens het Europa League-duel. (08-12-2016)
Hapoel Be'er Sheva-speler John Ogu (r.) blokt het schot van Virgil van Dijk (l.) tijdens het Europa League-duel. (08-12-2016)

In poule G, waar Ajax groepswinnaar werd en Standard uitschakelde, kwalificeerde ook Celta zich door met 0-2 te winnen van Panathinaikos. Southampton wist op eigen terrein niet te winnen van Hapoel Be'er Sheva en is uitgeschakeld.

Groep I
Alle beslissingen waren al gevallen, met Schalke 04 als groepswinnaar en FK Krasnodar als nummer twee. De Duitsers speelden de laatste wedstrijd van de poule dan ook niet in de sterkste opstelling, waardoor er met 2-0 werd verloren op bezoek bij Red Bull Salzburg. Het Russische FK Krasnodar verloor in Frankrijk van OGC Nice met 2-1 door een late treffer van Maxime Le Marchand.

Groep K
Voorafgaand aan het toernooi was de grootste blikvanger van deze poule Inter, maar de Italianen waren al voor de laatste wedstrijd uitgeschakeld. De ploeg uit Milaan nam het op tegen groepswinnaar Sparta Praag en dat duel eindigde in 2-1 door twee treffers van Éder. Southampton en Hapoel Be'er Sheva vochten in Engeland onderling wie er nog meer zou gaan naar de volgende ronde. De tweede kwalificatieticket in deze poule ging uiteindelijk naar de ploeg uit Israël, zij hadden aan een 1-1 gelijkspel namelijk genoeg. Virgil van Dijk wist nog wel te scoren namens The Saints. 

Kijk hier voor een volledig overzicht van alle Europa League wedstrijden van donderdagavond.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner