Sparta Rotterdam
4:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Danny Bakker 4. / Schot met links  (Ricardo Kishna)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Elton Acolatse 57. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Hüseyin Doğan 64. / Schot met rechts  (Steef Nieuwendaal)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Johan Voskamp 66. / Kopbal  (Giovanni Hiwat)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Sam Hendriks 83. / Schot met rechts  (Sheraldo Becker)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Sheraldo Becker 88. / Schot met rechts  (Danny Bakker)

90'
Jong Ajax heeft het voetbalgevecht op de maandagavond met Sparta Rotterdam in winst om kunnen zetten. Na een 2-0 voorsprong voor de Amsterdammers wisten de Spartanen alsnog langszij te komen door doelpunten van Dogan en Voskamp. Spits Sam Hendriks en invaller Sheraldo Becker stelde de overwinning veilig en zetten de eindstand van 4-2 op het scorebord.
90'
90'
Nog een mooi afstandsschot in de draai van Johan Voskamp wordt gekeerd door Leeuwenburgh.
90'
De minimale extra speeltijd bedraagt drie minuten.
88'
Doelpunt voor Jong Ajax, 4:2 door Sheraldo Becker
Jong Ajax kan opnieuw uitbreken na een fout in de defensie van Sparta. Invaller Becker mag nu zelf scoren en schuift de bal na een steekbal van Boccara onder keeper Kortsmit in de goal.
85'
Enorme kans voor Sparta! Leeuwenburgh is de held van Jong Ajax. Hij redt opnieuw knap op een kopbal van Gladon én schot van Mahmudov.
83'
Doelpunt voor Jong Ajax, 3:2 door Sam Hendriks
Toch weer de voorsprong voor Jong Ajax. Na goed doorkoppen van invaller Becker speelt spits Hendriks zich knap vrij en maakt de 3-2 voor Jong Ajax.
81'
Jong Ajax heeft na de goals van Sparta nog weinig in te brengen. Gaat Sparta alsnog de overwinning mee naar Rotterdam nemen?
77'
Wissel in bij Jong Ajax -> Sinan Keskin
77'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Ricardo Kishna
76'
Uitblinker Hiwat blijft maar gaan aan de rechterkant. De buitenspeler, vorig jaar nog uitkomend voor PEC Zwolle, is niet kapot te krijgen.
75'
De Kasteelheren spelen na de gelijkmaker met ontzettend veel vertrouwen en krijgen kans op kans. Jong Ajax moet waken dat het niet een voorsprong van 2-0 verspeeld.
73'
Wat is het ineens een mooie wedstrijd op De Toekomst. In een tijdsbestek van tien minuten vallen maar liefst drie goals!
71'
Kans voor Denis Mahmudov! Na een goede pass van Hiwat kan Mahmudov vrij uithalen op de goal van Jong Ajax. Het schot mist echter kracht waardoor keeper Leeuwenburgh de bal gemakkelijk kan vangen.
70'
Wissel in bij Jong Ajax -> Sheraldo Becker
70'
Wissel uit bij Jong Ajax -> Elton Acolatse
69'
Middenvelder Boccara wordt gespaard door de scheidsrechter na opnieuw een risicovolle overtreding op punt zestien. Hij ontsnapt aan zijn tweede gele kaart.
66'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:2 door Johan Voskamp
Het gaat snel hier in Amsterdam. Na een goede voorzet van Hiwat kan de geheel vrijstaande Voskamp raak koppen en zorgt de invaller voor de gelijkmaker.
65'
Gele kaart voor Ilan Boccara (Jong Ajax)
Harde overtreding op de middenlijn van de speler van Jong Ajax terecht bestraft met een gele kaart.
65'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Jeremy de Nooijer
65'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Huseyin Dogan
64'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 2:1 door Huseyin Dogan
De aansluitingstreffer van Sparta Rotterdam komt dan toch onverwacht. Na een pass van Nieuwendaal haalt Huseyin Dogan vanaf zo'n 20 meter uit in de rechterhoek van de goal van Leeuwenburgh.
57'
Doelpunt voor Jong Ajax, 2:0 door Elton Acolatse
Mooie aanval van Jong Ajax! De bal komt op de zestien meter in de voeten van Queensy Menig. Zijn schot belandt op de lat, waarna de rebound van Acolatse de paal raakt. Opnieuw komt de bal in de voeten van de snelle buitenspeler wiens bal nu wel het net raakt en daarmee zet hij de Amsterdammers op een ruimere voorsprong zet.
53'
Na een felle start van Sparta Rotterdam in de tweede helft zakt het nu weer ver terug. De controle is zodoende weer terug bij Jong Ajax.
50'
Een schot van nieuweling Denis Mahmudov wordt geblokt door de defensie van Jong Ajax.
46'
Een dubbele wissel aan de kant van Sparta Rotterdam bij het begin van de tweede helft. De Spartanen gaan direct furieus van start met twee kansen binnen één minuut. De grootste kans, kopbal Voskamp, verdwijnt net naast de goal van Leeuwenburgh.
46'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Johan Voskamp
46'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Thomas Verhaar
46'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Denis Mahmudov
46'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Youri Loen
46'
45'
Jong Ajax staat na 45 minuten spelen met 1-0 voor tegen Sparta Rotterdam. Na vier minuten was daar Danny Bakker al met de vroege voorsprong na een mooie pass van Ricardo Kishna. Het spel golfde vervolgens op en neer met kansen voor beide teams.
45'
43'
Het schot wordt door de muur van Jong Ajax weg gekopt en verwerkt tot corner, deze zorgt voor weinig gevaar.
42'
Vrije trap voor Sparta op een ideale positie. Huseyin Dogan gaat aanleggen van een meter of achttien.
39'
Een aanvallende overtreding van Gladon in het doelgebied van Jong Ajax wordt bestraft met een vrije trap voor de Amsterdammers.
38'
Gele kaart voor Kenny Tete (Jong Ajax)
Hard doorgaan van Tete in de vorm van een sliding op linksbuiten Thomas Verhaar leidt tot een vrije trap op punt zestien voor Sparta Rotterdam.
33'
De vrije trap van Kishna wordt met de vuisten weggebokst door Roy Kortsmit.
32'
Linksback Kenny Teijsse speelt een ongelukkige wedstrijd. Nu een onnodige overtreding op Menig nabij de hoekvlag.
30'
Poging van Giovanni Hiwat vanaf zestien meter. Het schotje wordt makkelijk opgevangen door keeper Leeuwenburgh.
28'
Kans voor Sparta! Paul Gladon draait sterk weg bij de verdediging van Jong Ajax en schiet vervolgens hard vanaf zestien meter. Leeuwenburgh staat goed en keert de inzet. De rebound van Huseyin Dogan is echter nog zeer gevaarlijk. Opnieuw is de keeper van Jong Ajax alert en keert hij de inzet van de middenvelder van Sparta Rotterdam.
24'
Weer gevaar aan de rechterkant van het veld via Acolatse. Kenny Teijsse laat zich makkelijk aftroeven door de rechtsbuiten van Jong Ajax. De voorzet van Elton Acolatse wordt verwerkt tot corner.
21'
Weer een goede actie van Ricardo Kishna. Hij versiert een vrije trap op ongeveer 20 meter recht voor het doel van Sparta. Zijn schot gaat echter twee meter naast.
19'
Kansen volgen zich in een rap tempo op voor Sparta. Leeuwenburgh heeft veel moeite met een indraaiende vrije trap vanaf de zijkant. De inzet van Hiwat wordt verwerkt tot corner. Deze leidt vervolgens tot een gevaarlijke kopbal van linksback Teijsse. De kopkans vanaf vijf meter verdwijnt maar net naast de goal.
18'
Eerste kans voor Sparta Rottterdam, na uitkomen van keeper Leeuwenburgh van Jong Ajax valt de bal zomaar voor de voeten van Gladon. Zijn inzet wordt echter van de lijn gehaald door verdediger Tete.
17'
Kans voor Hendriks! Na een mooie actie van Kishna en dito voorzet van Elton Acolatse krijgt Hendriks een forse kans op de 2-0. Zijn kopbal vanaf de vijf meter verdwijnt maar net naast het doel van Kortsmit.
15'
Opnieuw buitenspel voor spits Sam Hendriks van Jong Ajax. De Amsterdammers houden vooralsnog de controle over de wedstrijd. Na een kwartier spelen heeft Sparta nog weinig in te brengen.
11'
Sparta kan vanavond rekenen op de steun van ongeveer 75 supporters, daarmee is het bezoekersvak op De Toekomst uitverkocht.
9'
Een hele goede openingsfase van Jong Ajax dus met een snelle goal van Danny Bakker. Opnieuw heeft Sparta Rotterdam het erg lastig met een beloftenelftal.
5'
Goal afgekeurd van Jong Ajax! Opnieuw gemakzucht in de verdediging van Sparta Rotterdam geeft Sam Hendriks de kans om te scoren. De jonge spits staat buitenspel en dus geen tweede snelle goal voor de Amsterdammers.
5'
Penalty ontnomen voor Sparta?! Na goed doorzetten van Hiwat aan de rechterkant wordt de buitenspeler op punt zestien aangetikt. Scheidsrechter Gerritsen vind het vergrijp echter te licht voor een penalty.
4'
Doelpunt voor Jong Ajax, 1:0 door Danny Bakker
Danny Bakker draait goed weg bij zijn tegenstander na een mooie dieptepass op maat van Kishna. De jonge middenvelder scoort vervolgens eenvoudig vanaf de zestien meter lijn.
3'
De corner leidt tot weinig gevaar in het doelgebied van keeper Kortsmit. Jong Ajax neemt desondanks het initiatief in de openingsfase van de wedstrijd.
2'
Eerste hoekschop is voor Jong Ajax. Van Boxel blokkeert de voorzet van Queensy Menig.
1'
Vanavond zullen weer enkele spelers van Ajax 1 hun opwachting maken. Zo staan onder anderen Ricardo Kishna en Jaïro Riedewald in de basis bij Jong Ajax.

Welkom bij het live verslag van de wedstrijd tussen Jong Ajax en Sparta Rotterdam. Het duel in speelronde zes van de Jupiler League zal om 20.00 uur beginnen op Sportpark de Toekomst. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd. De opstellingen van beide teams zijn ongeveer een uur voor het startsignaal hier te vinden.

Jong Ajax
De Amsterdammers zijn wel weer eens toe aan een overwinning. De laatste drie wedstrijden werden namelijk allemaal verloren. En dat terwijl het team van trainers Ulderink en Stam het seizoen in de Jupiler League nog wel zo goed waren gestart met overwinningen op respectievelijk SC Telstar en Fortuna Sittard. Dat brengt Jong Ajax voor aanvang van de wedstrijd met Sparta op een vijftiende plaats in de Jupiler League.

De Spartanen van coach Gert Kruys zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om de jeugdige Ajacieden vanavond te verslaan. De balans tussen beide teams leert namelijk dat Sparta nog nooit won van Jong Ajax. De wedstrijd van vorig seizoen tussen Jong Ajax en Sparta Rotterdam eindigde in 2-1. De Kasteelheren zijn het nieuwe seizoen wisselvallig begonnen. Uit de eerste vier wedstrijden werd een keurig aantal van tien punten gehaald, maar in de vijfde speelronde werd Sparta thuis te kijk gezet door FC Volendam. In het eigen Kasteel verloor Sparta met maar liefst 0-5. Als Sparta Rotterdam vanavond weet te winnen bij Jong Ajax staat de ploeg in de top vier van de Jupiler League.

Weet Sparta Rotterdam eindelijk te winnen van Jong Ajax? Of gaan de jonge Amsterdammers opnieuw stunten en op naar het linkerrijtje van de Jupiler League? De wedstrijd op Sportpark de Toekomst staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Merlijn Gerritsen en diens assistenten Angelo Boonman en Cristian Dobre.