FC Twente Zondag, 10. April 2016
16:45 uur
Feyenoord
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 13. / Schot met rechts  (Eljero Elia)

90'
De tweede helft leek een kopie van de eerste helft. Feyenoord was beter, had voldoende kansen om te scoren en trof zelfs de lat. Gescoord werd er echter niet meer. FC Twente moest het opnieuw hebben van dode spelmomenten, maar Vermeer keepte alert. Vlak voor tijd wilde Ziyech nog een penalty, maar hij zocht Nelom zelf op en de scheidsrechter wuifde het weg.
90'
88'
Gele kaart voor Michiel Kramer (Feyenoord)
Een wat onbehouwen overtreding van Kramer, die iemand op de hielen trapt.
85'
De Grolsch Veste schreeuwt moord en brand, want Ziyech gaat naar de grond het strafschopgebied. De scheidsrechter besluit echter geen penalty toe te kennen, Ziyech zocht Nelom op en niet andersom.
81'
Pech voor Elia, die de onderkant van de lat raakt nadat Toornstra de bal voorgeeft.
77'
FC Twente scoorde dit seizoen elke thuiswedstrijd, aan die reeks zou vandaag zomaar een einde kunnen komen.
73'
Wissel in bij FC Twente -> Robbert Schilder
73'
Wissel uit bij FC Twente -> Stefan Thesker
73'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
73'
Wissel uit bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
69'
Opnieuw een goede vrije trap van Ziyech, maar opnieuw ook een goede redding van Vermeer.
67'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
67'
Wissel uit bij FC Twente -> Chinedu Ede
67'
Vrije trap Ziyech en Vermeer moet zich strekken om de bal uit de kruising te houden.
64'
Ede heeft de bal in het strafschopgebied van Feyenoord, maar twijfelt te lang tussen zelf schieten en de bal afgeven. Hij geeft de bal uiteindelijk aan Zawada, die een rollertje op Vermeer afstuurt.
62'
Gele kaart voor Joachim Andersen (FC Twente)
Andersen trekt Kramer richting het gras en krijgt daarvoor geel. Hij is daardoor geschorst voor de wedstrijd van vrijdag tegen de Graafschap.
58'
Elia haalt in één keer uit na een voorzet van Nelom. Hij schiet echter ruim over.
56'
Kramer en Toornstra combineren, maar de schietkans is uiteindelijk voor Kuyt. Ook hij weet niet goed uit te halen en schiet meters naast.
54'
Vilhena legt de bal klaar en haalt uit van afstand, maar produceert een enorme afzwaaier.
51'
Elia sprint Ter Avest eruit en ondertussen gaat Kramer naar de eerste paal. Andersen doorziet het en werkt de bal weg.
48'
Voorzet Elia, Kramer komt inglijden maar Mokotjo ruimt op.
46'
45'
Een vermakelijke eerste helft resulteerde in een 0-1 voorsprong voor Feyenoord. Elia passeerde met gelukkig een aantal Tukkers, waarna Kramer kon binnentikken. De Rotterdammers waren de gehele eerste helft sterker, maar wisten de score niet verder uit te breiden.
45'
45'
Vrije trap Ziyech, Thesker kopt via een Feyenoorder naast. De corner komt er echter niet meer, want de scheidsrechter vindt het tijd voor de rust.
44'
Voorzet van Nelom richting Kramer, maar die duikt onder de bal door.
42'
Kramer wordt bereikt door Van Beek, maar de spits raakt de bal compleet verkeerd en weet de bal niet over de keeper heen te liften.
39'
De eerste helft nadert zijn einde en beide teams doen het even wat rustiger aan.
35'
Kramer wordt opnieuw goed bediend door Vilhena en kopt. Marsman strekt zich tot het uiterste en tikt de bal uit het doel.
31'
Voorzet Cabral, Zawada wordt in de lucht afgetroefd door Van Beek.
28'
Nu ook Twente gevaarlijk! Uvini speelt Toornstra door de benen en Ede schiet, maar Vermeer redt.
26'
Prima aanval van Feyenoord, maar Kuyt staat buitenspel. Na het fluitsignaal probeert Kuyt de bal nog twee keer op doel te mikken, maar de scheidsrechter besluit hem geen geel te geven.
23'
Ziyech neemt de vrije trap van ruim 20 meter, maar Vermeer kiest de goede hoek en stompt de bal weg.
22'
Gele kaart voor Rick Karsdorp (Feyenoord)
Cabral gaat over het been van Karsdorp en de verdediger van Feyenoord krijgt daarvoor geel.
21'
Toornstra komt goed vrij bij een corner en moet de 0-2 maken, maar zijn poging gaat naast.
17'
Kramer speelt de bal naar Kuyt en El Ahmadi gaat diep. De bal van Kuyt is echter net te hard voor de middenvelder en komt terecht in de handen van Marsman.
13'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Michiel Kramer
Met wat geluk wringt Elia zich langs de Enschedese verdediging, om vervolgens Kramer te bereiken. Die kan met rechts binnen tikken.
11'
Na tien levendige eerste minuten zak het spel nu wat in, er is weinig beweging bij beide ploegen.
7'
Vilhena krult de bal langs de muur heen, maar Marsman doorziet het en redt.
6'
Gele kaart voor Stefan Thesker (FC Twente)
Thesker trekt Kuyt onderuit op de rand van het strafschopgebied. Hij heeft geluk dat het net daarbuiten is, anders zou de bal op de stip gaan. Nu wordt het een vrije trap en een gele kaart.
4'
Prima voorzet van Ziyech vanaf rechts, maar Zawada en Cabral kunnen niet bij de bal.
1'
Het laatste duel van speelronde 30 in de Eredivisie is FC Twente - Feyenoord. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

FC Twente
Afgelopen weekend steeg FC Twente naar plek 10 op de ranglijst, dankzij een overwinning op Willem II. Maandag zakten de Tukkers echter terug naar plek 13, omdat ze opnieuw drie punten in mindering kregen, vanwege het niet behalen van de financiële doelstellingen.

Dankzij zeven overwinningen in de laatste negen duels is het degradatiegevaar echter wel geweken voor FC Twente. De ploeg mist tegen Feyenoord wel aanvoerder Felipe Gutiérrez, die naar Chili is gereisd voor de geboorte van zijn tweede kind. Tim Hölscher zal hem vervangen, Bruno Uvini zal de aanvoerdersband dragen. Feyenoord
Ook Feyenoord heeft een vrij complete selectie. Terence Kongolo ontbreekt echter wel, hij liep tegen Vitesse een hamstringblessure op. Verder lijkt Van Bronckhorst rechter geen redenen te hebben om de basiself aan te passen, want de laatste vijf wedstrijden werden gewonnen.

Daardoor lijkt Feyenoord zo goed als zeker van de derde plaats, want de voorsprong op nummer vier AZ is inmiddels vijf punten. Daarnaast zal Feyenoord vertrouwen halen uit het duel tegen FC Twente van eerder dit seizoen. De Tukkers werden toen in de Kuip opgerold met 5-0. Onderling resultaat
Al 118 keer eerder stonden de twee ploegen tegenover elkaar. Hoewel Feyenoord de laatste editie met 5-0 won, zijn de statistieken over de hele geschiedenis gezien iets genuanceerder. FC Twente won 26 keer en er werd 38 keer gelijkgespeeld, 53 keer won Feyenoord.