Vitesse
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Lorenzo Burnet 88. / Schot met links

90'
Groningen is er toch in geslaagd een doelpunt te maken. Hoewel Vitesse veel meer balbezit, scoorde Lorenzo Burnet in de slotfase de 1-0. Groningen zet zo een goede stap in de richting naar de finale van de play-offs.
90'
90'
Vitesse heeft nog drie minuten om de gelijkmaker op het scorebord te zetten.
89'
Wissel in bij Vitesse -> Rochdi Achenteh
89'
Wissel uit bij Vitesse -> Zakaria Labyad
88'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Lorenzo Burnet
Daar is dan toch de voorsprong voor Groningen! Lorenzo Burnet onderschept de bal in de zestien meter en schiet de bal hard met zijn linker langs doelman Velthuizen. Dit kan een belangrijk doelpunt zijn.
85'
Wat een fout! Van der Heijden kopt de bal te zacht terug op Dan Mori en bijna kan Zivkovic daar van profiteren. Mori is echt net op tijd om te voorkomen dat de spits gevaarlijk wordt.
81'
Daar was De Leeuw bijna! Na een slordigheidje in de defensie van Vitesse komt de bal prompt voor de voeten van De Leeuw. De spits haalt met zijn linker uit, maar Jan-Arie van der Heijden voorkomt dat het schot op doel gaat.
77'
Labyad haalt eens uit en ziet zijn poging via een speler van Groningen enkele meters naast gaan.
76'
Daar is De Leeuw dan! Kan hij ervoor zorgen dat Groningen er met de overwinning vandoor gaat?
76'
Wissel in bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
76'
Wissel uit bij FC Groningen -> Nick van der Velden
73'
De geblesseerde Ibarra moet het veld verlaten en in zijn plaats komt Bertrand Traoré.
73'
Wissel in bij Vitesse -> Bertrand Traoré
73'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
72'
Het Groningen-publiek wil graag dat er gewisseld wordt. De fans schreeuwen om Michael de Leeuw. Daarnaast kan Van de Looi ook nog beschikken over Género Zeefuik.
70'
Groningen kan de sterke beginfase van de tweede helft nog niet voortzetten. Op de kans van Zivkovic na heeft het de verdediging van Vitesse nog geen één keer op de proef gesteld. Vitesse wordt wel steeds gevaarlijker, maar wacht nog op een echte kans.
66'
Gele kaart voor Yoëll van Nieff (FC Groningen)
Yoëll van Nieff tast helemaal mis en schopt vol Ibarra omver. Van Boekel geeft de middenvelder geel.
62'
Bizot onderscheidt zich weer! Zakaria Labyad schiet de bal na een combinatie met Pröpper ineens op doel, maar Bizot redt de inzet met zijn benen.
59'
Wissel in bij FC Groningen -> Giliano Wijnaldum
59'
Wissel uit bij FC Groningen -> Hans Hateboer
55'
Ook Nick van der Velden ziet weinig hoogtepunten in de wedstrijd. Hij gaat maar even met twee benen op de bal staan.
48'
Ook een kans aan de andere kant. Mike Havenaar krijgt wat ruimte om met zijn linkerbeen te schieten, maar hij schiet ruim over.
47'
Zivkovic! De jonge spits krijgt zijn hoofd tegen de bal, maar een weergaloze reflex van Piet Velthuizen voorkomt dat Vitesse op achterstand komt.
46'
45'
FC Groningen en Vitesse hebben na 45 minuten nog niet gescoord. Vitesse kreeg na tien minuten dé kans om de voorsprong te pakken, maar Marco Bizot keerde de strafschop van Christian Atsu. Hierna gebeurde er weinig meer in de Euroborg.
45'
45'
Nog één minuut blessuretijd voegt Pol van Boekel toe.
38'
Na een periode van vermaak, is de wedstrijd nu aan het kantelen. Beide teams weten weinig kansen te creëren.
30'
Groningen zakt wat terug en laat Vitesse het spel maken. De thuisploeg wacht op een fout van Vitesse en hoopt op een snelle counter.
23'
Hier had meer ingezeten voor Vitesse. Christian Atsu krijgt veel ruimte om uit te halen, maar de excentrieke aanvaller krult de bal via een speler van Groningen naast.
20'
Het begint leuk te worden in Groningen. Er ontstaan aan beide kanten kansen, maar nog altijd geen doelpunten.
18'
Groningen eist een strafschop! Richairo Zivkovic kopt een voorzet van Eric Botteghin tegen het lichaam van Dan Mori aan, maar volgens heel Groningen was dit hands van de Israëliër. Van Boekel wil echter van niets weten.
17'
Gele kaart voor Kelvin Leerdam (Vitesse)
Kelvin Leerdam trekt aan de noodrem als Kostic hem te snel af is. Arbiter Pol van Boekel bestraft Leerdam terecht met geel.
16'
Een mooie steekpass van Davy Pröpper is net te hard voor Mike Havenaar. Anders had de spits alleen op doelman Bizot af kunnen gaan.
13'
Penalty gemist door Christian Atsu, Vitesse
Bizot redt katachtig! Christian Atsu verzuimt om Vitesse aan een belangrijk uitdoelpunt te helpen. Atsu schiet in de linkerhoek, maar daar staat ook Marco Bizot.
12'
Strafschop Vitesse! Renato Ibarra wordt in de zestien onderuit getikt door Rasmus Lindgren.
10'
Vitesse komt nu wat meer aan voetballen toe. De ploeg uit Arnhem is echter nog veel te slordig in de eindpass.
8'
De opmars van Groningen begon bij de overwinning op Vitesse. In Groningen werd het 3-1.
6'
Groningen zit er kort op. Als Vitesse wil opbouwen van achteruit, wordt er meteen druk gezet door de spelers van de thuisploeg.
3'
De eerste mogelijkheid is voor Groningen. Filip Kostic neemt de bal op zijn borst aan, maar kan net niet uithalen.
1'
We zijn begonnen in Groningen! Kan de thuisploeg haar opmars voortzetten of kan Vitesse eindelijk weer eens winnen?
1'
Bij FC Groningen vinden we weinig verrassingen in de basiself. Trainer Erwin van de Looi heeft ook weinig redenen om zijn elftal om te gooien na de zes overwinningen op rij. Maikel Kieftenbeld is nog altijd geschorst. De verdedigende middenvelder is er zaterdag weer bij.

Bij Vitesse zien we wel een paar wijzigingen. Zo heeft trainer Peter Bosz aanvoerder Guram Kashia gepasseerd. Dan Mori neemt zijn plek in. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met de angst voor snelle spelers bij Groningen. Ook start Renato Ibarra weer in de basis. Hij krijgt de voorkeur boven Bertrand Traoré.
Goedenavond! Welkom bij de eerste play-offwedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse. De winnaar van dit tweeluik gaat naar de finale van de play-offs om een plekje in de Europa League te bemachtigen. De wedstrijd in de Euroborg begint vanavond om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Ik, Rijcko Treep, doe u live verslag van dit duel.

FC Groningen is aan een sterke reeks bezig. De noorderlingen wonnen al zes wedstrijden op rij en eindigden daardoor op de zevende positie in de Eredivisie. Die opmars heeft de ploeg mede te danken aan de voorhoede. Vooral Richairo Zivkovic is de man in vorm. De jonge spits scoorde in zijn laatste zeven wedstrijden vijf keer.

Tegenstander Vitesse behaalde vier punten meer in de competitie dan Groningen, maar de ploeg uit Arnhem verkeert momenteel niet in de beste vorm. De ploeg van trainer Peter Bosz wist in de laatste zeven wedstrijden er geen één winnend af te sluiten. De laatste overwinning van Vitesse was op 8 maart tegen NAC Breda (1-2).

De laatste onderlinge ontmoeting eindigde in het voordeel van de Groningers. In de Euroborg won de ploeg van trainer Erwin van de Looi met 3-1. In Arnhem speelden de twee teams dit seizoen gelijk. Vitesse kwam nog met 2-0 voor te staan, maar dankzij twee doelpunten in het laatste kwartier wist Groningen de stand alsnog gelijk te trekken.