Groningen probeert uit alle macht een doelpunt te forceren
Wissel uit bij FC Groningen -> Andraž Kirm
86'
Vrije trap van 29 meter van Lindgren vliegt hoog over en naast
85'
Groningen doet er alles aan om deze wedstrijd winnend af te sluiten, NAC beperkt zich tot verdedigen en tot dusver lukt dat behoorlijk
84'
Een snoeihard schot van Kieftenbeld net buiten de zestien vliegt ditmaal over het doel van Ten Rouwelaar
82'
Gele kaart voor Rasmus Lindgren (FC Groningen)
Lindgren krijgt geel na een handsbal, dit was voor Van Boekel een optelsom
81'
Harde en lage doelpoging van Zeefuik vliegt maar net langs de paal. Goede poging van buiten de zestien
79'
Schot van Bacuna vliegt een meter langs de voor Groningen verkeerde kant van de paal
78'
Wissel in bij NAC Breda -> Rick ten Voorde
78'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
77'
Zacht schot van Burnet, randje zestien, kan makkelijk worden gepakt door Ten Rouwelaar
76'
Overmoedig schot van Buijs die uit een afgeslagen hoekschop probeert te scoren met een halve volley maar zijn bal vliegt meters naast het doel van Groningen
73'
Het Groningen publiek moedigt de ploeg aan want hoewel hun ploeg het betere van het spel heeft, blijven grote kansen vooralsnog uit
69'
Balbezit: 53% voor Groningen en 47% voor NAC
68'
Voorzet van Gudelj kan worden gepakt door Bizot voordat de NAC aanvallers gevaarlijk worden
66'
Klein opstootje na een beuk van De Leeuw op Botteghin. Van Boekel geeft geen kaart
64'
Vrije trap van Luijckx eindigt in de muur en wordt daarna weggewerkt door Groningen
62'
Zeefuik gebruikt goed zijn lichaam om ruimte voor een schot te creëren, maar zijn lage schot in de rechterhoek wordt gepakt door Ten Rouwelaar
60'
Paniek voor het doel van NAC maar de bal vliegt er voor Groningen niet in
59'
Schot of voorzet van Kirm vliegt ruim langs het doel van NAC
57'
Lekker schot van Bacuna die naar binnen trekt en van buiten de zestien schiet. Ten Rouwelaar heeft er moeite mee maar uiteindelijk heeft hij de bal klem
55'
Hooi schiet op het Groninger doel, maar Bizot kan de bal makkelijk oprapen omdat het schot recht op hem af is en snelheid mist
54'
Het doelpunt van Kieftenbeld had een snelheid van 100 kilometer per uur. Zo zal hij ze niet vaak meer maken
54'
Harde kopbal van De Leeuw na een vlot lopende aanval van Groningen, maar de kopbal vliegt recht in de handen van Ten Rouwelaar
50'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Jordy Buijs
Buijs scoort een penalty voor NAC na een lichte overtreding van Burnet op Hooi. De penalty wordt door Buijs heel rustig in de rechterbovenhoek binnen geschoten.
49'
Gele kaart voor Lorenzo Burnet (FC Groningen)
48'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Maikel Kieftenbeld
Schitterende goal van Kieftenbeld. Na slecht wegwerken van NAC na een corner van Groningen haalt Kieftenbeld verwoestend uit in de linkerbovenhoek
47'
Zeefuik wil een penalty na licht vasthouden, maar Van Boekel wuift het weg.
46'
NAC trapt af voor de tweede helft. In de rust heeft NAC gewisseld, Hooi is gekomen voor Hadouir. Wie weet kan hij voor meer gevaar zorgen voorin bij NAC.
46'
45'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
45'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anouar Hadouir
45'
Samenvatting eerste helft De ruststand van de wedstrijd tussen FC Groningen en NAC Breda is 0-0. In een weinig enerverende eerste helft is Groningen iets sterker dan NAC. De Groningers zoeken meer de aanval dan hun tegenstander van vandaag, maar veel echte grote kansen heeft dit niet opgeleverd. Kirm was met zijn schot op de paal nog het meest dichtbij voor Groningen. Andere kansen van Groningen werden gepareerd door de prima keepende Ten Rouwelaar.
45'
44'
Schot van Kwakman uit een hoekschop, maar zijn poging gaat naast en over het doel van NAC
40'
Mooi schot van Lindgren richting de rechter bovenhoek, maar Ten Rouwelaar heeft er weinig moeite mee; het schot mist kracht
40'
Gele kaart voor Anouar Hadouir (NAC Breda)
35'
Optimistische doelpoging van Burnet die vanaf een meter of 35 op doel schiet, maar recht in de handen van Ten Rouwelaar
34'
Goede kopbal van De Leeuw, maar Ten Rouwelaar kan de bal wegslaan. Goede redding, want ook Zeefuik stond daar nog gevaarlijk in de buurt
34'
Schot van Lindgren kan bij de tweede paal nog bijna worden ingetikt door De Leeuw maar die komt net tekort
33'
Kans voor Verbeek na een goede voorzet vanaf rechts. Maar zijn aanname is niet goed waarna Bizot de bal kan pakken
29'
Opnieuw een harde overtreding van een NAC speler, nu van Hadouir. Maar ook nu geeft Van Boekel geen kaart
28'
Schot van Buijs gaat recht op Bizot af. Die kan de bal dan ook makkelijk pakken
28'
Harde beuk van Lindgren op Lurling, maar Van Boekel vindt het geen kaart waard
27'
Schot van Buijs komt op de hand van Lurling terecht, vrije trap voor Groningen
25'
Vrije trap voor Groningen na een overtreding op Magnasco aan de rechterkant. Gevaarlijk schot van De Leeuw uit die vrije trap. De bal stuitert de zestien in maar Ten Rouwelaar kan redding brengen op het schot van De Leeuw
24'
Magnasco heeft telkens veel ruimte aan de rechterkant, maar hij doet er nog niet veel mee
21'
Saai gedeelte van de wedstrijd, beide ploegen lukt het niet om verzorgd voetbal te spelen of tot een goede aanval te komen
16'
Zeefuik kan vrij uithalen op de rand van de zestien, maar zijn schot gaat hoog over en naast. Slecht gedaan
14'
Groningen is de bovenliggende partij, de ploeg zoek nadrukkelijk de aanval in het eerste kwartier. NAC probeert er af en toe gevaarlijk uit te komen maar dit lukt voorlopig nog niet
11'
Schot van Gudelj gaat hoog over het doel van Bizot
9'
Paal! Hard schot van Kirm op de paal. Van net buiten de zestien neemt hij de bal op de slof en dus heeft NAC geluk. Ten Rouwelaar kon daar nooit bij
8'
NAC probeert op te bouwen, maar het is Groningen dat de opbouw van NAC vroegtijdig probeert te verstoren
4'
De hoekschop is vervolgens niets, doeltrap voor Groningen
4'
Hoekschop dankzij hard werken van Lurling. Zijn schot werd geblokt
3'
Hard en lastig schot van Burnet vanaf de linkerkant wordt gepakt door Ten Rouwelaar. De hoekschop die volgt, levert niets op
2'
De eerste voorzet van de avond komt op naam van Magnasco maar Ten Rouwelaar kan de bal makkelijk vangen
1'
In een koude Euroborg, waar een stevige wind staat, trapt FC Groningen af voor het begin van de wedstrijd. Gilissen speelt deze wedstrijd met een masker in verband met een gebroken neus.
1'
Hartelijk welkom bij de wedstrijd tussen FC Groningen en NAC Breda die vanavond op het programma staat. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal deze wedstrijd vandaag live voor u verslaan. De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel, belooft een spannende te worden want het verschil in punten op de ranglijst tussen beide teams is slechts twee punten. FC Groningen bezig de tiende plek met 29 punten en NAC Breda staat op plek twaalf met dus 27 punten. Beide teams zullen de wedstrijd uiteraard graag willen winnen om uit de buurt van de degradatiezone te blijven. Dit geldt met name voor NAC want zij hebben slechts twee punten meer dan de huidige nummer zestien, Roda JC. Vorige week verloren beide teams hun wedstrijd: FC Groningen met 4-1 op bezoek bij Roda JC en NAC thuis met 1-2 van SC Heerenveen. De wedstrijd van vandaag stond 25 keer eerder op het programma en van alle confrontaties tussen FC Groningen en NAC Breda in Groningen won NAC er slechts vier. In de laatste vijf confrontaties tussen beide teams wist NAC niet te winnen, twee keer werd er gelijkgespeeld en drie keer won FC Groningen. Ook de wedstrijd eerder dit seizoen in Breda werd door FC Groningen gewonnen, Michael de Leeuw werd in de 81e minuut de matchwinner; 0-1. Opvallend is dat zowel trainer Robert Maaskant als aanvoerder Kees Kwakman van FC Groningen een verleden heeft bij NAC. De thuisploeg mist vanavond Ajilore , Schet en Van Moorsel in verband met blessures. Zeefuik, Burnet, Kappelhof en Texeira zijn fit genoeg om te spelen. Aan Bredase zijde ontbreekt vandaag de geblesseerde Schalk. Het meespelen van Botteghin en Gilissen was onzeker, maar zij starten gewoon in de basis.