1 : 0 Torinfos in de Ticker John Goossens 19. / dir. vrije trap
2 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 30.  (John Goossens)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Lex Immers 33.  (Daryl Janmaat)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 45. / Penalty
5 : 0 Torinfos in de Ticker Ruben Schaken 55.  (John Goossens)
6 : 0 Torinfos in de Ticker John Goossens 68.  (Ruben Schaken)

90'
Einde wedstrijd Van Boekel fluit na negentig minuten spelen voor het einde van de wedstrijd. Het duel in De Kuip tussen Feyenoord en Heracles Almelo is in 6-0 geëindigd. Na 45 minuten spelen kwamen de Heraclieden door een rode kaart van Pasveer met tien man te staan, maar Feyenoord verzuimde in de tweede helft om de score nog veel verder te laten oplopen. De Feyenoord-doelpunten zijn gemaakt door Goossens (2x), Pellè (2x), Immers en Schaken.
90'
Van Boekel besluit na precies negentig minuten spelen de wedstrijd af te fluiten.
88'
Gele kaart voor Bruno Martins Indi (Feyenoord)
De Feyenoord-verdediger houdt Everton vast en krijgt daarvoor een terechte gele kaart.
87'
Verhoek schiet de bal op de paal! Pellè geeft met een lepe pass de bal op Verhoek, die verwoestend tegen de paal schiet. De 7-0 blijft vooralsnog uit.
86'
Met een mooie voorzet vindt Janmaat Schaken, maar ook hem lukt het niet om het zevende Feyenoord-doelpunt te maken. De aanvaller klimt net niet hoog genoeg de lucht in om de bal goed te kunnen koppen.
84'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Ninos Gouriye
84'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Geoffrey Castillion
83'
Bruns raakt de lat! De jongeling doet namens Heracles bijna iets terug, maar zijn schot spat uiteen op de lat. Deze prachtige poging had wel een doelpunt verdiend.
82'
Pellè krijgt de mogelijkheid om zijn derde doelpunt van de middag te maken, maar voor de tweede keer in tien minuten tijd kopt hij de bal op Van Loo.
81'
Ondanks dat Feyenoord 6-0 voorstaat, is twee doelpunten in de tweede helft toch aan de magere kant. Gezien het geschutter in de verdediging van Heracles, het overtal en de overmacht van Feyenoord, had de score hoger kunnen uitvallen.
80'
Nelom is op zoek naar zijn eerste Feyenoord-doelpunt. De ingevallen verdediger probeert het van een meter of 25, maar de bal gaat recht op Van Loo af, die nog wel moeite heeft met het schot.
79'
We naderen de laatste tien minuten van de wedstrijd. Feyenoord heeft, net zoals in de hele tweede helft, balbezit op de helft van Heracles. Het enige wat de Heraclieden kunnen doen is verdedigen, maar dat is niet hun sterkste punt vandaag.
77'
Wissel in bij Feyenoord -> Wesley Verhoek
77'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jordy Clasie
75'
Daar had Pellè de 7-0 moeten maken. De Italiaan kan uit een goede voorzet van Janmaat de bal vrij inkoppen, maar hij kopt de bal tegen doelman Van Loo aan.
72'
De kans dat Feyenoord daadwerkelijk dubbele cijfers gaat schrijven is vrij klein. De drang om de score uit te breiden is er wel, maar de haast om te scoren is er niet.
69'
'Tien, tien, tien', scandeert het Feyenoord-publiek. Feyenoord heeft nog twintig minuten om aan deze wens te voldoen.
68'
Doelpunt voor Feyenoord, 6:0 door John Goossens
Bij het vorige doelpunt gaf Goossens een assist op Schaken, ditmaal is het precies andersom. Feyenoord-spits Pellè wordt in het strafschopgebied aangespeeld en wordt kort gedekt, maar met wat geluk krijgt Schaken de bal mee. De Feyenoord-aanvaller heeft de tijd om de compleet vrijstaande Goossens te bedienen en doet dat met verve. Met een snoekduik zorgt Goossens voor het zesde doelpunt deze middag.
67'
Heracles staat vandaag zeer slecht te verdedigen, maar ook in aanvallend opzicht is het zeer pover. Feyenoord verzuimt echter vooralsnog de score uit te breiden.
65'
Een vrije trap voor Feyenoord op een veelbelovende plaats. Schaken wordt aan de linkerkant van het strafschopgebied door Vujičević onderuit gehaald. Vormer gaat achter de bal staan en probeer de bal in de rechterkruising te schieten, maar het schot gaat anderhalve meter naast het doel van Van Loo.
63'
De wave gaat rond het De Kuip! De Feyenoord-supporters genieten van hun ploeg.
62'
Janmaat schiet van een meter of 25 op Van Loo, maar zijn inzet vliegt een metertje naast het doel. Het is wachten op de 6-0.
59'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
59'
Wissel uit bij Feyenoord -> Joris Mathijsen
59'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruud Vormer
59'
Wissel uit bij Feyenoord -> Tonny Trindade de Vilhena
58'
Als Feyenoord doordrukt kan de score nog veel hoger uitvallen. Heracles Almelo staat achterin te schutteren.
55'
Doelpunt voor Feyenoord, 5:0 door Ruben Schaken
Heracles Almelo heeft het tien minuten in de tweede helft volgehouden om de 5-0 te voorkomen. Net als in de eerste helft staat de Heracles-verdediging te slapen. Met een mooie steekbal bereikt Goossens Schaken, die op volle snelheid is. Net als in de eerste helft snelt de rechtsbuiten langs de doelman, maar deze keer wordt hij niet onderuit gehaald en kan hij voor het vijfde Feyenoord-doelpunt zorgen.
53'
Heracles staat met negen man om het strafschopgebied te verdedigen, Feyenoord probeer het gaatje te vinden.
51'
Met een schot van dertig meter probeert Bruns de eer van Heracles Almelo te herstellen, maar zijn inzet vliegt meters over en langs het doel van Mulder.
49'
Janmaat raakt de paal! De opgekomen verdediger krijgt de bal in het strafschopgebied ingespeeld en heeft de ruimte om uit te halen. Het is niet duidelijk of hij op doel schiet, of dat hij Pellè probeert te bereiken, maar de bal die richting doel gaat eindigt op de paal.
46'
Bosz heeft besloten om in de tweede helft alleen maar Feyenoord tegen te houden. De trainer van Heracles heeft Vejinovic in de kleedkamer achter gelaten en vervangt hem voor verdediger Veldmate.
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jeroen Veldmate
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Marko Vejinovic
46'
45'
Einde eerste helft Na 45 minuten spelen is de stand bij de wedstrijd Feyenoord - Heracles Almelo maar liefst 4-0. De Rotterdammers hebben de wedstrijd compleet onder controle en belonen dat door in de eerste helft al vier keer te scoren.

Na een kleine twintig minuten spelen kwam Feyenoord op voorsprong, nadat Goossens een vrije trap prachtig in de verre linkerkruising schoot. Tien minuten later verdubbelde Pellè de score, door een nog mooier doelpunt dan Goossens te maken. Met een verwoestend schot in de rechterkruising liet de Italiaan eens te meer zijn een topspits te zijn.

Maar Feyenoord was in de eerste helft nog niet klaar met het maken van doelpunten. Slechts een paar minuten na de 2-0 van Pellè, zorgde Immers met een intikkertje voor de 3-0. Vlak voor rust kwam Heracles Almelo met tien man te staan, door een rode kaart van Pasveer. De doelman haalde in het strafschopgebied de doorgebroken Schaken onderuit. De penalty die daarop volgde werd door wie anders dan Pellè benut.
45'
Doelpunt voor Feyenoord, 4:0 door Graziano Pellè
Het duurde een tijdje voordat de spits van Feyenoord de penalty mocht schieten, omdat wisselkeeper Van Loo nog warm moest worden gedraaid. De Italiaan laat zich door het lange wachten niet gek maken en schiet de strafschop keurig in de linker hoek van het doel.
45'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brian Van Loo
45'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Dragan Paljić
44'
Rode kaart voor Remko Pasveer (Heracles Almelo)
Schaken is doorgebroken en sprint ook langs Pasveer. De Heracles-doelman haalt de aanvaller met zijn handen onderuit en ziet dat met een rode kaart bestraft worden. De straf lijkt wat streng omdat de aanvaller niet meer de kans had om de bal in het doel te schieten, maar Van Boekel heeft geen genade met Heracles.
44'
Rood voor Pasveer en een penalty voor Feyenoord!
41'
Feyenoord krijgt op vijfentwintig meter van het doel weer een vrije trap. Goossens is de aangewezen man om de vrije trap te nemen. Het lukt hem niet ditmaal niet om de bal achter Pasveer te schieten. De Heracles-doelman heeft moeite met het schot, maar met wat grabbelwerk lukt het hem dit keer wel om de bal uit het doel te houden.
40'
Als Feyenoord zo blijft spelen en Heracles Almelo zo blijft verdedigen, is de kans groot de de score nog veel groter gaat uitvallen.
37'
Heracles is de weg helemaal kwijt. Met een bekeken stift is het ditmaal Clasie die het probeert. Zijn bekeken inzet daalt niet snel genoeg en gaat over het doel van Pasveer heen.
34'
Daar had Feyenoord op 4-0 kunnen komen. Op het middenveld onderschept De Vrij de bal, waardoor Immers in balbezit komt. Met een splijtende pass stuurt hij Schaken diep, die één op één met Pasveer komt. Schenkeveld is echter goed meegelopen en zit de Feyenoord-aanvaller wat in de weg, waardoor hij de bal niet goed kan raken. Hij schiet echter wel, maar schiet tegen Pasveer op.
33'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:0 door Lex Immers
En daar is alweer het derde Feyenoord-doelpunt van vanmiddag. De Heracles-verdediging wordt aan flarden gespeeld. De opkomende Janmaat wordt door Schaken diep gestuurd. De back heeft alle tijd om een vrije Feyenoord in het strafschopgebied te vinden. Met een lage pass bereikt hij de ingelopen Immers, die simpel de 3-0 kan binnen tikken.
30'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Graziano Pellè
Wát een doelpunt van Pellè! De Italiaan verdubbelt met een hard schot in de linkerkruising de marge. Net buiten het strafschopgebied krijgt de Feyenoord-topscorer de bal in zijn voeten gespeeld. Pellè draait, kijkt, en haalt verwoestend uit. Pasveer duikt nog wel richting de bal, maar heeft geen kans om de bal nog aan te raken.
30'
Er is een halfuur gespeeld in De Kuip en Feyenoord staat in een aantrekkelijke wedstrijd op een verdiende 1-0 voorsprong. Heracles Almelo is, op de vrije trap van Castillion, tot nu toe niet gevaarlijk geweest.
28'
Na een overtreding van Vilhena blijft Paljić op de grond liggen. De Duitser claimt te zijn geraakt in zijn gezicht, maar uit de herhaling blijkt dat hij toneel speelt.
25'
Castillion schiet de vrije trap tegen buitenkant paal! Waar Goossens prachtig de bal in de kruising schoot, heeft Castillion iets meer pech. De vrije trap lijkt richting de kruising te vliegen, maar via de buitenkant van de paal gaat de bal nét niet in het Feyenoord-doel.
25'
Ook Heracles Almelo krijgt een vrije trap op een zeer aardige mogelijkheid. Castillion lijkt de bal te nemen.
22'
Feyenoord gaat op jacht naar de 2-0! Pelle kopt een voorzet van Schaken hard op doel, maar Pasveer kan de bal net onder de lat wegtikken. De corner die daarop volgt, draait op niets uit.
19'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door John Goossens
De vrijetrappenspecialist doet het weer! Wat een heerlijk doelpunt van Goossens! Heracles leek in eerste instantie geluk te hebben dat Vujičević geen rode kaart kreeg, maar de vrije trap die volgde uit de overtreding van Vujičević, wordt door Goossens tegen de touwen gewerkt. Net buiten het strafschopgebied mag hij aanleggen en met een prachtige trap in de linkerkruising brengt hij Feyenoord op voorsprong.
18'
Gele kaart voor Dario Vujičević (Heracles Almelo)
Daar mag de Heraclied zich in de handjes knijpen. Vujičević haalt de bijna doorgebroken Vilhena neer, maar Van Boekel spaart hem door geen rode, maar een gele kaart te geven.
15'
Een zeer aardig begin van de wedstrijd. Beide ploegen hebben de intentie om aanvallend en verzorgd voetbal te spelen. Heracles wordt steeds vroeg onder druk gezet en probeert de voetballende oplossing te zoeken, maar dat lukt vooralsnog niet erg goed.
14'
Daar is de volgende kans voor Feyenoord. Het kan bijna niet anders of er wordt vandaag veel gescoord in De Kuip. Ditmaal is het Vilhena die uithaalt. Met een bekeken schot net buiten het strafschopgebied probeert hij Pasveer te bereiken, maar zijn inzet vliegt een meter of twee naast.
12'
Martins Indi krijgt aan de linkerkant van het veld de kans om op te komen en dringt door tot in het strafschopgebied. De verdediger van het Nederlands elftal geeft de bal voor, maar de bal gaat langs alles en iedereen heen.
9'
Schaken raakt de paal! Vilhena stoomt vanuit het middenveld op en kan de compleet vrijstaande Pelle inspelen, maar besluit zijn rush door te zetten. De aanval lijkt te stranden nadat Schenkeveld eerder bij de bal komt dan Vilhena, maar met een goede sliding voorkomt hij dat de ex-Feyenoorder de bal krijgt. Hierdoor krijgt Schaken, die ongedekt staat, in het strafschopgebied de bal. De international heeft veel tijd om uit te halen en met een bekeken schot in de lange hoek raakt hij de paal. Hier had Schaken eigenlijk moeten scoren.
7'
En weer een kans in de eerste minuten van de wedstrijd. Feyenoord krijgt een corner en Goossens gaat achter de bal staan. De vervanger van Boëtius geeft de bal goed voor en vindt Pelle, die de bal een paar meter over kopt.
5'
Ook Heracles schiet in de eerste minuten van de wedstrijd voor de eerste keer op goal. Castillion krijgt de bal aangespeeld en glijdt samen met verdediger Mathijsen weg, waardoor Everton de bal op ongeveer twintig meter van het doel voor zijn voeten krijgt. De Braziliaan kan de bal nog een keer aannemen, maar hij besluit in één keer uit te halen. Zijn schot is niet hard genoeg en wordt simpel gered door Mulder.
3'
De eerste kans van de wedstrijd is voor Immers. Aan de rechterkant van het veld heeft Schaken weinig moeite met Schenkeveld en geeft de bal hoog voor in het strafschopgebied. Immers heeft veel tijd en kan de bal enigszins controleren. Zijn uithaal is iets minder gecontroleerd, waardoor de bal hoog over het doel van Pasveer vliegt.
1'
Heracles Almelo zal deze wedstrijd aanvallend spelen. Het lijkt erop dat de ploeg van Bosz bij balbezit met drie verdedigers speelt.
1'
Een hele goedemiddag en welkom bij het live verslag van Feyenoord - Heracles Almelo! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou op de hoogte houden van deze wedstrijd. Onder het kopje 'Wedstrijdschema' kan je de opstellingen van de elftallen van vandaag vinden. Om 14:30 zal de wedstrijd in De Kuip beginnen.

Feyenoord is nog volop in de race om de tweede plaats, die recht geeft op een plek in de voorronde van de Champions League. De grootste concurrent van de Rotterdammers is PSV. De club uit Eindhoven deed gisteravond goede zaken door met 5-2 van FC Groningen te winnen. Als Feyenoord vandaag wint, komt het in punten op gelijke hoogte met PSV. Het doelsaldo van de ploeg van Ronald Koeman is echter een stuk slechter dan dat van PSV.

Ook voor Heracles Almelo is het seizoen nog niet afgelopen. De Heraclieden bezetten op dit moment de negende plaats, met vijf punten achterstand op zowel sc Heerenveen als FC Groningen. De clubs uit het noorden hebben echter een wedstrijd meer gespeeld. Bij winst komt Heracles op twee punten van de achtste en zevende plaats, die beide recht geven op de play-offs voor een Europees ticket.

Ronald Koeman heeft zijn elftal ten opzichte van de vorige wedstrijd niet veranderd. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 2-0 van directe concurrent Vitesse. Peter Bosz heeft wel een wijziging in zijn elftal doorgevoerd. Rienstra neemt de positie van de geblesseerde Dorda over. Voor de rest speelt het elftal precies hetzelfde als in de vorige wedstrijd, die met 4-0 van RKC Waalwijk werd gewonnen.

Eerder dit seizoen troffen Feyenoord en Heracles Almelo elkaar ook al. In het Polman Stadion wisten de Rotterdammers met 1-2 te winnen. Na slechtst vier minuten spelen kwam Feyenoord op voorsprong door een doelpunt van Janmaat. Net voor rust werd de marge verdubbeld, toen Immers een voorzet van Schaken simpel binnen tikte. Na rust zorgde Duarte ervoor dat de Heraclieden weer in de wedstrijd kwamen, maar de gelijkmaker bleef uit.