0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Cedric van der Gun 9. / Kopbal  (Tommy Oar)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Édouard Duplan 59. / Schot met links

90'
Einde wedstrijd FC Utrecht doet goede zaken en wint van Twente met 2-0. De overwinning was niet te danken aan een voortreffelijk Utrecht, maar vooral aan een onthutsend slecht FC Twente. Door individuele fouten van Braafheid en Boschker kan Utrecht tweemaal scoren en wint het in Enschede. Voor een volledig verslag, klik op de knop 'Wedstrijdverslag'
90'
Wissel in bij FC Twente -> Edwin Gyasi
90'
Wissel uit bij FC Twente -> Nacer Chadli
90'
Geel-rode kaart voor Nana Asare (FC Utrecht)
Een domme overtreding van Asare levert hem zijn tweede gele kaart op en zo mag de aanvoerder van Utrecht voortijdig naar de kant. De Ghanees wil de bal weghalen, maar komt lomp in op Hölscher en krijgt van Wiedemeijer zijn tweede gele kaart.
90'
Nog een schot van Chadli, maar Ruiter heeft de bal klemvast en duikt naar de grond om dat te bevestigen. De doelman van Utrecht heeft niet echt veel te doen gehad in deze wedstrijd en is blij dat hij deze mogelijkheid teniet gedaan heeft.
90'
Vier minuten blessuretijd is aangegeven door de vierde official. Vier minuten voor FC Twente om een doelpunt te maken. Maar de ploeg van Alfred Schreuder lijkt het vertrouwen compleet kwijt te zijn. Voor de wedstrijd waren de supporters nog vol vertrouwen, nu is het vooral hoop wat de supporters van Twente op de been houdt.
88'
Ook de elfde hoekschop van FC Twente levert geen gevaar op. De vraag rijst op of Douglas meer met deze standaardsituaties had kunnen doen. De verdediger was toch vaak gevaarlijk bij hoekschoppen de afgelopen jaren.
86'
FC Twente zet alles op alles op in ieder geval één doelpunt te maken. De bal wordt snel naar voren gespeeld en vervolgens in het strafschopgebied geslingerd. Een doelpunt zal het net iets makkelijker maken als Twente op zondag mag afreizen naar de Galgenwaard voor de tweede ontmoeting met Utrecht.
83'
Felipe Gutiérrez is zowat de enige die nog op het middenveld loopt. De Chileen was op één moment zelfs de enige speler van Twente in de buurt van de middencirkel. Het veld is opgedeeld in vijf aanvallers en vier verdediger, plus Boschker. Aan Gutiérrez en de steeds aanvallender spelende Fer de taak om voor de aanlevering van de bal te zorgen.
83'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kai Heerings
83'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Anouar Kali
80'
De achtste hoekschop alweer voor FC Twente en weer wordt er geen gevaar uit gesticht. De bal wordt uit de zestienmeter gewerkt, maar vervolgens wel weer ingebracht door Braafheid. De bal beland bij Chadli die tegen Ruiter opschiet. Volgende hoekschop, wordt te hoog ingeschoten door Hölscher.
76'
Wissel in bij FC Twente -> Felitciano Zschusschen
75'
Wissel uit bij FC Twente -> Tim Breukers
75'
Dušan Tadić is bij Twente uitgeweken naar de linkerkant om meer voorzetten te produceren met zijn linkervoet. Hölscher heeft positie genomen op de rechterflank. Nu komt Felitciano Zschusschen erin voor Breukers: een aanvaller voor een verdediger. Een poging van Schreuder om de wedstrijd nog wat extra pit te geven in het laatste kwartier.
74'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yoshiaki Takagi
74'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Cedric van der Gun
73'
FC Utrecht hoopt nog altijd op foutjes van FC Twente en probeert er dan op de counter uit te komen. Dat lukte even met Van der Gun aan de linkerkant van het veld, maar de pass van de spits was niet zuiver op Duplan. Makkelijk te verdedigen voor Bjelland, die de bal maar weer naar voren knalt.
70'
Leroy Fer sleurt zich weer op onnavolgbare wijze langs drie man van Utrecht heen. Met zijn kracht baant hij zich een weg door de massa heen en geeft de bal mee aan Chadli. De Belg geeft een lage voorzet die nog gevaarlijk is en over de achterlijn gewerkt wordt door Van der Maarel. De daaropvolgende hoekschop leverde geen gevaar op voor FC Twente.
68'
Chadli is de man die het moet gaan doen voor de ploeg van Alfred Schreuder. Zojuist probeerde hij met een hard schot van twintig meter de doelman te verschalken. Nu probeerde Chadli het met een schuiver vanaf de zestienmeter. Beide pogingen miste het doel en hadden een doeltrap tot gevolg.
66'
Wissel in bij FC Twente -> Tim Hölscher
66'
Wissel uit bij FC Twente -> Willem Janssen
63'
Gele kaart voor Edson Braafheid (FC Twente)
De linksback gleed door op rechtsback Van der Maarel en maakt zo een overtreding. Braafheid krijgt hier geel voor en ook voor Braafheid betekent dit zijn laatste duel voor FC Twente. Hij keert namelijk terug naar Hoffenheim in Duitsland.
62'
Dušan Tadić heeft de onvoorspelbaarheid van Coen Moulijn in de jaren zestig. Tegenstander van de Serviër weten dat hij naar zijn linkerbeen draait, maar het moment- en de manier waarop is niet te voorspellen voor zijn tegenstander Bulthuis. Een prachtige voetballer, die niet helemaal in vorm is in deze wedstrijd tegen Utrecht.
59'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:2 door Édouard Duplan
De meest ervaren man op het veld maakt een beginnersfoutje na een klein uur spelen. De bal is net buiten het strafschopgebied van FC Twente als Sander Boschker de bal op kniehoogte wil aannemen. De 42-jarige keeper raakt de bal helemaal verkeerd en Duplan, die al onderweg was richting Boschker, kan de bal zo meenemen en de bal in het lege doel schieten. FC Twente staat nu met 2-0 achter in eigen huis.
56'
Braafheid is sterk in het duel met Asare aan de linkerkant en wint het duel. Vervolgens bereikt hij Castaignos in het strafschopgebied. Die gaat de combinatie aan met Gutiérrez, maar kan vervolgens niet bij de kaats van de Chileen komen. Doeltrap voor FC Utrecht is het gevolg.
53'
Gele kaart voor Jan Wuytens (FC Utrecht)
Een zure gele kaart voor de verdediger van FC Utrecht. De tackle is net te laat en zo is Wuytens geschorst voor de volgende wedstrijd wegens teveel kaarten. Dat is extra balen voor Wuytens, omdat zondag zijn laatste optreden zou zijn voor FC Utrecht. Nu is die eer voorbehouden aan deze eerste ontmoeting met Twente.
52'
Goede actie van Felipe Gutiérrez over de linkerflank. Hij dribbelt langs de uitgestapte van der Hoorn en rent naar de achterlijn. Vervolgens legt de middenvelder de bal terug, in de hoop dat Castaignos schiet. Dat doet de spits ook, alleen mist hij het doel op een haar na.
50'
FC Utrecht heeft de eerste vijf minuten overleefd in de tweede helft waar Twente fel druk probeerde te zetten. Vooral de kalmte achterin bij Utrecht valt op. Van der Hoorn en Wuytens raken niet in paniek en proberen de bal in de ploeg te houden.
47'
De thee is op, de toespraken zijn gedaan en de spelers zijn weer op het veld verschenen. De bijna 29.000 toeschouwers hier in Enschede maken zich op voor de tweede helft. De aftrap is verricht en Twente zoekt meteen de aanval op. Aan de linkerkant van het veld gaat Castaignos er met de bal vandaar. Hij snelt langs Van der Maarel, maar schiet de bal over het doel van Ruiter. Een voortvarend begin.
46'
45'
Einde eerste helft FC Twente wilde een mooi duel in het eigen stadion produceren, maar het is FC Utrecht dat alle schijnwerpers op zich heeft staan in de eerste helft. Ze zetten vroeg druk, houden de linies kort op elkaar en kwamen binnen tien minuten tot scoren. Een fijnaangesneden hoekschop van Tommy Oar werd binnengekopt door Van der Gun en zo bracht hij Utrecht op 0-1. FC Twente wist in de resterende 35 minuten bijna niks te creëren. Alfred Schreuder mag hopen op een betere tweede helft.
45'
FC Twente is boven alles vrij slordig in de eerste helft. Veel passes die niet nauwkeurig zijn, loopacties die niet afgemaakt worden en concentratiegebrek leiden tot balverlies en kansen voor FC Utrecht. Er wordt één minuut blessuretijd bijgetrokken.
43'
FC Twente probeert met horten en stoten een doelpunt te forceren vlak voor rust. Leroy Fer probeert door twee man heen te gaan en dat lukt ook nog bijna. Wuytens werkt de bal snel over de achterlijn, om zo de vijfde hoekschop van de avond aan FC Twente te geven. De hoekschop van Tadic is niet ongevaarlijk en belandt op het hoofd van Castaignos. De spits raakt de bal niet goed en zo is de aanval voorbij.
40'
Gele kaart voor Nana Asare (FC Utrecht)
Asare was al een tijdje aan het solliciteren naar een gele kaart. De Ghanees maakt opnieuw een overtreding in de buurt van Wiedemeijer en de scheidsrechter vindt het nu wel genoeg en geeft de gele kaart aan Asare.
39'
De creativiteit van Twente moet van te weinig spelers komen. Chadli, Gutiérrez en Dušan Tadić zijn de mensen die je aan de bal wilt hebben. Maar spelers als Breukers, Janssen en Braafheid spelen een ongelukkige eerste helft en weten niet wat ze met de bal moeten.
36'
Toornstra is veel in beweging en zet nu druk op de doelman van FC Twente, Boschker. Die trapt de bal naar de linkerkant in de richting van Felipe Gutiérrez. Met een mooie schijnbeweging is de Chileen zijn tegenstander kwijt en kan de bal openen op rechts, naar Chadli. Die heeft Breukers naast zich, maar de rechtsback vergeet de bal aan te nemen. Inworp voor FC Utrecht en Twente kan weer terug naar de eigen helft.
33'
FC Twente zet met veel mensen druk op de helft van FC Utrecht en met resultaat. De bal wordt veroverd rond de zestienmeter van Utrecht en Edson Braafheid ziet een kans om te schieten. De bal wordt van richting veranderd door een speler van FC Utrecht en gaat over de achterlijn. De hoekschop word weggewerkt door de verdediging van de Domstedelingen.
30'
FC Utrecht laat zich wat inzakken na de vroege treffer van Van der Gun. De tactiek is hetzelfde als aan het begin van de wedstrijd: wachten op fouten van FC Twente. Dan razendsnel omschakelen en gebruik maken van de snelheid van Duplan en van der Gun.
27'
De volgende kans is voor FC Utrecht. Gutiérrez lijdt balverlies op het middenveld en dat geeft Duplan de mogelijkheid om te counteren. De Fransman besluit uiteindelijk van twintig meter afstand te schieten en doet dat niet onverdienstelijk. De bal zeilt maar net over het doel van Sander Boschker.
26'
De tweede hoekschop van FC Twente word getrapt door Nacer Chadli. Die had iets slims in gedachten: een variant richting de zestienmeter. Daar stond namelijk de Chileen Felipe Gutiérrez opgesteld en die probeerde het ineens. Hij raakt de bal echter niet lekker en schiet over het doel van Ruiter.
24'
Dušan Tadić is vooralsnog de man die het meest gezocht word aan de kant van FC Twente. De Serviër zorgt voor de meest creatieve dingen normaal gesproken en ook nu probeert hij zijn ploeg te voorzien van mooie passes. Nu probeert hij vanaf de rechterkant Willem Janssen te bereiken. Dat lukt, maar Janssen staat andermaal in buitenspelpositie. Zo is het balbezit weer voor FC Utrecht. Stand nog steeds 0-1.
21'
Goede scherpe pass van Edson Braafheid nadat Twente de bal verovert. De linksback passt op Willem Janssen die opvallend vrij staat in de zestienmeter. Dat heeft een reden: de middenvelder van Twente staat in buitenspelpositie. Overigens wist Janssen zelfs in buitenspelpositie niet te scoren.
18'
Van de Maarel staat ver op de helft van FC Twente en geeft de bal hard en laag voor. Bjelland voorkomt dat Van der Gun aan de bal komt. De opbouw van Twente is vervolgens slordig, waardoor Utrecht opnieuw aan een aanval kan beginnen.
15'
Grote kans voor FC Twente. Felipe Gutiérrez maakt een mooie slalom op het middenveld en geeft een fijne steekpass op Janssen. Die geeft de bal af aan Castaignos en het hele stadion denkt dat hij gaat schieten. Toch besluit de spits de bal naar rechts te passen naar Tadić. Die stond wel erg ver van het doel en moest een kapbeweging maken om van Bulthuis af te komen. Vervolgens glijdt de Serviër onderuit op het natte gras, waardoor de aanval op zeep is geholpen.
13'
Het publiek lijkt een beetje geschrokken van de snelle treffer van FC Utrecht, want het is opvallend stil in de Grolsch Veste. Dit hadden de fans niet zien aankomen, na het goede spel van de afgelopen weken.
10'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:1 door Cedric van der Gun
Tommy Oar mag de hoekschop nemen voor FC Utrecht en demonstreert zijn fijne techniek. Met zijn linkervoet draait hij de bal van rechts in het doelgebied. Van der Gun heeft ondertussen erg makkelijk Braafheid te kijk gezet en kan de bal vanaf de penaltystip moeiteloos inkoppen. Utrecht op voorsprong binnen tien minuten.
9'
Een hoekschop van Dušan Tadić belandt bij de eerste paal bij Bulthuis. In de omschakeling is FC Utrecht te slordig en kan de bal weggewerkt worden door Twente. Toch weet de ploeg van Wouters de bal weer te veroveren en Duplan weg te sturen op de rechterkant.
8'
Van der Gun verslikt zich in de bal en levert hem zomaar in bij FC Twente. Nu is er even wat rust bij Boschker, die vervolgens de lange bal hanteert richting Chadli. Die is sterk in het afschermen van de bal en geeft zijn ploeggenoten tijd om aan te schuiven. Het balletje gaat nu goed rond bij Twente: balbezit is heilig.
6'
In de voorbeschouwing valt te lezen dat FC Twente al tien wedstrijden op rij ongeslagen is. Een prima reeks dus, maar ook FC Utrecht kan zeggen dat het in vorm is. De laatste zes wedstrijden werden allemaal gewonnen door de ploeg die vijfde is geëindigd in de Eredivisie dit seizoen. Een duel tussen twee teams die in vorm zijn dus.
3'
FC Utrecht zal hoopvol zijn over de wedstrijd van vandaag. De ploeg van trainer Jan Wouters heeft dit seizoen namelijk nog niet verloren van de Tukkers. Thuis werd het weliswaar 1-1 tegen Twente, maar in Enschede werd het eerder dit jaar 4-2 voor FC Utrecht.
1'
Er is afgetrapt in de Grolsch Veste en het eerste duel tussen FC Twente en FC Utrecht is onderweg met balbezit voor FC Utrecht. Dat balbezit s snel verdwenen als Ruiter de bal over de zijlijn trapt op de helft van Twente.
1'
Welkom in de Grolsch Veste bij de eerste ontmoeting tussen FC Twente en FC Utrecht in de finale van de playoffs. Thuis in Enschede zal de ploeg van interim-trainer Alfred Schreuder een goede stap willen zetten naar de felbegeerde ticket voor de Europa League. Het is aan FC Utrecht om te zorgen dat ze geen schade leiden in deze uitwedstrijd, om het vervolgens in de eigen Galgenwaard af te maken. Uw verslaggever bij deze wedstrijd is Brent van Ooijen.

FC Twente is aan een geweldige reeks bezig: de Tukkers zijn al tien wedstrijd op rij ongeslagen. Vorige week ontdeed Twente zich met enige moeite van zijn tegenstander FC Groningen in de halve finale van de playoffs. Vooral de inbreng van sterspeler Nacer Chadli was van vitaal belang. De Belg maakte een uitstekende indruk in het eerste duel in Groningen (0-1), om vervolgens in eigen stadion zijn ploeg naar een overwinning te slepen. Thuis won Twente met 3-2 van Groningen, mede door de doelpunt van Chadli. Ook vanavond staat de Belgische aanvaller weer in de basisopstelling. De opstellingen van beide elftallen zijn te vinden onder het kopje ‘Wedstrijdopstelling’.

Bij FC Utrecht ontbreekt de spits Jacob Mulenga. De Zambiaan is geblesseerd en voor hem staat de Australiaan Tommy Oar weer eens in de basis. Oar zal op de vleugel spelen en daardoor staat Cedric van der Gun nu in de punt van de aanval opgesteld. Trainer Jan Wouters houdt voor de rest dezelfde opstelling aan als de afgelopen week, toen de ploeg in het tweeluik met SC Heerenveen de sterkste was. Uw aandacht vanavond graag gericht op Jens Toornstra. De 24-jarige middenvelder is de laatste weken goed op dreef en schoot afgelopen zondag met een fabelachtige vrije trap, Utrecht langs Heerenveen. Te hopen valt voor de meegereisde supporters uit de Domstad, dat Toornstra in deze ontmoeting ook in vorm zal zijn.

FC Twente moet het stellen zonder de geblesseerde Roberto Rosales. De rechtsback wordt vervangen door Tim Breukers. Breukers, die afgelopen zomer overkwam van Heracles, verving Rosales al vaker dit seizoen en stelde niet teleur. Ook ontbreekt de eerste doelman van Twente, Nicolai Mihailov. De Bulgaar is nog niet voldoende hersteld van zijn blessure en daarom zal Sander Boschker weer onder de lat staan. Dit duel met Utrecht zal voor de 42-jarige doelman zijn 563e duel zijn. En de geboren Tukker denkt nog lang niet aan stoppen: dit seizoen mocht hij een aantal keer opdraven als eerste keeper. Dat heeft Boschker aan het twijfelen gebracht en uiteindelijk doen besluiten om nog een jaar door te gaan bij FC Twente.