Heracles Almelo Vrijdag, 14. April 2017
20:00 uur
AZ Alkmaar
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 53. / Schot met rechts  (Joris van Overeem)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Alireza Jahanbakhsh 82. / Schot met links  (Wout Weghorst)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Brandley Kuwas 90. / dir. vrije trap

90'
AZ deed in de tweede helft wat het in het eerste bedrijf naliet. Wout Weghorst tikte raak op aangeven van Joris van Overeem en bracht AZ op 0-1. Nadat Van Overeem de kans op 0-2 had gemist, maakte Alireza Jahanbakhsh die treffer wel. Hij schoof knap binnen met links. Dos Santos schoot in de slotfase nog keihard op de paal en het slotakkoord was voor Kuwas. Hij maakte de eretreffer door een vrije trap achter doelman Krul te rammen.
90'
90'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:2 door Brandley Kuwas
BOEM! Kuwas knalt nog even de eretreffer tegen de touwen! Hij ramt een vrije trap van zo'n dertig meter achter doelman Krul.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste twee minuten.
90'
Nog een enorme knal van Dos Santos. Castro staat erbij en kijkt ernaar, maar ziet de bal tot zijn opluchting tegen de paal belanden.
86'
En met de komst van Iliass Bel Hassani staan er nu drie oud-spelers van Heracles Almelo op het veld. Hij is de vervanger van doelpuntenmaker Alireza Jahanbakhsh.
86'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Iliass Bel Hassani
86'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Alireza Jahanbakhsh
83'
De wedstrijd is gespeeld en de ongelukkig spelende Joris van Overeem gaat naar de kant. Zijn vervanger is oud-Heraclied Ben Rienstra.
83'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Ben Rienstra
83'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Joris van Overeem
82'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:2 door Alireza Jahanbakhsh
Het is beslist in Almelo. Weghorst geeft goed mee aan Jahanbaksh en de Iraniër knalt fraai raak in de verre hoek. 0-2 voor AZ!
80'
Gele kaart voor Derrick Luckassen (AZ Alkmaar)
Ook Luckassen gaat nog in het boekje. Hij haalt Kuwas onderuit en gaat nog op de bon bij Kuipers.
78'
Nog een klein kwartier in het Polman Stadion. AZ lijkt het wel best te vinden en verdedigt de 0-1 voorsprong. Heracles heeft nog even om iets aan die achterstand te doen.
74'
Derrick Luckassen mag opnieuw de helft van Heracles oversteken en combineert met Jahanbakhsh. Voor hij kan schieten kegelt Te Wierik hem omver, maar Kuipers geeft geen strafschop.
70'
Gele kaart voor Ridgeciano Haps (AZ Alkmaar)
Ook Haps ontkomt niet aan de gele prent na het opstootje met Breukers. Kuipers strooit met kaarten in de tweede helft.
70'
Gele kaart voor Tim Breukers (Heracles Almelo)
Breukers heeft het aan de stok met AZ'er Haps en daar is Kuipers vanzelfsprekend niet van gediend. Gele kaart voor de verdediger van Heracles.
68'
Ook AZ wisselt voor de eerste keer vanavond. Rechtsback Jonas Svensson heeft het bijna zeventig minuten vol gehouden, maar moet nu het veld verlaten voor Mattias Johansson.
68'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Mattias Johansson
68'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Jonas Svensson
67'
Gele kaart voor Kristoffer Peterson (Heracles Almelo)
Peterson is woedend als hij geen corner krijgt van Kuipers. De scheidsrechter krijgt de volle laag en toont Peterson de gele kaart.
65'
Heracles speelt geen al te beste wedstrijd voor het eigen publiek. De Heraclieden staan met 0-1 achter en weten weinig gevaar te stichten voor het doel van Krul.
61'
De eerste wissel van de avond wordt gepleegd door John Stegeman. Hij haalt Reuven Niemeijer naar de kant en brengt Brahim Darri binnen de lijnen.
61'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
61'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Reuven Niemeijer
59'
Heracles countert snel en Peterson is er vandoor. Haps lijkt de aanvaller onderuit te trekken, maar scheidsrechter Kuipers ziet er niets in. Trainer Stegeman meldt zich woedend bij de vierde man.
58'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Ook een gele kaart voor aanvoerder Thomas Bruns. Hij zegt dat hij de bal speelt ten opzichte van Dos Santos, maar daar wil arbiter Kuipers niet aan.
56'
Gele kaart voor Joris van Overeem (AZ Alkmaar)
En een minuut later krijgt Van Overeem geel. Hij gaat hard door op Joey Pelupessy en gaat in het boekje van Kuipers.
55'
Wat een misser van Joris van Overeem! AZ countert met vier aanvallers tegen twee verdedigers van Heracles. Jahanbakhsh legt de bal breed op Van Overeem, maar hij weet de bal naast te werken.
53'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:1 door Wout Weghorst
Eindelijk is het raak voor AZ en uitgerekend Wout Weghorst maakt de goal. Hij krijgt de bal via Van Overeem en knalt van dichtbij hard raak. AZ leidt met 0-1!
47'
AZ begint opnieuw sterk! Alle Heraclieden lopen achteruit en laten Derrick Luckassen zomaar doorlopen. Castro moet diens schot uit de hoek boksen.
46'
Heracles Almelo heeft de tweede helft in gang gezet. Krijgen we wel doelpunten in het tweede bedrijf?
46'
45'
Het is een wonder dat AZ nog niet heeft gescoord in Almelo. De bezoekers kregen in het eerste deel van de wedstrijd grote kansen via Weghorst, Dos Santos en Jahanbakhsh, maar doelman Castro lag steeds in de weg. In de slotfase van de eerste helft werd Heracles iets dreigender, maar grote kansen bleven uit. Vooral buitenspelers Kuwas en Peterson drongen aan. Zijn probeerden het met schoten van afstand, maar lieten doelman Krul nog niet zweten.
45'
44'
Bijna vliegt een hoekschop van Kuwas ineens tegen de touwen. Doelman Krul is net op tijd terug op een gelukkig doelpunt van de thuisploeg te voorkomen.
42'
AZ schakelt amper om en Heracles counter razendsnel. Via Peterson komt de bal bij Bruns, die Gosens bij zich heeft. De aanvoerder besluit zelf te schieten en zijn schotje rolt naast.
41'
Kuwas besluit uit het niets uit te halen en weet doelman Krul bijna te verrassen. Het schot vliegt net over de kruising.
38'
Heracles kruipt iets meer uit de schulp en is dreigend via Peterson. Hij heeft enkele fraaie bewegingen in huis, maar kan niet echt voor gevaar zorgen.
34'
Weghorst dribbelt de zestien van Heracles binnen en Hoogma zet ternauwernood zijn voet dwars. Weghorst schreeuwt om een strafschop, maar Kuipers geeft aan dat de bal gespeeld wordt.
32'
Nog een klein kwartier tot aan de rust. AZ is de betere ploeg in Almelo, maar vindt in doelman Castro een plaaggeest. De goalie houdt zijn team vooralsnog op de been.
28'
Daar is AZ opnieuw dreigend. Linksback Haps stoomt mee op en verschijnt in het zestienmetergebied van Heracles. Zijn voorzet wordt onschadelijk gemaakt door Castro.
23'
Gele kaart voor Alireza Jahanbakhsh (AZ Alkmaar)
Alireza Jahanbakhsh gaat vervelend op het been van Hoogma staan en voorkomt zo een counter van Heracles. Scheidsrechter Kuipers geeft hem de gele kaart.
20'
Heracles Almelo moet echt uit een ander vaatje gaan tappen in eigen stadion. Trainer John Stegeman probeert contact te zoeken met zijn team om het enigszins op de rails te krijgen.
16'
Castro moet maar weer eens ingrijpen. Na een hoekschop krijgt Jahanbakhsh de bal voor zijn voeten en ramt hij richting de korte hoek. Daar ligt de doelman in de weg. Op deze manier lijkt het een kwestie van tijd tot AZ op voorsprong staat.
14'
Opnieuw een verprutste kans van Dos Santos. Hij speelt goed in op Jahanbakhsh en krijgt de bal prima terug, maar schiet veel te wild en knalt over.
13'
Ook Vitesse-trainer Henk Fraser is aanwezig in het Polman Stadion. Hij staat over een paar weken tegenover AZ in de bekerfinale en heeft Heraclied Bruns komend seizoen tot zijn beschikking.
9'
Het regent grote kansen in Almelo. Dit keer gaat verdediger Mike te Wierik de fout in en krijgt Weghorst een goede mogelijkheid. Hij vindt Castro op zijn weg.
7'
Daar is bijna de eerste treffer van Justin Hoogma. De verdediger miste nog geen wedstrijd dit seizoen, maar scoorde nog niet. Nu kopt hij maar net naast uit een hoekschop.
6'
Heracles Almelo begint slordig, maar krijgt nu zelf een kansje. Kuwas neemt fraai een en zet prima voor, maar Peterson kopt via een AZ'er naast het doel.
4'
Weer een enorme kans voor AZ. Joey Pelupessy levert de bal zomaar in bij Dabney dos Santos, die ineens alleen op Castro af mag. Oog in oog met de doelman schuift hij de bal net naast.
1'
Daar is het al bijna raak! Oud-Heraclied Weghorst duikt na twintig seconden al op voor de neus van doelman Castro, maar de goalie van Heracles voorkomt een vroege achterstand.
1'
AZ Alkmaar heeft afgetrapt in Almelo. De Alkmaarders gaan op bezoek bij Heracles Almelo.
1'
Thomas Bruns begint vanavond gewoon in de basis bij Heracles Almelo. De middenvelder vertrekt aan het einde van dit seizoen naar Vitesse. Achterin speelt Justin Hoogma, die dit seizoen nog geen wedstrijd miste.

De gasten uit Alkmaar beginnen met Jonas Svensson als rechtsback. De spits heet Wout Weghorst. Hij speelde in het verleden bij Heracles en scoorde in het eerste duel tussen beide ploegen. Destijds miste hij ook een strafschop.
Statistieken
Met nog vier wedstrijden op het programma lijken met name de supporters van AZ Alkmaar rustig achterover te kunnen gaan zitten. De Alkmaarders wonnen de afgelopen twee seizoenen hun laatste vier duels in de Eredivisie. Met een zesde plaats in de competitie lijkt deelname aan de play-offs binnen voor de ploeg van trainer John van den Brom en vooral de aanstaande bekerfinale lijkt van belang in het AFAS Stadion.
Beide ploegen hopen vrijdagavond op een goede prestatie van hun spits. Bij de thuisploeg heeft Samuel Armenteros er inmiddels al zestien in liggen en daarmee staat hij vierde op de topscorerslijst. Oud-Heraclied Wout Weghorst doet het bij AZ met twaalf goals ook zeker niet slecht. Zijn laatste twee treffers wist hij te maken in de Kuip en de Amsterdam ArenA. Vorig weekeinde miste hij tegen Roda JC wel een strafschop.
Middenvelder Thomas Bruns vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Heracles. Hij speelde tot nu toe 193 wedstrijden voor de Heraclieden en kiest voor een avontuur bij Vitesse. De aanvoerder zal graag op een goede manier af willen sluiten door met zijn team de play-offs te behalen. Momenteel staat Heracles op de negende plaats, maar FC Groningen en Willem II loeren stiekem nog op deelname.
Een opvallende naam bij Heracles Almelo is die van Justin Hoogma. De pas achttienjarige centrale verdediger is niet meer weg te denken uit de defensie van trainer John Stegeman en speelde dit seizoen in alle wedstrijden. Scoren deed de jongeling nog niet. Tegen Go Ahead Eagles kreeg hij wel zijn vierde gele kaart van het seizoen. Nog een prent levert hem dus een schorsing op.
AZ Alkmaar zal in ieder geval vol zelfvertrouwen afreizen naar Almelo. Ondanks dat de ploeg uit Noord-Holland slechts twee punten haalde uit de laatste drie duels, werd eerder dit seizoen een ruime 5-1 overwinning geboekt op Heracles. Robert Mühren (2) en Wout Weghorst scoorden voor rust en na de pauze klaarden Dabney dos Santos en Alireza Jahanbakhsh het karwei. Tussendoor deed Samuel Armenteros nog wat terug en faalde Weghorst vanaf elf meter.