PSV
0:0
geen

90'
Direct na de pauze kreeg de thuisploeg een enorme kans. Een fraaie aanval belandde via Rosheuvel bij Ajagun, maar opnieuw was de poging van de Nigeriaan niet hard genoeg. PSV probeerde daarna aan te zetten, maar de Eindhovense formatie bleek aanvallend onmachtig tegen de Limburgse muur. Roda JC kwam er sporadisch uit met snelle counters via Rosheuvel en Ajagun. Grote kansen leverde dat echter ook niet op voor de ploeg van Yannis Anastasiou. PSV meldde zich vervolgens weer met een harde knal van Santiago Arias op de vuisten van Van Leer. In de absolute slotfase volgden nog een enorme kans. Op aangeven van Rosheuvel mocht invaller Mitchel Paulissen vrij inschieten, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd.
90'
90'
Bij Roda JC komt Farshad Noor nog in de plaats van Mikhail Rosheuvel.
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Farshad Noor
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mikhail Rosheuvel
90'
Invaller Mitchel Paulissen kan vrije inschieten, maar raakt de bal helemaal verkeerd.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste twee minuten.
90'
Gevaarlijke vrije trap van Davy Pröpper wordt door Schwaab bijna raak getikt. Van Leer let echter goed op en weet de bal te pakken.
88'
De tweede wissel van Roda JC. Nestoras Mitidis heeft hard gewerkt en wordt voor de laatste paar minuten vervangen door Mitchel Paulissen.
88'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
88'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Nestoras Mitidis
86'
PSV zet alles op alles om de winnende nog te gaan maken. Vooralsnog zijn de Eindhovenaren aanvallend onmachtig.
81'
Mitidis wurmt zich langs Arias en stormt de zestien van PSV binnen. Zijn voorzet op Ajagun wordt echter gekraakt en belandt in de handen van doelman Zoet.
76'
De eerste wissel aan de kant van Roda JC. Middenvelder Marcos Gullón gaat naar de kant en wordt vervangen door Tom Van Hyfte.
76'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Tom Van Hyfte
76'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Marcos Gullón
74'
Snelle counter van Roda JC. Kum bezorgt de bal bij Ajagun, die samen met Mitidis richting Zoet wil. Beide spelers begrijpen elkaar niet goed en verprutsen de kans.
69'
PSV dringt nu aan. Siem de Jong probeert het met een volley. Auassar en Van Peppen halen de bal weg uit de doelmond.
66'
Gele kaart voor Daryl Werker (Roda JC Kerkrade)
Werker is de eerste speler die op de bon gaat. De verdediger houdt Bergwijn vast en krijgt de gele kaart van scheidsrechter Kevin Blom.
64'
Phillip Cocu grijpt in. Oleksandr Zinchenko en Gastón Pereiro verlaten het veld bij PSV. Zij worden vervangen door Steven Bergwijn en Luciano Narsingh.
64'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Steven Bergwijn
64'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Oleksandr Zinchenko
64'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
64'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
63'
Daar is PSV dan voor de eerste keer in de tweede helft. Arias haalt hard uit en ziet dat Van Leer dat schot over de lat weet te tikken. De hoekschop levert niets op voor PSV.
62'
Isimit gaat in de fout en ziet Ajagun plotseling opduiken. De verdediger van PSV herstelt zijn eigen foutje door goed in de weg te lopen en gevaar uiteindelijk te voorkomen.
60'
Na een uur spelen nog altijd 0-0 in Kerkrade. PSV heeft nog een half uur om puntenverlies te voorkomen.
57'
Pereiro passeert Van Peppen en slingert de bal voor vanaf de rechterkant. Doelman Van Leer haalt opgelucht adem als hij de poging over zijn doel ziet vliegen.
53'
PSV heeft het lastig na de pauze. De supporters van Roda JC beginnen zich steeds meer te mengen als zij zien dat hun ploeg het voortouw probeert te nemen.
49'
Roda JC begint goed aan de tweede helft! Een fraaie aanval komt via Rosheuvel bij smaakmaker Ajagan, maar hij produceert slechts een rollertje.
46'
De tweede helft is van start gegaan. Beide ploegen hebben nog niet gewisseld. Nog altijd 0-0 in Kerkrade!
46'
45'
Een tegenvallende eerste helft in Limburg. Roda JC en PSV begonnen slordig en wisten niet tot echte kansen te komen. Ramselaar wipte de bal over op aangeven van Zinchenko en Luuk de Jong vond de vuisten van Van Leer. De grootste kans was voor Ajagun. Zijn schot werd door Arias van de lijn gehaald. Luuk de Jong dacht PSV nog op voorsprong te kunnen zetten, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.
45'
42'
Pereiro raast over de helft van Roda JC en lijkt richting Van Leer te kunnen gaan. Aanvoerder Kum grijpt op het juiste moment in en voorkomt dat de Uruguayaan gevaarlijk kan worden.
40'
PSV claimt een hoekschop nadat Luuk de Jong probeert te koppen. Verdediger Werker was ook in de buurt, maar heeft de bal volgens arbiter Blom niet geraakt.
36'
Roda JC kruipt uit de schulp nadat de thuisploeg wat kansjes krijgt. PSV heeft het lastig in het zuiden van Limburg.
31'
Luuk de Jong denkt zijn ploeg op 1-0 te zetten, maar hij wordt teruggefloten vanwege buitenspel.
30'
Opnieuw Roda JC! De bal valt zomaar voor de voeten van Ajagan, die zijn schot door Arias van de lijn ziet worden gehaald.
28'
De Limburgers krijgen een vrije trap via Auassar. Hij legt de bal panklaar voor Werker, maar de verdediger krijgt de bal niet richting het doel van Zoet.
24'
Weer een goede kans voor de bezoekers! Luuk de Jong frommelt zich langs Werker en Kum, maar stuit op de vuisten van doelman Van Leer.
22'
De thuisploeg laat PSV aan de bal en loert zelf op de tegenaanval. Wederom probeert Rosheuvel te schieten, maar zijn schot wordt gekraakt.
18'
Roda JC countert en Rosheuvel schiet hard op Zoet. De doelman van PSV moet lossen, maar pakt de rebound voordat Mitidis gevaarlijk kan worden.
16'
Een rommelige beginfase in Kerkrade. Beide ploegen weten nog niet tot goede kansen te komen op het gladde veld van Roda JC.
12'
Auassar glijdt hard door op Schwaab, maar Blom fluit niet. PSV-trainer Cocu is woedend en laat dat blijken aan de vierde man. Inmiddels staat Schwaab weer en gaat het spel verder.
10'
Goede kans voor PSV! Een fraaie pass van Oleksandr Zinchenko komt terecht bij Bart Ramselaar en de middenvelder van PSV wipt de bal over het doel van de thuisploeg.
6'
Daar is de eerste poging van Roda JC. Een afgeslagen hoekschop belandt bij Rosheuvel, maar zijn poging gaat ruim naast het doel van Jeroen Zoet.
3'
PSV meldt zich op de helft van de thuisploeg. Luuk de Jong en Gastón Pereiro begrijpen elkaar niet goed en zien de bal uiteindelijk bij doelman Benjamin van Leer belanden.
1'
We zijn begonnen in Kerkrade. PSV speelt de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Roda JC.
1'
De bezoekers treden aan met dezelfde elf spelers die vorige week van ADO Den Haag. Trainer Phillip Cocu laat Siem de Jong en Oleksandr Zinchenko vanaf de aftrap spelen. Achterin is Jetro Willems niet fit en speelt Daniel Schwaab centraal. Héctor Moreno neemt de positie van linksback op zich.

Roda JC begint zonder Tom Van Hyfte. Hij zit op de bank. Op het middenveld is er een basisplaats voor Abdul Ajagun. Voorin spelen Mikhail Rosheuvel, Nestoras Mitidis en David Boysen.
PSV Eindhoven lijkt na een tegenvallende periode de weg naar boven weer te hebben gevonden. Vorige week wonnen de Eindhovenaren met 3-1 van ADO Den Haag en zo verkleinde de ploeg van trainer Phillip Cocu het gat met koploper Feyenoord naar vier punten. Zaterdagavond gaat de regerend landskampioen op bezoek bij Roda JC Kerkrade. De Limburgers stonden vorige week de laatste plaats af aan Go Ahead Eagles. Roda JC speelde met 2-2 gelijk bij Sparta Rotterdam en staat nu zeventiende. De wedstrijd zal zaterdag vanaf 19:45 uur onder leiding staan van scheidsrechter Kevin Blom. De opstellingen van beide ploegen verschijnen kort voor aanvang onder het kopje wedstrijddetails.

PSV wil druk opvoeren
Na een wisselvallig begin van het seizoen staat PSV na veertien wedstrijden op de derde plek. De achterstand op koplopers Feyenoord en AFC Ajax bedraagt vier punten. Zaterdagavond wil de club uit Eindhoven de druk graag opvoeren voor de rivalen. Zij komen namelijk beide op zondag in actie. Tegen Roda JC uit Kerkrade lijkt PSV eenvoudig de zege te kunnen boeken, maar trainer Cocu waakt voor zijn Limburgse tegenstander. "Het zal zeker geen eenvoudige wedstrijd worden. Ze hebben vaak gelijkgespeeld, spelen erg compact en zijn gevaarlijk op de counter. Tegenstanders weten inmiddels ook waar onze kracht ligt. Dat vergt aanpassingen. Soms proberen we dat bijvoorbeeld te ontregelen door onze speelstijl wat aan te passen", aldus Cocu op de website van PSV.

Roda JC wil verrassen
De Limburgers staan met elf punten slechts op de zeventiende plaats, maar zijn de laatste zes duels ongeslagen. Trainer Yannis Anastasiou wil in eigen huis tegen PSV die reeks graag voortzetten. Dan moet het anders gaan dan in de KNVB beker. In Eindhoven won PSV met liefst 4-0 van Roda JC. "PSV, onze tegenstander van komende zaterdag, heeft tot nu toe een lastige eerste seizoenshelft achter de rug. Daarom kwam de 3-1 overwinning van afgelopen week op ADO Den Haag als geroepen. Ook in dat duel bleek dat PSV niet alleen gevaarlijk is in de omschakeling, maar ook in de kleine ruimte. Niet voor niets zijn ze buitenshuis al meer dan een jaar ongeslagen. Toch zullen wij ook tegen PSV vooral naar onszelf moeten kijken. We moeten attent en agressief zijn in de duels en weinig ruimte weggeven", blikt de coach vooruit op de clubwebsite.

Brenet is weer terug
Bij PSV zal Joshua Brenet terugkeren in de wedstrijdselectie. De verdediger viel in het duel met Willem II (0-0) geblesseerd uit en moest zodoende toekijken tijdens de wedstrijden tegen Atlético Madrid (2-0 nederlaag) en ADO Den Haag (3-1 zege). De rentree van Brenet komt goed uit voor Cocu. Hij moet in Limburg al aantreden zonder Jorrit Hendrix (knie), Andrés Guardado (hamstring), Luuk Koopmans (schouder) en Jürgen Locadia (lies). Bij Roda JC ontbreekt ook een aantal spelers. Anastasiou kan in eigen huis geen beroep doen op Jens van Son (knie), Frederic Ananou (lies) en Dani Schahin (knie). Ook spits Simon Church moet zaterdag nog toekijken. Hij heeft last van zijn heup.