VVV-Venlo
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Xandro Schenk 80. / Schot met links  (Deniz Türüç)

90'
De tweede helft was niet veel dan de eerste helft. Toch viel er in de tweede helft wat te juichen. Door een laat doelpunt in tweede helft van Eagles-verdediger Xandro Schenk boekte Go Ahead Eagles een erg belangrijke overwinning op weg naar de Eredivisie. VVV oogde erg zwak en heeft zondag in eigen huis de mogelijkheid om de nederlaag weg te poetsen.

Bedankt voor het volgen en tot komende zondag!
90'
90'
Nick Marsman plukt de bal simpel uit de lucht.
90'
VVV nog een corner in de laatste dertig seconden.
90'
Schotje Deniz Turuc belandt recht in de handen van Nike Mäenpaa.
90'
Extra tijd: 3 minuten.
88'
VVV lijkt niet meer bij machte om een nederlaag in Deventer te voorkomen. De Eagles hebben alles onder controle.
86'
Jop van der Linden verrast bijna Nike Mäenpaa. Hij neemt een vrije trap vanaf een redelijk afstand ineens, maar ziet het schot in de handen belanden van Mäenpaa.
85'
Gele kaart voor Oguzhan Türk (VVV-Venlo)
Oud-speler van Go Ahead Eagles, Türk, grijpt Quincy Promes hard bij zijn nek en krijgt de gele kaart gepresenteerd.
82'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Robert Cullen
82'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Kaj Ramsteijn
80'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Xandro Schenk
Eindelijk. Daar is een doelpunt. Schenk tikt van dichtbij een corner van Deniz Turuc achter Nike Mäenpaa.
79'
Heerlijk schot van Quincy Promes! Het schot gaat naar de rechterhoek en wordt net gekeerd door Mäenpaa.
77'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Barry Maguire
77'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Ahmed Ammi
77'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Cas Peters
77'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xander Houtkoop
76'
Yannic Wildschut laat zien dat hij het voetballen nog niet verleerd in is. De aanvaller, die in een vormcrisis verkeert, zet een solo in en bedient Ahmed Ammi. Hij heeft alle tijd om uit te halen, maar schiet te haastig waardoor de bal hoog over gaat.
75'
Aan de sfeer in De Adelaarshorst ligt het vanavond zeker niet. Het voetbal is daarentegen ook in de tweede helft weinig spectaculair.
71'
Gele kaart voor Nils Röseler (VVV-Venlo)
De Duitse verdediger krijgt geel wegens commentaar op scheidsrechter Bas Nijhuis.
69'
Het tijdrekken van VVV is nu al begonnen. Twintig minuten voor tijd neemt VVV-doelman Niki Mäenpaa wel heel erg veel tijd voor zijn doeltrap.
67'
Marnix Kolder schiet een afgeslagen bal hoog en hard over het doel.
65'
Daar verpruts je toch een goede mogelijkheid Quincy Promes. VVV-verdediger Marcel Seip verdedigt slecht uit waardoor Go Ahead over kan nemen. Promes krijgt de bal en staat in de startblokken om richting het doel van VVV te gaan. Hij speelt de bal echter te ver voor zich uit, waardoor een kans verloren gaat.
62'
Uche Nwofor! Weer is het de Nigeriaan lijkt raak te kunnen koppen. Nu houdt Xandro Schenk Nwofor van scoren af.
59'
Yanic Wildschut laat zich meteen zien. Hij bedient Uche Nwofor, die de bal op fraaie wijze meeneemt en op weg lijkt naar het doel van Nick Marsman. Een speler van Eagles grijpt net op tijd in, voordat Nwofor echt gevaarlijk wordt.
58'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Yanic Wildschut
58'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Brian Linssen
57'
Een voorzet van Xander Houtkoop gaat richting Quincy Promes. De bal is echter te lastig voor Promes om hard uit te halen.
52'
Het begin van de tweede helft is hoopvol, omdat VVV nu al meer de aanval kiest dan in de tweede helft.
46'
Beide ploegen zijn ongewijzigd begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Behalve kansen van Eagles-speler Marnix Kolder en een mislukte voorzet van VVV'er Guus Joppen op de lat, is er weinig te beleven in De Adelaarshorst. En dat heeft alles te maken met de speelwijze van VVV. De Limburgers weigeren de aanval te kiezen en hopen op een counter. De Eagles zijn echter niet in staat de defensie van VVV kapot te spelen. Hopelijk valt er vroeg in de tweede helft een doelpunt, waardoor er alsnog een spektakel ontstaat in Deventer.

Wij gaan het zien in de tweede helft. Graag tot zo!
45'
44'
In het slot van de tweede helft ineens Go Ahead Eagles gevaarlijk. Nu is het Xander Houtkoop met een schot. Zijn schot mist te veel kracht en richting om het Niki Mäenpää echt moeilijk te maken.
43'
Marnix Kolder, doe dat toch harder. Dan is het doelpunt! Met een gelukje komt hij oog-in-oog met Niki Mäenpää. De spits produceert niet meer dan een slap rollertje, waardoor de doelman van VVV de bal simpel op kan rapen. Dit moest een doelpunt zijn.
39'
VVV dwingt Go Ahead Eagles nu langzaam terug op de eigen helft en dat leidt dus meteen tot kansen voor de Limburgers. Hopelijk blijft VVV dit doen, want dat komt de wedstrijd zeker ten goede.
38'
De lat! Guus Joppen wil voorgeven, maar ziet tot zijn eigen verbazing de bal uiteen spatten op de lat.
35'
Opeens is daar dé kans voor VVV. De bal stuitert vanaf rechts op rare wijze het strafschopgebied in. Ahmed Ammi komt een teenlengte tekort om de bal achter Nick Marsman te tikken.
31'
Oei! Wat een mogelijkheid voor Marnix Kolder. Hij heeft een voorzet van Jarchinio Antonio voor het intikken. De spits van Go Ahead doet er helemaal niks mee. Hij staat er bij en kijkt er na.
29'
'Anti-voetbal' scandeert het publiek van Go Ahead richting VVV. En daar heeft de aanhang van de Eagles wel een beetje gelijk in. De ploeg richt zich voornamelijk op verdedigen en dat maakt het tot nu toe een saai duel.
27'
Dit duel heeft duidelijk een doelpunt nodig. Go Ahead Eagles wil wel, maar is niet bij machte om door de defensie van VVV te breken. De bezoekers vinden het tot nu toe wel prima en wachten op een snelle uitbraak.
21'
Langzaam kruipt Go Ahead richting het doel van VVV. Xander Houtkoop komt met een hoge voorzet richting het doel van de Limburgers. De luchtmacht van VVV is op z'n hoede en voorkomt een serieuze doelpoging.
16'
Go Ahead Eagles hoopt vanavond onder andere op de kwaliteiten van Quincy Promes. Hij schoot de Eagles persoonlijk naar de tweede ronde van deze play-offs door twee keer te scoren. Maar hij wordt nu vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door VVV. Promes heeft telkens twee mannen om zich heen.
11'
De thuisploeg heeft het meeste balbezit en probeert op geduldige wijze een gaatje te vinden in de defensie van VVV. Tot nu toe is dat nog niet gelukt.
8'
Jarchinio Antonia met snelheid voorbij zijn man. Maar de voorzet van de vleugelaanvaller belandt in de voeten van een VVV-speler. Daar had veel meer ingezeten voor Go Ahead.
6'
De Eagles verloren in 2013 nog geen duel in de eigen Adelaarshorst. Daarentegen verloor VVV nog geen wedstrijd in de laatste acht wedstrijden die de Limburgers speelden in de play-offs om promotie en degradatie.
4'
De eerste doelpoging is voor VVV. Ahmed Ammi zijn uithaal gaat hoog over het doel van doelman Nick Marsman.
3'
Go Ahead Eagles en VVV troffen elkaar vier keer eerder in wedstrijden om promotie en degradatie. VVV won geen enkel duel.
2'
Go Ahead Eagles zoekt direct de aanval via Jarchinio Antonia. De vleugelaanvaller geeft voor vanaf rechts, maar VVV kan wegwerken.
1'
Go Ahead Eagles heeft afgetrapt in het regenachtige Deventer.
1'
Uche Nwofor! Wederom is het de Nigeriaan die gevaarlijk is. Hij dreigt binnen te koppen, maar Xandro Schenk is de spits net op tijd de baas.
Goedenavond. Welkom bij het play-off duel tussen Go Ahead Eagles en VVV-Venlo. Vanavond doe ik, Steven Koelma, verslag van deze eerste ontmoeting.

De play-offs om promotie en degradatie zijn aanbeland in de tweede ronde. Go Ahead Eagles haalde de tweede ronde door Dordrecht in de eerste ronde over de knie te leggen. Het duel in Dordrecht eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel (3-3). De return in De Adelaarshorst werd een riante zege voor de Eagles.

Voor VVV is het duel in Deventer de eerste wedstrijd in deze play-offs. De Limburgers waren gedurende het seizoen lang verwikkeld in een strijd met het rechtstreeks gedegradeerde Willem II. De ploeg uit Venlo ontkwam daardoor aan directe degradatie en eindigde als zeventiende in de Eredivisie, waardoor VVV wel werd veroordeeld tot deelname aan de play-offs.

De Limburgers kunnen de play-offs wel met vertrouwen tegemoed kijken. In de laatste vier Eredivisieduels werd er niet verloren. FC Twente, ADO Den Haag en FC Groningen werden op een gelijkspel gehouden. Afgelopen zondag werd Vitesse in eigen huis op een nederlaag (0-1) getrakteerd door VVV.

Go Ahead Eagles sloot het seizoen in de Jupiler League af als zesde en kende een wisselend slot van het seizoen. De ploeg van Erik ten Hag speelde gelijk tegen hekkensluiter FC Eindhoven, maar hield een week later FC Volendam van het kampioenschap. Door de zege op de Volendammers en het behalen van de tweede ronde is het vertrouwen groot in Deventer.

VVV werd gedurende dit seizoen al twee keer verslagen door de Eagles. In een oefenduel ter voorbereiding op dit seizoen was de ploeg van Erik ten Hag met 3-0 te sterk voor de Limburgers. In de KNVB Beker troffen beide ploegen elkaar ook. Go Ahead Eagles won na strafschoppen, omdat het na verlenging 4-4 was geworden.

Er liggen dus zeker kansen voor de Eagles.. De ploeg moet het wel stellen zonder verdediger Khalid Karami. De speler, normaliter een vaste waarde bij de Eagles, kampt met een enkelblessure. Tegenover de absentie van Karami staat de rentree van Bart Vriends. De centrale verdediger keert terug van een schorsing.

VVV komt met een fitte selectie naar Deventer. Trainer Ton Lokhoff heeft zijn basiself niet gewijzigd ten opzichte van de overwinning op Vitesse. Wilt U de complete opstellingen weten? Klik dan op de button 'wedstrijdgegevens'aan de linkerzijde van de webpagina.

Hopelijk bent U er om 18.45 bij als Go Ahead Eagles en VVV-Venlo aftrappen in De Adelaarshorst.