0 : 1 Torinfos in de Ticker Fred Benson 12.  (Youness Mokhtar)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Fred Benson 63.  (Wiljan Pluim)

90'
PEC scoort wel en wint in Venlo

Hoogstaand is het voetbal vrijdagavond in Venlo niet te noemen, maar dat is ook niet mogelijk op de slechte grasmat in De Koel. VVV heeft veel kansen gehad, maar zoals trainer Lokhoff vorige week na de 1-0 nederlaag tegen Feijenoord al zei:"Niet scoren is ons probleem." De VVV'ers krijgen de bal maar niet in het net. Bij PEC heeft Benson daar minder problemen mee. Hij benut twee kansen in de wedstrijd. PEC scoort en VVV niet.
VVV-PEC 0-2
90'
90'
In de laatste minuut nog een hoekschop voor PEC. De corner wordt kort genomen en Mokhtar probeert de bal te behouden in de hoek.
90'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Denni Avdić
90'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Fred Benson
90'
De laatste seconden tikken weg. Nog drie minuten extra tijd.
87'
Gele kaart voor Yuki Otsu (VVV-Venlo)
Een gemene overtreding van Otsu op het middenveld. Hij raakt de bal kwijt en gaat daarna hard door. Een rode kaart had niet misstaan.
84'
Het wordt een troosteloos duel nu. PEC probeert de bal in de ploeg te houden en VVV lijkt niet veel puf meer te hebben om te jagen. Wanneer VVV de bal heeft wordt deze bijna direct naar voren geknald.
83'
VVV gaat nu voor de lange ballen, maar met weinig succes. Het team uit Venlo lijkt voor de zesde wedstrijd achterelkaar te gaan verliezen. Daardoor wordt de nacompetitie wel heel waarschijnlijk voor Ton Lokhoff en zijn mannen.
80'
Nog een grote kans op de paal voor VVV! Een schot van Linssen gaat tegen het been van Achenteh en wordt daardoor van richting veranderd. Diederik Boer lijkt verslagen, maar de paal houdt de stand op 0-2.
79'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Jesper Drost
79'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
77'
Grote kansen zijn er niet meer. Het duel lijkt een beetje dood te bloeden. Lokhoff lijkt te laat gekomen met zijn wissels. Daarbij is het moeilijk voetballen op het slechte veld in Venlo. VVV probeert nog wel, maar kansen creëren ze niet.
75'
PEC neemt bij winst 7 punten afstand van de nummer 16 Roda JC en neemt daardoor afstand van een mogelijke nacompetitie.
72'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Arsenio Valpoort
72'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Giovanni Gravenbeek
71'
Röseler met een goede kopkans! Joppen gooit de bal de bal ver binnen waardoor Röseler de bal op doel kan koppen, maar de keeper van PEC zit er goed bij. Boer moet zich wel helemaal strekken.
68'
Ton Lokhoff is al door zijn wissels heen. Hij heeft gekozen om vooral aanvallende wissels in te zetten. Maar of VVV daardoor de 0-2 achterstand nog goed kan maken is nog maar afwachten. VVV probeert aan te vallen, maar PEC Zwolle is daardoor gevaarlijk in de counter.
67'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Barry Maguire
67'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Yuki Otsu
63'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:2 door Fred Benson
0-2 voor PEC! Eigenlijk helemaal uit het niets. VVV heeft net twee aanvallers ingebracht om de 1-1 te forceren, maar dan komt Pluim met een mooie lange bal op Benson. De Ghanees loopt de verdedigers er mooi uit en schuift de bal op afstand langs Mäenpää.
61'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Ricky van Haaren
61'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Aleksander Radosavljevič
61'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Yanic Wildschut
61'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Robert Cullen
60'
Het lijkt erop dat er een dubbele wissel gaat komen bij VVV.
57'
Wederom een kans voor Radosavljevič. Cullen kopt een bal terug naar Linssen en die geeft een korte pass op Radosavljevič, maar de Sloveen komt niet goed uit met zijn passen. Diederik Boer hoeft zich daarom geen zorgen te maken.
56'
In deze fase van de wedstrijd is vooral VVV het team met de beste kansen. Ook lijkt het team van Ton Lokhoff het felste uit de kleedkamers gekomen.
53'
Grote kans voor Radosavljevič! Een voorzet van Cullen komt precies op het hoofd van de Sloveen die voor het doel staat, maar hij kopt de bal helemaal verkeerd.
52'
Door een verre ingooi van Joppen blijft de bal lang in het doelgebied van de Zwollenaren. VVV krijgt een aantal schietkansen, maar deze worden allemaal gekeerd door Diederik Boer.
49'
VVV heeft van de laatste veertien thuiswedstrijden maar drie keer kunnen winnen. Twee keer werd het gelijkspel en negen maal werd er verloren.
47'
Het balbezit is het begin van de tweede helft vooral voor VVV. Wel zijn er nog veel passes die niet goed aankomen. Door fel jagen en blijft VVV aan de bal.
46'
Aanvang tweede helft Geen wissels bij beide teams.
45'
Wiedemeijer fluit af! VVV staat 0-1 achter.

VVV heeft weer problemen met scoren. De Venlonaren krijgen een aantal grote kansen in deze thuiswedstrijd. PEC Zwolle krijgt minder kansen, maar in de dertiende minuut wordt de eerste kans door Benson wel direct benut. De Ghanees krijgt door een miscommunicatie op het middenveld van VVV de bal. Joppen probeert hem nog terug te halen, maar wordt vakkundig uitgekapt. Daardoor kan Benson hard inschieten.

Het veld in De Koel is erg slecht. Wellicht hebben daarom beide coaches gekozen om met veel lange ballen te spelen. De wedstrijd is vermakelijk en gaat veel heen en weer.

45'
Van der Werff krijgt nog een grote kopkans in de laatste seconden van de eerste helft, maar gaat net naast.
45'
45'
VVV had een penalty moeten krijgen! VVV-verdediger Seip wordt onderuit gehaald, maar Wiedemeijer laat doorspelen. Een schot op doel gaat daarna nog hard naast.
45'
Vier minuten extra tijd!
44'
Schot Linssen! Door een goede pass van Nwofor krijgt Linssen de kans om te schieten net buiten de zestien meter. De bal hobbelt over het slechte veld in de handen van Boer.
40'
Het lijkt erop dat het team van Ton Lokhoff nog de gelijkmaker willen maken voor de rust. De geelzwarten gaan helemaal in de aanval, maar de bal komt nog niet echt in de buurt van Diederik Boer.
38'
De Zwolse verdediging lijkt moeite te hebben met standaardsituaties. Vrije trappen, corners en ingooien blijven lang hangen in het doelgebied van Diederik Boer. VVV krijgt hierdoor kleine kansjes.
37'
De vrije trap gaat hard in de muur.
36'
Vrije trap voor PEC Zwolle vanaf 25 meter!
35'
VVV probeert met de korte periode met een man meer aan te vallen. De aanval wordt al snel gestopt door Van Polen en Lachman mag er weer in van Wiedemeijer.
32'
Darryl Lachman ligt geblesseerd op de grond op het middenveld. Hij probeert een hoge bal weg te trappen, maar Nwofor staat daar ook. Lachman springt tegen de Nigeriaan aan en valt hard op de grond. Lachman loopt weer van het veld en lijkt wel weer verder te kunnen.
30'
Weer een kans voor VVV! In het zestienmetergebied van de Zwollenaren blijft de bal heen en weer gekopt worden. Waardoor Linsen met een onhandige omhaal een kans krijgt, maar de bal rolt naast het doel.
27'
Grote kans voor VVV! Door een vrije trap blijft de bal hangen achterin bij PEC. Een snelle en goedlopende Linssen krijgt een pass en komt in scoringspositie. Hij schiet met buitenkantje rechts net naast de paal.
25'
Van Polen schiet van een grote afstand over het doel!
23'
Zwolle blijft het team met het meeste balbezit. De mannen van Art Langeler proberen het combinatievoetbal meer op de helft van de tegenstander te krijgen.
20'
Een schot van Cullen gaat over! VVV probeert weer aan te vallen. Nwofor komt er bijna goed door, maar wordt naar buiten gedreven door goed verdedigen van Lachman. Uit de acties daarna komt het schot van Cullen.
19'
Een enorm gat achterin bij de Zwolse verdediging. Linssen geeft een lange bal aan geheel vrijlopende Maguire. Gelukkig voor PEC is keeper Boer er snel bij.
16'
Kans voor VVV! Door wat geklungel achterin bij PEC komt er een schot op doel. Doordat Van Polen de bal nog raakt valt de bal met wat geluk in de handen van Diederik Boer.
12'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Fred Benson
Benson maakt een prachtig doelpunt. Door een blunder van Joppen op het middenveld komt Benson aan de bal. Joppen probeert hem nog te stoppen, maar Benson kapt de verdediger mooi uit en schiet de bal hard binnen.
9'
Beide teams kiezen voor lange ballen over de grond richting de aanvallers. Maar deze passes komen nog niet aan. Art Langeler kiest met Benson in plaats van Avdić voor snelheid voorin. Ook VVV heeft met Nwofor snelheid in huis.
6'
VVV probeert aan te vallen. Van Polen stopt met een harde sliding Nwofor en de Nigeriaanse aanvaller krijgt een vrije trap. Barry Maguire neemt de vrije trap, maar de bal wordt corner gekopt door een Zwolse verdediger. De corner levert niets op.
5'
Guus Joppen maakt een knappe run door het centrum van het veld. Hij geeft een pass op Nwofor, maar die staat buitenspel.
3'
De wedstrijd begint rustig. PEC lijkt wel voor balbezit te gaan. De blauwwitten combineren veel, maar vooral achterin. Nog geen echte aanvallende acties.
1'
Het veld in De Koel ziet er erg slecht uit. Misschien een nadeel voor PEC aangezien de Zwollenaren thuis op een strakke kunstgrasmat speelt. Art Langeler heeft er dan ook voor gekozen om zijn mannen deze week op een natuurgrasveld te laten trainen.
1'
In november stonden beide teams al tegenover elkaar in de Eredivisie. Het werd 0-0 in het IJsseldelta Stadion in Zwolle.
Vandaag weer een echte zespuntenwedstrijd. VVV tegen PEC betekent de nummer zeventien tegen de nummer vijftien van de Eredivisie. De teams moeten alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te ontlopen. PEC heeft vandaag de kans om bij winst in ieder geval een mogelijke rechtstreekse degradatie te ontlopen. Voor de Venlonaren zijn alle punten welkom. Momenteel staan ze acht punten achter op PEC.

De Venlonaren hebben al vijf wedstrijden achter elkaar verloren. De onmacht om te scoren is volgens Lokhoff het probleem van zijn team. Zo kregen zijn mannen grote kansen vorige week tegen Feijenoord. Die wedstrijd verloren ze uiteindelijk met 1-0 terwijl er meer te halen viel.

In de basis van VVV is vooral Nwofor opvallend. De Nigeriaanse voetballer was deze week namelijk niet fit. Er werd dan ook verwacht dat hij vandaag nog niet wedstrijdfit zou zijn.

Bij PEC heeft Art Langeler gekozen voor Van der Werff als vervanger van de geschorste Broerse. Enigszins opvallend te noemen is de keuze voor Benson in plaats van de Zwolse topscorer Avdić. De Zweed moet beginnen op de bank.

Beide teams hebben zo aan het einde van de competitie alle punten nodig die ze kunnen pakken. Vanavond krijgen beide teams een kans tegen een directe tegenstander op de ranglijst. Zal Zwolle zich veilig spelen of zal VVV de teleurstellende reeks van vijf verloren wedstrijden kunnen stoppen?
Goedenavond! Vanavond om 20:00 begint de wedstrijd tussen VVV Venlo en PEC Zwolle. Je kan deze wedstrijd hier live volgen op Voetbal.com! Verslaggever bij deze wedstrijd is Ton Siebum.