19:45 uur
Heracles Almelo
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Everton 61. / Schot met rechts  (Marko Vejinović)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Mike te Wierik 67. / Schot met rechts  (Ninos Gouriye)

90'
Jaroslav Navratil stond nog klaar aan de zijlijn om zijn debuut te maken. Maar de bal is niet uit geweest in de blessuretijd en zijn debuut zal dus nog moeten wachten. Sneu voor hem, maar dan moet Bosz ook maar niet zo laat beslissen om een wissel te maken. De drie punten gaan mee naar Almelo en Lokhoff en zijn elftal blijven met lege punten achter in de Koel.
90'
90'
Twee minuten extra speeltijd worden er bij op geteld in de Koel. Doelpuntenmaker Mike te Wierik heeft last van kramp en wordt geholpen door zijn ploeggenoten. VVV zet nog wel aan in de slotfase van deze wedstrijd!
89'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Daryl van Mieghem
89'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Ninos Gouriye
87'
Heracles vindt het wel mooi geweest en wil de wedstrijd uitspelen. VVV lijkt niet bij krachten om voor een doelpunt te gaan. De laatste minuten zullen verstrijken in de Koel, waar zevenduizend supporters deze wedstrijd zagen.
85'
Weer eens een kans voor VVV. Wildschut probeert het eens van twintig meter, maar hij schiet de bal hopeloos ver naast het doel. Reden voor tientallen supporters om het deze avond voor gezien te houden.
83'
Mooie actie van Belterman voor Heracles! Hij trekt vanaf de linkerkant naar binnen en kaatst met Castillion. Wat volgt is een steekpass op Castillion die op Mäenpää schiet. Belterman speelt een prima wedstrijd tot nu toe, knap voor de nog onervaren negentien-jarige speler.
80'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Dragan Paljić
80'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Marko Vejinovic
79'
Vejinovic neemt een vrije trap van ongeveer 25 meter. Hij probeert het ineens maar de bal zeilt een meter over de goal van Niki Mäenpää. Dat was meteen ook zijn laatste actie, want hij wirdt gewisseld voor Paljić.
73'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Roland Bergkamp
73'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Robert Cullen
70'
Lokhoff grijpt direct in na de 2-0 en wisselt een middenvelder voor een verdediger. Oguzhan Türk is erin gebracht om het spel sneller naar voren te kunnen verplaatsen en dat gaat ten koste van Kaj Ramsteijn. VVV neemt risico, terwijl Heracles achterover kan leunen en wachten op een uitbraakmogelijkheid.
69'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Oguzhan Türk
69'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Kaj Ramsteijn
67'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:2 door Mike te Wierik
Heracles neemt afstand van VVV en de tweede treffer van de avond is een feit! Te Wierik zet een mooie één-twee op aan de rechterkant van het veld met Ninos Gouriye. De rechtsback ontvangt de bal weer terug en jaagt de bal van acht meter afstand in het dak van het doel. Hij keek naar spits Castillion en leidde zo keeper Mäenpää af: mooie goal van de rechtsback van Heracles!
65'
Gele kaart voor Christian Dorda (Heracles Almelo)
Ook Dorda is geschorst voor het volgende duel van Heracles. Hij besluit in de 65e minuut al te beginnen met shirtje wisselen en rukt bijna het shirt van Linssen in tweeën. Terechte gele kaart en dat is al de tweede speler die trainer Peter Bosz volgende week moet missen.
61'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Everton
Juist als je een doelpunt van VVV verwacht, wordt er aan de andere kant gescoord. Everton staat vrij aan de rand van de zestienmeter en krult de bal met de binnenkant van zijn rechtervoet in de kruising. Mäenpää is kansloos en de topscorer aller tijden van Heracles zet zijn ploeg op voorsprong. Het is zijn achtste treffer van het huidige seizoen.
60'
Cullen komt aan de rechterkant langs Koenders en trekt de bal voor het doel. Daar arriveren de spelers van VVV net te laat, anders was het prijsschieten voor de ploeg uit Venlo. Pasveer twijfelde en de Heracles-verdediging stond geparkeerd. Het is wachten op de eerste goal van VVV.
57'
VVV-middenvelder Maguire sprint achter een verloren bal aan en houdt de bal nog maar net binnen. Koenders geloofde er al niet meer in dat die bal binnen zou blijven, maar Maguire haalt er nu wel een ingooi uit. Typerend voor de fase waar VVV nu inzit: er wordt fel gejaagd, het positiespel is beter en er ontstaan kansen voor de ploeg van Ton Lokhoff.
55'
VVV komt beter in de wedstrijd en dat resulteert in grotere kansen. Wildschut jaagt weer over de rechterflank heen en dwingt de verdedigers van Heracles naar achteren toe. Hij schiet vanaf randje zestien net voor het doel van Pasveer langs. Moeilijke periode voor Heracles nu.
52'
Grote kans weer voor VVV. Linssen geeft de voorzet vanaf de rechterkant en Cullen is iets te enthousiast. Hij loopt de buitenspelval in en zo wordt deze aanval onschadelijk gemaakt door de verdediging van Heracles. Goed gezien van de assistent-scheidsrechter.
48'
Gele kaart voor Marcel Seip (VVV-Venlo)
De aanvoerder van VVV kwam met te hoog geheven been in op Gouriye en krijgt daarom de gele kaart van Gözübüyük. Ook Seip is voor volgende wedstrijd geschorst, net als een van zijn tegenstanders vandaag: Quansahvan Heracles.
47'
Kwame Quansah moet oppassen dat hij niet te fel zijn duels aangaat. De Ghanees heeft namelijk al geel op zak.
46'
De bal rolt weer in de Koel tussen VVV en Heracles. Beide ploegen zullen in de laatste 45 minuten van deze wedstrijd beiden vol voor de winst willen gaan! Heracles wil aanhaken in het rechterrijtje, terwijl VVV op gelijke hoogte met Roda JC wil komen.
46'
45'
45'
De wedstrijd tussen VVV en Heracles komt maar moeizaam op gang. Beide ploegen zijn nog niet wakker te zijn en de creatieve mensen op het veld zoals Vejinovic, Linssen en Wildschut lijken nog niet uit de verf e komen. Castillion heeft al tweemaal het net gevonden, maar deed dat tweemaal in buitenspelpositie. Net voor de rust had Bryan Linssen een enorme kans, maar hij stifte de bal over het doel van Heracles-doelman Pasveer. Laten we hopen op meer strijd in de tweede helft tussen VVV en Heracles.
45'
Grote kans voor de ploeg uit Venlo. Pasveer twijfelt op de rand van de zestienmeter, omdat die bal weer uit het doelgebied stuitert. Linssen probeert de bal over de keeper heen te lobben, maar krijgt de bal net over het doel van VVV. Gözübüyük floot direct na deze actie voor de rust in de Koel tussen VVV en Heracles.
43'
Goed geplaatste vrije trap van Maguire, maar de bal ontbeert kracht. Daardoor een prooi voor Pasveer. We naderen het rustsignaal en beide teams proberen nog wat te forceren vlak voor het einde van de eerste helft.
42'
Gele kaart voor Kwame Quansah (Heracles Almelo)
42'
Guus Joppen zorgt voor opwinding in de Koel door het hele veld over te steken, met succes! Hij wordt net voor de zestienmeter neergehaald door Quansah. De middenvelder is nu geschorst voor de volgende wedstrijd. Vrije trap voor Maguire staat nog....
41'
De vrije trap van Maguire spreekt boekdelen en geeft de onnauwkeurigheid van de eerste helft goed weer. De bal zeilt over alles en iedereen heen en het wordt dus een doeltrap voor Pasveer.
37'
De toeschouwers aan de linkerkant van het veld vermaken zich in ieder geval. Locomotief Wildschut is al diverse malen op volle toeren langsgevlogen. Imponerend om te zien, maar tot nu toe nog weinig rendament.
33'
Röseler en Seip komen naar voren voor een vrije trap van VVV. Het opvallende is dat dit dan ook de enige twee spelers zijn die in de zestien van Heracles verschijnen. De gladiatoren uit Almelo zetten hier vijf spelers tegenover. Resultaat, zoals verwacht, is balbezit voor Heracles.
29'
De verzorger komt het veld op voor een blessurebehandeling voor Bryan Linssen. De vleugelspeler lijkt het duel voort te kunnen zetten.
24'
De openingsfase van deze wedstrijd verloopt rustig. Beide teams hebben een grote kans gehad, maar het tempo ligt laag. Het is wachten op meer kansen en überhaupt meer spektakel. Ook voor de fans die nu in Venlo de kou hebben getrotseerd!
20'
Wildschut wordt weggestuurd aan de linkerkant van het veld. Hij had de bal binnengehouden, ware het niet dat keeper Pasveer snel zijn doel uit was om de bal over de zijlijn te rossen. Goed mee gevoetbald van de goalie van Heracles. Vooralsnog na twintig minuten: 0-0.
17'
Tweede hoekschop van Heracles gaat genomen worden door Vejinovic. De bal is veel te zacht en word weggewerkt door de verdediging van VVV. De ploeg van Lokhoff probeert nu de bal in de ploeg te houden en een idee te verzinnen.
14'
Een enorme kans voor VVV! De voorzet vanaf de linkerkant van Yanic Wildschut wordt bijna binnen gekopt door Cullen. De Japanse Ier staat voor een leeg doel maar kopt tegen de onderkant van de lat. De bal stuitert terug het veld in. Beide teams hebben nu een levensgrote kans gehad na een kwartier voetballen.
13'
Heracles moet het de komende drie wedstrijden zonder middenvelder Thomas Bruns stellen. De speler kreeg vorige week tegen NEC de rode kaart na een zware overtreding op Bovenberg. Daardoor mist Bruns de duels tegen AZ en Ajax. Heracles ging niet in beroep: "Het zou belachelijk zijn om tegen de schorsing in beroep te gaan. Het was een gemene, domme overtreding", zei trainer Peter Bosz hierover.
9'
In de herhaling is het twijfelachtig of de spits van Heracles inderdaad buitenspel staat. De bal wordt onderweg ook via Seip en Röseler aangeraakt, waardoor er geen sprake meer is van een pass naar een speler in buitenspelpositie. Doelpunt onterecht afgekeurd voor Castillion.
7'
Cullen aan de rechterflank voor VVV wil een aanval opzetten maar verspeelt de bal. Razendsnelle omschakeling van Heracles zet Castillion vrij voor de keeper. Hij scoort maar er is gevlagd. Buitenspel volgens de grensrechter, maar scheidsrechter Gözübüyük wil overleggen met de grensrechter. Uiteindelijk keurt hij het doelpunt af. VVV met de schrik vrij.
5'
Everton zorgt voor dreiging in de zestienmeter van VVV. Vanaf links worstelt hij zich door de verdediging van de ploeg uit Venlo en geeft de kans aan Castillion. Die schiet naast, maar haalt er wel een corner uit.
4'
Jeffrey Leiwakabessy staat weer in de basis bij VVV. Dat gebeurde voor het laatst op 27 oktober 2012, toen VVV met 4-1 verloor thuis tegen NAC Breda.
1'
1'
Er is afgetrapt in de Koel! De wedstrijd tussen de nummer 17 (VVV) en de nummer 10 (Heracles) is onderweg. Beide ploegen zullen zeker in deze fase van het seizoen de punten hard nodig hebben!
Goedenavond en een hartelijk welkom bij het duel dat gaat beginnen om 19:45 uur in de Koel in Venlo tussen VVV en Heracles. De ploeg uit Almelo probeert de lijn van vorige week door te trekken: toen won het met 1-0 van NEC.

Heracles staat op de tiende positie en neemt het op tegen de nummer 17: VVV. Die ploeg moet vandaag punten pakken om de weg naar boven te vinden. Roda JC verloor gisteren met 3-2 van PEC Zwolle en daardoor kan VVV bij winst op gelijke hoogte komen. Een duel waar op het scherpst van de snede gestreden zal worden dus.

Heracles mist de geschorste Duarte en Bruns en daarom staat Joey Belterman op het middenveld. VVV mist vooralsnog de Nigiriaan Nwofor en daarom staat Bryan Linssen in de punt van de aanval vandaag.

Vandaag doet Brent van Ooijen voor U verslag van dit duel in de Koel.

De vorige ontmoeting tussen beide teams dit seizoen was in de eerste speelronde. Toen eindigde het duel in Almelo in 1-1 door doelpunten van Everton (Heracles) en Linssen (VVV Venlo).

Waar VVV niet onderaan de competitie staat, is de ploeg wel de slechtst presterende thuisploeg van de competitie: Elf punten uit dertien duels. Het elftal van trainer Ton Lokhoff incasseerden thuis ook de meeste treffers, 36 in totaal, gemiddeld 2,77 doelpunten per duel.

Net als op andere velden word er dit weekend extra aandacht besteed aan Meer dan Voetbal/De Aanvoerders. De actie moet ervoor zorgen dat incidenten in en rondom het veld minder voorkomen en dat er met respect gehandeld word door zowel sporter als supporter. Aanvoerders Seip en Pasveer verlenen ook hun medewerking aan dit project.