VVV-Venlo
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Aziz Khalouta 50. / Schot met rechts  (Medy Elito)

90'
De tweede helft was een groot verschil met die van de eerste. Na rust begon VVV-Venlo goed en was het na vijf minuten spelen al raak voor de Limburgers. Op aangeven van Medy Elito kon Aziz Khalouta de bal inschieten. Daarna zakten de mannen van Steijn steeds meer in en waren de kansen voor Jong FC Twente. VVV-Venlo kon stand houden en gaat met drie punten op zak terug naar Venlo.
90'
90'
In de omschakeling kan Aziz Khalouta uitbreken. In een twee tegen twee situatie speelt hij de bal breed op Randy Wolters, die het nog maar eens van afstand probeert. Via een verdediger gaat de bal ver over de goal van Bednarek.
90'
In de blessuretijd, die vier minuten bedraagt, krijgt Alvin Daniëls nog een kans. Zijn schot in de korte hoek verdwijnt in het zijnet.
89'
De kansen komen nu steeds meer voor VVV-Venlo, maar de aanvallers weten geen raad met de ruimte die ze krijgen. Ze proberen het alleen van afstand.
86'
Felitciano Zschusschen krijgt nog een enorme kans. Invaller Alvin Daniëls dolt zijn tegenstander en zijn voorzet bereikt Zschusschen. De aanvaller neemt de bal ineens uit de lucht, maar de bal gaat huizenhoog over.
85'
Nu is het verdediger Joachim Andersen die redding brengt voor Jong FC Twente. Een voorzet van Dyon Gijzen wordt door Andersen net op tijd weggewerkt voordat een VVV aanvaller gevaarlijk kan worden.
84'
Er valt steeds meer ruimte achter de verdediging van Jong FC Twente. Joeri Schroyen kan daar bijna van profiteren. De linksback schiet vanaf de linkerzijde van de zestien de bal richting de kruising in de korte hoek. Bednarek kan de bal net op tijd weg stompen.
81'
Afzwaaier van Kusk. De middenvelder probeert het eens van afstand met zijn sterke linker. De bal verdwijnt meters over de goal.
81'
Aanvallende wissel bij Jong FC Twente. Aanvaller Alvin Daniëls gaat naast Zschusschen spelen in de spits.
80'
Wissel in bij Jong FC Twente -> Alvin Daniëls
80'
Wissel uit bij Jong FC Twente -> Lars Bleker
76'
Gele kaart voor Lars Bleker (Jong FC Twente)
Daar komt de linksback van Jong FC Twente goed weg. De verdediger komt met twee benen naar voren inglijden op Medy Elito. Bax toont hem de gele kaart.
75'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Pim Balkestein
75'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Guus Joppen
74'
Invaller Dyon Gijzen geeft een vroege voorzet aan de rechterkant richting de penaltystip. Randy Wolters is te plekke en probeert het sierlijk met de zijkant van zijn voet. Bednarek kan de bal nog net over de lat tikken.
73'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Dyon Gijzen
73'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Melvin Platje
72'
Schütte geeft de bal in de zestien aan Dico Koppers, die zijn tegenstander makkelijk opzij zet. De voorzet is alleen veel te hoog. Het was een prima mogelijkheid als Jong FC Twente dit goed had uitgespeeld.
70'
Na de goal van VVV-Venlo trekken de Limburgers zich meer terug op eigen helft. Jong FC Twente wordt gevaarlijker.
68'
Het is wederom Merlin Schütte die een goede actie maakt en zijn directe tegenstander zijn hielen laat zien. De aanvaller dribbelt vanaf links naar binnen en met zijn rechter probeert hij het in de korte hoek. Mäenpää staat goed gepositioneerd en kan de bal nog net wegtikken.
65'
Wat een pegel! Merlin Schütte trekt van de linkerkant van het veld naar binnen en op de punt van de zestien pegelt hij de bal richting de verre kruising. Niki Mäenpää brengt redding voor de Venlonaren.
64'
Een dubbele wissel aan de kant van Jong FC Twente. Jari Oosterwijk en Derre Kwee worden door Jan Zoutman binnen de lijnen gebracht.
63'
Wissel in bij Jong FC Twente -> Jari Oosterwijk
63'
Wissel uit bij Jong FC Twente -> Ryo Miyaichi
63'
Wissel in bij Jong FC Twente -> Derre Kwee
63'
Wissel uit bij Jong FC Twente -> Nhlakanipho Ntuli
61'
Mooi actie op de achterlijn van Merlin Schütte. De spits die onlangs een beloftencontract tekende, maakt een mooie actie op de achterlijn, maar kan Felitciano Zschusschen niet in stelling brengen.
58'
Aan de andere kant is het Randy Wolters die het met zijn sterke linkerbeen probeert twintig meter vanaf de goal. Bednarek ziet de bal aankomen en kan redding brengen.
57'
VVV ontsnapt! Robin Buwalda verspeelt de bal rond eigen zestien. Merlin Schütte wordt in stelling gebracht, maar de spits schiet slap in. Niki Mäenpää kan de bal makkelijk oprapen.
55'
Wat een verschil met de eerste helft. Na de openingstreffer van VVV-Venlo dringt ook Jong FC Twente wat meer aan. Het spel golft op en neer.
52'
Direct na het doelpunt is er ook een kleine kans voor Jong FC Twente. Op 20 meter van de goal krijgt de mee opgekomen linksback Dico Koppers de bal toegespeeld en probeert het van afstand. De bal ketst af tegen een aanvaller van Jong FC Twente.
50'
Doelpunt voor VVV-Venlo, 0:1 door Aziz Khalouta
De wissel van Maurice Steijn heeft goed uitgepakt. Invaller Medy Elito geeft de bal via de linkerkant strak voor de goal. Daar staat Khalouta die de bal met zijn rechter in de dak van de goal schiet.
49'
De intenties van VVV-Venlo zijn duidelijk in de tweede helft. De ploeg zoekt de aanval. Dit resulteerde al in twee gevaarlijke voorzetten van Wolters, die op tijd weg gehaald konden worden door de verdedigers van Jong FC Twente.
46'
Vito van Crooy is niet teruggekeerd na de pauze. De jonge middenvelder had nog een goede kans in de zevende minuut. Zijn vervanger is Medy Elito.
46'
45'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Medy Elito
45'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Vito van Crooy
45'
VVV-Venlo begon goed aan het duel. Melvin Platje kon een paar keer goed via de rechterkant opkomen en gevaar stichten voor de goal. De beste kans aan de kant van VVV-Venlo was voor Vito van Crooy, zijn inzet verdween in het zijnet. Bij Jong FC Twente was de beste kans voor Merlin Schütte. De spits werd vrijgespeeld tussen twee verdedigers, maar mistte de bal volledig. Doelpunten blijven voorlopig nog uit in de Grolsch Veste.
45'
42'
De slotfase van de eerste helft is inmiddels aangebroken. Van beide kanten is het voetbal nog niet denderend.
38'
Goed combinatiespel van VVV-Venlo op de helft van Jong FC Twente. Na een paar mooie combinaties komt de bal bij Aziz Khalouta, maar ook hij kan de bal niet bij de spitsen krijgen. Had meer verdiend deze aanval.
36'
Vanaf eigen helft geeft Bleker een prima pass de diepte in. Merlin Schütte is sneller dan Promes en probeert de bal voor de goal te trekken. Joppen kan net op tijd ingrijpen.
34'
Na iets meer dan een half uur spelen in de Grolsch Veste gaat het spel op en neer. Beide ploegen hebben één echte kans gehad, maar dat mondde in niks uit.
30'
Ondertussen scheldt Wolters Vito van Crooy de huid vol wanneer er weer een simpele bal niet aankomt bij de sterke aanvaller.
28'
VVV-Venlo probeert telkens rustig en voetballend op te bouwen, maar Jong FC Twente zet vroeg druk waardoor VVV de lange bal wel moet spelen. De spitsen kunnen er weinig mee doen.
25'
Prachtige steekbal van Kusk op Ryo Miyaichi, maar Mäenpää is op tijd zijn goal uit en kan de bal naar voren schieten, voordat de Japanner de bal kan aannemen.
21'
Kans voor Merlin Schütte. Bleker stoomt goed op via de rechterkant en geeft de bal aan Schütte die tussen twee verdedigers in een kansrijke positie staat. Hij mist de bal volledig. Kans verkeken
17'
VVV-Venlo begon goed aan de wedstrijd, maar zakt nu een tikje terug en laat Jong FC Twente komen. Echte grote kansen zijn tot nu toe nog uitgebleven.
14'
Dico Koppers weet op eigen helft knap weg te draaien waardoor er een tegenaanval opgezet kan worden. Kasper Kusk mag vanaf de zestien afdrukken met zijn linker. De bal verdwijnt een meter naast de goal van Niki Mäenpää.
11'
Ook voor de goal van VVV-Venlo komt er lichte dreiging van Jong FC Twente. De vroege voorzet vanaf de rechterkant van Bleker kan net weggewerkt worden, voordat Merlin Schütte het doel onder vuur kan nemen.
7'
In het zijnet! Vito van Crooy is dichtbij de eerste treffer van de avond. Via de linkerkant kan Randy Wolters de bal laag voorgeven. Van Crooy verlengt de bal bij de eerste paal. De bal verdwijnt in het zijnet.
3'
Slordig balverlies van Andersen. Hij speelt de bal recht in de voeten van een speler van VVV-Venlo. Het is opnieuw Platje die er in de omschakeling vandoor kan gaan op de rechterflank. Zijn schot vanaf de zestien kan naast getikt worden door Bednarek.
2'
De eerste dreiging komt van de kant van VVV-Venlo. Op de rechter flank snelt Melvin Platje langs zijn directe tegenstander. De voorzet komt echter niet aan bij Khalouta.
1'
Scheidsrechter Bax, de vervanger van Tom Koekoek, heeft gefloten voor het begin van de wedstrijd. De bal rolt.
1'
Aanvang wedstrijdvoor (Jong FC Twente)
In de Jupiler League ontvangt Jong FC Twente vanavond VVV-Venlo aan het eind van speelronde twintig. Deze twee ploegen beginnen ook aan hun eerste wedstrijd na de winterstop. Het decor van vanavond is de Grolsch Veste. Er wordt rond de klok van 20.00 uur afgetrapt. Een uur van tevoren kun je de opstellingen vinden onder het knopje wedstrijddetails. Mijn naam is Thomas Mulder en ik breng jullie het liveverslag.

Jong FC Twente
Jong FC Twente wil de competitie goed hervatten met een overwinning. De laatste overwinning dateert van 21 november 2014. De ploeg van Jan Zoutman won toen van FC Eindhoven in de lichtstad met 0-1. Met slechts vier overwinningen en negentien punten uit evenveel wedstrijden, staan de Tukkers op een vijftiende plek op de ranglijst.

Nick Marsman, de doelman die zijn plek onder de lat kwijt is geraakt aan Sonny Stevens, mag uit gaan komen voor Jong FC Twente. Omdat Marsman al vijftien wedstrijden had gespeeld voor het eerste elftal van FC Twente, moest er dispensatie aangevraagd worden. Dat is nu rond. Vanaf 2 februari is hij inzetbaar. Vanavond zal Marsman dus nog moeten toekijken.

VVV Venlo
Ook voor VVV-Venlo is het belangrijk om na de winterstop gelijk te beginnen met een overwinning wil het de aansluiting houden met de top negen. Die plekken vergeven aan het eind van het seizoen de startbewijzen voor de play-offs. VVV-Venlo staat momenteel op een elfde plek op de ranglijst met 26 punten uit negentien wedstrijden. De ploeg van Maurice Steijn heeft moeite met scoren en dat is te zien in het aantal gemaakte doelpunten van dit jaar, twintig stuks. Alleen MVV (zestien doelpunten) en Fortuna Sittard (vijftien doelpunten) maakten er minder dan de Venlonaren.

VVV-Venlo liet in de winterstop de contracten van Harry Ascroft en Travis Cooper ontbinden. Met het vertrek van de twee spelers kwam er ruimte vrij voor een nieuwe aanwinst: Gianluca Nijholt. De middenvelder zat een half jaar zonder contract nadat FK Amkar Perm hem in de zomer transfervrij liet gaan. Voor de wedstrijd van vanavond is Nijholt nog niet beschikbaar, hij zit op de tribune.

Op de eerste speeldag van het seizoen 2014/2015 troffen beide teams elkaar ook. In Venlo werd het 1-0 voor de Limburgse formatie. Vanavond kan Jong FC Twente revanche nemen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax. Ozinga, Buijense en Van den Elzen maken het kwartet officials compleet.