PEC Zwolle Vrijdag, 15. Maart 2013
20:00 uur
Roda JC Kerkrade
3:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Sanharib Malki 5. / Schot met rechts  (Guus Hupperts)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Bart van Hintum 10. / Schot met links  (Youness Mokhtar)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Youness Mokhtar 32. / Schot met rechts  (Bram van Polen)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Bart Biemans 35. / Schot met rechts
3 : 2 Torinfos in de Ticker Denni Avdić 72. / Schot met rechts

90'
Samenvatting Na een vermakelijke eerste helft, heeft PEC Zwolle de wedstrijd in de tweede helft met 3-2 weten te winnen. In de eerste helft (2-2) gaven beide teams veel kansen weg en waren de verdedigingen verre van scherp te noemen. In de tweede helft stelden de mannen van Art Langeler orde op zaken. PEC Zwolle gaf bijna geen kans meer weg en Denni Avdić scoorde de bevrijdende 3-2.
90'
90'
Fred Benson mag nog enkele seconden meedoen. Denni Avdić krijgt een publiekswissel vanwege zijn twee doelpunten.
90'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Fred Benson
90'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Denni Avdić
90'
Met nog één minuut te spelen, lijkt de wedstrijd gespeeld. PEC Zwolle speelt de wedstrijd keurig uit bij de hoekvlag op de helft van Roda JC.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten. Een ruime verlenging van de reguliere speeltijd aangezien het spel nauwelijks heeft stil gelegen. Roda JC heeft dus nog enkele minuten de tijd om een puntje in de wacht te slepen!
89'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Ronnie Reniers
89'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Giovanni Gravenbeek
86'
Delorge schiet terwijl hij buiten het strafschopgebied staat op het doel van Zwolle. Zijn bal zeilt ver van het doel af, maar belandt voor de voeten van Mikołaj Lebedyński. De aanvaller van Roda JC mist de bal echter volledig en laat de bal over de achterlijn lopen.
84'
Art Langeler reageert onmiddellijk op de aanvallende wissel van Roda JC en zet, ondanks dat Roda tot nu toe slechts één keer gevaarlijk was in de tweede helft, een extra verdediger binnen de lijnen.
84'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
84'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Arsenio Valpoort
81'
Ruud Brood wil koste wat kost punten mee terugnemen naar Kerkrade. Met Lebedyński zet de trainer van Roda JC een aanvaller in het veld in plaats van de verdedigende Biemans.
81'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mikołaj Lebedyński
81'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Bart Biemans
78'
Avdić ontdoet zich knap van Biemans. De Zwolse spits heeft weer een vrije doorgang naar het vijandige doel, maar wederom onderschept Danilo de bal met een nette sliding.
75'
Zwolle blijft na het doelpunt druk zetten op de spelers van Roda JC. De mannen van Langeler leunen niet achterover maar proberen een ruimere voorsprong te bemachtigen.
72'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 3:2 door Denni Avdić
PEC Zwolle komt wederom op een voorsprong. Avdić ontvangt de bal op de rand van het strafschopgebied, bedenkt zich niets en schiet meteen op doel. Zijn bal wordt nog aangeraakt door de verdediging van Roda JC, maar verdwijnt achter Prus in het doel.
70'
Guus Hupperts verprutst een mooie aanval van Roda JC. Delorge, koud in het veld, geeft met een van zijn eerste balcontacten een fantastische lange bal richting Hupperts. De middenvelder raakt de bal echter totaal verkeerd, waardoor de bal over de zijlijn verdwijnd.
67'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Laurent Delorge
67'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mark Jan Fledderus
66'
PEC Zwolle krijgt een vrije trap op de rand van de zestien. Klich weet de kans niet om te zetten in een doelpunt. De Zwolse middenvelder schiet de bal te zwak in en Prus kan de bal gemakkelijk onderscheppen.
64'
De eerste grote kans voor Roda JC in de tweede helft is een feit. Malki krijgt in het strafschopgebied van PEC de bal van Demouge. Hij wacht alleen te lang met schieten waardoor de kans in rook opgaat.
62'
Avdić is opnieuw gevaarlijk voor het doel van Prus. De Zwolse topscorer draait zich knap vrij op de rand van het zestienmetergebied en haalt uit richting doel. De bal stuit op de vuisten van Prus.
60'
Nijenhuis gaat het tot nu toe gemakkelijk af. De leidsman hoeft, in de tot nu toe sportieve wedstrijd, nauwelijks te fluiten voor overtredingen en heeft nog geen enkele kaart uitgedeeld.
56'
Roda JC doet voorlopig nog niet mee aan de tweede helft. Het tweede bedrijf valt tot nu toe uit in het voordeel van Zwolle. De mannen van Ruud Brood doen weliswaar hun best de bal op de helft van Zwolle te krijgen, maar stuiten constant op de Zwolse verdedigers.
53'
Avdić kan wederom vrij op Mateusz Prus aflopen. Danilo is bij de les en weet de bal met een perfecte sliding in de eigen zestien te onderscheppen.
52'
PEC Zwolle vraagt een strafschop. Gravenbeek schiet de bal weliswaar tegen Tamata's arm aan, maar de verdediger van Roda JC, kan er weinig aan doen en krijgt terecht geen strafschop tegen.
48'
De tweede helft lijkt tot nu toe een vervolg van de vermakelijke eerste helft. Klich mag vanaf de linkerflank naar het midden van de zestienmeterlijn dribbelen en uithalen naar het doel van Roda JC. Prus weet de bal te keren tot een hoekschop.
46'
45'
Samenvatting eerste helft Na een vermakelijke eerste helft gaan we rusten met 2-2. De wedstrijd golft op en neer en doordat beide teams in de verdediging verre van scherp zijn ontstaat kans na kans. Aanvallend zijn PEC Zwolle en Roda JC gelukkig beter bij de les. Zo profiteerde Mokhtar namens Zwolle van een blunder van Plum en Biemans namens Roda van een blunder van Boer. Als beide teams zo door voetballen, blijft het niet bij 2-2.
45'
42'
Ook Roda JC stuntelt vrolijk mee. Ditmaal kan Denni Avdić voor zijn man komen. De Zwolse spits kopt de bal naast het doel.
41'
Een nieuwe kans voor Roda JC, na een vloeiende aanval door de Zwolse verdediging raakt Fledderus de bal niet goed. Boer kan de bal onderscheppen.
39'
Opnieuw mag Roda JC vrijuit voetballen op de helft van Zwolle. Frank Demouge dribbelt enkele seconden door het Zwolse strafschopgebied zonder aangepakt te worden. Demouge vergeet echter de bal mee te nemen en krijgt de bal dus niet richting doel.
37'
Verdedigend is het bij beide teams nog steeds niet goed. Mitchell Donald mag weer vrijuit opkomen op Zwolse helft, maar wordt nog net neergehaald door Van Hintum. Zoals het er nu uitziet lijkt het niet bij 2-2 te blijven!
35'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:2 door Bart Biemans
Binnen enkele minuten staat het al weer gelijk. Bart Biemans schiet de bal in het Zwolse doel. Uit een vrije trap van Roda laat Diederik Boer de bal los, waar Biemans van profiteert. Voorin hebben beide ploegen het beter voor elkaar dan achterin!
32'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:1 door Youness Mokhtar
PEC Zwolle komt op voorsprong. Roda-doelman Prus blundert op een half schot van Youness Mokhtar. Bram van Polen, zet de bal vanaf rechts voor op Mokhtar, die zich vervolgens niet bedenkt. Mokthar stift de bal over Prus heen, maar de bal is absoluut houdbaar.
30'
Roda JC doet nog mee. Malki verschijnt opnieuw voor het doel van Boer, maar staat buitenspel.
28'
Zwolle gaat gewoon door met aanvallen en is op zoek naar de 2-1. Mateusz Klich stoomt ditmaal aan de linkerkant op, haalt uit, maar schiet rakelings langs het doel.
26'
Roda JC moet duidelijk even bijkomen van het hectische eerste kwartier. De wedstrijd keert nu in het voordeel van Zwolle en het is wachten op een nieuwe treffer.
22'
Een nieuwe kans voor PEC Zwolle, Bram van Polen schiet Zwolle bijna op voorsprong. De rechtsback haalt van ver buiten de zestien uit met zijn rechtervoet. Schiet de bal over Mateusz Prus heen, maar de bal spat uiteen op de lat.
20'
Een nieuwe kans voor PEC Zwolle. Arsenio Valpoort trapt de bal vanaf de rechterflank het strafschopgebied in, maar vindt geen teamgenoot die de bal in het doel kan werken. Roda JC kan de bal vervolgens gemakkelijk uitverdedigen.
17'
Beide teams doen het even wat rustiger aan. Zowel PEC als Roda JC leveren de bal de laatste minuten snel bij elkaar in rond de middenlijn.
14'
De wedstrijd gaat nu alle kanten op. Denni Avdić, topscorer van Zwolle schiet in het zestienmetergebied nu hard op doelman Prus af, maar staat in buitenspelpositie.
10'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Bart van Hintum
De wedstrijd gaat nu flink op en neer. Bart van Hintum loopt aan de linkerkant van het veld het strafschopgebied van Roda in en schiet de bal tegen de netten. Het staat weer gelijk!
8'
Roda JC lijkt wakker te zijn na het doelpunt en zet constant dreiging op de Zwolse verdediging. Malki onderschept bijna een uittrap van Boer, maar de Zwolse doelman komt goed weg en krijgt een herkansing.
5'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Sanharib Malki
Het eerste wapenfeit van Roda JC resulteert gelijk in een doelpunt. Frank Demouge verlengt een bal aan de rechterflank rond de middenlijn richting Sanharib Malki. Malki kan vervolgens vrij op het doel van Diederik Boer aflopen die geen kans heeft op het schot van Malki.
4'
Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor PEC. De Zwollenaren hebben de eerste minuten van de wedstrijd veelvuldig de bal. Op het schot van Benson na, zijn ze echter nog niet voor het doel van Roda JC verschenen.
1'
Het eerste schot op doel komt van PEC Zwolle. Gravenbeek onderschept een afvallende bal na een voorzet van Gravenbeek, maar schiet recht op Mateusz Prus af.
1'
Er staat vanavond een spannende wedstrijd op het programma in de strijd tegen degradatie. PEC Zwolle staat momenteel met 26 punten op een vijftiende plaats, slechts één puntje voor op Roda JC. Aan het eind van het seizoen zal dat voor het team uit Kerkrade betekenen dat ze nacompetitie zullen moeten gaan spelen. Het gat naar het linkerrijtje is echter klein. SC Heerenveen staat op de negende plaats slechts zeven punten voor op Roda JC.
De cijfers lijken in het voordeel van het team uit Zwolle te zijn. PEC won de laatste twee thuiswedstrijden (respectievelijk tegen Willem II en Feyenoord), terwijl Roda JC de laatste drie uitwedstrijden niet wist te winnen. Sterker nog, het team van Ruud Brood verloor dit seizoen al acht keer buitenshuis. Zwolle daarentegen verloor thuis geen enkel duel van een directe concurrent. NAC en Willem II keerden met een nederlaag naar huis en VVV kwam niet verder dan een gelijkspel.
Eerder dit seizoen eindigde het de wedstrijd in Kerkrade in 1-1, nadat PEC met een voorsprong de rust ingingen. Broerse en Malki waren in de openingswedstrijd van het seizoen de doelpuntenmakers. Beide teams kwamen elkaar ook al tegen in de tweede ronde van de beker. In de verlenging was het team van Art Langeler destijds te sterk. Fred Benson scoorde in de 110e minuut, waardoor PEC verder bekerde.
Naast de afwezige Slot, Narsingh, Olijve en Dros moet Langeler het ook zonder Rochdi Achenteh doen. De Zwolse vaste kracht haakte afgelopen week af met een hersenschudding en zal worden vervangen door Bart van Hintum. Van Hintum maakte zijn laatste wedstrijdminuten in de uitwedstrijd tegen NAC, die met 3-0 verloren ging. De afgelopen zes wedstrijden kwam de linksback niet in actie.
Ruud Brood moet het daarentegen zonder zijn vaste doelman Filip Kurto doen. De 21-jarige doelman is nog steeds geblesseerd aan zijn rug en daardoor zal Mateusz Prus de wedstrijd starten.
Goedenavond, mijn naam is Merten Simons en vanavond zal ik verslag doen van de wedstrijd PEC Zwolle-Roda JC.