SC Cambuur Zaterdag, 27. Februari 2016
19:45 uur
PEC Zwolle
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jack Byrne 84. / Schot met rechts  (Furdjel Narsingh)

90'
HEt duurde heel lang en Cambuur had er zelfs een rode kaart bij Zwolle voor nodig, maar na een mooi schot vijf minuten voor tijd pakte Cambuur eindelijk weer eens een zege in de competitie. De drie punten zijn zeer belangrijk voor de thuisploeg, maar verder moet deze slechte wedstrijd maar snel weer vergeten worden door iedereen.
90'
90'
Gele kaart voor Kevin van Veen (SC Cambuur)
De invaller pakt nog een kaart voor tijdrekken.
90'
Wissel in bij SC Cambuur -> Calvin Mac-Intosch
90'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Furdjel Narsingh
90'
Er komen nog minimaal drie extra minuten bij.
90'
Gele kaart voor Bart Schenkeveld (PEC Zwolle)
Ook deze kaart komt voort uit frustratie. Schenkeveld is boos op de scheidsrechter en dat vinden scheidsrechters vaak niet zo leuk.
89'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Boris Rasević
89'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Rick Dekker
89'
Wissel in bij SC Cambuur -> Kevin van Veen
89'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Martijn Barto
88'
Cambuur ontsnapt! Uit een hoekschop kopt Kingsley Ehizibue maar net voor het doel langs.
85'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Dario Tanda
85'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Wouter Marinus
84'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:0 door Jack Byrne
Een hele fraaie treffer! Narsingh legt de bal breed op Byrne, die precies op de rand van de zestien ineens uit haalt. Met binnenkant rechts stuurt hij de bal in de verre hoek, waar hij prachtig in het net ploft.
81'
Cambuur is begonnen met de omsingeling. Zwolle beperkt zich tot tegenhouden, maar heeft het daarmee vooralsnog niet erg lastig.
78'
Gele kaart voor Tarik Evre (PEC Zwolle)
Evre bekroont zijn debuut met een gele kaart. De jongeling moet ingrijpen bij een snelle uitbraak van de thuisploeg.
76'
Eindelijk een schot op het doel van PEC. Waar al zijn collega's voornamelijk over hebben gemikt, krijgt Hoefdraad zijn poging wel binnen de palen. De invaller mikt echter recht op Van der Hart, die makkelijk kan keren.
73'
Wissel in bij SC Cambuur -> Jergé Hoefdraad
73'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Sjoerd Overgoor
72'
Ondanks de man minder situatie herpakt PEC zich weer. De ploeg heeft een minuut of tien nodig gehad om te wennen aan de nieuwe situatie, maar lijkt nu toch het initiatief weer te pakken.
69'
Gele kaart voor Wouter Marinus (PEC Zwolle)
Pure frustratie. Na een fluitsignaal tegen trapt Marinus de bal boos weg. Volgens het boekje is dat een kaart en die krijgt hij dan ook.
65'
Met deze wissel probeert Jans de balans weer te herstellen in zijn ploeg. Evre maakt zijn debuut voor PEC Zwolle.
64'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Tarik Evre
64'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
61'
Geel-rode kaart voor Ouasim Bouy (PEC Zwolle)
In de eerste helft kwam hij nog goed weg, maar nu komt hij veel te wild inglijden. Overgoor springt nog wel over hem heen, maar voor het wilde inglijden is zijn tweede gele kaart een logische.
59'
Het spel ligt weer stil door een blessure. Deze keer is het Kingsley Ehizibue, die na een luchtduel vervelend neer is gekomen op zijn been.
56'
Marcellis is brutaal en probeert het zomaar met een schot van een flinke afstand. Hij raakt de bal heerlijk, maar mist het doel van Nienhuis op een paar centimeter. De poging is net te hoog.
53'
Zwolle wordt sterker en sterker. Zonder kansen te krijgen kruipt de ploeg van Ron Jans steeds verder richting het vijandelijke doel.
49'
De wedstrijd is na de rust meer in balans dan ervoor. Zwolle lijkt in de rust het nodige verder rechtgezet te hebben, waardoor de bezoekers in deze eerste minuten van het tweede bedrijf positioneel beter staan.
46'
Zonder wissels is de tweede helft door PEC Zwolle in gang gebracht.
46'
45'
Cambuur heeft zichzelf tekort gedaan in de eerste helft door niet te scoren. De thuisploeg was lange tijd de bovenliggende partij, maar kwam niet tot een treffer. Langzaam kwam Zwolle beter in de wedstrijd, maar het spel van de bezoekers is vooralsnog zeer matig.
45'
45'
Door de blessure van de grensrechter komen er in deze eerste helft nog minimaal vier extra minuten bij.
42'
Bouy speelt met vuur. De speler van Zwolle is de enige met geel op zak op het veld en maakt een ongelukkige overtreding halverwege het veld. Scheidsrechter Mulder spaart hem, maar Bouy kan zich nu niet gek veel meer permitteren.
38'
De rust komt er voorzichtig aan en het spelbeeld blijft onveranderd. Cambuur bepaalt wat er gebeurd en probeert het af en toe met een onzorgvuldig afstandsschot.
35'
Wanneer Zwolle aan aanvallen denkt, gaat het vaak fout. Een miscommunicatie tussen Menig en Bouy zorgt er nu ook weer voor dat de aanval hopeloos misloopt voor de bezoekers.
31'
Nog altijd kan Zwolle aanvallend gezien geen vuist maken. De druk van Cambuur is inmiddels wel afgenomen, maar kansen zijn er voor beide ploegen al even niet te zien.
28'
Gele kaart voor Ouasim Bouy (PEC Zwolle)
Op de rand van de zestien haalt Bouy Bakker onderuit. Cambuur vraagt om een strafschop, maar krijgt een vrije trap. En Bouy krijgt terecht geel.
24'
De spits van Zwolle lijkt weer hersteld. Hij werd weggestuurd, maar de pas richting de aanvalsleider is erg onzorgvuldig.
22'
Veldwijk loopt wat moeilijk. De spits is geblesseerd geraakt bij het maken van een overtreding, waar Vytas op zijn voet viel. Het is te hopen voor Zwolle dat hij gewoon door kan.
18'
Daar was bijna Veldwijk! Een lage voorzet vanaf rechts schiet zomaar langs alle verdedigers. Doordat Lachman hem nog wel iets aanraakt, is Veldwijk verrast. De bal stuitert tegen zijn knie, voordat hij doorheeft wat er is gebeurd.
16'
In het eerste kwartier is PEC nog niet verder gekomen dan een afgeslagen hoekschop. De bezoekers staan veelal onder druk en weten nog maar moeizaam onder die druk uit te counteren.
13'
Cambuur raakt weer het zijnet! Deze keer is het Barto, nadat hij de bal krijgt via Narsingh. Schenkeveld komt te laat, waardoor hij Barto voor hem ziet kruipen. De spits verlengd de bal, maar mist het doel wederom op een kleine marge.
11'
Cambuur begint sterk aan deze wedstrijd. PEC staat continu onder druk en heeft al diverse Cambuur aanvallen op zich af zien komen.
9'
Het heeft een paar minuten geduurd, maar er is een vervangende assistent scheidsrechter op de vrijgevallen plek komen te staan.
4'
Het spel ligt stil wegens een blessure bij de grensrechter. De vierde man is zich aan het klaarmaken voor een invalbeurt.
2'
Het eerste schot van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Van der Streek komt goed voor Lam en kan uithalen. Zijn schot eindigt in het zijnet van het Zwolse doel.
1'
Zwolle won de tos, waardoor Cambuur de aftrap mocht doen. De bal rolt in Leeuwarden.
1'
Voor beide ploegen is in deze fase van de competitie duidelijk wat er gevraagd wordt. Voor Cambuur is punten pakken pure noodzaak in de strijd tegen degradatie. Voor PEC Zwolle is punten pakken ook een mist, maar dan in de strijd om de play-off plekken. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

SC Cambuur
2015 eindigde voor de Friezen nog positief met een 1-4 zege bij Excelsior, maar in 2016 is het kommer en kwel in Leeuwarden. Zeven nederlagen in zeven wedstrijden hebben ervoor gezorgd dat de ploeg inmiddels is achterhaald door De Graafschap en hekkensluiter is in de Eredivisie. In die zeven wedstrijden kwam de ploeg slechts tot twee treffers en daarmee is direct een van de problemen bij Cambuur aangekaart. In de winterstop kwamen Rai Vloet en Kevin van Veen bij de selectie, maar beide aanvallers kwamen in hun drie wedstrijden vooralsnog niet tot een treffer. Trainer Marcel Keizer, die vanavond voor het eerst tijdens een thuiswedstrijd op de bank zit bij SC Cambuur, gaf aan dat zijn ploeg een goede week op het trainingsveld achter de rug heeft. “Dat moeten we nu gaan vertalen naar de wedstrijd”, liet de trainer optekenen. Erik Bakker lijkt bij Cambuur in ieder geval weer fit te zijn, nadat hij de hele week mee heeft kunnen trainen. Dat hij vanavond minuten gaat maken is aannemelijk, maar of dat als basisspeler of als invaller zal zijn, wilde Keizer in de aanloop naar deze wedstrijd nog niet kwijt.

PEC Zwolle
In eigen huis tegen Feyenoord en op bezoek bij ADO Den Haag winnen. De afgelopen jaren was dat niet iets bijzonders voor PEC Zwolle, maar gezien alle personele problemen waar Ron Jans mee te maken heeft, zijn deze overwinningen dit seizoen wel zeer knap te noemen. Deze twee wedstrijden moeten vaanvond in het hoge noorden een vervolg krijgen, tegen de drager van de rode lantaarn. Door de nederlaag van NEC op vrijdagavond en het feit dat Utrecht en Feyenoord zondag tegenover elkaar staan, kan de ploeg van Jans bij een overwinning vanavond weer goede zaken doen op de ranglijst. De trainer rekent daarbij op zijn spits, Lars Veldwijk, die de laatste weken zijn vorm weer lijkt te hebben hervonden. Na een droogstand van vijf wedstrijden trof hij de twee gewonnen wedstrijden wel weer doel. Met twaalf treffers is PEC dan ook enorm afhankelijk van de grillen van zijn spits. “Meestal loopt het in Leeuwarden slecht af voor PEC, maar als Lars deze lijn door kan trekken, kan dat wel eens cruciaal zijn in deze wedstrijd”, aldus de trainer. Veldwijk zelf zit vol vertrouwen. “Het ging de laatste twee wedstrijden erg goed, dus ik ga met een goed gevoel deze wedstrijd in.”

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.