FC Utrecht
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Cedric van der Gun 69. / Kopbal  (Jacob Mulenga)

90'
Einde wedstrijd De ploeg van Jan Wouterse heeft zeer goede zaken gedaan door in het Abe Lenstra Stadion SC Heerenveen met 0-1 te verslaan. Het duurde lang voordat de wedstrijd op gang kwam, maar na een halfuur begon het spel een stuk aantrekkelijker te worden. Na 70 minuten spelen kwam de uitploeg op voorsprong door eend doelpunt van Van der Gun. De Utrecht-aanvaller kopte uit een voorzet van Mulenga de bal achter Nordfeldt.
90'
In de laatste minuut van de extra tijd krijgt Heerenveen nog twee aardige mogelijkheden. Eerst zet Van la Parra de bal laag voor, maar er staat geen Heerenveen-speler om de bal binnen te schieten. Even later draait Uth in het strafschopgebied zich vrij van zijn tegenstander en haalt uit de draai uit, maar de bal vliegt in het zijnet.
90'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kai Heerings
90'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Johan Mårtensson
90'
In de eerste minuut van de extra tijd krijgt Van la Parra nog een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker! El Ghanassi kopt de bal hoog terug op de inkomende Van la Parra, maar van een meter of zes plaatst de aanvaller de bal naast het doel van Ruiter.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
88'
Van Anholt lijdt slordig balverlies in de Friese verdediging, maar heeft het geluk dat zowel Mulenga als Toornstra de mogelijkheden die volgen niet benutten.
86'
Daar was Heerenveen dichtbij de 1-1. Ziyech plaatst de corner op het hoofd van Marecek, maar de middenvelder kopt de bal van dichtbij ver over het doel.
86'
De Friezen hebben nog iets minder dan vijf minuten de tijd om de gelijkmaker af te dwingen.
84'
Wissel in bij SC Heerenveen -> Kenneth Otigba
84'
Wissel uit bij SC Heerenveen -> Ramon Zomer
83'
Op een gevaarlijke plek krijgt Heerenveen een vrije trap. Ziyech gaat achter de bal staan en schiet de bal op de vuisten van Ruiter. In de tegenaanval krijgt Mulenga een kans namens Utrecht, maar ook bij deze inzet staat een doelman in de weg.
82'
Gele kaart voor Jan Wuytens (FC Utrecht)
Vlak voor het strafschopgebied haalt de verdediger Uth onderuit, die naar zijn linkervoet draaide en klaar leek om uit te halen.
81'
Gele kaart voor Joey van den Berg (SC Heerenveen)
Met een onbeholpen tackle haalt de middenvelder Mårtensson onderuit. Blom geeft terecht geel.
80'
Van Basten kondigt het slotoffensief aan door aanvallend te wisselen. Raitala, een verdediger verlaat het veld voor een aanvaller, Van la Parra.
80'
Wissel in bij SC Heerenveen -> Rajiv van la Parra
80'
Wissel uit bij SC Heerenveen -> Jukka Raitala
79'
Duplan haalt de achterlijn na een goede steekpass van Toornstra. De invaller zoekt, maar vindt geen medespeler, waardoor een goede kans uitblijft.
77'
De Roon raakt de paal! De middenvelder haalt van 25 meter geweldig uit, maar heeft pech dat de bal net niet wat meer naar binnen vliegt. Via de buitenkant van de paal gaat de bal over de achterlijn. Dat was bijna de 1-1.
76'
Het Heerenveen-publiek gaat nog maar eens achter de spelers staan. Deze uitslag biedt een hele slechte uitgangspositie voor de Friezen.
75'
El Ghanassi manoeuvreert zich in het strafschopgebied in een goede schietpositie en haalt uit, maar zijn inzet vliegt via de borst van een Utrecht-verdediger over de achterlijn.
73'
Gele kaart voor Johan Mårtensson (FC Utrecht)
Op het middenveld voorkomt de Utrecht-middenvelder een gevaarlijke situatie door Ziyech vast te houden. Dit gaat wel ten koste van een gele kaart.
72'
Een schot uit een lastige positie van Ziyech eindigt in het zijnet. Daarbij moet gezegd worden dat Ruiter goed in de hoek zat.
70'
Wissel in bij FC Utrecht -> Édouard Duplan
70'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Cedric van der Gun
69'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:1 door Cedric van der Gun
FC Utrecht begon het spel steeds meer onder controle te krijgen en uit dat nu in een 0-1 voorsprong. Uit een scherpe voorzet van de rechterkant van het veld van Mulenga, kopt Van der Gun tegendraads de bal achter Nordfeldt.
68'
FC Utrecht lijkt het spel naar zijn hand te zetten. Heerenveen komt de laatste minuten weinig aan voetballen toe.
65'
Wissel in bij FC Utrecht -> Anouar Kali
65'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
64'
Een opvallende wissel door Marco van Basten. De trainer haalt zijn onbetwiste topscorer na iets meer dan een uur spelen van het veld en brengt Uth in.
63'
Wissel in bij SC Heerenveen -> Mark Uth
63'
Wissel uit bij SC Heerenveen -> Alfreð Finnbogason
62'
Nordfeldt blijft geblesseerd liggen na een botsing met Van der Hoorn. De keeper bokst de bal weg, maar krijgt vervolgens de elleboog van Van der Hoorn in zijn gezicht. Na een korte blessurebehandeling kan de doelman het spel hervatten.
60'
Bijna kwam Gouweleeuw vrij voor de keeper, maar de opgekomen verdediger kan na een één-twee met Van den Berg de bal nét niet goed meenemen.
59'
Een leuk eerste kwartier van de tweede helft. Beide teams spelen een stuk aanvallender dan in het eerste bedrijf. Het is wachten op de openingstreffer.
57'
Marecek probeert het maar eens met een kunststukje. Uit een voorzet van de linkerkant van het veld probeert de middenvelder met een halve omhaal doel te treffen, maar de bal gaat niet richting doel en vliegt weer terug het strafschopgebied in.
56'
Een aantal mooie combinaties van Heerenveen ver op de helft van FC Utrecht, maar het is wachten op een schot, die er uiteindelijk niet komt.
54'
Asare draait een paar meter van het strafschopgebied goed naar zijn linkerbeen. De aanvoerder probeert met een bekeken schot in de verre linkerkruising Nordfeldt te verrassen, maar de doelman staat goed opgesteld en heeft weinig moeite met Asare's inzet.
52'
De tweede helft begint met een stuk meer beleving dan de eerste helft. De duels worden wat harder en het tempo ligt hoger.
49'
De eerste kans van de tweede helft komt op naam van Finnbogason. De topscorer van Heerenveen krijgt een aardige kopkans, maar ziet zijn kopbal door Ruiter gevangen worden.
48'
Slordig balverlies op het middenveld van Finnbogason leidt een aanval van FC Utrecht in. De ploeg van Jan Wouters houdt er een corner aan over, die nergens op uit draait.
46'
SC Heerenveen begint de tweede helft met een corner. Het na een mooie actie van El Ghanassi, die zijn directe tegenstander door de benen speelt, loon na werken.
46'
45'
Einde eerste helft Na 45 minuten is de stand bij SC Heerenveen en FC Utrecht 0-0. In het eerste halfuur viel er maar een kans te noteren. In de tiende minuut redde Ruiter uitstekend op een kopbal van Zomer. Na iets meer dan een halfuur spelen kreeg FC Utrecht dan eindelijke de eerste kans van het duel. Van der Gun kreeg in het strafschopgebied een enorme goede mogelijkheid om de 0-1 te maken, maar de aanvaller op snelheid wist zijn voet niet goed achter de bal te zetten, waardoor de bal net naast het doel belandde. Vijf minuten voor rust kreeg FC Utrecht de tweede grote kans van de wedstrijd, maar Mulenga kopte uit een voorzet van Toornstra net naast Nordfeldt.
44'
Op een meter of 25 krijgt FC Utrecht een vrije trap. Toornstra is de aangewezen man voor deze situaties, maar ondanks dat zijn inzet wel over de muur vliegt, eindigt de bal een metertje aan de verkeerde kant van de paal.
42'
Uit een afgeslagen corner volleert Mårtensson de bal geweldig hard richting Nordfeldt. In de lijn van het schot staat echter Van der Hoorn, die de bal tegen zijn hoofd aan krijgt. Of de bal op doel of net naast zou gaan, is niet duidelijk.
40'
Dat was bijna de 0-1! De kans van Mulenga lijkt erg veel op de kans die Zomer eerder deze wedstrijd kreeg. Uit de draai geeft Toornstra de bal knap voor op Mulenga, die met een snoekduik de bal net naast het Heerenveen-doel kopt.
38'
De wedstrijd lijkt eindelijk wat los te komen. Voornamelijk bij de spelers van SC Heerenveen lijkt er meer beleving te komen.
36'
Daar had Blom voor een penalty moeten fluiten! Bulthuis springt El Ghanassi, die net in het strafschopgebied staat, onbeholpen onderuit. De scheidsrechter ziet er echter geen overtreding in en geeft SC Heerenveen geen strafschop.
34'
Daar is dan eindelijk de eerste kans voor FC Utrecht! Toornstra ontvangt de bal van Van der Gun en stuurt vervolgens de aanvaller diep in het strafschopgebied. Op volle snelheid kan Van der Gun aanleggen, maar hij raakt de bal niet goed waardoor de bal net naast het doel van Nordfeldt vliegt.
32'
Van der Hoorn werd eerder deze week uitgeroepen tot speler van het seizoen bij FC Utrecht. De verdediger maakte dit seizoen zijn debuut bij de voorselectie van het Nederlands elftal en staat in de belangstelling van de grotere clubs in de eredivisie.
28'
Licht gefluit klinkt van de tribunes op het moment dat een vrije trap op eigen helft niet naar voren, maar terug naar Nordfeldt wordt gespeeld. Bij een wedstrijd in de play-offs verwacht je toch iets meer pit en passie dan er tot nu toe is getoond.
26'
Mårtensson mist de bal, maar kopt tegen het achterhoofd van Ziyech. Na een korte onderbreking van een halve minuut kan het spel weer worden. FC Utrecht schiet, sportief als het is, de bal terug naar Nordfeldt.
23'
Tekenend voor de wedstrijd is Nordfeldt die ongeveer 15 seconden lang de bal aan de voet houdt. Met handgebaren probeert hij zijn veldspelers naar voren te sturen, maar veel effect lijkt het niet te hebben.
21'
Aanvallend is het zeer armoedig bij FC Utrecht in de beginfase. In twintig minuten tijd heeft de ploeg uit de Domstad nog geen enkele kans gecreëerd.
19'
In de voorgaande twee duels dit seizoen tussen SC Heerenveen en FC Utrecht werd er vijf keer gescoord. Gezien het spelbeeld lijkt het erop dat dit gemiddelde vanavond niet wordt gehaald.
16'
FC Utrecht heeft voornamelijk balbezit op eigen helft. De aanvallers van Heerenveen jagen de Utrecht-spelers af zodra ze over de middellijn komen. Voorlopig weten de Utrechters daar niet mee om te gaan.
14'
Er valt na bijna een kwartier spelen niet te zeggen welke kant deze wedstrijd op gaat. Beide ploegen hebben ongeveer evenveel balbezit, SC Heerenveen heeft de enige kans van de wedstrijd gehad.
10'
Ruiter tikt de bal in een ultieme poging naast het doel! De opgekomen verdediger Zomer kopt de bal hard op doel na een fantastische voorzet van Ziyech, maar Ruiter voorkomt de 1-0 door de bal naast het doel te tikken. Dit was de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, en wat voor een!
9'
Goed verdedigen van Van der Maarel voorkomt een enorme mogelijkheid voor El Ghanassi, die op weg leek naar Nordfeldt.
8'
Het tempo ligt laag bij beide ploegen. In de eerste acht minuten van de wedstrijd is er nog eigenlijk niets gebeurd.
5'
Op de plaats van de geblesseerd Djuricic staat Ziyech. De jongeling komt uit de eigen jeugd van de Heerenveners.
3'
Het is aftasten voor beide ploegen. De ploeg van Jan Wouterse heeft in de eerste drie minuten het balbezit, Heerenveen laat de Utrechters opbouwen.
1'
FC Utrecht begint de wedstrijd met een hoekschop na een goede voorzet van Van der Maarel die door een Heerenveen-verdediger over de eigen achterlijn wordt gewerkt. Uit de hoekschop komt geen gevaarlijke situatie.
1'
Kevin Blom fluit voor de eerste keer vanavond op zijn fluitje, Mulenga en Van der Gun trappen af; we zijn begonnen!
1'
Goedenavond en welkom bij het live verslag van de play-off wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Utrecht! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik ben jouw live commentator bij dit duel. Om 20:45 zal de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion beginnen. Als je wilt weten welke elf spelers Marco van Basten en Jan Wouters het veld in sturen, dan kan je de opstellingen onder het kopje 'Wedstrijdschema' vinden. Dit duel is de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs. FC Utrecht en SC Heerenveen zullen in een tweeluik bepalen wie de finale van de play-offs bereikt. In de finale treft een van de twee clubs de winnaar uit de andere halve finale van de play-offs tussen FC Groningen en FC Twente. De winnaar van de finale van de play-offs wint een ticket voor de voorronde van de Europa League. Bij SC Heerenveen ontbreekt smaakmaker Djuricic. De Serviër, die volgend seizoen bij Benfica speelt, brak in het competitieduel met FC Utrecht twee ribben. Ook Kums en Kruiswijk komen vanwege blessures niet in actie vanavond. Bij FC Utrecht ontbreken er geen vaste krachten. Na 34 speelrondes eindigde het FC Utrecht op een keurige vijfde plaats. Gezien de competitiestand heeft de ploeg uit Utrecht dus een favorietenrol. SC Heerenveen kende een zeer moeizaam begin van het seizoen, maar na de winterstop herstelden de Friezen zich en behaalden zij met een achtste eindnotering alsnog de play-offs voor Europees voetbal. In competitieverband ontmoetten SC Heerenveen en FC Utrecht elkaar twee keer eerder dit seizoen. Tweemaal wist de ploeg van Jan Wouterse te winnen van de ploeg van Marco van Basten. De eerste ontmoeting was in de Galgenwaard en werd met 3-1 gewonnen door Utrecht. De tweede ontmoeting vond kort geleden plaats. In het Abe Lenstra Stadion won FC Utrecht in een spectaculaire wedstrijd met 2-4.