1 : 0 Torinfos in de Ticker Christian Santos 27. / Kopbal  (Marcel Appiah)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Sjoerd Ars 29. / Kopbal  (Alireza Jahanbakhsh)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Seku Conneh 31. / Schot met rechts  (Fatih Turan)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Paco van Moorsel 57. / Schot met links
4 : 1 Torinfos in de Ticker Tom Daemen 61. / Penalty
5 : 1 Torinfos in de Ticker Niels Vets 90. / Eigen goal

90'
NEC heeft in de tweede helft gedaan wat het moest doen: afstand nemen van Fortuna Sittard. Nadat Paco Van Moorsel de derde treffer maakte, was het Dennis Dengering die niet veel later met rood van het veld moest. Hij trok aan de noodrem en dat bracht Tom Daemen een buitenkansje: 4-1. In de blessuretijd maakte Jeffrey Leiwakabessy de 5-1. Een dik verdiende overwinning.
90'
90'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 5:1 door Jeffrey Leiwakabessy
Toch nog de vijfde treffer op het scorebord. Jeffrey Leiwakabessy gooit de bal voor en die belandt zo het doel in van Kaya.
89'
Fortuna hoopt de schade nog wat te beperken, maar het lijkt er niet op dat NEC dat hen ook gunt.
86'
Spits Conneh kan toch niet verder en wordt naar de kant gehaald. Thomas Overhof mag debuteren in het betaalde voetbal.
86'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Tomas Overhof
86'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Seku Conneh
84'
Doelpunt afgekeurd! NEC leek de vijfde treffer te maken, maar Van Moorsel staat buitenspel. Ars kopte eerst nog op Kaya af, en die tikte de bal voor de voeten van Van Moorsel, maar die stond dus buitenspel.
83'
De wedstrijd is dood. Er gebeurt vrijwel niets meer. Nu lijkt spits en doelpuntenmaker Conneh niet verder te kunnen.
79'
De thuisploeg verzuimt de score verder te laten oplopen. Dat komt met name omdat er veel gebreid wordt. Het lijkt erop alsof niemand wil scoren.
73'
Weer wisselen beide teams tegelijk. Bij Fortuna gaat Elroy Pappot eraf en die wordt vervangen door Niels Vets. Bij NEC wordt Kevin Conboy vervangen door Muhammed Mert, die zijn eerste minuten maakt voor de Nijmegenaren.
73'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Muhammed Mert
73'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Kevin Conboy
73'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Niels Vets
73'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Elroy Pappot
71'
Daemen schiet na een prima actie tegen een Fortuna-verdediger aan. NEC speelt met Fortuna, maar het blijft vooralsnog 4-1.
69'
Jeffrey Leiwakabessy mag ook nog twintig minuten meedoen. De linksback vervangt Gregor Breinburg, die een goede wedstrijd speelde.
69'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jeffrey Leiwakabessy
69'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Gregor Breinburg
67'
Beide teams wisselen. Opvallend is de wissel van Jahanbakhsh. Hij lijkt echter last te hebben van zijn lies en wordt vervangen door Navarone Foor.
67'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
67'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
66'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Jelle van Rijswijk
66'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Lars Gulpen
66'
Prima actie Waalkens! Een goede individuele actie van Waalkens leidt een prima mogelijkheid in. De middenvelder schiet daarna maar net naast het doel van Smits.
63'
Fortuna is de kluts helemaal kwijt. Geen bal komt meer aan en NEC dreigt een monsterscore cadeau te krijgen.
61'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 4:1 door Tom Daemen
Tom Daemen benut het buitenkansje en scoort zo tegen zijn oude ploeg.
60'
Rode kaart voor Dennis Dengering (Fortuna Sittard)
60'
PENALTY EN ROOD! Weer een persoonlijke fout. Dennis Dengering ziet Santos niet komen en trekt aan de noodrem. Arbiter Van den Kerkhof kan niet anders dan rood geven en een strafschop.
57'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 3:1 door Paco van Moorsel
Daar is die dan! Na gepruts in de Limburgse defensie is het Paco van Moorsel die raak schiet. Eerst redt Kaya nog schitterend een schot van Ars, maar nadat de verdediging van Fortuna de bal niet goede wegwerkt, is het Van Moorsel die van dichtbij kan profiteren.
56'
Hoe lang duurt het nog voordat NEC de derde treffer laat noteren? De Nijmegenaren creëren genoeg kansen, maar de ploeg van trainer Ruud Brood speelt het slecht uit.
54'
Jahanbakhsh toch! Hij soleert zomaar langs twee man, maar dan moet hij het uitspelen. Een drie tegen één situatie wordt niet uitgespeeld, omdat de aanvaller zelf op doel schiet. En ja, daar staat Kaya weer.
51'
Wéér Kaya! Wat een save! Van Moorsel mag zomaar uithalen in de zestien meter, maar wederom is het de goalie van de Limburgers die Fortuna op de been houdt.
50'
Veel fouten aan beide kanten. Hoewel de intentie goed is, komen weinig ballen aan en ontstaan er veel overtredingen.
46'
We gaan weer verder in de Goffert. Bouwt NEC haar score uit of kan Fortuna op gelijke hoogte komen?
46'
45'
NEC leidt na 45 minuten dik verdiend met 2-1. De ploeg uit Nijmegen is heer en meester en dat resulteerde al gauw in een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Christian Santos en Sjoerd Ars. Toch scoorde Fortuna Sittard de aansluitingstreffer via Seku Conneh, waardoor de wedstrijd nog lang niet beslist is.
45'
42'
De rust is wedergekeerd in Nijmegen. Na drie snelle doelpunten achter elkaar, is het nu even gedaan met de kansen en doelpunten.
38'
Conboy wordt hard geraakt door Jordie Briels, maar de scheidsrechter wuift het weg. Dit had zeker geel kunnen zijn. Conboy blijft even op de grond liggen.
35'
Prima redding Kaya! De doelman van Fortuna Sittard onderscheidt zich meermaals. Nu is het spits Ars die hard op doel schiet, maar de goalie van de Limburgers redt katachtig met zijn been.
34'
Kansen aan beide kanten! Eerst schiet Jasper Waalkens op doel, maar zijn inzet wordt gekeerd door doelman Smits. In de tegenstoot is het wederom Jahanbakhsh die een kans voor zichzelf creëert. De WK-ganger kan net niet uithalen.
31'
Doelpunt voor Fortuna Sittard, 2:1 door Seku Conneh
Wat gebeurt hier allemaal! Fortuna maakt gelijk na de 2-0 de 2-1. Fatih Turan geeft de bal vanaf rechts laag en strak voor en daar profiteert Seku Conneh van. Hij tikt simpel binnen.
29'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:0 door Sjoerd Ars
Het gaat hard in Nijmegen. Vlak na de 1-0 verdubbelt Ars de score. Hij kopt een voorzet van Jahanbakhsh schitterend binnen. De actie van Jahanbakhsh was ook je vingers bij af te likken. Hij rent zowat het hele veld over en geeft vervolgens prima voor.
27'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Christian Santos
Daar is dan eindelijk de goal. Christian Santos kopt een voorzet vanaf rechts fraai in het doel van Kaya. Hij scoort zo zijn tweede treffer dit seizoen.
24'
De thuisploeg is nog niet in staat het net te vinden. Het is voorin af en toe slordig, waardoor Fortuna simpel kan uitverdedigen. De ploeg van trainer Peter van Vossen kan er zelfs uitkomen, maar ook zij zijn voorin slordig.
20'
NEC voert de druk op. Fortuna kan niets anders dan verdedigen. Dat lukt de Limburgers vooralsnog goed. Ook na een strakke voorzet van Christian Santos, die net niet bij Ars terechtkomt.
18'
Prachtige actie Jahanbakhsh! De aanvaller poort zijn tegenstander en gaat vervolgens een een-tweetje aan met Paco van Moorsel. De middenvelder kiest echter voor een hoge voorzet. Doelman Faya stompt die bal weg, maar die komt voor de voeten van Breinburg terecht. Hij schiet daarna het leder hoog over.
15'
Sjoerd Ars! De spits lijkt van dichtbij te kunnen schieten op doelman Kaya, maar Cihat Celik verdedigt uitstekend en schiet de bal weg.
14'
Het is eigenlijk nog een wonder dat Jahanbakhsh en Kevin Conboy nog bij NEC zitten. Beide spelers staan in de belangstelling van diverse clubs. Conboy zou al dichtbij een akkoord zijn met sc Heerenveen.
12'
Een schotje van Jeffrey Vlug wordt eenvoudig opgepakt door NEC-doelman Joshua Smits. Het is de eerste keer dat Fortuna de goalie van de Nijmegenaren test.
9'
Gele kaart voor Roel Janssen (Fortuna Sittard)
Aanvoerder Roel Janssen ziet dat zijn ploeggenoot de bal te zacht naar hem toe passt, waardoor Janssen ingrijpt met een harde tackle. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof kan niets anders dan geel geven.
7'
Fortuna Sittard komt er nog niet echt uit. De ploeg van trainer Jelle van Vossen heeft moeite met het aanvallende spel van NEC. Ook een vrije trap is voor de Limburgers niet besteed.
4'
Wat een kansen al! In eerste instantie wordt Alireza Jahanbakhsh een voet tekort om de bal langs doelman Ferhat Kaya te tikken. In de rebound moet Christian Santos de bal ineens over de doelman wippen, maar hij is besluiteloos. Een vrije trap een paar seconden later van Gregor Breinburg wordt prima gekeerd door de doelman van Fortuna.
2'
25 keer ontmoetten de twee clubs elkaar in competitieverband. Zeven keer wonnen de Nijmegenaren en acht keer de Limburgers.
1'
We zijn begonnen in Nijmegen. Kan NEC de derde overwinning op rij boeken? Of kan Fortuna Sittard voorkomen dat NEC drie uit drie pakt? We gaan het zien. Een plezierige wedstrijd gewenst.
1'
Goedenavond en welkom op deze vrijdagavond bij de aanvang van de derde competitieronde in de Jupiler League! Ik ben Rijcko Treep en zal u live verslag doen van NEC Nijmegen tegen Fortuna Sittard. Het duel zal om 20.00 uur beginnen in het Goffertstadion. Benieuwd naar de opstellingen van beide teams? Ongeveer een uur voor de wedstrijd kunt u die hier zien.

NEC is het eerste seizoen sinds twintig jaar in de Jupiler League sterk begonnen. De club, die vorig seizoen via de play-offs alsnog degradeerde, won de eerste twee wedstrijden vrij eenvoudig. Eerst werd FC Eindhoven met 3-1 aan de kant gezet en vervolgens FC Volendam met 0-2, waardoor de ploeg uit Nijmegen met zes punten gedeeld koploper is. NEC versterkte zich onlangs met Giovanni Gravenbeek, die na zijn periode bij PEC Zwolle zonder club zat. De verdediger annex middenvelder is voor één jaar vastgelegd met een optie tot nog een jaar.

Fortuna Sittard hoopt het verlies vorige week tegen Jong Ajax (0-2) weg te spoelen. Daarin moet het wel in Nijmegen van NEC zien te winnen. De Limburgers startten het seizoen nog goed met een 1-0 overwinning op Helmond Sport in Helmond, maar lieten het een week later afweten tegen de beloften van Ajax. De ploeg van trainer Peter van Vossen heeft de beschikking over een fitte selectie. Zo is Niels Vets weer terug na een langdurige blessure en is ook nieuwkomer Elroy Pappot weer van de partij. Hij maakte vorige week zijn debuut voor Fortuna nadat hij verhuurd werd door FC Utrecht.