Sparta Rotterdam Zondag, 23. April 2017
14:30 uur
ADO Den Haag
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Nasser El Khayati 10. / Schot met rechts  (Édouard Duplan)

90'
De tweede helft deed Sparta nog een paar pogingen om een doelpunt te maken. Een paar keer was het dichtbij het doel maar de spelers van Sparta Rotterdam misten scherpte in de laatste fase van de aanval. ADO Den Haag daarentegen deed de tweede helft minder mee aan de wedstrijd en wist uiteindelijk wel de 1-0 voorsprong vast te houden. De club uit Den Haag is nu veilig en speelt volgend jaar weer in de Eredivisie.
90'
90'
Nog een vrije trap in de hoek van Sparta voor ADO. Deze wordt kort genomen en de scheidsrechter fluit af.
90'
De laatste minuut loopt en ADO mag gaan ingooien. Uiteraard neemt ADO hier de tijd mee want het hoeft nog even vol te houden om zeker te zijn van de Eredivisie volgend jaar.
90'
Ilias Alhaft gaat zelf aan de loop met de bal. Zodra hij het doel in het vizier heeft, besluit hij te schieten. De bal gaat echter ver naast en de tijd dringt nu echt voor Sparta.
90'
Édouard Duplan komt nog met een uitbraak en loopt richting het doel. Het harde schot heeft echter geen nauwkeurigheid en gaat over.
90'
Er komt wel vijf minuten bij die Sparta kan gebruiken om nog een doelpunt te maken.
90'
De laatste minuut loopt en er lijkt niet veel meer te gaan gebeuren op een paar hoge ballen na. Deze ballen zijn echter niet van kwaliteit en bereiken spits Mathias Pogba niet.
88'
Nogmaals een wissel voor ADO. Mike Havenaar komt niet gelijk met het record van Lex Schoenmaker door het scoren van een zesde wedstrijd op rij. Guyon Fernandez Komt voor hem in het veld.
88'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Guyon Fernandez
88'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
85'
Sparta Rotterdam schiet de bal voorlopig nog zonder succes de hele tijd naar voren. De verdediging van ADO lijkt niet te breken.
81'
Wissels aan beide kanten. Tom Beugelsdijk komt in het veld aangezien Thomas Meißner geblesseerd is. Ilias Alhaft betreedt aan de kant van Sparta het veld in de hoop wat teweeg te brengen.
81'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Tom Beugelsdijk
81'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Thomas Meißner
81'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Ilias Alhaft
81'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Thomas Verhaar
80'
Het publiek staat nog vol achter haar club. De fans van Sparta willen de ploeg aanmoedigen om aan te vallen. De fans uit Den Haag hoeven nog maar even vol te houden om lijfsbehoud veilig te stellen.
77'
Sheraldo Becker krijgt het nog aan de stok met Denzel Dumfries als hij duidelijk de tijd neemt om het veld te verlaten. Zodra hij eenmaal de zijlijn bereikt heeft betreedt Randy Wolters het veld voor hem.
77'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Randy Wolters
77'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Sheraldo Becker
77'
Tyronne Ebuehi had de kans op de 2-0. Havenaar stond naast hem en is boos dat hij hem niet aflegde want Tyronne Ebuehi zelf schiet de bal naast.
75'
Sparta wilt nog een doelpunt willen maken en heeft een reden om het laatste kwartier extra hun best te doen. 32% van de gemaakte doelpunten vielen in het laatste kwartier.
71'
Martin Pušić draait prachtig weg met de bal en moet direct schieten vooradat de verdedigers van ADO op hem duiken. De bal bereikt het doel echter niet.
69'
Gele kaart voor Martin Pušić (Sparta Rotterdam)
Martin Pušić komt van achteren in op Thomas Meißner en verdient daarom zeer zeker de gele kaart. Hiermee verdubbelt hij het aantal gele kaarten dat hij dit seizoen heeft gekregen.
68'
Scheidsrechter Higler laat, tot ergernis van het publiek, erg veel doorvoetballen. Harde tackles en handsballen gaan tot nu toe allemaal zonder fluitsignaal gepaard.
65'
De fans zullen blij zijn met de wissel. Na veel gezang uit de tribunes brengt Alex Pastoor dan toch eindelijk Mathias Pogba voor David Mendes da Silva in de hoop nog een doelpunt te gaan maken.
65'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Mathias Pogba
65'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> David Mendes da Silva
63'
Eindelijk weer een moment dat ADO in de buurt van het vijandelijk strafschopgebied is. Wie anders dan Nasser el Khayati dribbelt tussen de Sparta-verdediging. Het schot van laatstgenoemde wordt echter geblokt.
59'
Onherkenbaar ADO in de laatste minuten. Een corner van Sparta is ook gevaarlijk en het kost wel drie schoten voordat een verdediger van ADO Den Haag in staat is de bal weg te krijgen uit eigen strafschopgebied.
55'
Mart Dijkstra verovert de bal van Tyronne Ebuehi en gaat richting doel. Het schot kan echter gemakkelijk door de doelman wordt gepakt.
52'
Blessurebehandeling voor doelpuntenmaker Nasser el Khayati. Na een flinke charge blijft de speler op de grond liggen.
51'
Schot van Denzel Dumfries eindigt hard tegen de doelman aan. Geen gevaar meer voor ADO Den Haag.
50'
De tweede helft is begonnen met een aanvallend Sparta Rotterdam. ADO Den Haag maakt geen aanstalten om naar het vijandelijk doel te gaan.
46'
Blessurebehandeling nadat een knie in de rug van Thomas Verhaar belandt. Geen manier van het duel ingaan van Aaron Meijers.
46'
Wissel bij Sparta Rotterdam. Er moet iets veranderen en Jerson Cabral verlaat het veld voor Craig Goodwin.
46'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Craig Goodwin
46'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Jerson Cabral
46'
45'
In de eerste helft was ADO Den Haag gevaarlijker dan Sparta Rotterdam. In de tiende minuut bleek dit al in een schot van Nasser el Khayati. Hij had een paar meter ruimte om dichter in de buurt van het strafschopgebied te komen en schoot de bal met de binnenkant van de voet ver buiten de buurt van de doelman in de kruising. De minuten daarna was het nog steeds ADO Den Haag dat gevaarlijk was. Met een paar kleine kansen leek het eerstvolgende doelpunt eerder van ADO te komen dan van Sparta. Rond de 35e minuut begreep Sparta ook dat winst erg belangrijk is in de strijd om lijfsbehoud en zette het een paar keer aan. Niet genoeg voor een doelpunt maar doelman Robert Zwinkels werd eindelijk aan het werk gezet.
45'
45'
Laatste poging in de eerste helft lijkt tot nu een schot van Thomas Verhaar randje zestien, die recht in de handen van Robert Zwinkels belandt. Geen reden voor paniek bij de ADO-spelers.
45'
Het is Sparta dat de laatste minuten voor rust het meeste aan de bal is. Ze komen tot aan het strafschopgebied maar gevaarlijk worden ze nog niet.
43'
Voorzet van Sparta eindigt voor de voeten Thomas Verhaar. Vaak heeft de Spartaan een doelpunt weten te maken van deze afstand maar deze keer is achttien meter te veel om de bal op het doel af te werken.
41'
Goede steekpass op Tyronne Ebuehi. De aanvaller is sneller bij de bal maar geeft een matige voorzet die weggetrapt kan worden.
36'
Nasser el Khayati met een schitterende dieptebal op Sheraldo Becker die de bal voorzet. De Spartanen lijken volgens de spelers en fans van ADO tweemaal hands te maken maar Higler geeft twee keer aan door te willen spelen.
34'
Het tempo ligt nu wat lager. Sparta dat nu de bal wat weet rond te tikken op de helft van ADO Den Haag.
28'
Weer een hele snelle aanval van ADO. Malone loopt iets en ziet de snelle Sheraldo Becker meegaan. Een prachtig uitgemeten steekpass zet Sheraldo Becker achter de verdediging maar weet de bal niet op het doel te schieten.
27'
Tyronne Ebuehi mag opstomen en komt zelfs in het strafschopgebied van de Rotterdammers. Weinig Spartanen grijpen in en zien het schot uiteindelijk op het been van een verdediger belanden waarna de doelman hem kan oppakken.
24'
Eindelijk weer een goede kans voor Sparta Rotterdam. Via links kan Sherel Floranus de bal voorzetten die langs de ADO-verdediging rolt. Stijn Spierings ziet zijn schot echter geblokt worden door de verdediging.
20'
Prachtige bal in de diepte op Sheraldo Becker die de bal goed weet voor te zetten. Mike Havenaar weet de bal op zijn hoofd te krijgen maar geeft deze niet de goede richting mee.
19'
Nasser el Khayati weer met een goede actie. De aanvaller komt opstomen via links en geeft de bal laag en hard voor. Havenaar mist net de scherpte om zijn voet tegen de bal te krijgen.
17'
De herstelde Danny Bakker geeft een opening op Sheraldo Becker die de bal met de hand aanneemt. De scheidsrechter laat even doorspelen maar geeft, na overleg met zijn assistenten, toch de vrije trap.
16'
In de aanval van ADO Den Haag wordt Havenaar bij een voorzet weer enorm vastgehouden. Higler heeft het nog niet door en Mike Havenaar begint bozer te worden op de arbitrage.
15'
De wedstrijd ligt helemaal open na het doelpunt en Sparta heeft niet de optie om achteruit te lopen. Er moet gescoord worden en dat laten ze zien.
10'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Nasser el Khayati
Prachtig doelpunt van afstand van Nasser el Khayati. Er wordt hem teveel ruimte gegeven waardoor hij kan aanleggen voor het schot. Met binnenkant rechts weet hij de bal via binnenkant paal in de kruising te schieten.
10'
Met goede combinaties weet Sparta langs de zestienmeter te komen. Denzel Dumfries hoopt de goede aanval te besluiten met een goede voorzet. Er wordt helaas een overtreding gemaakt waardoor ADO op mag bouwen met een vrije trap.
9'
Tyronne Ebuehi kan de bal voorzetten. Het vasthouden en shirttrekken van Michel Breuer weerhoudt Mike Havenaar van koppen. Een reden voor laatstgenoemde om verhaal te gaan halen bij de scheidsrechter.
7'
De vrije trap wordt weggewerkt en ADO Den Haag schiet de bal ver naar voren.
6'
Jerson Cabral zet de verdediging goed onder druk en kan de bal afpakken. Vanwege een overtreding op hem mag de bal nu via een vrije trap voor het doel gegooid worden.
6'
Scheidsrechter Higler loopt in de weg en Sparta kan zo de aanval overnemen van ADO. ADO weet de bal echter weer te veroveren.
5'
Verre inworp van Sparta die het zestienmetergebied bereikt maar weggekopt kan worden door de verdediging van ADO.
3'
Het is ADO dat de eerste kans heeft gehad. Nasser el Khayati krijgt een voorzet die hij niet naar beneden wist te koppen en dus over gaat.
1'
De wedstrijd in Den Haag tussen deze teams eerder dit seizoen eindigde in een 1-0 overwinning voor ADO. Sheraldo Becker maakte toen het enige doelpunt. De laatste keer dat Sparta wist te winnen was in het seizoen 09/10 en eindigde 2-3.
Deze wedstrijd heeft 34 keer eerder in Het Kasteel plaats gevonden. Van deze wedstrijden wist Sparta achttien keer te winnen en zevenmaal te verliezen. De overige negen keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.
De reden van het succes van ADO Den Haag is natuurlijk Mike Havenaar. In de laatste vijf wedstrijden heeft de aanvaller elke wedstrijd een doelpunt weten te maken.
De Rotterdammers hebben vooral de laatste vier wedstrijden slecht gespeeld. Mochten ze vandaag weer verliezen dan is het voor het eerst sinds 2010 dat ze vijf wedstrijden op rij verliezen.
ADO Den Haag is de laatste weken goed bezig. Alleen PSV en Ajax deden het in de afgelopen zes wedstrijden beter. ADO heeft in die wedstrijden dertien punten weten te pakken. Sparta Rotterdam wist in het zelfde aantal wedstrijden maar drie punten te pakken.
Welkom bij de liveblog van de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en ADO Den Haag. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams want geen van de twee is al zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. Om half drie zal er afgetrapt worden in Het Kasteel van Sparta Rotterdam.