18:45 uur
Telstar
4:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Diangi Matusiwa 9. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Florian Jozefzoon 40. / Schot met rechts  (Ola Toivonen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 45. / Penalty
3 : 1 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 74. / Penalty
4 : 1 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 90.  (Stijn Schaars)

90'
Samenvatting

PSV bekert verder naar een 4-1 overwinning op Telstar. Het tempo in de tweede helft lag bijzonder laag. De thuisploeg kreeg vroeg in de tweede helft een grote mogelijkheid, maar Toivonen verzuimde te scoren. PSV liep uiteindelijk uit na een 4-1 overwinning nadat de Eindhovenaren wederom een strafschop kregen. Paul Kok trok Toivonen naar de grond, waardoor Wiedemeijer wederom een penalty gaf. Locadia schoot de bal op dezelfde manier binnen. Diezelfde Locadia maakte er in de blessuretijd ook nog 4-1 van door een vrije trap van Stijn Schaars met de vuist achter doelman Varkevisser te werken. Dit ontging scheidsrechter Wiedemeijer, het doelpunt werd goedgekeurd.
90'
90'
De 17-jarige Bakkali maakt vanavond overigens geen sterke indruk. De vluegelflitser van PSV heeft nog niet de vorm van voor zijn blessure.
90'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 4:1 door Jürgen Locadia
Locadia maakt zijn derde van de avond door een vrije trap van Schaars met zijn vuist achter doelman Varkevisser te werken. Dit doelpunt had dus afgekeurd moeten worden.
85'
Cocu lijkt vanavond niet van plan te zijn om te wisselen. Toch jammer dat Manolev of een jonge speler als Menno Koch geen speeltijd krijgt.
83'
Wissel in bij Telstar -> Diego Karg
83'
Wissel uit bij Telstar -> Diangi Matusiwa
82'
PSV probeert de wedstrijd rustig uit te spelen en is bezig de bal in de ploeg te houden. Het lijkt erop dat de pijp leeg is bij Telstar.
77'
Bijna Mac-Intosch! Een diepe bal van achteruit wordt perfect aangenomen door Mac-Intosch. Vervolgens schiet hij vanuit een moeilijke hoek maar net voorlangs. Waarom speelt Mac-Intosch nog niet in de Eredivisie?!
77'
Lettinga verlaat geblesseerd het veld. Hij wordt vervangen door Gaston Salasiwa.
77'
Wissel in bij Telstar -> Gaston Salasiwa
77'
Wissel uit bij Telstar -> Sjaak Lettinga
76'
Net wanneer je een speler van Telstar (Kok red.) een compliment geeft begaat hij een gruwelijke fout. De vloek van de commentator.
74'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:1 door Jürgen Locadia
Locadia schiet de strafschop wederom laag en hard in de linkerhoek en laat doelman Varkevisser kansloos.
73'
Gele kaart voor Paul Kok (Telstar)
Voor het vasthouden van Toivonen krijgt Kok de gele kaart.
73'
Weer een strafschop voor PSV! Toivonen wordt vastgepakt door Kok en Wiedemeijer kent de strafschop toe.
73'
Linksback Paul Kok, huurling van AZ, speelt een degelijke wedstrijd. Hij heeft Jozefzoon grotendeels van de wedstrijd in zijn zak zitten.
71'
Telstar heeft als eerste gewisseld. Oger Klos wordt vervangen door Shabir Isoufi. Kan hij het verschil maken voor de Velsenaren?
70'
Wissel in bij Telstar -> Shabir Isoufi
70'
Wissel uit bij Telstar -> Oger Klos
68'
Zolang De Witte Leeuwen 'slechts' met één doelpunt achterstaan blijven ze gegroepeerd spelen, loerend op de gelijkmaker.
65'
Gele kaart voor Santiago Arias (PSV Eindhoven)
Het eerste geel is voor de Colombiaan Arias wegens hands.
62'
Het tempo ligt bijzonder laag in de tweede helft. Telstar krijgt zelfs weer de mogelijkheid om te voetballen. PSV moet het tempo opschroeven willen ze nog een aantal doelpunten maken.
59'
Lettinga probeert het maar eens van afstand, maar hij produceert een afzwaaier.
56'
Stanislav Manolev zit vanavond op de bank bij de Eindhovenaren. Zou hij vanavond nog speelminuten krijgen van Cocu?
52'
Weer Telstar! Oliver Rifai gaat op avontuur en rent over de rechterflank naar voren. Hij geeft de bal vervolgens voor, waarna de poging die volgt geblokt wordt.
50'
Oef! Grote kans voor PSV. Een geode combinatie tussen Toivonen en Locadia geeft de Zweed een grote mogelijkheid om te scoren. Varkevisser is echter op tijd uit zijn doel en brengt goed redding voor zijn ploeg.
48'
Mogelijkheid voor Telstar. Kevin van Essen stuurt Matusiwa diep. De spits van Telstar krijgt Bruma in achtervolging en besluit snel een poging op doel te wagen. Deze keer ziet Matusiwa zijn stift in de handen van doelman Tytoń verdwijnen.
48'
Eerste gebeurtenis in de tweede helft is een afzwaaier van Keurntjes. Hopelijk kan Telstar nog op gelijke hoogte komen. Een nieuwe treffer van PSV zal de wedstrijd in het slot gooien.
46'
We zijn weer begonnen in Eindhoven, Telstar heeft afgetrapt.
46'
45'

PSV staat onterecht op voorsprong bij de rust. Beide teams kregen twee grote mogelijkheden en daaruit werd één keer gescoord door beide elftallen. Die 1-1 tussenstand was ook terecht geweest, ware het niet dat PSV in de blessuretijd een strafschop kreeg. Varkevisser vloerde Arias, waardoor scheidsrechter Wiedemeijer de bal op de stip legde. Locadia benutte dit buitenkansje en bezorgde de thuisploeg de voorsprong.
45'
45'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:1 door Jürgen Locadia
Locadia schiet de bal hard en laag in de linkerhoek. De doelman is kansloos.
45'
Strafschop PSV! Varkevisser vloert Arias en Reinold Wiedemeijer geeft de thuisploeg een penalty.
45'
De scheidsrechter trekt er twee minuten blessuretijd bij.
44'
Telstar krijgt eindelijk weer een mogelijkheid door middel van een counter. Matusiwa ontsnapt met de bal, maar wordt gevloerd door Santiago Arias. Keurntjes pikt de bal op en geeft vervolgens een lage en harde voorzet vanaf de linkerflank. Deze wordt gepromoveerd tot hoekschop. Vanuit de hoekschop kan Mac-Intosch koppen, maar zijn poging wordt geblokt.
43'
Telstar krijgt niet meer de tijd en ruimte om de voetballende oplossing te zoeken. PSV zet sneller druk en de bezoekers komen er voetballend niet meer uit, daardoor creëert Telstar geen kansen meer.
40'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Florian Jozefzoon
Het staat weer gelijk in Eindhoven. Toivonen zet Jozefzoon met een slimme steekpass alleen voor de keeper. De rechtsbuiten blijft koel voor het doel en schiet de bal door de benen van doelman Varkevisser.
37'
PSV speelt de bal rond. De Eindhovenaren zijn opzoek naar een gaatje in de compacte defensie van Telstar. De bezoekers blijven loeren op de counter, maar Bruma en Hendrix zijn inmiddels op hun hoede voor de snelheid van Matusiwa.
35'
Telstar is de moeilijke fase doorgekomen. Als de Witte Leeuwen, die vandaag overigens in het zwart spelen, de rust met een voorsprong halen, dan maken ze een goede kans om de volgende ronde van de beker te halen.
29'
PSV blijft aanzetten. Deze keer is het Bakkali met de mogelijkheid. De Belg van Marokkaanse afkomst komt vanaf de linkerflank naar binnen en schiet van net buiten het strafschopgebied. Wederom hoeft doelman Varkevisser niet in actie te komen. Het schot van Bakkali gaat naast.
27'
Weer een kans voor PSV. Telstar begint slordig te worden. Tim Keurntjes is slordig in het uitverdedigen en levert de bal in bij Toivonen. Laatstgenoemde haalt ineens uit en ziet zijn poging maar net naast het doel verdwijnen. Telstar moet deze moeilijke fase doorkomen wil het in de wedstrijd blijven.
25'
Oei! PSV komt bijna op gelijke hoogte! Het is de eerste keer in de wedstrijd dat PSV een uitgespeelde kans weet te creëren. Bakkali legt de bal op het hoofd van Oscar Hiljemark. De Zweed kopt de bal door op de meegelopen Jürgen Locadia. De spits van PSV schiet ineens, maar zijn poging verdwijnt nipt op het doel van Telstar. Gemiste kans!
24'
Laat het duidelijk zijn dat Telstar op dit moment terecht op voorsprong staat. De thuisploeg wordt enkel gevaarlijk door middel van afstandsschoten en weet de bal maar moeilijk in de ploeg te houden.
21'
Oef! Wat een kans! Stijn Schaars verliest ontzettend slordig bal. Sjaak Lettinga krijgt vervolgens de mogelijkheid om Matusiwa weg te sturen. De aanvaller van Telstar is te snel voor Hendrix en gaat alleen op doelman Tytoń af. Matusiwa probeert de bal met een stift over de keeper heen te krijgen, maar zijn poging vliegt net over het doel. Dit had de 2-0 moeten zijn.
20'
Toivonen probeert maar eens van afstand doelman Cor Varkevisser te verrassen. De poging van de aanvallende middenvelder vliegt huizenhoog over het doel. Nee, PSV maakt tot dusver nog geen sterke indruk.
18'
Centrale verdediger Mac-Intosch maakt voorlopig een sterke indruk. Mac-Intosch is fysiek bijna niet te stoppen door de Eindhovenaren.
15'
Eindelijk weer een mogelijk voor de thuisploeg. Florian Jozefzoon probeert een afgeslagen hoekschop ineens in het doel te schieten. Zijn poging verdwijnt in de tweede ring, wat een slecht schot.
13'
Het spelletje van Telstar werpt zijn vruchten af. De Witte Leeuwen spelen ontzettend compact en loeren op de counter, met succes. Matusiwa is op snelheid een wapen voor de bezoekers.
9'
Doelpunt voor Telstar, 0:1 door Diangi Matusiwa
Telstar komt op voorsprong! Calvin Mac-Intosch speelt Matusiwa in op het moment dat zijn directe tegenstander, Jeffrey Bruma, onderuit gaat. Matusiwa krijgt vervolgens Jorrit Hendrix tegenover zich en blijft sterk aan de bal. De aanvaller schiet de bal, zonder dat Hendrix eraan kan komen, uit de draai in het doel. Przemysław Tytoń zat nog aan de bal, maar kon de poging van Matusiwa niet keren.
9'
Het lukt PSV vooralsnog niet om de bal lang in de ploeg te houden. Telstar krijgt daarom af en toe de mogelijkheid om voetballend de oplossing te zoeken. De Velsenaren loert duidelijk op de counter en de snelheid van Diangi Matusiwa.
5'
Abel 'Tezzy' Tamata speelt vanavond weer eens in het eerste van PSV. De back werd afgelopen seizoen verhuurd aan Roda JC, maar zijn terugkeer in Eindhoven is nog geen succes. Tezzy Tamata speelde dit seizoen enkel nog duels in de Jupiler League voor Jong PSV.
3'
De eerste mogelijkheid is voor de thuisploeg. Zakaria Bakkali ontsnapt aan de rechterkant. De voorzet van Bakkali is net niet op maat voor Ola Toivonen, waardoor de Zweed net niet aan koppen toekomt.
1'
We zijn begonnen in Eindhoven, PSV heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de bekerwedstrijd tussen PSV Eindhoven en Telstar. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen van beide elftallen bekijken.

PSV is dit seizoen één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap in de Eredivisie. Afgelopen weekend waren de Eindhovenaren in eigen huis met 4-0 te sterk voor Ajax, daardoor is PSV gebombardeerd tot de grootste titelfavoriet. PSV heeft een jonge, maar frisse selectie. Dit zorgt er echter voor dat de Rood-witten af en toe wisselvallig spelen.
Een bekerstunt van Telstar is daarom bij voorbaat niet uit te sluiten. Het team van Marcel Keizer staat derde in de Jupiler League. De Witte Leeuwen hebben evenveel punten als nummer twee Willem II en staan slechts op twee punten van koploper FC Dordrecht.
Terrell Ondaan en Jeffrey Ket maakten een goede indruk bij Telstar, maar omdat zij op amateurbasis speelden voor de club uit Velsen konden zij gemakkelijk vertrekken naar Willem II (Ondaan red.) en FC Dordrecht (Ket red.)
De wedstrijd PSV – Telstar werd drie keer eerder gespeeld in de KNVB beker. PSV kwam drie keer als winnaar uit de strijd, maar had daar één keer strafschoppen voor nodig. De overige twee keer won PSV ruim (6-1 en 6-0 red.) van de Velsenaren.

Ondaan scoorde vier keer in drie wedstrijden voor Telstar, na zijn vertrek leek het bergafwaarts te gaan met het team van Marcel Keizer. Dit bleek niet zo te zijn en met een derde plaats op de ranglijst mogen de Velsenaren nog altijd tevreden zijn.
Na de overwinning van PSV op Ajax zijn de Eindhovenaren de nieuwe koploper in de Eredivisie. Concurrent PEC Zwolle verloor op bezoek in Arnhem namelijk met 3-0 van Vitesse en zag daardoor PSV langszij komen.
Telstar heeft slechts een vijftal spelers Eredivisie ervaring in haar selectie. Cor Varkevisser keepte in het verleden een aantal wedstrijden voor Sparta Rotterdam in de Eredivisie, terwijl Tim Keurntjes op het hoogste niveau actief was voor FC Groningen. Ook Daryl van Mieghem en Ingmar Maayen speelden een aantal wedstrijden in de Eredivisie. Van Mieghem kwam uit voor Heracles Almelo, terwijl Maayen één wedstrijd voor FC Utrecht speelde. Ook Sergio Zijler acteerde in het verleden in de Eredivisie. De rappe rechtsbuiten kwam uit voor Willem II en FC Twente. Toine van Huizen stond onder contract bij AZ Alkmaar, maar speelde nooit een wedstrijd in de Eredivisie.

Bij PSV krijgt Przemysław Tytoń vanavond een kans onder de lat. Hij is de vervanger van Jeroen Zoet. Daarnaast zijn Luciano Narsingh (knie), Karim Rekik (enkel) en Georginio Wijnaldum (rug) geblesseerd. Ook Adam Maher en Jetro Willems zullen wegens lichte pijntjes niet in actie komen.
Telstar moet het vanavond doen zonder de geblesseerden Frank Korpershoek (knie), Ingmar Maayen (kuit), Andrew Marveggio (knie) en Daryl van Mieghem (hamstring). Ook Sergio Zijler zal niet spelen, de rechtsbuiten is niet wedstrijdfit. Ondanks het feit dat Maayen niet fit is, zit hij desondanks wel op de bank.