FC Utrecht
0:0
geen

90'
Roda JC liet in de tweede helft de zege glippen. Via Ajagun kregen de Limburgers enorme kansen, maar de Nigeriaan had zijn vizier duidelijk niet op scherp staan. FC Utrecht was aanvallend onmachtig en toch waren de Domstedelingen nog dicht bij de overwinning. Doelman Van Leer redde tot drie keer toe na een vrije trap van Ayoub. Roda JC zette in de slotfase nog wel aan, maar de 1-0 bleef uit.
90'
90'
Mikhail Rosheuvel staat zijn plek nog af aan Farshad Noor.
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Farshad Noor
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mikhail Rosheuvel
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste twee minuten.
90'
Weer Ajagun! De middenvelder staat weer helemaal vrij en ramt de bal opnieuw naast het doel van Jensen.
88'
Ook FC Utrecht wisselt nog een keer. Nacer Barazite gaat van het veld en ziet Sean Klaiber de grasmat betreden.
88'
Wissel in bij FC Utrecht -> Sean Klaiber
88'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
85'
Nog een wissel bij Roda JC. Marcos Gullón is klaar voor vanavond en gaat naar de kant. Zijn vervanger heet Dani Schahin, die debuteert in de Eredivisie.
85'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Dani Schahin
85'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Marcos Gullón
82'
Gele kaart voor Tom Van Hyfte (Roda JC Kerkrade)
Aanvoerder Van Hyfte wil de bal wegtrappen, maar raakt Van der Maarel. Scheidsrechter Lindhout geeft de Belg geel.
78'
De eerste wissel van de thuisploeg. Nestoras Mitidis gaat naar de kant en maakt plaats voor Mitchel Paulissen.
78'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
78'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Nestoras Mitidis
77'
Wat een scrimmage! Van Leer redt tot drie keer toe fantastisch op inzetten van Utrechters. De doelman voorkomt dat zijn ploeg toch op achterstand komt.
71'
Even weinig spektakel. Wie breekt de wedstrijd open in Kerkrade? Vooralsnog weten beide ploegen het net niet te vinden.
66'
De thuisploeg is beter in de tweede helft en krijgt ook de betere kansen. Zo'n 25 minuten voor tijd is het altijd nog 0-0 in het Parkstad Limburg Stadion.
62'
Ajagun heeft niet door dat hij vrij voor doelman Jensen staat en legt de bal tot ongenoegen van het Limburgse publiek terug op Van Hyfte. Die kan niet aan de bal komen.
60'
De bezoekers melden zich nu ook weer. Van Peppen let niet goed op en uiteindelijk schiet zijn doelman Van Leer hem te hulp door een voorzet van Van der Maarel te pakken.
58'
Roda JC begon sterk aan de tweede helft, maar laat het balbezit nu weer even aan FC Utrecht. Nog ruim een half uur in Kerkrade.
55'
Rechtsback Milec stoomt maar weer eens op aan de rechterkant en zoekt zijn spits Mitidis. Die wordt niet bereikt en het gevaar voor Utrecht is even geweken.
53'
Ook de tweede wissel aan de kant bij FC Utrecht komt door een blessure. Darren Rosheuvel kan niet verder en wordt vervangen door Andreas Ludwig.
53'
Wissel in bij FC Utrecht -> Andreas Ludwig
53'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Darren Rosheuvel
52'
Nu haalt Rosheuvel maar eens uit! Zijn schot vliegt ruim naast het doel van Jensen.
48'
Wat een kans voor Roda JC! Een fraaie aanval komt via Van Hyfte en Mitidis voor de voeten van Ajagun. Vlak voor het doel van Jensen krijgt Ajagun de bal niet tegen de touwen. Van der Maarel haalt de bal van de lijn.
46'
Roda JC heeft de tweede helft in gang gezet. De Limburgers en FC Utrecht gaan in het tweede bedrijf op zoek naar doelpunten.
46'
45'
Weinig spektakel in een tamme eerste helft. FC Utrecht leek wel snel op voorsprong te komen, maar de treffer van Willem Janssen werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even later knikte Mitidis namens Roda JC naast het doel van Jensen en kon Živković aan de overkant niet binnen tikken. In de slotfase wilde Roda JC graag een strafschop na een duwtje van Leeuwin, maar scheidsrechter Lindhout wuifde het voorval weg.
45'
45'
Roda JC schreeuwt nog om een strafschop een duw van Leeuwin ten opzichte van Ajagun. Arbiter Lindhout wuift het voorval weg.
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
42'
Nog enkele minuten tot de rust in Kerkrade. Roda JC en FC Utrecht lijken met 0-0 aan de thee te gaan.
38'
Amrabat ontsnapt aan de rechterkant en zet goed voor op Živković, die de bal net niet kan inkoppen. Aan de overkant snelt rechtsback Milec de helft van Utrecht over, maar ziet hij doelman Jensen de bal voor zijn neus oppikken.
33'
Een rommelige fase in Kerkrade. Grote kansen blijven voor beide ploegen uit en de passing laat te wensen over in de laatste paar minuten.
29'
De bezoekers moeten noodgedwongen een wissel doorvoeren. Willem Janssen gaat geblesseerd naar de kant. Hij wordt vervangen door Giovanni Troupée.
29'
Wissel in bij FC Utrecht -> Giovanni Troupée
29'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Willem Janssen
26'
FC Utrecht begon sterk, maar heeft steeds meer moeite met Roda JC. De thuisploeg probeert van zich af te bijten en dichter bij de goal van Jensen te komen.
22'
Prima voorzet van Ard van Peppen komt op het hoofd bij Mitidis. Doelman Jensen staat op het verkeerde been en ziet tot zijn opluchting dat de bal naast zijn doel hobbelt.
21'
Het publiek in Kerkrade laat zich flink horen. Hun ploeg kruipt steeds meer uit de schulp na een slappe beginfase. FC Utrecht is wel het team met het meeste balbezit.
17'
Roda JC dringt nu meer aan. De Limburgers verdienen een hoekschop die uiteindelijk kan worden weggewerkt door de defensie van FC Utrecht.
14'
Daar is de eerste doelpoging van de thuisploeg. Abdul Ajagun steekt de helft van FC Utrecht over en haalt maar eens uit. Doelman Jensen hoeft niet in actie te komen en ziet de bal naast zijn doel verdwijnen.
11'
De Utrechtse storm lijkt even te gaan liggen. Roda JC laat de bezoekers aan de bal en wacht geduldig op de tegenaanval.
8'
Van Leer bokst een voorzet van Barazite zijn zestien uit in de voeten van Ayoub. De middenvelder ziet zijn fraaie stift op het dak van het doel belanden.
6'
Van der Meer is weg aan de linkerkant en zet voor richting de tweede paal. Haller en Živković melden zich in de zestien van Roda JC, maar de voorzet van Robin van der Meer is veel te hard en levert geen gevaar op.
5'
FC Utrecht is de betere ploeg in de eerste vijf minuten. De Domstedelingen proberen op jacht te gaan naar een snelle openingstreffer.
2'
Roda JC ontsnapt! Willem Janssen knalt een vrije trap achter Van Leer, maar zijn treffer wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Dat lijkt een discutabele beslissing van de grensrechter.
1'
De bezoekers hebben afgetrapt in Limburg. Roda JC Kerkrade speelt in eigen huis tegen FC Utrecht. Wie pakt de punten?
1'
Roda JC begint zonder verrassingen aan de wedstrijd tegen FC Utrecht. Trainer Yannis Anastasiou geeft nog altijd het vertrouwen aan spitsen Nestoras Mitidis en Mikhail Rosheuvel. Onder de lat staat doelman Benjamin van Leer, die bij de Limburgers dit seizoen een goede indruk maakt.

Bij de bezoekers uit Utrecht kan trainer Erik ten Hag niet beschikken over de langdurig geblesseerde Rico Strieder. Hij wordt vanavond vervangen door Darren Rosheuvel. Ook Giovanni Troupée is niet helemaal fit. Hij begint op de bank en ziet Mark van der Maarel op de rechtsbackpositie spelen.
De laatste speelronde voor de winterstop is vrijdagavond van start gegaan, maar ook zaterdag zijn er drie wedstrijden. De avond wordt afgetrapt in het zuiden des lands. Roda JC Kerkrade neemt het in eigen huis op tegen FC Utrecht. Beide ploegen hebben geheel andere belangen wanneer ze elkaar in Parkstad Limburg Stadion ontmoeten. De thuisploeg wil weg uit de degradatiezone terwijl de bezoekers aan willen sluiten bij nummer vier sc Heerenveen. Om 18:30 uur zal de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout beginnen. De opstelling van beide trainers verschijnen kort voor aanvang onder het kopje wedstrijddetails.

Ongeslagen reeks
Roda JC Kerkrade heeft dit seizoen nog maar een keer gewonnen. Met twaalf punten uit zestien wedstrijden staan de Limburgers op de zeventiende plaats in de Eredivisie. De laatste wedstrijden speelde Roda JC echter zes keer gelijk. Vorig weekeinde werd die ongeslagen reeks gestopt door FC Groningen. In het hoge noorden ging Roda JC met 2-0 ten onder. In Kerkrade zijn de degradatiezorgen behoorlijk. Alleen Go Ahead Eagles doet het momenteel met elf punten uit zestien wedstrijden minder dan Roda. De bezoekers uit Utrecht zijn dit seizoen lekker bezig. Na zestien duels staat de ploeg van trainer Erik ten Hag op de zesde plek met 24 punten. De Domstedelingen zijn op dit moment acht wedstrijden op rij ongeslagen en willen dat op bezoek in Kerkrade graag zo houden. Ook in het bekertoernooi gaat het goed met FC Utrecht. Afgelopen woensdag versloegen zij PEC Zwolle met 1-2.

Roda JC wil goed afsluiten
De verschillen onderin de Eredivisie zijn op dit moment nog erg klein. Het gat tussen nummer zeventien Roda JC en nummer elf Heracles Almelo bedraagt slechts zes punten. Een overwinning zou dus goed uitkomen voor de thuisploeg, weet ook trainer Yannis Anastasiou. "De conclusie is dat het niveauverschil met zeker acht clubs minimaal is, net als het verschil in aantal punten. Vanuit ons perspectief is dat heel positief", vertelt de coach op de clubwebsite. "Hoewel we tot nu toe slechts zes wedstrijden hebben verloren, valt de positie op de ranglijst natuurlijk tegen. Duidelijk is dat ons gebrek aan scorend vermogen de voornaamste reden is." Tegen FC Utrecht gaat Roda JC een lastige avond tegemoet. "Dat FC Utrecht tot de beste teams van Nederland behoort, blijkt wel uit de zesde plek op de ranglijst. Toch zal het niet alleen voor ons, maar zeker ook voor FC Utrecht een moeilijke wedstrijd worden. We zullen er namelijk alles aan doen om het jaar met een goed resultaat af te sluiten!"

FC Utrecht had een pittige week
De bezoekers komen zaterdagavond uit Utrecht en hadden deze week al een aardig tripje gemaakt. Nadat de Utrechters eerst in eigen huis wonnen van Heracles Almelo (2-0) bekerden ze ook nog eens verder na hun duel met PEC Zwolle. In blessuretijd zorgde Richairo Živković voor de winnende treffer. De ploeg van trainer Ten Hag is goed bezig en sluit bij een overwinning aan bij nummer vier sc Heerenveen. "Zondag haalden we tegen Heracles een heel hoog niveau, al hadden we met de kansen beter moeten omgaan", blikte Ten Hag nog even terug op de clubwebsite. Nu is alle focus weer op de Roda. "Aan het einde van de rit kunnen op de ranglijst de gevolgen van één wedstrijd immens zijn. We kunnen met niet één duel lichtzinnig omgaan. Het gaat erom dat we het morgen in Kerkrade nog één keer dit jaar kunnen afroepen. Alles moet de komende uren wijken voor het doel het jaar goed af te sluiten. We moeten ervoor zorgen dat we in een positie komen dat we finales kunnen gaan spelen."