Willem II
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Bruno Andrade 31. / Kopbal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jordens Peters 48. / Eigen goal
1 : 2 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 55. / Schot met rechts  (Bruno Andrade)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Bruno Andrade 69. / Schot met links
1 : 4 Torinfos in de Ticker Terell Ondaan 89.

90'
Willem II doet vanavond goede zaken door Helmond Sport met 1-4 te verslaan. De ploeg klimt met deze drie punten op naar een gedeelde tweede plek in de Jupiler League. Helmond Sport verliest voorlopig de aansluiting op de subtop en zal de komende weken moeten knokken voor de punten.
90'
90'
Twee panna's achter elkaar van Willem II, lekker hoor! Helmond Sport moet het met lede ogen aanzien.
90'
Het schot van Terell Ondaan vanaf links is ditmaal niet goed genoeg, de bal zeilt over het doel.
90'
Wissel in bij Willem II -> Niek Vossebelt
90'
Wissel uit bij Willem II -> Ali Messaoud
90'
Gele kaart voor Mees Siers (Helmond Sport)
89'
Doelpunt voor Willem II, 1:4 door Terell Ondaan
Hij schiet de bal snoeihard binnen na een mislukte omhaal van Ruud Boymans, op een paar meter van het doel. Zijn eerste goal voor Willem II scoort hij via de onderkant van de lat.
89'
Bruno Andrade en Terell Ondaan proberen door de verdediging heen te breken maar komen niet verder dan de rand van het strafschopgebied.
87'
Gele kaart voor Bruno Andrade (Willem II)
83'
Wissel in bij Helmond Sport -> Marc Koot
83'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Juanito Sequeira
83'
Wissel in bij Helmond Sport -> Arne van Geffen
83'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Kevin Visser
83'
Gekke avond voor Willem II-aanvaller Bruno Andrade. Twee keer scoren en een assist geven tegen je oude ploeg zorgt waarschijnlijk voor tegenstrijdige gevoelens.
81'
Wissel in bij Willem II -> Terell Ondaan
81'
Wissel uit bij Willem II -> Norair Aslanyan-Mamedov
78'
Serhat Koç laat zich makkelijk aftroeven door Freek Heerkens. Hij schreeuwt wanhopig om een vrije trap. Maar daar wil de scheidsrechter niet aan.
75'
Wissel in bij Helmond Sport -> Mees Siers
75'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Stanley Elbers
73'
Zou het verzet van Helmond Sport nu echt gebroken zijn? Zo te zien niet! De thuisploeg blijft voorlopig aanvallen en hoopt toch een keertje te kunnen profiteren van de schaarse kansjes.
71'
Gele kaart voor Ruud Boymans (Willem II)
71'
Gele kaart voor Juanito Sequeira (Helmond Sport)
69'
Doelpunt voor Willem II, 1:3 door Bruno Andrade
Andrade krijgt de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied en draait behendig naar binnen. Verdedigers en doelman zijn kansloos als hij uithaalt en scoort.
63'
Gele kaart voor Stanley Elbers (Helmond Sport)
Hij maakt een flinke overtreding op Ippel, aan de rand van het veld ter hoogte van de middenlijn. Natuurlijk nergens voor nodig maar de frustratie van Helmond Sport is te begrijpen. Trainer Mario Verlijsdonk doet er een schepje bovenop en windt zich op over de arbitrage.
61'
Helmond Sport moet het vanavond echt hebben van de dode spelmomenten. Gevaarlijke vrije trap nu maar de bal van Nieskens vliegt vanaf de rechterkant voorlangs.
59'
Willem II laat zich niet uit het veld laten slaan door de tegentreffer van Helmond Sport. De ploeg gaat al combinerend op zoek naar een derde treffer en houdt de druk op de spreekwoordelijke ketel.
57'
Weer een grote kans voor Ruud Boymans. Hij krijgt de bal vanaf rechts panklaar op zijn hoofd, maar zijn inzet wordt gestopt door doelman Meul.
55'
Doelpunt voor Willem II, 1:2 door Ruud Boymans
De assist is van Bruno Andrade. Die geeft een snijdende pass op Ruud Boymans. De aanvaller loopt vlak voor het doel weg uit de dekking en kan de bal in het doel schuiven.
53'
Wissel in bij Willem II -> Kees van Buuren
53'
Wissel uit bij Willem II -> Jordens Peters
52'
Jordens Peters is geblesseerd naar de kant gegaan. Hij raakte gewond bij het maken van het eigen doelpunt. Het wachten is op de wissel van trainer Jurgen Streppel.
48'
Doelpunt voor Helmond Sport, 1:1 door Jordens Peters (eigen doelpunt) Doelman Meul trapt de bal lang uit en door een misverstand tussen twee Willem II-verdedigers in het strafschopgebied wordt de bal uiteindelijk door Peters in eigen doel gekopt.
47'
Het gezicht van Mark Janssen spreekt boekdelen: het wordt een zware tweede helft voor Helmond Sport. Puffend rent hij terug naar zijn positie in de spits.
46'
We zijn begonnen aan de tweede helft. Tot nu kan Willem II-trainer Jurgen Streppel terugkijken op een mooie wedstrijd. Of zou het van binnen toch een beetje pijn doen, winnen van de club waar je jaren hebt gespeeld en gewerkt?
46'
45'
Willem II had de eerste helft de touwtjes stevig in handen. Helmond Sport kreeg wel een paar kansjes, maar het was de ploeg uit Tilburg die het gevaarlijkst was. De terechte rode kaart voor Davy Brouwers maakte het er voor de thuisploeg niet makkelijker op. Kort hierna kreeg de ploeg ook nog een tegentreffer te verwerken van Bruno Andrade. Die speelde een uitstekende eerste helft en zal ook in het tweede bedrijf het doel van Helmond Sport op blijven zoeken. Aan de ploeg van trainer Mario Verlijsdonk de taak om dat te voorkomen.
45'
44'
De grensrechter heeft een nieuwe hobby: Ruud Boymans buitenspel vlaggen. Voor de zoveelste keer wordt de aanvaller teruggefloten. Wel uitstekend werk van de Helmond Sport-verdediging.
43'
Tja Ruud Boymans, met dit soort rollertjes maak de doelman van Helmond Sport niet bang. Die pakt de bal eenvoudig op en brengt 'm opnieuw in het spel.
40'
Op de paal! Bruno Andrade sprint met de bal het strafschopgebied in maar zijn schot vanaf rechts ketst af op de paal. Wel hard, maar niet zuiver genoeg!
38'
Gele kaart voor Koen Weuts (Helmond Sport) na een overtreding aan de rechterkant van het veld. Hij weet dan al dat hij aan de beurt is bij de scheidsrechter. De vrije trap levert niets op.
38'
Grote kans voor Ali Messaoud die kan inschieten na terugleggen van Bruno Andrade. Maar te slap ingeschoten, makkelijke prooi voor doelman Van der Steen!
35'
Bruno Andrade van Willem II wordt bijna opnieuw in stelling gebracht. Tim Cornelisse ging buitenom aan de rechterkant en zette voor, maar Andrade kon er zijn hoofd niet tegenaan zetten.
34'
Een rode kaart én een tegendoelpunt. Nu wordt het een moeilijk verhaal voor Helmond Sport.. Willem II zit voorlopig op rozen.
31'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Bruno Andrade Hij kopt bij de tweede paal binnen na een voorzet vanaf de linkerkant. Uit respect voor zijn oude club viert hij zijn feestje op ingetogen wijze.
27'
Gele kaart voor Serhat Koç (Helmond Sport) voor commentaar op de scheidsrechter.
27'
Rode kaart voor Davy Brouwers (Helmond Sport) na een schandalige overtreding op Robbie Haemhouts. Hij zocht in de middencirkel doelbewust de enkel van zijn tegenstander op. De scheidsrechter twijfelt geen moment en bestraft de actie van Brouwers met de zwaarst mogelijke straf.
26'
Grote kans voor Ferry de Regt. Zijn kopbal bij een corner gaat snoeihard naast. De Regt was als een luipaard het strafschopgebied ingeslopen
25'
Charles Kazlauskas wordt na de zoveelste overtreding even vermanend toegesproken door scheidsrechter Makkelie: tot hier en niet verder!
24'
Willem II doet er dit seizoen alles aan om te promoveren naar de Eredivisie en kan bij winst de gedeelde tweede plaats pakken. De laatste keer dat deze twee teams elkaar op het allerhoogste niveau troffen was overigens in 1983 (0-0)
21'
Gevaarlijke voorzet Norair Aslanyan-Mamedov loopt op niets uit, voorlangs. Jammer als je niet wordt begrepen!
15'
Willem II zet Helmond Sport onder druk, de thuisploeg maakt dankbaar gebruik van de buitenspelval. Maar deze tactiek brengt natuurlijk ook de nodige risico's met zich mee.. Boymans loert op zijn kans.
12'
Oei oei, Helmond Sport-doelman Van der Steen grabbelt naar de inzet van Ruud Boymans. Hij wordt geholpen door zijn verdediging. Nieskens kan de losgelaten bal wegwerken.
11'
Doelpunt voor Helmond Sport, maar helaas: buitenspel! Het publiek telde 'm al en stond al op de banken. De vlag gaat omhoog voor aanvaller Nieskens. Die stond inderdaad buitenspel.
9'
De lange mannen van Helmond Sport komen naar voren voor een corner, maar dat blijkt een eenvoudige vangbal voor doelman Swinkels.
6'
Helmond Sport was onder interim-trainer Verlijsdonk bezig aan een goede serie van ongeslagen duels maar verloor de vorige competitieronde van een andere Brabantse club: FC Den Bosch.
3'
Oef, voorlangs! Schot van Messaoud (Willem II) weggebokst door de doelman.
2'
Helmond Sport start offensief. De ploeg wil vast niet opnieuw vernederd worden op eigen veld. Dat gebeurde in de vorige editie van dit duel. De ploeg werd met 0-7 afgedroogd.
1'
We zijn begonnen aan de Brabantse derby!
Goedenavond! Welkom bij het Jupiler League-duel tussen Helmond Sport en Willem II. Ik ben Maarten Gerats en ik doe vanavond verslag van deze Brabantse derby!

De wedstrijd in het Lavans Stadion in Helmond is voor beide ploegen zeer belangrijk. Helmond Sport, de nummer 8 van de Jupiler League, heeft een overwinning nodig aansluiting te houden bij de subtop. Willem II, nummer 5 op de ranglijst, kan zich eigenlijk ook geen puntenverlies permitteren. Het gat met koploper FC Dordrecht is op dit moment tien punten. Bij winst wordt de kloof verkleind en klimmen de Tilburgers op naar de derde plek. Willem II wil, na de degradatie het vorige seizoen, zo snel mogelijk weer terugkeren in de Eredivisie. Het duel met Helmond Sport betekent voor enkele Willem II’ers een weerzien met oude bekenden. Zo speelde trainer Jurgen Streppel tien seizoenen in het shirt van Helmond Sport. Vanaf 1996 was hij er bijna vijftien jaar actief als jeugd-, assistent- en hoofdtrainer. Ook de Willem II-spelers Robbie Haemhouts, Bruno Andrade en Zarko Grabovac hebben een verleden bij Helmond Sport.

Interim-trainer van Helmond Sport, Mario Verlijsdonk, was bezig aan een goede serie. In vijf wedstrijden werd er drie keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Aan die mooie serie werd op 8 november een einde gemaakt door een andere club uit Brabant: FC Den Bosch.

De thuisploeg zal er vanavond in ieder geval alles aan doen om een herhaling van het duel in november 2011 te voorkomen. Toen werd Helmond Sport door Willem II op eigen veld met 0-7 vernederd. Erik Quekel was toen één van de grote plaaggeesten voor de Helmonders. Hij maakte een hattrick. Van hem heeft de thuisploeg vanavond geen last, hij speelt nu bij FC Den Bosch. Willem II moet het vanavond wel doen zonder de geschorste spelers Dries Wuijtens en Jeroen Lumu.

Voor de complete opstellingen van beide ploegen verwijs ik u naar de button 'wedstrijddetails' aan de linkerkant van deze webpagina.