PSV Woensdag, 17. December 2014
Feyenoord
4:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Elvis Manu 13. / Schot met rechts  (Jordy Clasie)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 22. / Schot met links  (Georginio Wijnaldum)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Karim El Ahmadi 42. / Schot met rechts  (Jordy Clasie)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 60. / Kopbal  (Memphis Depay)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 63. / Kopbal  (Jetro Willems)
3 : 3 Torinfos in de Ticker Colin Kâzım-Richards 89. / Kopbal
4 : 3 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 90. / Schot met rechts  (Florian Jozefzoon)

90'
PSV heeft in een uiterst vermakelijke wedstrijd de drie punten gepakt. Pas in de allerlaatste minuut werden die punten verzekerd door een doelpunt van Memphis Depay. PSV was na rust beter en kreeg al gauw waar het recht op had: een doelpunt via Luuk de Jong. Niet veel later scoorde hij zijn derde met opnieuw een kopbal. Feyenoord kwam vlak voor tijd toch nog terug via Kazim-Richards, maar in de laatste minuut was het toch PSV dat er met de winst vandoor ging.
90'
90'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 4:3 door Memphis Depay
Wat gebeurt hier? PSV komt toch nog op voorsprong en lijkt de winst binnen te hebben. Florian Jozefzoon legt de bal keurig af op Depay, voor wie het een simpele opgave is om de bal in het doel te schuiven.
90'
Ook PSV wisselt nog een keer. Nicolas Isimat-Mirin vervangt middenvelder Jorrit Hendrix.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Nicolas Isimat-Mirin
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
89'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:3 door Colin Kâzım-Richards
En toch nog de gelijkmaker! Een hoge voorzet van Vilhena wordt verlengd door Başaçıkoğlu, waarna Kâzım-Richards in vrijstaande positie in kan koppen!
89'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
89'
Wissel uit bij Feyenoord -> Khalid Boulahrouz
86'
Het enige wat PSV nog doet is wachten op een uitbraak. De bezoekers hebben het daarentegen moeilijk om nog kansen te creëren.
85'
Jozefzoon kan weer verder, al heeft hij nog wel pijn aan zijn hoofd.
83'
Jozefzoon komt hard in botsing met Vermeer en wordt nu verzorgd.
80'
Zoet te laat! De doelman komt te laat zijn doel uit, waardoor Kâzım de bal in het doel kan koppen. De spits kopt echter net naast.
80'
Feyenoord moet, maar komt nog niet dichtbij het doel van Zoet.
77'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
Jetro WIllems krijgt geel nadat hij invaller Başaçıkoğlu onderuit schoffelt.
76'
Bilal Başaçıkoğlu krijgt nog een kwartier om zich te laten zien. Hij vervangt Elvis Manu.
76'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
76'
Wissel uit bij Feyenoord -> Elvis Manu
74'
Gele kaart voor Jordy Clasie (Feyenoord)
Clasie trekt aan de noodrem en haalt Arias hard onderuit.
74'
Depay! De aanvaller komt vanaf links, gaat buitenom en schiet daarna snoeihard op Vermeer, die de bal keert.
72'
PSV won dertig van de voorgaande 58 thuiswedstrijden tegen Feyenoord in de competitie. Dit zou de 31e kunnen worden.
69'
Ook Phillip Cocu wisselt. Hij haalt rechtsbuiten Luciano Narsingh eruit en stuurt een andere vleugelspits, Florian Jozefzoon, het veld in.
69'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
69'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
68'
Wijnaldum, wat een kans! De aanvoerder moet hier de wedstrijd beslissen, maar hij verzuimt Vermeer te passeren. Wijnaldum heeft werkelijk alle ruimte om iets te doen en probeert het met een stiftje die over het doel gaat.
67'
Fred Rutten grijpt in en haalt rechtsbuiten Luke Wilkshire naar de kant. Middenvelder Tonny Vilhena komt erin.
66'
Wissel in bij Feyenoord -> Tonny Vilhena
66'
Wissel uit bij Feyenoord -> Luke Wilkshire
63'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:2 door Luuk de Jong
En wéér De Jong! Wat een heerlijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer! De spits scoort wederom uit een kopbal na een goede corner van Jetro Willems.
62'
Immers, wat doe je nou? De aanvallende middenvelder lijkt alleen op Zoet af te gaan, maar doordat hij heel rustig aan doet, kan Karim Rekik terugkomen.
60'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:2 door Luuk de Jong
PSV komt weer op gelijke hoogte! Wederom is het De Jong die PSV weer naast Feyenoord zet. De spits kopt een perfecte voorzet van Depay hard langs doelman Vermeer, die kansloos is.
58'
De thuisploeg zet aan, terwijl Feyenoord achterover leunt. PSV gaat echter nog te slordig om met de kansen. Nu krijgt Santiago Arias de bal niet voor op een ploegmaat.
56'
Wat scheelt het!? Een prima vrije trap dit keer van Depay, maar de bal verdwijnt in het zijnet. Veel supporters waren al aan het juichen, omdat zet het net zagen bewegen.
55'
PSV krijgt een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel af. De vorige vrije trappen leverden allemaal niets op.
54'
Een rustige openingsfase van het tweede bedrijf. PSV is weliswaar op zoek naar een gaatje, maar heeft die nog niet gevonden.
51'
Narsingh toch! De buitenspeler krijgt de bal hoog aangespeeld, maar hij wil de bal op zijn beurt nóg eens afgeven op De Jong. Die pass komt echter niet aan. Vlak daarna schiet Wijnaldum hoog over.
48'
PSV heeft dankzij de twee tegentreffers de reeks verbroken. De koploper had in de zes vorige thuisduels in de competitie de nul gehouden.
47'
Boulahrouz! De verdediger wordt goed gevonden door Lex Immers en schiet enkele meters over het doel van Zoet.
46'
En de bal rolt weer in Eindhoven, waar Feyenoord op een 2-1 voorsprong staat. Kan PSV de rug rechten?
46'
46'
Feyenoord is na 45 aantrekkelijke minuten de ploeg die op voorsprong staat. De Rotterdammers begonnen beter, scoorden via Elvis Manu en kregen geen weerstand van PSV. Na het doelpunt kwamen de Eindhovenaren meer in hun spel, wat ook tot de gelijkmaker leidde van Luuk de Jong na een geweldige aanval. Beide ploegen maakten er een energieke helft van en leken met een gelijkspel de rust in te gaan, maar Karim El Ahmadi scoorde vlak voor rust de 2-1, na een prachtige pass van Jordy Clasie.
45'
45'
De Eindhovenaren geven achterin toch wel heel veel ruimte weg. Dat is tegen een team als Feyenoord toch wel dodelijk.
44'
Kan PSV voor rust nog op gelijke hoogte komen? De bezoekers zetten nog even aan.
42'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:2 door Karim El Ahmadi
Feyenoord weer op voorsprong! De goal komt op naam van El Ahmadi, maar mag toch voor een groot deel op het conto van Jordy Clasie gezet worden. De aanvoerder onderschept eerst de bal en levert daarna een schitterende pass af op El Ahmadi, die met buitenkantje rechts inschiet.
40'
Bruma toont nog niet aan een betrouwbare verdediger te zijn. De centrumverdediger ging bij het tegendoelpunt twee keer in de fout en liet zich zonet simpel uitspelen door Manu.
39'
Zoet komt katachtig uit! De goalie ziet Manu voorbij Bruma sprinten, maar Zoet is precies op tijd om de bal van Manu te ontglippen.
38'
PSV verloor in oktober 1993 voor het laatst een thuiswedstrijd in de Eredivisie op een woensdag.
36'
Zo gebeurt er veel in de laatste paar minuten! Feyenoord begon sterker, maar PSV begint nu het initiatief meer en meer over te nemen, wat leidt tot een paar grote kansen.
34'
En nog eens Depay! Nu schiet Memphis op het dak van het doel. De bal wordt onderweg nog licht aangeraakt, waardoor PSV een hoekschop krijgt.
34'
Vermeer redt knap op inzet Depay! De vleugelspits gaat buitenom en schiet daarna hard richting het doel van Vermeer, maar de sluitpost redt katachtig.
32'
Een gevaarlijke voorzet vanaf links van Willems, maar de Feyenoord-defensie werkt weg.
29'
Zoet voorkomt doelpunt! Kâzım-Richards komt naar de eerste paal en kopt hard in, maar doelman Zoet is attent en redt knap!
27'
Wijnaldum op de lat! PSV wordt sterker en krijgt de perfecte kans om op voorsprong te komen. Wijnaldum kan in vrijstaande positie inkoppen, maar Vermeer zorgt ervoor dat de bal nog op de lat komt.
27'
Gele kaart voor Miquel Nelom (Feyenoord)
Dat is de derde gele kaart! Miquel Nelom komt te laat bij Jorrit Hendrix.
26'
De daaropvolgende hoekschop is een prooi voor Kenneth Vermeer, die een kopbal van De Jong vrij eenvoudig kan oppakken.
26'
Boulahrouz belangrijk! De back haalt een strakke voorzet van Narsingh net op tijd weg voordat Memphis Depay de bal in het doel kan tikken.
24'
Kâzım toch! De spits krijgt een vrije kans om uit te halen, maar hij schiet ver naast.
23'
De Jong trekt daar voor wel Terence Kongolo naar de grond, maar dat is Kuipers hoogstwaarschijnlijk ontgaan.
22'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Luuk de Jong
En daar is de gelijkmaker weer! En wat voor één! Mede door schitterend werk van Jetro Willems, die met een bal achter zijn standbeen Wijnaldum bedient. De aanvoerder legt vervolgens af op Luuk de Jong, voor wie het een koud kunstje is om de bal in het net te schieten.
21'
Colin Kâzım-Richards duwt Bruma opzij en kan daarna alleen naar Zoet toe, maar Kuipers ziet er een overtreding in.
19'
Feyenoord is tot dusver de betere ploeg. PSV komt er daarentegen nog niet uit. Mede door het goede verdedigen van onder meer Sven van Beek en Terence Kongolo.
18'
Wat een kans voor Feyenoord zeg! El Ahmadi krijgt alle ruimte om een voorzet te geven. PSV denkt de bal weg te werken, maar dan staat rechtsback Khalid Boulahrouz er nog en die schiet van dichtbij hoog over! Dit was een prima kans voor de bezoekers.
15'
Gele kaart voor Luke Wilkshire (Feyenoord)
De tweede Feyenoorder die al een gele kaart krijgt. Nu krijgt Luke Wilkshire geel na het onderuithalen van Georginio Wijnaldum.
13'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Elvis Manu
Hij zit er al in! Feyenoord komt op een voorsprong met een bijzonder doelpunt. Elvis Manu omspeelt doelman Jeroen Zoet en schiet de bal daarna richting het doel. Jeffrey Bruma lijkt de bal makkelijk uit de doelmond te halen, maar de verdediger glijdt samen met de bal in het doel, waardoor Feyenoord leidt!
11'
Gele kaart voor Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Karim El Ahmadi krijgt geel van Kuipers, omdat hij Andres Guardado naar de grond werkt en zodoende een counter voorkomt.
11'
De twee ploegen hebben de minste tegendoelpunten van het seizoen. Beide teams hebben elf tegentreffers.
10'
Daar was dan de eerste counter van PSV, maar de ploeg van trainer Phillip Cocu kan net niet gevaarlijk worden.
8'
PSV laat het initiatief aan Feyenoord. De thuisploeg wacht, zoals wel vaker dit seizoen, op een snelle tegenstoot met snelle mensen Luciano Narsingh en Memphis Depay.
7'
Sinds de 10-0 nederlaag in het Philips Stadion in oktober 2010 won Feyenoord vijf van de zeven Eredivisie-duels met PSV.
5'
Manu wil een strafschop! Jeffrey Bruma en Elvis Manu vechten een duel uit in het strafschopgebied, waarna Manu op de grond gaat liggen. Scheidsrechter Björn Kuipers wuift het weg.
5'
De eerste vijf minuten zijn voor Feyenoord. De ploeg van Fred Rutten heeft veelvuldig balbezit en dringt aan.
3'
Opmerkelijk is dat Feyenoord de laatste ploeg is die PSV in competitieverband in het Philips Stadion wist te verslaan (0-2 op 13 april).
2'
De eerste aanval wordt opgezet door de bezoekers, maar Karim El Ahmadi wordt teruggefloten wegens buitenspel.
1'
PSV kan bij een overwinning definitief een streep zetten door de titelaspiraties van Feyenoord. De Eindhovenaren staan dan twaalf punten voor op de Rotterdammers.
1'
PSV heeft afgetrapt in het Philips Stadion. Ik wens u een prettige wedstrijd toe!
1'
Jean-Paul Boëtius bleef ziek in Rotterdam achter.
De spelers komen het veld op in een uitverkocht stadion. Bij PSV weinig verrassingen; alleen Jorrit Hendrix speelt op het middenveld in plaats van Adam Maher. Bij Feyenoord één grote verrassing. Luke Wilkshire neemt de plek in van Jens Toornstra op de rechtsbuitenpositie. Daardoor is Khalid Boulahrouz rechtsback.
Er staat nog één wedstrijd open uit de veertiende speelronde en deze wordt vanavond gespeeld. Het is inmiddels misschien wel de meest besproken wedstrijd van dit seizoen, terwijl er nog moet worden afgetrapt. We heten je van harte welkom bij het treffen tussen PSV en Feyenoord. Mijn naam is Rijcko Treep en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

PSV
De 'veroorzaker' van het uitstellen van deze wedstrijd is PSV, doordat de tweede helft van de uitwedstrijd tegen GD Estoril op vrijdag 28 november uitgespeeld moest worden na een hevige regenval op de avond ervoor. De koploper van de Eredivisie is er alles aan gelegen om de topper vanavond te winnen, aangezien ze de hete adem van Ajax al een tijdje in hun nek voelen hijgen. Een overwinning tegen de Rotterdammers zou daarbij ook zeer waarschijnlijk de nekslag zijn voor een directe concurrent om de titel. In Eindhoven is men in ieder geval vol vertrouwen over de wedstrijd. Zowel aanvoerder Georgino Wijnaldum als aanvaller Luuk de Jong heeft in aanloop naar deze topper uitgesproken PSV als favoriet en sterkste ploeg te zien.

Feyenoord
Ondanks dat Feyenoord niets kon doen aan het uitstellen van deze wedstrijd, heeft de ploeg er wel het meeste hinder van. Afgelopen zondag zag Fred Rutten Jens Toornstra wegvallen met een hamstring blessure. Een van de belangrijkste aanwinsten van de Rotterdammers zal dit kalenderjaar niet meer in actie komen. Zodoende moet Rutten een andere invulling verzinnen voor de rechtsbuitenpositie. De meest waarschijnlijke optie is een verhuizing van Karim El Ahmadi naar de rechterflank. Zijn positie op het middenveld wordt dan overgenomen door Tonny Vilhena. Op de linkerflank zal Rutten een keuze moeten gaan maken tussen Jean-Paul Boëtius en publiekslieveling Elvis Manu, die weer helemaal terug is na zijn blessure. Bij Feyenoord probeert men in de media duidelijk te maken dat het seizoen niet afhangt van vanavond. Zo liet Rutten al optekenen dat er na deze wedstrijd nog achttien gespeeld moeten worden, dus dat het seizoen hier niet gewonnen kan worden. Maar, erkende hij, als we niet winnen wordt het gat wel erg groot.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.