Willem II
0:0
geen

90'

Heel erg verrassend is het niet, maar er is na rust ook niet gescoord in De Goffert. Willem II kreeg via Jordy Croux een goede mogelijkheid om de 0-1 te maken, maar de aanvaller liep zichzelf vast. Aan de andere kant was Taiwo Awoniyi dicht bij een goal, maar hij schoot de bal tegen de voeten van Kostas Lamprou.
90'
90'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jay-Roy Grot
90'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Kévin Mayi
90'
Bartholomew Ogbeche heeft er wel zin in. De invaller draait weg bij zijn tegenstander, maar het schot dat volgt gaat ruim naast het doel van Joris Delle.
90'
Nog drie minuten blessuretijd. Het lijkt er niet op dat een van de teams nog vol voor de winst durft te gaan.
88'
Twee verse, aanvallende krachten bij beide teams. Krijgt dit duel nog een late winnaar?
87'
Wissel in bij Willem II -> Bartholomew Ogbeche
87'
Wissel uit bij Willem II -> Fran Sol
87'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Sam Lundholm
87'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Reagy Ofosu
84'
Kostas Lamprou gaat bij een vrije trap van NEC onder de bal door, maar het heeft geen negatieve gevolgen voor de Willem II-goalie, die voor de rest een zeer verdienstelijke wedstrijd speelt.
83'
NEC is de ploeg die in de slotfase van de wedstrijd het initiatief naar zich toetrekt en op zoek gaat naar de 1-0.
80'
Een hoge bal wordt in het strafschopgebied van Willem II gewerkt en Kostas Lamprou stompt 'm weg. De doelman raakt daarbij ook het hoofd van teamgenoot Darryl Lachman, die na een korte blessurebehandeling de wedstrijd kan vervolgen.
77'
Mikael Dyrestam stoomt op, trekt naar binnen en ziet tot zijn verrassing dat hij niet wordt aangevallen. De verdediger probeert met zijn zwakke linkerbeen uit te halen, maar produceert slechts een rolletje.
75'
Dat loopt goed af voor Wojciech Golla! De Pool speelt de bal niet hard genoeg terug richting Joris Delle, maar de doelman is wel eerder bij de bal dan Fran Sol.
74'
Reagy Ofosu doet wat denken aan Anthony Limbombe, maar Ofosu is met zijn acties duideijk minder gevaarlijk dan zijn voorganger.
70'
Nog twintig minuten plus blessuretijd voor beide ploegen. Zowel NEC als Willem II zal niet blij zijn met een gelijkspel, dus het belooft een mooie slotfase te worden in De Goffert.
69'
Dé kans voor NEC! Bijna uit het niets staat Taiwo Awoniyi oog in oog met Kostas Lamprou. De nummer 9 van de thuisploeg probeert de bal in de korte hoek te plaatsen, maar schiet tegen de voet van de doelman van Willem II.
68'
NEC laat zich weer eens zien. Het is Reagy Ofosu die voor eigen kansen gaat en met een schot van afstand Kostas Lamprou probeert te verrassen. De inzet van de aanvaller wordt gepakt door de doelman.
66'
Hij is pas zestien, maar speelt vanmiddag tegen Willem II zijn tweede wedstrijd in de Eredivisie: Ferdi Kadıoğlu.
65'
Wissel in bij Willem II -> Thom Haye
65'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
65'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Ferdi Kadıoğlu
65'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Julian von Haacke
64'
Bruno Andrade loopt het strafschopgebied in en haalt hard uit. Het schot zeilt ruim over de kruising.
62'
Willem II is na rust een stuk gevaarlijke dan in de eerste helft en dat geeft de bezoekers vertrouwen.
61'
Gele kaart voor Jordy Croux (Willem II)
Croux haalt Gregor Breinburg onderuit en ziet dat Serdar Gözübüyük dat met geel bestraft.
60'
Willem II verzuimt te scoren! In een razendsnelle tegenaanval kan Jordy Croux doorlopen richting Joris Delle. De van MVV overgekomen aanvaller gaat echter te veel naar de buitenkant en loopt zichzelf vast. Croux legt nog wel de bal terug op Bruno Andrade, die in de handen van Delle schiet.
56'
En weer komt Willem II bijna gevaarlijk voor het doel van Joris Delle, maar Mikael Dyrestam grijpt goed in en voorkomt dat Erik Falkenburg de bal meekrijgt.
55'
Willem II sticht gevaar! Voor het eerst deze wedstrijd komt NEC even in de problemen. In het strafschopgebied haalt Erik Falkenburg uit richting het doel van Joris Delle, maar de inzet van Falkenburg gaat via de voet van teamgenoot Fran Sol naast.
54'
Het is nog niet de wedstrijd van Bruno Andrade, die hard werkt, maar weinig goeds doet. Hij stelt samen met de andere aanvallers van Willem II teleur vanmiddag.
52'
NEC heeft Willem II even in de tang. Dat geeft de supporters in De Goffert weer wat moed. Zij laten zich weer wat meer horen.
50'
Het is een vrij rustige beginfase van de tweede helft. Een doelpunt kan deze wedstrijd wat meer pit geven.
49'
Gele kaart voor Funso Ojo (Willem II)
In een gevaarlijke tegenaanval van NEC haalt Ojo op het middenveld Julian von Haacke onderuit. Daar staat maar één straf op: geel.
47'
Katuku Tshimanga is in de kleedkamer achtergebleven. De verdediger had wat last en is vervangen door Freek Heerkens.
46'
Wissel in bij Willem II -> Freek Heerkens
46'
Wissel uit bij Willem II -> Katuku Tshimanga
46'
45'

NEC en Willem II hebben dit seizoen moeite met scoren en dat is vanmiddag niet anders. De bezoekers zijn nauwelijks gevaarlijk geweest, NEC daarentegen wel. Dario Dumić was dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot spatte uiteen op de paal.
45'
45'
Dit schot van Julian von Haacke is beter! De middenvelder snijdt vanaf de linkerkant naar binnen en probeert de bal in de linkerkruising te krullen. Kostas Lamprou hoeft niet in actie te komen, want de poging van de Duitser gaat ruim naast.
43'
Daar is eindelijk weer een kans voor NEC! In de tegenaanval wordt Reagy Ofosub bereikt, die op de rand van het strafschopgebied de bal terug legt op Julian von Haacke. De Duitser moet in een keer schieten en doet dat niet goed, want het schot gaat ruim over.
40'
Jordy Croux, die zijn derde wedstrijd in de Eredivisie speelt, komt er tot nu toe niet aan te pas. De rechtsbuiten wordt nauwelijks bereikt en als hij eenmaal de bal krijgt, dan is André Fomitschow een sta-in-de-weg.
37'
Gele kaart voor Pele van Anholt (Willem II)
Een veel duidelijkere gele kaart krijg je niet. Taiwo Awoniyi is op volle snelheid en wordt van achteren gehaakt door Van Anholt, die zijn gele kaart meteen accepteert.
36'
De wedstrijd kabbelt voort. Het tempo ligt niet meer zo hoog als in de beginfase. Dat komt mede door het feit dat de teams elkaar rustig laten opbouwen.
34'
NEC en Willem II scoorden dit seizoen samen nog maar tien keer in de Eredivisie, dus het is niet erg verrassend dat er deze wedstrijd nog geen doelpunt is gevallen.
31'
Gele kaart voor André Fomitschow (NEC Nijmegen)
Het eerste geel van de wedstrijd is voor Fomitschow, die een sliding inzet en de bal met de arm raakt.
29'
Willem II zit in een goede fase en weet NEC voor een periode van een paar minuten onder druk te zetten. Een kans levert dat echter nog niet op.
26'
Zo speelt Willem II niet eens zo slecht, maar mag het van geluk spreken dat het nog niet op achterstand staat in Nijmegen. De thuisploeg lijkt de zaakjes aardig op orde te hebben.
24'
Twee hachelijke momenten voor Willem II! Pele van Anholt krijgt in het strafschopgebied de bal tegen de hand gespeeld, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük vindt het onvoldoende voor een penalty. Een paar seconden mag Taiwo Awoniyi vrij uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn inzet gaat over.
22'
Jordy Croux heeft veel ruimte aan de rechterkant en lijkt bij een goede pass richting Joris Delle door te kunnen lopen, maar de hoge pass van Bruno Andrade is niet goed en eindigt in de handen van de doelman van NEC.
21'
Bruno Andrade ligt met pijn op de grond. Wat er precies aan de hand is, is onduidelijk. Het lijkt er echter op dat de aanvaller na een korte blessurebehandeling het spel kan vervolgen.
20'
Bij Willem II staat vanmiddag Katuku Tshimanga op de linksbackpositie. De verdediger speelde de afgelopen jaren liefst 165 wedstrijden voor Sporting Lokeren en KRC Genk in de Belgische competitie. Tshimanga is daarnaast eenvoudig Belgisch international.
18'
Wat een knal! Dario Dumić stoomt op door het midden en haalt vanaf een meter of dertig keihard uit. Het schot van de verdediger komt via de binnenkant van de paal terug in het veld. Dit verdiende een beter lot!
14'
Reagy Ofosu is de volgende NEC'er die een doelpoging waagt. Het afstandsschot van de aanvaller is echter zwak en stuitert naast het doel van Kostas Lamprou.
12'
De beginfase in De Goffert is aardig. Het is tot nu toe een open wedstrijd met twee teams die voetballen om te winnen.
9'
Voor het eerst NEC! De thuisploeg krijgt een hoekschop en wordt meteen gevaarlijk. De bal blijft hangen in het strafschopgebied en komt uiteindelijk terecht bij Dario Dumić, die van dichtbij de bal met de punt van zijn voet over het doel tikt.
8'
Willem II krijgt een vrije trap op de helft van NEC en het is Branco van den Boomen die achter de bal gaat staan. De middenvelder probeert in het strafschopgebied het hoofd van een medespeler te vinden, maar de NEC-verdediging staat goed en werkt de bal weg.
6'
NEC probeert de opbouw van Willem II te verstoren door de verdedigers vroeg vast te zetten. Tot nu toe weten de bezoekers zich daar echter aardig onderuit te voetballen.
3'
Aardige kans Willem II! Een hoekschop wordt uit het strafschopgebied gewerkt door NEC, maar op twintig meter van het doel kan Branco van den Boomen de bal oppikken. De huurling van sc Heerenveen beproeft zijn geluk en haalt direct uit met zijn linker. Het schot dat volgt, brengt NEC niet in gevaar.
2'
Willem II krijgt de eerste hoekschop van de wedstrijd. Bruno Andrade probeert de bal voor het doel te krijgen en via het hoofd van Julian von Haacke gaat de voorzet over de achterlijn.
1'

Trainer Peter Hyballa kiest ervoor om ten opzichte van het verloren bekerduel met ADO Den Haag twee wijzigingen door te voeren. De Nijmegenaren starten met middenvelder Janio Bikel en aanvaller Taiwo Awoniyi in de basis. Ferdi Kadıoğlu en Quincy Owusu-Abeyie, die nog een basisplaats hadden in de bekerwedstrijd, beginnen op de bank.

Willem II begint eveneens met twee wijzigingen aan de wedstrijd die in De Goffert wordt gespeeld. Branco van den Boomen keert na één duel weer terug in de basis, hij start omdat Anouar Kali geschorst is. Trainer Erwin van de Looi heeft ook een basisplaats ingeruimd voor Eredivisie-debutant Katuku Tshimanga, die de voorkeur boven Freek Heerkens krijgt.

Het is aansluiten of afhaken voor NEC en Willem II. De twee clubs hebben geen geweldige start van het seizoen achter de rug en staan na zes wedstrijden op vijf punten. In De Goffert gaan de twee teams op jacht naar hun tweede zege van het seizoen. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd is bekend in welke opstellingen NEC en Willem II aan de aftrap staan. De opstellingen zijn onder het kopje wedstrijddetails te vinden.

NEC in de problemen

Het is onrustig in Nijmegen. Er zijn bestuurlijke problemen en ook de sportieve resultaten vallen tegen. NEC wist dit seizoen alleen van sc Heerenveen (2-1) te winnen. Daarna ging het team van trainer Peter Hyballa achtereenvolgens onderuit tegen AZ (2-0), PSV (0-4) en Sparta Rotterdam (2-0). Het feit dat NEC dit seizoen maar vijf keer het net wist te vinden in de Eredivisie zal Hyballa ongetwijfeld zorgen baren.

Midweeks waagde NEC een poging om de tweede ronde van de KNVB beker te halen. Het bekerduel met ADO Den Haag mondde uit in een slijtageslag, waarbij de bezoekers uit Den Haag na een strafschoppenserie als winnaars van het veld stapten. De wedstrijd eindigde na negentig minuten – niet geheel verrassend – in 0-0 en in de blessuretijd scoorden Gregor Breinburg en Gervane Kastaneer.

Op zoek naar de goede vorm

Ook Willem II wist tot dusverre eenmaal te winnen in de Eredivisie. Dat deden de Tilburgers tot ieders verrassing bij Ajax (2-1). Dat het team van trainer Erwin van de Looi dat duel won én twee keer scoorde was bijzonder, want in de andere zes officiële wedstrijden van het seizoen was Willem II slechts drie keer trefzeker. De Tilburgers kunnen een zege goed gebruiken, want dat maakt het verschil uit tussen blijven hangen in de onderste regionen of de aansluiting vinden bij de middenmoot.

De voorbereiding van Willem II naar het duel in Nijmegen was niet perfect. De Tilburgers gingen in de midweekse bekerwedstrijd tegen Ajax hard onderuit (0-5). Het team van Van de Looi had weinig in te brengen in Amsterdam en zag daarnaast Anouar Kali een rode kaart pakken. De middenvelder is er dus niet bij in Nijmegen.