TOP Oss Vrijdag, 17. Oktober 2014
20:00 uur
FC Eindhoven
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Johnathan Opoku 23. / Schot met rechts  (Fatih Kamacı)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Kevin van Veen 58. / Kopbal  (Istvan Bakx)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Renan Zanelli 86. / Schot met rechts  (Genaro Snijders)

90'
FC Oss heeft een prima zege behaald tegen het hooggeplaatste Eindhoven. De bezoekers kwamen ook in de tweede helft sterker uit de kleedkamer, maar nadat Kevin van Veen de 2-0 maakte, was het gedaan voor de bezoekers. Invaller Renan Zanelli maakte er in de slotfase ook nog 3-0 van, nadat hij nog maar net het veld betrad.
90'
90'
Bijna nog 4-0! Bijna een herhaling van vorig jaar, maar Opoku ziet zijn kopbal maar net naast gaan.
90'
Nog drie minuten worden er aan het duel toegevoegd.
89'
Een knap resultaat van Oss, dat alweer thuis weet te winnen van Eindhoven. De ploeg van De Jong ziet zo het clubrecord weer heel ver weg zijn.
86'
Doelpunt voor FC Oss, 3:0 door Renan Zanelli
ZANELLI! Hij staat amper twintig seconden in het veld en hij schiet de bal al in het doel! De invaller krijgt voorin alle ruimte om uit te halen en schiet met zijn rechtervoet laag in de hoek buiten bereik van Muyters.
85'
En nog maar een wissel. De Braziliaan Renan Zanelli komt erin voor Fatih Kamachi.
85'
Wissel in bij FC Oss -> Renan Zanelli
85'
Wissel uit bij FC Oss -> Fatih Kamaci
84'
Gele kaart voor Jeffrey Ket (FC Oss)
Jeffrey Ket krijgt nog geel, omdat hij de bal onsportief wegschiet.
82'
Beide teams wisselen nog maar eens. Bij Eindhoven komt aanvaller Tom Boere erin en bij Oss komt ook een aanvaller erin. Genaro Snijders vervangt daar de jonge Justin Mathieu.
82'
Wissel in bij FC Oss -> Genaro Snijders
82'
Wissel uit bij FC Oss -> Justin Mathieu
81'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Tom Boere
81'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Timothy Durwael
81'
Wat scheelt het!? Van den Hurk ziet zijn kopbal over doelman Koopmans gaan, maar de goalie is er echter als de kippen bij om de bal nog van de doellijn te halen. Prima redding.
78'
Invaller Torino Hunte komt voor zijn man, maar zijn kopbal mist richting. De voorzet kwam van Maxime Gunst.
77'
Kamachi is wel heel overmoedig en probeert het met een stiftje. Dat stiftje komt alleen amper de lucht in.
74'
Istvan Bakx schiet een vrije trap van zo'n twintig meter een metertje over het doel van Muyters.
72'
Gele kaart voor Joep van den Ouweland (FC Oss)
Van den Ouweland krijgt nog geel, omdat hij zijn tegenstander licht duwde.
70'
De fouten stapelen zich op bij Eindhoven. Oss is nu veel sterker en heerst op het middenveld, terwijl dat voor de 1-0 totaal andersom was.
68'
En eindelijk weer eens een schot. Jason Bourdouxhe schiet met zijn linker van ver op doel, maar doelman Koopmans kan de bal simpel vastpakken.
66'
Het tempo is weg. Vooral Oss doet rustig aan, en Eindhoven lijkt niet meer bij machte om druk te zetten.
64'
Roald van Hout lijkt nog wat last te hebben van de bal in zijn gezicht, waardoor hij vervangen wordt door Torino Hunte.
64'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Torino Hunte
64'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Roald van Hout
61'
Het clubrecord van Eindhoven is nu wel heel ver weg. De bezoekers hebben nu drie doelpunten nodig om dat record nog te pakken. Het blijft hoogstwaarschijnlijk bij zeven overwinningen op rij.
58'
Doelpunt voor FC Oss, 2:0 door Kevin van Veen
Ongelooflijk! Van Veen, de gehele wedstrijd nog niet gezien, scoort zijn achtste doelpunt van het seizoen. De spits kopt een voorzet van Istvan Bakx langs doelman Muyters.
58'
Een zichtbaar teleurgestelde Branco van der Boomen wordt gewisseld door Jason Bourdouxhe.
57'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Jason Bourdouxhe
57'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Branco van den Boomen
55'
Eindhoven heeft maar één opdracht en dat is scoren. Toch krijgt de ploeg van De Jong het nog niet voor elkaar om de druk op Oss op te voeren.
52'
Wat een kans voor Sleegers! Eerst schiet Roald van Hout hard op de vuisten van doelman Koopmans, en in de rebound krijgt Sleegers een niet te missen kans. Toch krijgt hij het voor mekaar om van zeven meter afstand over het doel te schieten.
51'
Beide spitsen zijn nog weinig in beeld geweest. Bij Eindhoven heeft Van den Hurk zich nog niet kunnen onderscheiden en bij Oss heeft Kevin van Veen zich nog helemaal niet laten zien. De spits zag de Bronzen Stier onlangs aan zich voorbij gaan.
50'
Twee minuten later keert Van Hout weer terug in het veld.
48'
Van Hout lijkt even weg te zijn. Hij kreeg net een bal in zijn gezicht.
46'
Gele kaart voor Jens van Son (FC Eindhoven)
Gelijk al geel voor de aanvoerder van Eindhoven. Hij knalt Justin Mathieu omver.
46'
En we gaan weer verder in het Frans Heesen stadion. Kan FC Oss de voorsprong vasthouden?
46'
45'
Terwijl de bezoekers uit Eindhoven de beste kansen kregen voor de 0-1, was het de thuisploeg die de voorsprong pakte. Jonathan Opoku volleerde een voorzet van Kamachi schitterend in het doel van Tom Muyters, die tot dan toe nog niets te doen had gehad. Oss werd hierna sterker, maar 1-0 was eigenlijk al te veel van het goede voor de thuisploeg.
45'
44'
Gele kaart voor Norichio Nieveld (FC Eindhoven)
Verdediger Nieveld komt te hard in op Kamachi, waardoor hij bestraft wordt met geel.
41'
Een veelbelovende aanval van Oss! De thuisploeg voetbalt met steeds meer vertrouwen en nu wordt een aanval ternauwernood teniet gedaan in de zestien meter.
39'
En ondertussen worden de bezoekers alsmaar slordiger. De passjes voorin komen niet meer aan en daardoor creëren ze ook geen kansen meer.
38'
Eindhoven heeft het al jaren lastig in Oss. De laatste drie seizoenen werd er verloren, en in 2008 werd er voor het laatst gewonnen. Ook nu staan de Eindhovenaren op achterstand.
35'
Terwijl Oss balbezit heeft, stuurt trainer De Jong zijn ploeg naar voren. Hij vindt dat zijn ploeg druk moet houden.
34'
Een poging van afstand van Kamachi wordt ongedaan gemaakt door doelman Muyters.
33'
De bezoekers hebben zich weer wat herpakt en gaan door met waar ze gebleven zijn vóór het doelpunt van Oss: aanvallen. Een grote kans levert het nog niet op.
30'
Een fout voorin van verdediger Norichio Nieveld voorin zorgt ervoor dat Oss kan counteren. Een hoekschop is het maximale resultaat. Die levert echter niets op.
28'
Eindhoven lijkt wat van slag, terwijl de Ossenaren meer vertrouwen krijgen. De ploeg van trainer Willy Boessen valt nu aan en dat leidt gelijk tot een kans van Lorenzo Piqué. Doelman Muyters redt echter.
26'
Een doffe dreun voor Eindhoven. De ploeg domineerde de gehele wedstrijd tot dusver, maar Oss scoort direct met de eerste kans. Hoe gaan de bezoekers hiermee om?
23'
Doelpunt voor FC Oss, 1:0 door Jonathan Opoku
En tegen de verhoudingen in is het 1-0 voor de thuisploeg. Jonathan Opoku knalt de bal na een voorzet van Fatih Kamaci schitterend raak. Doelman Tom Muyters, die nog niets te doen heeft gehad, kon de volley van Opoku alleen maar horen.
22'
Een lange actie van Fries Deschilder komt op de hak van Van den Hurk terecht, maar die weet de bal niet aan te nemen, waardoor Koopmans de bal op kan pakken.
20'
En nog eens Van Son! Zijn tweede kopkans in één minuut! Deze had er toch echt in gemoeten na een prima voorzet van Sleegers, maar wederom redt doelman Koopmans katachtig.
19'
Van Son! Aanvoerder Jens van Son lijkt van dichtbij binnen te kunnen koppen, maar een goede verdedigende actie maakt dat ongedaan.
16'
Dit moest raak zijn! Van Hout lijkt namens de bezoekers 0-1 te maken, maar Koopmans ligt opnieuw in de weg. Branco van den Boomen stuurde Van Hout prima weg.
15'
De thuisploeg komt nog niet echt onder de druk van Eindhoven vandaan. Zo is spits Kevin van Veen nog geen een keer gevaarlijk geweest.
14'
De Jong zou dat clubrecord desalniettemin graag willen hebben. "Ik ben naar Eindhoven gekomen om geschiedenis te schrijven, dus het zou natuurlijk heel mooi zijn als we daar vanavond in slagen."
11'
Weer een schitterende actie! Wederom passeert Sleegers een aantal tegenstanders stijlvol, maar de aanvaller schiet vervolgens hard over.
10'
Voor Eindhoven-trainer Jean-Paul de Jong is het record van zeven duels op rij winnen niet het belangrijkste. "We zien dat record niet als een extra motivatie. We willen op de eerste plaats het spel spelen zoals we moeten spelen. En op de ranglijst kijken we naar boven. We hebben slechts drie punten achterstand op koploper NEC."
8'
Spits Anthony van den Hurk krijgt een duwtje waardoor Eindhoven een vrije trap krijgt op een veelbelovende plek. Van Hout neemt de vrije trap, maar doelman Koopmans redt prima.
6'
Mooie actie Sleegers! Joey Sleegers draait naar binnen naar zijn rechterbeen toe en geeft de bal net te weinig effect mee, waardoor zijn poging een metertje naast gaat.
5'
Roald van Hout schiet het eerste schot van de wedstrijd enkele meters naast het doel van Luuk Koopmans.
4'
Eindhoven rukt al wat op naar het doel van Oss, maar de voorzetten vanaf links komen nog niet aan.
2'
Vorig seizoen vernederde Oss de ploeg uit Eindhoven door met maar liefst 4-0 te winnen.
1'
FC Oss heeft afgetrapt. Kunnen zij de succesvolle reeks van Eindhoven beëindigen?
1'
We beginnen met een minuut stilte ter nagedachtenis van erelid Ton Van Orsouw.
FC Eindhoven-trainer Jean-Paul de Jong krijgt zojuist de Bronzen Stier als beste trainer van de periode overhandigd van zijn collega-trainer van FC Oss, Willy Boessen. De Jong krijgt die prijs vanwege de goede prestaties met Eindhoven.
Goedenavond! De interlandperiode is weer voorbij en we gaan ons weer richten op de Nederlandse competities. Vandaag start speelronde 10 van de Jupiler League en ik, Rijcko Treep, zal FC Oss tegen FC Eindhoven live voor u verslaan. De Brabantse derby zal om 20.00 uur beginnen.

FC Oss staat met dertien punten op een keurige tiende plaats. De Brabanders wonnen hun laatste twee duels van respectievelijk SC Telstar (2-1) en MVV Maastricht (0-2). Met aanvaller Kevin van Veen heeft de ploeg van trainer Wil Boessen bovendien de topscorer van de Jupiler League in huis. De spits maakte tot op heden al zeven doelpunten.

Ondanks dat Oss de laatste jaren telkens aan het langste eind trok tegen FC Eindhoven, is de wedstrijd tegen de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong niet zomaar al gewonnen. De Eindhovenaren verkeren in bloedvorm door de laatste zes competitiewedstrijden allemaal winnend af te sluiten. Dit seizoen verloren de Eindhovenaren alleen de uitwedstrijden tegen degradanten NEC Nijmegen en Roda JC Kerkrade. Eindhoven staat met 21 punten op een knappe vierde plaats.

Het is al weer zes jaar geleden dat de Eindhovense formatie de volle buit wisten te behalen in het Frans Heesen Stadion. In februari zegevierde FC Oss zelfs met 4-0! Zal Eindhoven geschiedenis kunnen schrijven door voor de zevende keer op rij een competitieduel te winnen? Bekijk hier alvast de opstellingen van beide teams.