VVV-Venlo
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 71. / Kopbal  (Joris Mathijsen)

90'
Feyenoord wint met 1-0 van VVV-Venlo door een doelpunt van Graziano Pellè. De topscorer van de Rotterdammers kroonde zich diep in de tweede helft door een rake kopbal tot man van wedstrijd.
90'
90'
Bergkamp let niet goed op. Aanvaller had zijn voet tegen een schot van Türk kunnen zetten, maar staat te slapen.
90'
Ondanks vijf wissels trekt scheidsrechter Makkelie slechts twee minuten extra speeltijd bij.
89'
Feyenoord even met de rug tegen de muur. Rotterdammers snakken naar het einde van de wedstrijd. VVV dringt aan, maar kan niet echt meer gevaarlijk worden.
86'
Met een prima dieptepass zet Cissé ploeggenoot Schaken aan het werk. Voordat de rechtsbuiten aan de bal kan komen werkt doelman Mäenpää de bal de tribunes in. Prima keeperswerk.
85'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Roland Bergkamp
85'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Aleksander Radosavljevič
83'
Illustratief voor de wedstrijd: Martins Indi speelt Mulder aan, die alle tijd neemt en wacht tot er druk wordt gezet. Feyenoord rekt tijd.
81'
Bijna 2-0! Mäenpää houdt VVV in de wedstrijd. Pellè bedient Janmaat met een fraai hakballetje. De rechtsachter haalt uit, maar de Finse doelman redt in de korte hoek.
78'
Invaller Otsu gooit de trucendoos open en passeert Janmaat. Die zet zijn been tegen het schot van de Venlonaar, waardoor de gasten een corner krijgen. Mulder vangt de hoekschop en maakt zo het gevaar onschadelijk.
78'
Met vers bloed gaat VVV op jacht naar de gelijkmaker, maar die lijkt er niet meer echt in te zitten. Feyenoord dominant, zonder goed te spelen.
74'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Yanic Wildschut
74'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Robert Cullen
74'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Yuki Otsu
74'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Barry Maguire
71'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Graziano Pellè
Eindelijk is-ie daar! Wie anders dan de topscorer brengt de Rotterdammers op voorsprong. Een goede voorzet van Mathijsen wordt in de korte hoek knap raak gekopt door de spits.
68'
Feyenoord wint meer en meer duels en dat zorgt voor enthousiasme op de tribunes. Doelpunt van de thuisploeg hangt in de lucht.
66'
Linssen maakt op een meter of twintig van de goal een overtreding op Goossens. Linkspoot gaat zelf achter de bal staan. Zijn geplaatste inzet wordt schitterend uit de bovenhoek getikt door Mäenpää.
62'
Goossens laat direct zien waarom hij binnen de lijnen is gebracht. De middenvelder jaagt de verdediging van VVV op en dat levert balbezit voor de Rotterdammers op.
60'
Wissel in bij Feyenoord -> John Goossens
60'
Wissel uit bij Feyenoord -> Harmeet Singh
59'
Gele kaart voor Stefan de Vrij (Feyenoord)
Cullen passeert De Vrij, die daarna zijn been uitsteekt en de aanvaller vloert. Scheidsrechter Makkelie bestraft de aanvoerder met een gele kaart.
58'
Mäenpää houdt VVV op de been! Schaken passeert fraai zijn tegenstander Leiwakabessy en levert een prima voorzet af. Bij de tweede paal lijkt Pellè de bal simpel binnen te kunnen tikken, maar de lange spits kopt in de handen van de doelman.
57'
Ronald Koeman gaan ingrijpen. John Goossens trekt zijn trainingspak uit en gaat in de ploeg komen.
54'
En ook Feyenoord met het eerste gevaar. Pellè wordt gezocht door Schaken. De aanvaller kopt via een VVV-verdediger naast, waardoor thuisploeg een corner krijgt. Mäenpää kan simpel vangen.
52'
Eerste grote kans van de tweede helft is voor VVV. Cullen dribbelt fraai langs een aantal tegenstander en zoekt de verre hoek. Inzet rolt net langs de verkeerde kant van de paal, waardoor de stand 0-0 blijft.
47'
Gele kaart voor Brian Linssen (VVV-Venlo)
VVV claimt tevergeefs een strafschop nadat Mathijsen de bal tegen de buik krijgt. Linssen is boos op scheidsrechter Makkelie en moet zijn woede bekopen met een gele kaart.
46'
Pellè en Vilhena hebben de tweede helft in gang gezet. Feyenoord heeft één keer gewisseld. Cissé vervangt de tegenvallende Boëtius. VVV ongewijzigd.
46'
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Sekou Cissé
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
45'
De beste kansen in de eerste helft waren voor de gasten, al begon Feyenoord voortvarend aan het duel. Middenvelder Vilhena was met een schot vanaf zestien meter binnen enkele minuten dichtbij de openingstreffer. Ook Pellè, met 21 treffers de topschutter van de Rotterdammers, zorgde voor gevaar. Zijn kopbal uit een corner van Vilhena ging echter tientallen centimeters over het doel van de Venlonaren.

De beste kansen in het eerste bedrijf waren voor de gasten uit Limburg. Na een snelle counter was het Van Haaren die knap vrijgespeeld werd. De middenvelder, vorig seizoen nog onder contract bij Feyenoord, schoot enkele minuten eerder al op de vuisten van Mulder en zag ook nu zijn voormalig ploeggenoot redding brengen. De sluitpost tikte de lage inzet van de rechtspoot maar net tot corner.

Mulder moest niet veel later wederom handelend optreden. Ditmaal was het Cullen die het doel van de thuisploeg onder vuur nam. Schaken vergat zijn tegenstander Leiwakabessy te dekken, die daardoor ongehinderd voor kon geven. De voorzet van de linksachter was op maat voor de aanvaller van VVV, die zijn kopbal over de lat zag worden getikt. Het bleek ook de laatste goede kans in de eerste helft.
45'
45'
Scheidsrechter Makkelie trekt één minuut blessuretijd bij.
44'
Voor het eerst trekt rechtsachter Janmaat mee naar voren. De speler van het Nederlands Elftal schiet met zijn zwakke linkerbeen op goal, maar raakt de bal helemaal verkeerd.
43'
Voor de tweede keer deze wedstrijd haalt Singh van grote afstand uit. Net als zijn eerste poging mist ook dit schot alle richting, waardoor Mäenpää niet in actie hoeft te komen.
42'
Nog een paar minuten tot aan de rust. Beide ploegen hebben moeite om grote kansen te creëren. Beste mogelijkheden waren voor de gasten, die echter al een tijdje niet meer gevaarlijk zijn geweest.
38'
Tweede keer dat Pellè gevaarlijk wordt. Uit een voorzet vanaf de linkerkant probeert de Italiaan het met een fraaie omhaal. Zijn hoogstandje mislukt, omdat zijn schot wordt geblokt.
35'
Publiek begint te morren in de Kuip. Onvrede groeit over het zwakke spel van de nummer vier van de Eredivisie. Passes over drie, vier meter komen vaak niet aan.
33'
Zowel Martins Indi als Janmaat kan aanvallend nog weinig voor Feyenoord betekenen. Mede doordat de vleugelaanvallers van VVV tot aan de eigen zestien verdedigen zijn de ruimtes klein.
29'
Feyenoord vindt maar niet de opening in de verdediging van VVV. Daarom besluit Singh het maar eens van grote afstand te proberen. Schot van de Noorse middenvelder mist alle richting en belandt in de tweede ring.
26'
Tweede goede kans voor VVV na een prima aanval. Een voorzet vanaf de linkerkant van Leiwakabessy komt bij aanvaller Cullen terecht. De aanvaller kopt goed in, maar doelman Mulder tikt de bal over. Corner levert geen gevaar op.
24'
Voorzet vanaf de rechterflank komt op het hoofd van de diepgaande Vilhena, die niet goed kan mikken en ruim het doel mist.
23'
Schaken geeft Leiwakabessy tijdens een duel een tik in het gezicht. Scheidsrechter Makkelie wuift het weg en laat doorspelen. Trainer van de Venlonaren, Ton Lokhoff, is woedend en laat dat merken.
21'
Enorme kans VVV! Na een razendsnelle counter kan Van Haaren alleen op doelman Mulder af. De doelman redt formidabel op de lage schuiver van de middenvelder en voorkomt op die manier een tegentreffer.
20'
Eindelijk weer eens wat gevaar van Feyenoord. Seip verspeelt knullig de bal waarna de Rotterdammers eruit kunnen komen. Schot van Boëtius wordt geblokt.
19'
Door het tamme spel van de thuisploeg is het stil geworden in de Kuip. Feyenoord-trainer Ronald Komeman is niet tevreden over het spel van zijn team en laat dat langs de zijlijn duidelijk merken.
16'
Na een sterk begin heeft Feyenoord moeite om de ruimte te vinden. VVV verdedigt geconcentreerd en houdt op die manier stand.
11'
VVV komt eindelijk een keer op de helft van Feyenoord. Via een snelle uitval wordt Van Haaren aangespeeld. De voormalig Feyenoorder neemt het doel van Mulder onder vuur, maar zijn ziet oude ploeggenoot redding brengen.
8'
VVV kan even rustig ademhalen. Gasten staan vanaf het beginsignaal onder druk en mogen blij zijn dat het nog 0-0 staat.
5'
Wederom een grote kans voor de Rotterdammers. Uit een corner van Vilhena kan Pellè vrij inkoppen. Zijn inzet gaat slechts tientallen centimeters over het doel van de Venlonaren.
3'
Nu wel de eerste echte kans voor de thuisploeg. Met wat geluk komt de bal voor de voeten van Vilhena. De middenvelder kapt prima naar binnen en stuurt de bal richting de verre hoek. Zijn inzet gaat maar net over. VVV ontsnapt aan een vroege achterstand.
2'
Feyenoord zoekt voor het eerst de aanval. Singh, die voor het eerst in de basis staat, bedient Boëtius. De jonge buitenspeler verspeelt in kansrijke positie de bal.
1'
De supporters van Feyenoord steken massaal fakkels aan. De wedstrijd staat op het punt van beginnen in de sfeervolle Kuip!
Goedenavond en welkom bij de wedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo. Mijn naam is Joep van Run en ik zal vanavond verslag doen van deze wedstrijd. Onder de knop 'opstelling' zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden. Om acht uur vindt de aftrap plaats.