12:30 uur
ADO Den Haag
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Dirk Kuyt 33. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Nicolai Jørgensen 34. / Schot met rechts  (Jens Toornstra)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Ludcinio Marengo 86. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Karim El Ahmadi 90. / Schot met rechts  (Rick Karsdorp)

90'
Feyenoord maakte het in de tweede helft onnodig spannend. De Rotterdammers lieten kansen onbenut en zo bleef het slechts 2-0. Vier minuten voor tijd bracht Marengo de spanning terug in de wedstrijd door de 2-1 te scoren. Toch bleek Feyenoord het laatste woord te hebben en was het El Ahmadi die de eindstand bepaalde op 3-1. Zo pakt Feyenoord de vijfde zege op een rij en de koppositie.
90'
90'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:1 door Karim El Ahmadi
Karsdorp geeft de bal aan El Ahmadi en beslist de wedstrijd.
90'
Er komen nog vier minuten bij.
88'
Dat wordt nog een spannende slotfase. ADO doet vlak voor tijd wat terug en enkele Feyenoorders zitten er doorheen. Karsdorp is niet geheel fit en Woudenberg gaat met kramp naar de kant.
88'
Wissel in bij Feyenoord -> Terence Kongolo
88'
Wissel uit bij Feyenoord -> Lucas Woudenberg
86'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:1 door Ludcinio Marengo
ADO doet wat terug. Marengo schiet de rebound van dichtbij raak.
85'
Laatste wissel bij ADO. Van der Heijden speelt de wedstrijd uit.
85'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
85'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
84'
Nicolai Jørgensen met de 3-0 op zijn schoen, maar Ernestas Šetkus redt.
83'
Onder luid applaus gaat Kuyt naar de kant. Zijn vervanger is Gustafson.
83'
Wissel in bij Feyenoord -> Simon Gustafson
83'
Wissel uit bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
83'
Kans voor ADO als Jones naast zit en Kanon de bal in een leeg goal kan mikken, maar zijn poging gaat over.
82'
Botteghin geeft een hoekschop weg.
80'
Nog tien minuten te spelen in De Kuip. Feyenoord is beter, maar het staat maar 2-0. Kan ADO nog terug in de wedstrijd komen?
77'
Duplan schiet een vrije trap van zo'n dertig meter over.
76'
Wissel bij Feyenoord. Berghuis gaat naar de kant en Bilal Başaçıkoğlu komt erin.
76'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
76'
Wissel uit bij Feyenoord -> Steven Berghuis
73'
Lekker schot van Berghuis wordt weggebokst voor Šetkus.
72'
Gele kaart voor Tonny Vilhena (Feyenoord)
De eerste gele kaart voor een Feyenoorder. Vilhena geeft Duplan een tikje van achter en krijgt geel.
69'
Slecht schot van Vilhena nu. Feyenoord heeft ook de bal na rust, maar het voetbal is minder verzorgd.
67'
Daar is de tweede wissel. Kastaneer gaat naar de kant en Marengo is zijn vervanger.
67'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
67'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
66'
ADO krijgt op dertig meter van het doel een vrije trap. Duplan probeert met een subtiele bal zijn medespeler te bereiken maar Feyenoord kan verdedigen.
64'
Gele kaart voor Gervane Kastaneer (ADO Den Haag)
Kastaneer heeft commentaar op het optreden van Gözübüyük en krijgt geel van de scheidsrechter.
62'
Feyenoord blijft ook na rust de betere ploeg, maar het staat nog altijd 2-0.
59'
Berghuis met een subliem passje op Toornstra. Doelman Šetkus kan redding bieden. Wel een corner voor Feyenoord.
58'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Beugelsdijk is te laat bij Berghuis en krijgt de gele kaart.
57'
Eerste wissel bij ADO. De zieke Havenaar komt in de wedstrijd en Jansen gaat naar de kant. Dat betekent dat Kastaneer naar de flanken gaat.
57'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
57'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
56'
Een sterk moment van ADO. Meijers geeft goed voor, vervolgens is het Kastaneer met de voorzet, maar net te kort voor Becker. ADO zit na rust wat beter in de wedstrijd.
54'
Berghuis probeert Jørgensen te bereiken, maar de spits kan net niet bij de bal.
50'
Schot van Berghuis mist kracht en doelman Ernestas Šetkus kan makkelijk de bal pakken.
48'
Gele kaart voor Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Meijers is te laat bij Kuyt en maakt de overtreding op de aanvoerder. Dat is de eerste kaart van de wedstrijd.
47'
DE LAT!
En Feyenoord gaat direct verder. Berghuis geeft de bal voor, Jørgensen legt de bal met zijn borst klaar en Kuyt schiet op de lat.
46'
De bal rolt weer in De Kuip. Zonder wissels gaan we verder.
46'
45'
In de eerste helft had Feyenoord niets te vrezen van ADO. De Rotterdammers waren veel sterker dan de bezoekers. Toch bleven de doelpunten lang uit. In de 33ste minuut was het Dirk Kuyt die de wedstrijd open brak en één minuut later was het alweer raak. Spits Nicolai Jørgensen schoot op aangeven van Toornstra raak.
45'
45'
Er komt 1 minuut bij.
44'
Feyenoord is de eerste helft niet in de problemen gekomen. De Rotterdammers spelen ijzersterk en staan 2-0 voor. Kan ADO de tijd nog keren?
42'
De hoekschop van Berghuis levert aan de andere keer nog een corner op.
38'
Zo Feyenoord slaat binnen twee minuten genadeloos toe. Feyenoord was de betere ploeg en beloont zich nu ook met twee goals.
34'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Nicolai Jørgensen
Het gaat heel snel nu. Heerlijke assist van Toornstra, hij speelt Nicolai Jørgensen vrij en de spits scoort direct de 2-0. Het was randje buitenspel, maar de vlag blijft omlaag.
33'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Dirk Kuyt
Daar is eindelijk de terechte voorsprong. Een goede voorzet van Toornstra is een prooi voor Kuyt. In eerste instantie kan doelman Ernestas Šetkus redding bieden, maar de rebound is alsnog raak voor Kuyt.
31'
Half uurtje bezig in De Kuip. Feyenoord is de betere ploeg, maar op de hele grote kans na zes minuten spelen na, creëren de Rotterdammers weinig. Veel dreiging, maar weinig kansen.
30'
Hoekschop voor Feyenoord nadat Beugelsdijk ingreep.
29'
Berghuis, Kuyt en Toornstra hebben al meerdere goede voorzetten gegeven, maar telkens is de bezetting voor het doel niet goed.
27'
Daar was zo'n snelle uitbraak van ADO. Becker lijkt richting het doel te kunnen, maar Karsdorp grijpt goed in.
25'
Feyenoord probeert het tempo hoog te houden. De Rotterdammers zijn goed aan de wedstrijd begonnen, maar hebben zich nog niet beloond met een doelpunt.
21'
Daar is ADO op de helft van Feyenoord. Becker probeerde Kastaneer te bereiken, maar zijn pass is te hard.
19'
Toornstra stuurt Jørgensen weg met een goede pass, de spits houdt de bal vast en verdient een hoekschop.
16'
Feyenoord is momenteel heer en meester en had de voorsprong verdient. ADO heeft het moeilijk.
12'
Mooie actie van de ADO supporters. De fans hebben knuffels meegenomen voor de zieke kinderen die in het stadion zitten. Onder luid applaus worden de ADO-supporters bedankt.
12'
En weer kans voor Kuyt. Nu kopt de aanvoerder over na de voorzet van Vilhena.
11'
Kuyt met een vrije schietkans van zo'n twintig meter, maar zijn poging gaat over.
10'
Lekker begin van de wedstrijd. Feyenoord trekt het initiatief naar zich toe, maar de snelle mensen voorin bij ADO wachten geduldig op het foutje.
6'
WAT EEN KANS
Enorme kans van Feyenoord. Berghuis geeft goed voor en Toornstra en Jørgensen kunne van dichtbij binnen tikken, maar de doelman staat in de weg. Dat had een doelpunt moeten zijn!!
5'
Hoekschop voor ADO, nadat een snel genomen vrije trap Feyenoord verraste.
3'
Kansje voor Feyenoord. Toornstra houdt de bal knap binnen en geeft prima voor, spits Nicolai Jørgensen kan koppen, maar zijn poging gaat hoog over.
1'
We zijn begonnen in De Kuip na de speciale aftrap verricht door Lex Schoenmaker en Ben Wijnstekers in het teken van zestig jaar Eredivisie.
1'
Opstellingen:
Terence Kongolo is niet fit genoeg om negentig minuten te spelen. De verdediger raakte tegen Excelsior geblesseerd aan zijn knie en die blessure houdt hem zondagmiddag op de bank. Trainer Giovanni van Bronckhorst kiest voor Jan-Arie van der Heijden als zijn vervanger. Voor de rest geen wijzigingen aan de kant van Feyenoord.

Voor Željko Petrović was het voorin even puzzelen. Ruben Schaken heeft last van een hamstringblessure en moet het duel tegen zijn oude club missen. En de zieke Mike Havenaar kan ook niet starten, maar zit wel op de bank. Hun vervangers zijn Sheraldo Becker en Kevin Jansen. Dat betekent dat Édouard Duplan tegen Feyenoord op de flanken begint.

Een hele goede zondagmiddag! Welkom bij de liveticker Feyenoord-ADO Den Haag. Feyenoord krijgt bezoek van de verrassende nummer drie ADO. Beide ploegen zijn nog onverslagen dit seizoen. Komt er vandaag een einde aan deze status? De aftrap is om 12.30 en een uur voor aanvang zijn de opstellingen onder het kopje wedstrijddetails te vinden.

Trotse koploper
De Eredivisie is vier wedstrijden los en Feyenoord mocht zich de koploper noemen. De Rotterdammers hebben nog geen punt laten liggen, maar door de overwinning van PSV zaterdagavond is de eerste plek uit handen. Bij winst tegen ADO staan de Rotterdammers twee punten los van de club uit Eindhoven. Een uitstekende start dus voor de mannen van Giovanni van Bronckhorst, maar de competitie is nog lang. Dat realiseert ook aanvoerder Dirk Kuijt, maar hij ziet zijn teamgenoten stappen zetten: "Deze selectie heeft op vrijwel elke positie een dubbele bezetting. We zijn veel verder dan vorig seizoen, dat durf ik wel te zeggen."

En dan komt het verrassende ADO op bezoek. Vorig seizoen ging Feyenoord tweemaal kopje onder tegen de Hagenezen. In de eigen Kuip werden de Rotterdammers zelfs op een 0-2 nederlaag getrakteerd. Het wordt dus nog een hele kluif om de drie punten in Rotterdam te houden. Van Bronckhorst: "Ik zie ADO niet als een angstgegner, wel als een ploeg waarvoor we moeten waken. Ze zijn goed begonnen aan het seizoen en staan derde in de competitie. In de voorhoede hebben ze spelers met snelheid en een individuele actie, terwijl we ook op de standaardsituaties extra scherp moeten zijn", aldus de trainer op de eigen website.

Sterke start
Met tien punten uit vier wedstrijden kennen de Hagenezen een prima start van de competitie. Met een derde plek valt er weinig te klagen in Den Haag. Aanvoerder Aaron Meijers: "Het is nu allemaal hosanna. Iedereen vraagt naar de verklaring. Wat is het verschil met vorig jaar? Het is moeilijk aan te geven. We zullen ook een mindere periode gaan kennen, maar dan moeten we gewoon doorgaan met hoe we tot nu toe bezig zijn geweest." De verwachtingen zijn nu hoog gespannen. De grote vraag is dan ook of ADO stand houdt in de eerste ‘topper’ van het seizoen: de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Željko Petrović vindt dat zijn ploeg niet bang hoeft te zijn voor Feyenoord. "Om zondag een kans te maken, moeten we zelf scherp zijn en Feyenoord moet een mindere dag hebben. Ajax en PSV hebben al punten laten liggen, dus wie weet is Feyenoord de volgende. We gaan met tien punten naar De Kuip. Wij zijn vol vertrouwen en hebben goede voetballers. In de Kuip moeten we daarom laten zien dat we durven voetballen. Ik hoop op een leuke wedstrijd. En ook al zou het wat minder zijn qua spel, als je dan punten pakt ben ik alsnog tevreden", aldus de trainer op de website van ADO Den Haag.

Mijn naam is Ilona van der Werf en ik hou je op de hoogte van dit duel. De aftrap is om half één. Mis het niet!