0 : 1 Torinfos in de Ticker Mario Bilate 24.  (Donovan Deekman)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mark-Jan Fledderus 73. / dir. vrije trap
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mark-Jan Fledderus 90. / dir. vrije trap

90'
Einde wedstrijd Door een ongelooflijke slotfase is Roda JC ook volgend seizoen weer eredivisionist. Het zag er lang naar uit dat Sparta Rotterdam de derde promovendus dit seizoen zou worden, maar Fledderus stak daar een stokje voor. In de 73ste minuut maakte de middenvelder zijn eerste doelpunt. Van 25 meter krulde hij de bal prachtig in de rechterkruising. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Fledderus de tweede mogelijkheid om een vrije trap erin te schieten, en die greep hij met beide handen aan. Met een bekeken schot langs de muur, verraste hij Pellatz en tekende tot ontsteltenis van iedere Spartaan voor de 2-1.
90'
Nee, de hoekschop levert niets op. Kurto heeft de bal klemvast in zijn handen.
90'
Corner voor Sparta in de laatste minuut van de extra tijd.
90'
Gele kaart voor Davy De Beule (Roda JC Kerkrade)
Met een fikse tackle op Bruinier voorkomt De Beule een counter. Dat gaat wel ten koste van een gele kaart.
90'
Het is nu alles of niets voor Sparta. De Rotterdammers hebben nog een kleine twee minuten om een doelpunt te maken.
90'
Scheidsrechter Liesveld gunt Sparta nog vijf minuten extra speeltijd.
90'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:1 door Mark Jan Fledderus
Het is ongelooflijk! Fledderus houdt Roda JC in de Eredivisie! De middenvelder krult ditmaal de bal in de lange linkerhoek, waar Pellatz niet op had gerekend. De vrije trap is goed, maar het ziet er toch naar uit dat het een inschattingsfout is van de doelman.
90'
Gele kaart voor Iliass Bel Hassani (Sparta Rotterdam)
De invaller probeert Fledderus af leiden en wordt daarvoor bestraft.
90'
Op een vergelijkbare plaats als eerder deze wedstrijd, krijgt Roda JC een vrije trap. Weer is het Fledderus die achter de bal gaat staan.
88'
Spartaan Van Boxel werkt de vrije trap van Fledderus weg, maar dat gaat wel ten koste van een corner. De hoekschop wordt scherp genomen en komt op het hoofd van Danilo terecht, die de bal maar net voorlangs kopt.
87'
Op een goede plaats krijgt Roda JC een vrije trap. Weer gaat Fledderus achter de bal staan, maar omdat de bal te veel aan de zijkant ligt, gaat hij de bal voorzetten.
86'
Roda JC heeft nog een krappe vijf minuten officiële speeltijd om de Eredivisie te blijven.
84'
Het lukt Roda maar niet om aan een echt goed slotoffensief te beginnen. De lange ballen op Demouge vliegen constant over de achterlijn of worden door Pellatz gevangen.
82'
Gele kaart voor Sanharib Malki (Roda JC Kerkrade)
Malki, Malki, Malki, waar ben je mee bezig? Roda heeft nog 10 minuten om te scoren en heeft daar Malki hard bij nodig, maar de Syriër is te veel bezig met allerlei randzaken. De topscorer van Roda JC vliegt onbesuisd in op Luirink en krijgt daar een gele kaart voor.
80'
Kort na zijn eerste kans, krijgt Demouge weer een mogelijkheid. Dit keer is het een stuk gevaarlijker, maar weer levert het geen doelpunt op. Ditmaal eindigt de inzet van Demouge een meter naast het doel.
80'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Sandro Calabro
80'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Donovan Deekman
79'
Voor het eerst deze wedstrijd kopt Demouge op doel. De voorzet van Fledderus is goed, maar de aanvaller moet van veel te ver koppen om gevaarlijk te zijn.
77'
De Roda-verdedigers pompen de bal lang op Demouge. De inbreng van de spits heeft toch het een en ander losgemaakt bij Roda JC.
75'
Er leek niets aan de hand voor Sparta, maar door een fenomenale vrije trap van Fledderus zit Roda JC weer compleet in de wedstrijd.
73'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Mark Jan Fledderus
Wát een vrije trap van Fledderus! Van ongeveer 25 meter krult de middenvelder de bal in de rechterkruising; Pellatz kan alleen maar toekijken. Roda JC heeft nog iets meer dan een kwartier om het o-zo belangrijke tweede doelpunt te maken.
72'
Op een veelbelovende plaats krijgt Roda JC een vrije trap. Het is uiteraard Fledderus, die in de vorige wedstrijd de paal raakte, die achter de bal gaat staan.
71'
Demouge kopt goed door naar Malki, maar de Syriër komt niet aan de bal door goed uitkomen van Pellatz.
70'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Iliass Bel Hassani
70'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Mimoun Mahi
67'
Roda JC is naarstig op zoek naar de 1-1. De club uit Kerkrade heeft nog iets meer dan twintig minuten om twee keer te scoren.
64'
Aan de rechterkant van het veld krijgt de opgekomen Dijkhuizen een kans. Met een vlammend schot schiet Dijkhuizen Sparta bijna de Eredivisie in, maar Kurto houdt de bal goed tegen.
63'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
63'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
63'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Pieter Nys
63'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Mario Bilate
62'
Demouge staat klaar om in te vallen. Eigenlijk kan hij niet spelen, want hij heeft een kleine spierscheuring. Het is echter alles of niets voor Roda JC, dus moet men ook het risico nemen dat de blessure van Demouge verergerd.
60'
Los van de kans van Malki, die Roda zo-even kreeg, creëren de Limburgers vrij weinig. Het ziet er dan ook niet naar uit dat Roda JC nog tweemaal gaat scoren, al zijn de wonderen de wereld nog niet uit.
58'
Eindelijk komt Roda JC tot een kans. Lebedyński legt goed terug op Malki, maar de Roda-topscorer schiet niet goed genoeg om het Pellatz moeilijk te maken.
55'
Sparta blijft ook de tweede helft loeren op de counter en wordt daar bijna voor beloond. Weer is het Bilate die ontsnapt, maar Biemans weet zich sterk te herstellen en voorkomt dat de aanvaller op doel schiet.
53'
Het gevaar van Roda JC moet bij Hupperts wegkomen. De jonge buitenspeler wordt echter constant door twee Spartanen verdedigd.
51'
De Beule maakt bijna de 1-1! De corner wordt door Sparta weggewerkt, maar komt in de voeten van De Beule terecht. Hij twijfelt niet en haalt meteen uit, maar de bal vliegt centimeters naast het doel van Pellatz.
50'
Een gevaarlijke voorzet van Hupperts bereikt geen medespeler, maar Roda JC houdt er wel een corner aan over.
47'
In een duel gaat Fledderus op het been van Nieuwendaal staan, die schreeuwend blijft liggen. Of er opzet in het spel zat, is niet duidelijk. Liesveld besluit in ieder geval Fledderus niet te bestraffen.
46'
Ruud Brood heeft besloten om in de rust al zijn tweede wissel in deze wedstrijd toe te passen. Ook Demouge, die eigenlijk niet fit is, loopt zich al warm.
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Davy De Beule
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Arnaud Djoum
46'
45'
Einde eerste helft Henk ten Cate besloot zijn doelpuntenmakers Calabro en Bel Hassani op de bank te zetten, en te gokken op de snelheid van Mahi en Bilate. Dat heeft in de eerste helft goed uitgepakt, want na 45 minuten spelen staan de Rotterdammers in het Parkstad Limburg Stadion met 0-1 voor. Uit de counter kon Bilate de bal na een actie van Deekman achter Kurto werken. Roda JC had gedurende de hele eerste helft meer balbezit, maar het lukte de Limburgers niet om goede kansen te creëren. Wil de ploeg van Ruud Brood ook volgend seizoen in de Eredivisie spelen, dan zal het in de tweede helft minimaal twee keer moeten scoren.
45'
Vlak voor rust komt Sparta nog bijna op 0-2. Deekman ontsnapt aan de linkerkant van het veld en legt terug op Bilate, maar hij wordt goed verdedigd door Biemans, waardoor hij zijn voet niet goed tegen de bal kan zetten. De inzet van Bilate eindigt een meter naast het doel van Kurto.
45'
De extra tijd in de eerste helft bedraagt drie minuten.
44'
Vlak na de overtreding van Deekman op Fledderus, ontstaat een opstootje tussen de Roda- en Sparta-spelers. Scheidsrechter Liesveld weet de spelers tot bedaren te brengen en bestraft niemand met een gele kaart.
44'
Gele kaart voor Donovan Deekman (Sparta Rotterdam)
Biemans kwam tien minuten geleden goed weg met een gele kaart, maar dat geldt ook zeker voor Deekman. De aanvaller tackelt van achteren op de achillespees van Fledderus, maar krijgt daar slechts geel voor.
43'
We naderen het einde van de eerste helft. Roda JC blijft aandringen, maar grote kansen, laat staan doelpunten, blijven vooralsnog uit.
41'
Tot groot ongenoegen van Németh, wordt de aanvaller al in de eerste helft gewisseld. De Hongaar speelde een zeer zwakke wedstrijd, waardoor de beslissing van Ruud Brood is te rechtvaardigen.
41'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mikołaj Lebedyński
41'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
39'
Het gefluit van de tribunes begint steeds harder te worden. De Roda-supporters zijn niet te spreken over de manier waarop deze wedstrijd verloopt. Ondanks dat Roda JC veel balbezit heeft, is het erg slordig en zeer onrustig.
38'
Een sliding-schot van Hupperts van 20 meter eindigt in de handen van Pellatz, die totaal geen moeite heeft met het schot.
35'
Na een hectische fase in het Parkstad Limburg Stadion, ligt het tempo tijdelijk wat lager. Roda JC heeft, net zoals in het eerste halfuur, het meeste balbezit.
32'
Gele kaart voor Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
De Roda-verdediger zet zijn tackle veel en veel te laat in op Bilate, die de bal al minstens een seconde niet meer bij zich had. Biemans beklaagt zich nog bij Liesveld, maar heeft geluk dat de scheidsrechter niet besluit de verdediger van het veld te sturen.
30'
Twee in korte tijd had Roda JC kunnen scoren, maar tweemaal was de bal nét iets te hard. De eerste keer is het Németh die zijn voet niet tegen de bal kan zetten, even later krijgt Donald de bal net niet goed mee. Roda JC is nadrukkelijk op zoek naar een snelle gelijkmaker.
27'
Bilate eist vandaag de hoofdrol op zich! Vlak na de 0-1 en een gele kaart, scoort de spits bijna de 0-2 uit de counter. De Sparta-aanvaller gaat goed door na een uitglijder van Sutchuin en komt uiteindelijk tot een schot, maar de inzet wordt door Kurto naast het doel gewerkt.
26'
Gele kaart voor Mario Bilate (Sparta Rotterdam)
Vlak na zijn doelpunt, begaat Bilate een overtreding op Fledderus. Liesveld bestraft de doelpuntenmaker daarvoor met een gele kaart.
24'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 0:1 door Mario Bilate
De tactiek van Henk ten Cate werkt! Totaal onverwacht maakt Sparta Rotterdam in de counter de 0-1. Met wat geluk krijgt Deekman op de rechtsvoor de bal mee. De aanvaller haalt bijna de achterlijn en legt terug op Bilate die de bal vrij kan intikken. Roda JC moet nu minimaal twee keer scoren om niet te degraderen.
22'
Ontevredenheid bij het centrale duo van Sparta, Van Boxel en Luirink. De twee verdedigers vinden dat er voorin te weinig beweging is. Daar valt iets voor te zeggen, want de aanvallers staan passief op de lange bal te wachten.
19'
De hand van Malki: het was bijna een feit. Liesveld zag de handsbal over het hoofd, maar gelukkig voor Sparta weet Pellatz redding te brengen op de inzet van Malki.
17'
Het eerste gevaar van Sparta is een feit! Bilate legt ver op de helft van Roda JC de bal klaar op Mahi, die de bal aanneemt, maar een aantal meter over schiet.
14'
Met een verre inworp komt Sparta voor de eerste keer deze wedstrijd in het strafschopgebied van Roda JC. Deekman begaat in een luchtduel echter een overtreding en wordt door Liesveld afgefloten.
13'
Sparta's tactiek is duidelijk: inzakken en hopen op de snelheid van Deekman, Bilate en Mahi.
10'
Ondanks de druk van Roda JC, is Sparta Rotterdam de eerste tien minuten van de wedstrijd goed doorgekomen. In aanvallend opzicht hebben de Rotterdammers nog niets laten zien.
8'
De keuze van Henk ten Cate om zowel Calabro als Bel Hassani op de bank te zetten is zeer opvallend. Het duo zorgde dit seizoen met 28 doelpunten, ongeveer voor de helft van de doelpuntenproductie van de Rotterdammers (59 totaal).
6'
De Limburgers beginnen flitsend aan de wedstrijd. Sparta wordt tot in het eigen strafschopgebied teruggedrongen.
4'
Roda JC claimt een penalty na een vermeende handsbal van Bruinier. De hand wordt wel degelijk met de hand geraakt, maar Liesveld heeft ofwel het incident niet goed gezien, ofwel vindt hij het geen penalty waard.
3'
Gele kaart voor Gijs Luirink (Sparta Rotterdam)
Al heel vroeg in de wedstrijd wordt de eerste kaart van de wedstrijd gegeven. Luirink begaat een harde overtreding op Malki en krijgt daar een terechte gele kaart voor.
2'
Een goede start van Roda JC. Na een geblokt schot van Malki, krijgt de ploeg van Ruud Boord een corner. Bij de hoekschop houdt Donald Van Boxel vast, waardoor Sparta een vrije trap krijgt.
1'
Bijna ontsnapt Hupperts aan de rechterkant van het veld, maar goed verdedigen van Cruz Vicente voorkomt dat.
1'
Hallo en welkom bij het live verslag van het zeer belangrijke duel tussen Roda JC en Sparta Rotterdam. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik ben jouw live commentator bij dit duel! Onder het kopje 'Wedstrijdschema' kan je de opstellingen van beide eltal zien. De wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion zal om 14:30 beginnen.

Zal Sparta Rotterdam na SC Cambuur en (hoogstwaarschijnlijk) Go Ahead Eagles de derde Jupiler League-club zijn die volgend seizoen in de Eredivisie speelt? Als de Rotterdammers dat willen, dan zullen zij vandaag wel moeten afrekenen met Roda JC. Als eredivisionist is Roda JC de favoriet, maar doordat het vorige duel in 0-0 eindigde, kan het vandaag alle kanten op gaan.

Sparta-trainer Henk ten Cate heeft zijn opstelling ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Roda JC gewijzigd. De zeer ervaren trainer wil meer snelheid voorin, dus heeft hij Bel Hassani en Calabro op de bank geposteerd. Op hun posities spelen de snelle Mahi en Bilate. De oefenmeester van Roda JC, Ruud Brood, stuurt exact dezelfde elf spelers vandaag het veld in.

De eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om promotie/degradatie eindigde in 0-0. Op het Kasteel kreeg Roda JC aardig wat kansen op een treffer, maar onder andere Németh, Danilo, Fledderus en Malki wisten hun kansen niet te benutten. Sparta was de mindere van de Kerkraders, maar kreeg na een uur spelen ook een enorme kans op een doelpunt. Een op een met Kurto, miste Deekman echter.