0 : 1 Torinfos in de Ticker David Texeira 62. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Leandro Bacuna 76. / Penalty

90'
89'
Heracles gelooft het wel en de vlam die aan het begin van de tweede helft leek te groeien, begint nu langzaam te doven. Trainer Peter Bosz kan vooruitkijken naar volgende week. Dan komt RKC op bezoek in het Polman Stadion. Groningen doet nog vol mee in een plekje voor de play-offs en zal in het linkerrijtje komen te staan.
86'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Mike te Wierik
86'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Bart Schenkeveld
85'
Wissel in bij FC Groningen -> Maikel Kieftenbeld
85'
Wissel uit bij FC Groningen -> Timo Letschert
84'
Een opmerkelijk moment voor Timo Letschert als hij zich lijkt te verstappen een paar meter van de cornervlag af. Hij wordt voor de zekerheid meteen vervangen door Maaskant. Een debuut met een niet zo bevredigend einde voor Letschert dus. Zijn vervanger heet Kieftenbeld.
83'
De beide regisseurs van Heracles, Bruns en Vejinovic, maken de wedstrijd dus niet vol. Peter Bosz kiest in de laatste tien minuten van de wedstrijd niet voor verzorgd positiespel, maar voor lange ballen naar voren. De schoonheid van het voetbal wordt in dit stadium overtroffen door resultaatvoetbal.
80'
Belterman laat zich meteen gelden door een overtreding bij de cornervlag te maken op Leandro Bacuna. Het zorgt voor een felle reactie bij de Heracles supporters en pijn voor de speler van Groningen.
80'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Joey Belterman
80'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
78'
Heracles staat nu een loodzware taak te wachten om tweemaal te scoren tegen Groningen met nog een klein kwartier op de klok. Tot nu toe is Heracles er in geslaagd om in elk thuisduel te scoren, dus dat biedt enige hoop voor de supporters van Heracles op de tribunes.
77'
Wissel in bij FC Groningen -> Oluwafemi Ajilore
77'
Wissel uit bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
76'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:2 door Leandro Bacuna
76'
Penalty voor FC Groningen. Overtreding op Kirm door Thomas Bruns die geel krijgt voor zijn actie.
75'
Vejinovic, de maarschalk van Heracles die de omsingeling van Groningen in goede banen leidde, heeft voldoende schade aangericht vindt trainer Peter Bosz. Hij brengt de 21-jarige Jaroslav Navratil voor de moegestreden Vejinovic.
73'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
73'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Marko Vejinovic
71'
Groningen hoopt natuurlijk punten te behalen in Almelo en des te meer gezien het programma van de mannen van Robert Maaskant. PSV en Ajax zijn nog obstakels in de laatste vier duels van het seizoen. Daarom zijn de punten vanavond meer dan verdienstelijk voor Groningen.
69'
Heracles is wakkergeschud door de goal van Teixeira. Meer druk naar voren en aanvallen over de vleugels zijn de aanwijzingen van Peter Bosz voor zijn manschappen. Groningen wacht geduldig op kansen achter de laatste linie van Heracles.
66'
Het is de vierde goal van Teixeira in 24 wedstrijden voor FC Groningen dit seizoen. Niet echt cijfers voor een pure goalgetter in de punt van de aanval, maar wel een belangrijke voor Groningen in de strijd om de playoffs.
62'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:1 door David Texeira
Een doelpunt uit het niets voor FC Groningen! Rienstra probeert die bal weg te werken vanaf de rand van de zestien meter, maar hij kopt de bal in de voeten van Teixeira. De Uruguayaan controleert de bal, kapt de verdediger uit en schiet diagonaal de bal binnen. Pasveer stond geparkeerd en ziet de bal langzaam in het doel rollen. 1-0 voor Groningen.
60'
Een uur onderweg in Almelo en Groningen lijkt wat uit zijn schulp te kruipen. Leandro Bacuna wordt weggestuurd aan de rechterkant van het veld en sprint Dorda eruit. Hij geeft de bal voor, maar Teixeira komt net een teenlengte te kort om de bal goed te raken. Doeltrap voor Heracles .
58'
Zeefuik heeft de afgelopen twee wedstrijden van Groningen niet gespeeld door een blessure. Saillant detail is dat Groningen juist deze twee wedstrijden achter elkaar winnend afsloot. Het valt te hopen voor Zeefuik dat hij nu kan bewijzen dat hij toch in de basis hoort.
56'
Een verstandige beslissing van trainer Maaskant om Schet vroegtijdig naar de kant te halen. De aanvaller had al geel en speelt met vuur door nog steeds overtredingen te maken. Género Zeefuik is zijn vervanger en heeft nog een halfuur om zichzelf te laten zien op het veld.
55'
Wissel in bij FC Groningen -> Género Zeefuik
55'
Wissel uit bij FC Groningen -> Mitchell Schet
54'
Opnieuw een vrije trap voor Heracles na een overtreding van Schet. Vanaf vijfentwintig meter haalt Vejinovic opnieuw uit met veel meer succes dit keer! Hij plaatst de bal hard in de linkerhoek en Bizot moet zich strekken om de bal uit het doel te houden. Misschien een voorbode op meer kansen voor Heracles!
51'
Vrije trap voor de baltovenaar van Heracles, Marko Vejinovic. Waar de speler van Servische afkomst normaal een aardige techniek heeft als het aankomt op vrije trappen, faalt hij nu hopeloos door de bal een aantal meter over het doel van Bizot te schieten. Het gevoel is er nog niet bij Heracles in dit duel.
50'
Gele kaart voor Mitchell Schet (FC Groningen)
49'
Hoewel het verschil tussen Barcelona met of zonder Messi groter is, kan je ook duidelijk spreken van een verschil bij Heracles met of zonder Thomas Bruns. De jongen uit de streek zorgt in zijn tweede volledige seizoen voor rust aan de bal, is de eerste die druk zet op de tegenstander en hij regisseert de opbouw van Heracles. Dit ging de vorige wedstrijden beduidend moeilijker.
47'
De bal is weer aan het rollen in de tweede helft van deze wedstrijd en meteen is het gevaarlijk. Hoewel Groningen de aftrap verrichtte, onderschept Schenkeveld meteen de bal en via Bruns beland die bal bij Paljic die meteen uithaalt. Bizot kan de bal wegboksen in de richting van Everton. Die waagt ook een poging maar schiet hopeloos naast het doel. Een enerverend begin van de wedstrijd zo!
46'
45'
Een zeer behoudende eerste helft in het Polman Stadion werd van spektakel voorzien door iemand anders dan de 22 spelers op het veld. Een kat betrad het veld na dik een half uur spelen en zorgde voor opwinding op de tribunes. Qua voetbal was de eerste helft niet om over naar huis te schrijven. Waar Heracles in de eerste tien minuten stevig druk zette op het spel van Groningen, bleven de kansen uit voor de thuisploeg. De beste kans was voor de Zweed Rasmus Lindgren, die namens Groningen een vrije trap op de lat schoot. In de rust moeten de trainers van beide elftallen zorgen voor wat pit en passie in beide teams.
45'
45'
Thomas Bruns zorgt voor wat spektakel op het veld door drie man van Groningen bezig te houden aan de rechterkant van het veld. De middenvelder van Heracles komt er bijna langs, maar wordt gehaakt door Burnet. Uit de snel genomen vrije trap krijgt Everton een schietkans, maar de Braziliaan schiet recht op doelman Bizot.
43'
De wedstrijd snakt naar hoogtepunten na veertig minuten voetbal. Trainers Maaskant (Groningen) en Bosz (Heracles) zullen hun teams moeten oppeppen in de rust, want het vermogen van beide teams om de bal in de ploeg te houden is niet van een hoog niveau. Het duel wordt fysieker in de laatste minuten van de eerste helft.
35'
Gele kaart voor Michael de Leeuw (FC Groningen)
34'
Een merkwaardig verschijnsel in het Polman Stadion! Een zwarte kat heeft het veld betreden en rent zijn rondjes op het kunstgras van Almelo. Na twintig seconden heeft het dier de uitgang gevonden en verlaat het veld. Hopelijk voor beide teams brengt de kat geen ongeluk, maar tot nu toe is het nog een saai en behoudend duel.
31'
Na dik een half uur spelen krijgt Groningen de eerste vrije trap waar gevaar uit kan komen. Terwijl Pasveer de muur neerzet, wordt besloten dat Lindgren de vrije trap gaat nemen. Een geweldige knal van de Zweed spat uiteen op de lat van Heracles. Pasveer komt met de schrik vrij en bijna was daar de 1-0 voor FC Groningen.
27'
Groningen laat weer eens van zich horen. Het is de Est Andraž Kirm die aan de linkerkant zijn tegenstander passeert en de bal voortrekt. Alleen staat er niemand op de plaats van bestemming. Een simpele bal voor doelman Pasveer is het resultaat.
25'
Heracles is de meest aanvallende ploeg in de eerste twintig minuten. Het wil in het eigen Polman Stadion het spel maken en de tegenstander domineren. Dat lukt aardig tot nu toe, al zijn de mannen van Peter Bosz nog niet echt gevaarlijk geweest. Groningen hoopt op de counter en daarin de snelheid van Mitchell Schet en Andraž Kirm.
19'
Tweede corner voor Heracles levert geen gevaar op voor Groningen. Het is te hopen dat Heracles niet door de lucht gevaarlijk probeert te worden. Groningen mist vanavond namelijk een steunpilaar in de defensie: Virgil van Dijk is geschorst. Van Dijk is wel meegereisd naar Almelo, maar zit op de tribune. Teveel gele kaarten dit seizoen zijn de oorzaak van zijn schorsing.
16'
De laatste drie thuiswedstrijden van Heracles tegen FC Groningen werden allemaal gewonnen door Heracles. De laatste keer dat Groningen triomfeerde in het Polman Stadion in Almelo was in 2007: Toen won Groningen met 2-1 van Heracles.
16'
Het spelletje van Heracles gaat veel via de regisseurs Vejinovic en Bruns. De twee zorgen ervoor dat er tempo in de aanval komt en dat de bal van voet naar voet gaat. Technisch vaardige middenvelders die het Groningen best moeilijk kunnen maken vanavond.
11'
Grote kans voor de spits van Groningen David Texeira! Mooie steekpass van Kirm zorgt voor een schietkans voor de Uruguayaan. Net voordat Teixeira wil uithalen, glijdt verdediger Dorda voor de bal en maakt er een corner van.
9'
Eerste aanval van Heracles eindigt bij Groningen-doelman Bizot. Castillion opent de bal naar de linkerkant van het veld naar de Braziliaan Everton. Die zoekt zijn directe tegenstander Magnasco op, kapt naar binnen en haalt uit met rechts. De bal rolt uiteindelijk in de handen van Bizot. Negen minuten onderweg, stand nog 0-0.
7'
Een corner voor Groningen wordt bijna gevaarlijk! Aanvoerder Kees Kwakman kopt de bal door en via de kluts komt de bal bij Michael de Leeuw. Die bedenkt zich niet en gooit er meteen een omhaal uit. De bal zeilt langs het doel van Pasveer, maar het eerste gevaar van de wedstrijd is daar na zeven minuten voetbal.
5'
Heracles krijgt in de openingsfase alle tijd om op te bouwen en een aanval op te zetten. Ook wordt er snel druk gezet op de spelers van Groningen als die in balbezit zijn. De speler van Peter Bosz zijn scherp begonnen aan dit duel!
3'
De topscorer van Heracles, Ninos Gouriye zit op de bank. Peter Bosz kiest voor een voorhoede met Paljic, Castillion en Everton Ramos da Silva. “Ik ben de laatste weken niet tevreden over hoe Gouriye speelt”, zegt Bosz over deze beslissing. Hij zal vanaf de bank moeten toekijken hoe Dragan Paljić in de basis staat.
1'
Heracles heeft afgetrapt en we zijn onderweg in het Polman Stadion voor het duel tussen de ploeg uit Almelo en de ploeg uit Groningen.
1'
Goedenavond dames en heren. Welkom bij het achttiende onderlinge duel tussen Heracles Almelo en FC Groningen in de Eredivisie. Brent van Ooijen zal voor u verslag doen van dit treffen. Heracles trapt om 19:45 uur af voor het duel tegen de ploeg uit het Hoge Noorden.

Het duel is extra spannend omdat het de huidige nummer 10 en de nummer 11 betreft, met een verschil van slechts twee punten. De vorige keer dat beide teams tegen elkaar speelden was in december van het afgelopen jaar. Toen zegevierde de mannen van Robert Maaskant met 2-0: een eigen doelpunt van Vejinovic en een doelpunt van de Leeuw zorgden destijds voor de eindstand. Aanvoerder Remco Pasveer legde het helder uit: “De komende twee wedstrijden moeten wij zes punten pakken. Dan doen wij nog mee voor de playoffs.” Naast de wedstrijd tegen Groningen, refereerde de keeper ook aan de wedstrijd tegen RKC volgende week.

Vanavond zal Heracles vooral in de laatste tien minuten scherp moeten zijn. Topscorer van Groningen, Michael de Leeuw met negen treffers, maakte namelijk zeven van de negen doelpunten in de laatste tien minuten. Naast Heracles mogen ook de toeschouwers extra attentie aan de wedstrijd besteden: Het Polman Stadion is namelijk het stadion waar de meeste doelpunten vielen dit seizoen. In totaal 62 keer vloog een bal tegen de netten in het Polman Stadion. Daarnaast houdt Heracles er een persoonlijk record op na dit seizoen: de club heeft tot nu toe in elk thuisduel gescoord. Dat belooft wat voor de wedstrijd van vanavond!

Heracles moet vrezen dat het smaakmaker Lerin Duarte de rest van het seizoen moet missen. In de wedstrijd tegen Ajax (4-0 verlies) vorige week, moest de middenvelder van het veld met een spierscheuring in zijn rechterhamstring. Duarte, die dit seizoen overkwam van Sparta, speelde bij alle wedstrijden mee bij Heracles: in de 29 duels die Heracles dit seizoen speelde, kwam Duarte 28 keer in actie. Over een steunpilaar gesproken dus.

Wel kan Heracles weer beschikken over Thomas Bruns. De middenvelder is weer terug na een schorsing van drie duels. Bosz is blij weer te beschikken over de 21-jarige Bruns: “Hij heeft gif in zijn donder en dat heb je nodig in het huidige voetbal.”